Annonce

Vegetarisk one pot quinoa med bagte grøntsager

Vegetarisk one pot quinoa er genial kødfri aftensmad til hurtige dage, når det skal være sundt og mættende. Let spicy fra karry, cremethed fra madfløde, tekstur fra bagte grøntsager og god protein fra quinoa samt kikærter. One pot quinoa er klar på 30 min.
Server gerne med kølig yoghurt, avocado, brød og et squeez lime. Vegetarisk og vegansk aftensmad der er nemt, naturligt glutenfri, og fuld af næring.

vegetarisk one pot quinoa

one pot quinoa – nem og sund aftensmad

Nemt – hurtigt – lækkert = JA TAK.
Kender i one pot? Eller på godt gammel dansk: Alt i én gryde.
Det jo G.E.N.I.A.L.T! Jeg er nok lidt sent ude med trenden – haha..
Men ikke desto mindre er jeg FAN af one pots og særligt vegetariske og vegansk one pot. Dagens opskrift på one pot quinoa er med kikærter og bagte grøntsager. Sund aftensmad som både er vegetarisk og nemt kan laves vegansk.
Vegetar one pot er i en skøn forening af quinoa, grøntsager, krydret med karry, lime og tilsat madfløde som gør den über cremet og til en nem ret i hverdagen som emmer af luksus.

Klar på en hurtig, mættende og sund opskrift til hverdagen?
På 30 min. kan du stå med den lækreste kødfri ret, som mætter og tilfredsstiller.

Opskrift på smagfuld one pot quinoa

Reklamelinks er markeret med*
vegetarisk one pot quinoa opskrift
Gem til madplan

Vegetarisk one pot quinoa

Lækker vegetarisk og vegansk one pot er perfekt hverdagsmad da den er nem og hurtig at lave. Fuld af lækre grøntsager, god protein og en skøn cremet karrysovs.
5 fra 8 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4 pers.
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Bagte Grøntsager

  • 1 stk blomkål
  • 2 stk rødløg
  • 1 stk aubergine
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk karry

One Pot

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • ½ stk chili
  • 1-1,5 spsk karry
  • ½ tsk koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 stk limeblad
  • 1 stk lime
  • 1 spsk sojasauce
  • 2 spsk stærk mangochutney
  • Evt. 2 tsk agavesirup
  • 3-4 dl grøntsagsbouillon
  • 250 ml madfløde
  • 2 dl quinoa
  • 1 dåse kikærter

Topping

  • Neutral yoghurt
  • Avocado
  • Brød

Tilberedelse

  • TIP: Jeg anbefaler at læse opskrift i gennem inden du starter. Har du ikke limeblade kan dette udelades eller erstattes med skal fra 1 lime. Madfløde kan erstattes med samme mængde kokosmælk.

Bagte grøntsager

  • Tænd ovnen på 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir.
    KLARGØR: Skær blomkål i mindre buketter, rødløg i store både, skær aubergine over på langs og herefter i skiver. Vend blomkål, rødløg samt aubergine med olivenolie samt karry. Bag i ca. 25 min. indtil let møre og gyldne. Klargør imens one pot gryden.

One Pot

  • FORBERED: Snit løg og hvidløg fint og skyl quinoa og kikærter grundigt i en si. Forbered grøntsagsbouillon og mål dine krydderier af i en lille skål.
  • QUINOAGRYDE: Varm en stor gryde op til middelvarme og tilsæt olie. Svits løg og hvidløg indtil bløde. Tilsæt chili, karry, koriander og spidskommen og rist kort af. Tilsæt quinoa samt kikærter til gryden og lade dem trække smag fra krydderierne. Tilsæt nu saft fra 1 lime, limeblad, sojasauce, mangochutney, grøntsagsbouillon samt madfløde. Lad gryden komme i kog og lad den herefter simre ca. 20 min. indtil quinoa er tilberedt.
    Rør gerne 1-2 gange undervejs så quinoaen ikke brænder på. Juster med ekstra bouillon hvis du synes der mangler væde.
  • Tag de bagte grøntsager ud og vend i gryden. Lad retten simre færdig 5 min indtil gennemvarm og cremet. Smag til med salt, peber, karry samt evt. lidt agavesirup for sødme og lime for syre.
  • SERVER: One pot quinoa smager skønt med lidt kølig yoghurt, avocado og lækkert brød.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Mættende, hurtig, alt i én gryde – Vegetarisk og vegansk one pot quinoa

3 vigtige elementer mange vægter højt i hverdagsmadlavning: Nemt, mættende OG nærende.
Vegetar one pot quinoa er den oplagte aftensmad, som både er nærende, sund og kan spises af hele familien da den også er børnevenlig, blot juster lidt i krydderierne hvis nødvendigt. Min nevø på 2,5 har glædeligt godkendt.

  • 1. ELEMENT – NEMT: One pot quinoa er nem at lave, kræver få ingredienser (de fleste er krydderier) og passer sig selv imens du bager grøntsagerne.
  • 2. ELEMENT – MÆTTENDE: Mættende da vi tilføjer både quinoa samt kikærter som begge er super gode proteinkilder og ligeledes kommer med kostfibre, mineraler og vitaminer. Dette gør bla. at vegetar one pot med quinoa er glutenfri og kan nydes af alle.
  • 3. ELEMENT – NÆRENDE: Vegetarisk one pot med quinoa kommer med en hel vifte af gode næringsstoffer. Grøntsager med kostfibre, vitaminer, mineraler og quinoa indeholder bla. ALLE essentielle aminosyre samt sundt fedt fra Omega-3.

ALLER sidst med vigtigt er one pot quinoa FULD af farver. Man bliver lidt glad i låget 😉 Farverne kommer oveni med en bunke af forskellige antioxidanter.

One pot quinoa med bagte grøntsager – Sund aftensmad på 30 min.

Få enkle steps og du står med den lækreste one pot. Alt imens grøntsager bager i ovnen og gryden simrer på komfuret kan du klargøre dine favorit topping. De bagte grøntsager er mit BEDSTE trick. De bidrager med tekstur og er fuld af smag efter ovnbagning. Når de tilsættes i gryden, suger de den lækre cremede sovs til sig og du står med hverdagsmad der er sund og smagfuld.

ONe pot quinoa – Step for step

  1. Klargør grøntsager. Vend i krydderier og bag ca. 25 min.
  2. Svits løg + hvidløg. Rist krydderierne af.
  3. Tilsæt quinoa + kikærter fra dåse
  4. Tilsæt boullion, madfløde, lime, soja og mangochutney.
  5. Lad det hele simre 20 min.
  6. Kom de bagte grøntsager i gryden. Vendt rundt, lad simre 5 min.
  7. Smag til med salt og peber samt evt. lidt agavesirup, lime og soja.
  8. Server one pot quinoa med dine yndlings topping.
vegansk one pot quinoa

Tips og tricks til one pot quinoagryde

  • GRØNTSAGER:
    • Du kan udskifte og kombinere alt efter sæson og lyst.
    • Prøv: Squash/peberfrugt i stedet for aubergine og sød kartoffel/græskar i små tern i stedet for blomkål.
  • BAG DEM FOR MERE SMAG:
    • Grøntsagerne slipper væske ved ovnbagning så deres smag intensiveres. Når de tilsættes gryden, suger de AL den lækre sovs og smag til sig.
    • Vil du gerne undgå at bage grøntsagerne kan du svitse dem af sammen med krydderierne. Forsæt ellers som beskrevet. Du skal bruge mere væske, da grøntsagernes volumen er større i rå tilstand samt flere krydderier.
  • MADFLØDE VS. KOKOSMÆLK:
    • Vild med kokosmælk? Du kan sagtens tilberede one pot quinoa med kokosmælk fremfor madfløde.
  • SMAG TIL:
    • Husk ALTID at smag til efter egne præferencer og særligt med salt som fremhæver rettens yderligere smage.
  • TILBEHØR:
    • One pot quinoa smager skønt som den er, men kan eleveres med alt fra yoghurt, avocado, ristede nødder og syltede rødløg.
  • HOLDBARHED:
    • Opbevares på køl 2-4 dage. Kan nydes kold eller varm.

One pot quinoa- Nem aftensmad og madpakke

Hvem elsker ikke en god madpakke?
En man glæder sig til allerede kl 9 – haha.
Her er one pot GENIAL!
Lav endelig en stor portion og gem til madpakken dagen efter. Den smager formidabel kold eller lunet (hvis man arbejder et fancy sted med mikroovn – hæhæ)

Jeg spiser den kold med topping, samt en skrive kernebrød.
Du kan ligeledes fylde one pot gryden i sunde madpandekager og lave wraps.

Lækker mættende, fuld af gode kostfibre og proteiner til at holde mig kørende samt et boost grøntsager. Vi ved ALLE at uden mad og drikke (+kaffe) dur helten ikke.. Så hvorfor ikke lave en super frokostmenu og gøre det til en hverdagsfest?
Find flere nemme vegetairsk og veganske aftensmadsopskrifter her.

Sund aftensmad – Fuld af madglæde

Mad er ikke “bare” mad. Og min ypperste passion er at dele mad som BÅDE nærer kroppen men ligeledes sindet. Mad der giver glæde, smager forrygende og giver os LYST til mere. Derfor kunne min første kogebog jo intet andet end hedde: MADGLÆDE.
I bogen finder du alt det mad jeg selv elsker, 70+ nye opskrifter på aftensmad, salater og dips/dressing. Mad som samler og giver glæde.
Ønsker i flere favoritter at kaste jer over, for i her 3 jeg laver igen og igen:

  • CHILI SIN CARNE – Se video HER:
    • Krydret, smagfuld og nem chili sin carne. Skønneste opskrift på den klassiske vegetariske gryderet med bønner, masser grøntsager og knald på krydderier. Om du er vegetar, veganer eller blot ønsker mindre kød er denne vegetar gryderet værd at lave. 
  • BAGT PASTA MED PEBERFRUGTSAUCE (opskrift fra bogen):
    • Cremet peberfrugtsauce med tomat, pasta i fad og rigelig mozzarella. Bagt indtil boblende, toppet med cremet avocado, frisk forårsløg og en håndfuld basilikum. 
  • BELUGA BOLOGNESE MED AUBERGINE – Se video HER:
    • Beluga bolognese er klassikeren i nye klær’ med tvist fra aubergine! Vegetarisk og vegansk bolognese fuld af smag, dybde, bid og fuld af grøntsager. Bolognese som du ikke har prøvet det før men som overrasker, tilfredsstiller og mætter. 
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments