Vegansk shawarma tofu og grønt – Alt i ét fad bagt i ovn

vegansk shawarma tofu med grønt og hummus

Prøv den bedste alt-i-ét-fad opskrift på vegansk shawarma tofu og grøntsager! Tofu, sød kartoffel, peberfrugt og blomkål vendt i den lækreste shawarma marinade og bagt i ovn indtil lækker sprød og smagfuld. Tofu som har den perfekte cripsy overflade men stadig er lækker blød indeni. Perfekt til sund aftensmad, færdig på 40 min. og kan serveres som bowls, i pita eller wraps.

Vegansk shawarma tofu og grønt

Når man er forelsket ved første bid?..
Sådan havde jeg det med shawarma tofu !! OH. MY.
Den lækreste marinade lavet på varme krydderier, citron og hvidløg.
En ren SMAGSBOMBE !!

Vendt med blomkål, sød kartoffel, peberfrugt og tofu. Bagt i ovn indtil sprødt og let karamelliseret.
Smagfuld sund aftensmad fuld af grøntsager og god protein.

Noget af det bedste? Det laves på mindre end 40 min. mest af tiden i ovnen.
Jeg har allerede lavet marinaden 4 gange og serveret for familie og venner som alle elskede kombinationen af varme krydderier, sødme, let spicy og grøntsager og tofu med sprøde kanter.
Opskriften er genial da den er SÅ nem at variere.
Marinaden går perfekt til alt grønt, tofu, bønner og kan ligeledes bruges til grill spyd. Så varier dine grøntsager, proteinkilder eller lav et udelukkende grøntsagsbaseret fad og server med falafler.
Det ER bar’ lækkert!

Perfekt til sund hverdags aftensmad som er;

  • Tilfredsstillende
  • Alt i ét fad
  • Vegansk & glutenfri
  • Nem at variere
  • Nemt og hurtigt
  • Proteinrig
  • Yderst vanedannende
  • Sundt og nærende
  • Smagsbombe !

Hvad er vegansk shawarma tofu?

Traditionelt laves shawarma med kød, enten lam, okse eller kylling langtidsstegt på spyd og skåret i tynde skiver. Serveret i pita eller wraps som vi kender fra kebab og gyros.

Shawarma stammer fra mellemøsten og kendetegnes med varme krydderier, bla. koriander, spidskommen, gurkemeje og kanel.
Dagens opskrift er vegansk og grøntsagsbaseret men stadig med shawarma marinade som er en SMAGSBOMBE !!

Tro mig du vil IKKE savne kød!
Efter grøntsager og tofu er marineret godt ind bages det i ovnen indtil sprødt og gyldent!
Grøn og sund aftensmad FULD af power!

Opskriften kræver en del krydderier men lad det IKKE skræmme dig, mange har vi i forvejen på lager. Giv dig selv denne smagsoplevelse.
OG tro mig du kommer til at lave denne marinade IGEN og IGEN !

vegansk shawarma grøntsager
Tofu og grøntsager vendt i marinade inden det bages i ovn.

Marineret tofu bagt i ovn

Noget af det bedste ved dagens opskrift? ALT kommes på et fad og bages i ovnen. Kræver intet fancy udstyr blot en bradepande, ovn og ventetid 😉

Som plantebaseret er det vigtigt at være opmærksom på gode og næringsrige proteinkilder. Her er tofu en god erstatning, da det er højt på protein; imellem 12-17g/100g. Har en fast struktur og kan suge marinade til sig, som vi udnytter i dagens opskrift.

Tofu er en spise flere har svært ved at vænne sig til, kunne lide eller turde springe ud i.
Her er tricket over dem ALLE tilberedning! Tofu er i sig selv smagsløst og intetsigende. Men marinade og tilberedning booster tofu til helt nye højder.

Dagens opskrift kombinerer en kanon lækker marinade med tofu. Det får lov at trække sammen ca. 15-30 min hvorefter det bages i ovnen og for den helt rigtige tekstur med sprøde kanter og blød midte.

Alt i et fad – nem og sund aftensmad i ovnen

Få step til en sund aftensmad der er genial i hverdagen hvor tingene skal gå stærkt. Tøm din grøntsagsskuffe og brug hvad du har og følg de 5 nemme steps her:

  • KLARGØR din smagfulde shawarma marinade, grøntsager og tofu.
  • FORDEL 3/4 marinade over grøntsager og 1/4 over tofu – Vend godt rundt så det er masseret godt rundt i herlighederne. Lad det marinere 15-30 min.
  • BAG tofu og grøntsager i ovnen 20-25 min. indtil sprødt, let karamelliseret og hele dit køkken dufter herligt!
  • FORBERED tilbehør.
  • BYG din bowl, pita eller wrap – NYD!

Læs mere om tofu – tilberedning og hvordan du nemt og lækkert får succes. Få samtidig opskrift på sprød citrongræs marineret tofu. Læs med HER.

Vild med nem og sund vegansk aftensmad fuld af power? Prøv madpandekager lavet på 2 ingredienser og fyld med masser grøntsager og lækkert tilbehør.

Lyst til at lære at bygge din helt egen buddha bowl med 5 nemme steps? Læs med i guiden; Buddhabowl og bliv din helt egen buddha bowl master.

Vegansk shawarma tofu – server med:

Vegansk shawarma tofu og grøntsager er genialt da det kan bruges i alt fra en lækker buddha bowl, fyldes i pitabrød, wraps eller tages med på madpakken dagen efter.
Her er nogle af mine favoritter at servere til shawarma tofu:

Er du nybegynder i tofu eller ikke helt fan er vegansk shawarma tofu for dig!!
Håber i vil blive lige så vild (afhængig) med den som jeg.

NU der kun at sige;
Åbn krydderiskabet, leg, mariner og NYD!

TIPS & TRICK:
*Varier grøntsager som du har lyst til, men sørg for at alt bliver marineret. Brug fx. squash, hokkaido, rødløg, broccoli, portobello.
*Varier tofu ved at bruge 1 dåse kikærter eller butterbeans.
*HUSK gode krydderier er key for lækreste resultat.

vegansk shawarma tofu med grønt og hummus

Vegansk shawarma tofu og grønt

Lækreste opskrift på vegansk shawarma tofu med masser grøntsager. Nem og sund aftensmad for hele familien. Server i bowls, pita eller wraps med dit ynglingstilbehør.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 pers
Forberedelse10 min
Tilberedelse25 min

Ingredienser

Grøntsager og tofu:

  • 200 g tofu, fast (ell. 1 dåse kikærter)
  • ½ stk stort blomkål, små buketter (1 lille blomkål)
  • 1 stk peberfrugt, i strimler
  • 1-2 stk sød kartoffel, i tern
  • ½ tsk salt
  • Friskkværnet peber

Shawarma marinade:

  • 2 spsk olivenolie
  • 1-2 spsk agavesirup
  • 1 stk citron, saften
  • 1-2 fed hvidløg, presset
  • 1,5 tsk spidskommen
  • 1,5 tsk koriander
  • 1 tsk oregano
  • ¾ tsk gurkemeje
  • 1 tsk paprika
  • ¾ tsk røget paprika
  • tsk cayennepeber
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk kanel
  • Evt. vand til rette konsistens

Tilbehør:

Tilberedelse

  • Forvarm ovn: Start med at tænde din ovn på 200° varmluft og klargøre en bageplade med bagepapir.
  • Tofu + Grønt: Start med at klargøre tofu ved at duppe det godt med papir/viskestykke. Er din tofu ret våd kan du ligge den i pres (se noter). Skær den i ønsket størrelse og kom i skål.
    Klargør og vask grøntsager. Skær sød kartoffel i tern, blomkål i små buketter og peberfrugt i lange strimler. Kom i stor skål. Krydder med salt og frisk peber.
  • Shawarma marinade: Klargør marinaden ved at røre alle ingredienser sammen i en skål. Den skal være ret tyk i konsistensen, ønsker du den mere flydende kan du justere med lidt vand. Du kan gemme din marinade på køl i op til 1 uge.
  • Vend grønt, tofu og marinade: Fordel ¾ marinade over grøntsager og rør godt rundt, masser gerner ind med dine hænder så alt er dækket. Kom resterende ¼ over tofuen og vend forsigtigt rundt så den ikke går i stykker. Lad tofu og grøntsager marinere 15-30 min.
    Fordel grøntsager og tofu på bageplade. Sørg for at din tofu har god plads så den kan blive sprød i ovnen.
  • Bag din shawarma tofu og grønt: Bages i ovnen 20-25 min. indtil sprød og perfekt gyldent. Fjern fra ovnen og pres gerne lidt citron eller limesaft over inden servering.
  • Server shawarma tofu og grøntsager: Server i bowls med quinoa, grøntsager, avocado, hummus og tahindressing. Eller server dem med tilbehør i pita eller wraps.
  • Food prep: Shawarma tofu er genial som food prep og madpakke. Lav evt. dobbelt portion og kom i bøtter til de næste par dage. Smager også lækkert koldt.

Noter

  • Tofu: Husk at anvend en fast variant. Jeg køber fra Netto eller Rema-1000 som jeg blot dypper tør med papir eller viskestykke. Er din tofu meget vandholdig kan det være en fordel at ligge den i pres imellem 2 tunge objekter med et viskestykke omkring der kan suge væden. Dette gør tofuen kan optage mere smag fra marinaden. 
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments