Annonce

Citron & lime syltede rødløg

Lime syltede rødløg er toppingen du ikke vil undvære. Sød, syrlig, aromatisk og eminent ovenpå alt fra avocadomadder, gryderetter eller som del af salat. 4 ingredienser, 15 min. og du er klar til at servere de lækreste syltede rødløg. Prøv også versionen med citron syltede rødløg som er himmelsk.

nemme lime syltede rødløg

LIme syltede rødløg – Favoritten

Syltede rødløg er godt…
Lime syltede rødløg er EPISK!
Sød, syrlig, aromatisk og så tager det blot 15 min. før de er klar til at toppe alt fra salater, gryderetter og avocadomadder.

Lime syltede rødløg er min “ny-moderne-quick-take” på originalen. Men som har været FAVORITTEN længe. Originalen er god, men jeg ender ALTID med at lave de limesyltede.
Hvorfor?..

Limesyltede rødløg er:

  • Syrlig – søde
  • Aromatiske
  • Nemme og hurtige at lave
  • Klar på 15 min.
  • Prøv versionen med citron
  • Toppingen til ALT (okay måske ikke havregrød)
  • Overdådig lækre &
  • Afhængighedsskabende..

Opskrift på lime syltede rødløg:

Nu er det blot at finde rødløgene frem, presse lime, drysse lidt sukker og nyde de lækreste syltede rødløg som del af nem hverdagsmad, madpakke eller som foodprep til ugen…

Reklamelinks er markeret med*
lime syltede rødløg opskrift
Gem til madplan

Lime syltede rødløg

Lækre, syrlig-søde rødløg med aromatisk pift fra lime. Skønt tilbehør på alt fra gryderetter, salater, i burger og sandwich.
5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1 portion
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Lime syltet rødløg

  • 2-3 stk rødløg
  • 1 stk lime
  • 2 spsk rørsukker
  • 2 spsk æblecidereddike
  • Evt. lidt chiliflager

Citron syltet rødløg

  • 2-3 stk rødløg
  • 1 stk citron
  • 2 spsk rørsukker
  • 2 spsk hvidvinseddike

Tilberedelse

  • TIP: Du kan vælge hvorvidt du ønsker lime- eller citron syltede rødløg. Fremgangsmåden er den samme.
  • Start med at klargøre rødløg og skær dem i tynde skiver, gerne på mandolinjern. Kom dem op i skål.
  • Riv limeskallen fint på microplain over dine rødløg (eller anden fint rivejern). Skær din lime over og pres herefter saften over rødløg.
    Tilsæt rørsukker samt æblecidereddike og vend godt rundt. Tilsæt evt. chiliflager. Det vil synes du mangler væske men bare rolig dine rødløg falder sammen. Lad rødløgene trække min. 15 min. og vend dem gerne 2-3 gange undervejs.
  • Efter ca. 15 min. er dine rødløg lækre, bløde og klar til brug til alt fra salater, gryderetter samt smørrebrød og sandwich. Rester gemmes i glas eller beholder på køl op til 1 uge.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
syltede rødløg med lime

Tips og tricks til lime syltede rødløg:

  • Tilsæt krydderier:
    • Leg med smag i din syltede rødløg og tilføj evt. frisk eller tørret chili, peberkorn eller kardemommefrø.
  • Kan jeg erstatte æblecidereddike?
    • Du kan bruge almindelig lagereddike, æblecidereddike giver dog en dejlig smag.
  • Prøv med appelsin:
    • Prøv at udskift limeskal + saft med appelsin. Det giver en helt ny version af de syltede rødløg med mere sødme.
  • Prøv med citron:
    • Prøv at udskift limeskal + saft med citron. Og æblecidereddike med hvidvinseddike. Jeg laver 50% af tiden de citronsyltede og elsker dem på gryderetter.
  • Juster syrlighed/sødme:
    • Juster syren med lidt ekstra æblecidereddike eller sødmen med lidt mere rørsukker. Jeg har dog erfaret at netop denne opskrift på syltede rødløg er meget all-round og kan nydes af alle.
  • Hvor længe kan lime syltede rødløg holde sig?
    • Opbevar dine syltede rødløg i et glas på køl. Her kan de holde sig ca. 7-10 dage.

Servering af syltede rødløg med lime:

Mulighederne er mange og det er netop det jeg elsker ved limesyltede rødløg. Muligheden for at skabe nye retter og udtryk blot ved hjælp af topping og tilbehør. Brug dem hvor du ville servere traditionelle syltede rødløg; Til salater, burger, ovenpå gryderetter, i sandwich mm. Jeg laver dem ofte som del af foodprep og har dem til 1 uge af gangen.
Find inspiration herunder:

Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments