Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Aftensmad - Bowls - Frokost - Glutenfri - Salater
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Indisk salat bowl – Karry grøntsager og stegt tofu

indisk salat bowl med tofu og mangodressing

Indisk salat serveret som bowl. En nem, sund og smagfuld måltidssalat med krydrede kartofler, blomkål, syrlige lime rødløg, cremet avocado, stegt tofu og edamamebønner. Toppet med sprøde granatæbler, oliven og den bedste mangodressing. Vegansk, glutenfri og yderst lækker salat bowl for hele familien.

Indisk inspireret salat bowl

KARRY + BLOMKÅL = Karryblomkål = Kærlighed..
Det lyder så utrolig simpelt (det er det også) men det er også SÅ utrolig godt!
Den grøntsag min familie oftes ber’ om når jeg laver byg selv bowls.
Opskriften måtte med på bloggen da den er skøn for hele familien (selv blomkåls skeptikerne).
Karryblomkål kommer i dag jeres vej, serveret i den lækreste krydrede indiske salat bowl – fuld af smag og mæthed!

Men vi stopper ikke ved blomkålen..

Vi leger med smage, sammensætninger, bagte, rå, friske og sprøde grøntsager!
Bruger indiske krydderrier og krydderurter..
Serverer med sprød tofu..
OG selfølgelig topper vi den med min families favoritdressing = Mangodressingen.
Dagens bowl ER en skøn forening af grønt, protein, lækre krydderier og en cremet dressing.

indisk salat bowl med stegt tofu

Indisk salat bowl er:

  • Fuld af smag og krydderier
  • Perfekt kombination af stærk, sød, syrlig
  • Mættende
  • Proteinrig
  • Sund & nærende måltidssalat
  • Kan nemt varieres
  • Børnevenlig
  • Nem, hurtig og skøn som food prep
  • L.Æ.K.K.E.R !!

Klar til indisk salat bowl?
Nogle gange er simpelt “bare” godt! Lad os komme i gang.

indisk salat bowl med mangodressing og stegt tofu

Ingredienser til indisk salat bowl

Hvorfor jeg ELSKER bowls?
Jeg har sagt det mange gange, men her kan vi lege med både grøntsager, smage og de er nemme at variere. Indisk salat bowl er simpel, nem og hurtig at lave – OG så den genial som food prep.
Lav gerne ekstra og hav til madpakke eller aftensmaden dagen efter. Indholdet ville ligeledes være skønt i en tortilla eller spinatpandekager lavet på durummel eller i en glutenfri variant.

Dagens ingredienser med tips og tricks:
(Du ser hele opskriften længere nede.)

  • Karrybagte blomkål + kartofler
    Det bedste! Blot vend med olie + karry og bag indtil sprødt.
    Leg med grøntsager og brug evt. butternut, hokkaido, squash og rødløg. Eller lav en kombination. Blot juster bagetiden alt efter grøntsag.

  • Agurker vendt i mynte, koriander og limesaft
    Holy moly – kombination af syrlig lime, sød mynte og koriander. Denne kombination kommer jeg også til at lave som enkeltstående tilbehør.
    Er du slet ikke til koriander og mynte kan du udelade eller bruge persille i stedet.

  • Spinat
    Bunden i vores bowl. Du kan bruge feldsalat eller fintsnittet spidskål.

  • Lime syltede rødløg
    Ja jeg bruger dem tit – men de er S.Å gode!
    Altså gode på ALT! (næsten 😉 )

  • Granatæble
    Sprødhed og friskhed.

  • Avocado
    Cremet modspild. Kan du ikke finde gode avocadoer kan du udelade eller bruge nogle ristede kerner.

  • Edamamebønner
    Kan evt. erstattes med sorte bønner, kikærter eller kidneybønner. Evt. stegt i lidt olie, ahornsirup, salt, peber og karry.

  • Stegt tofu
    Jeg steger blot i olivenolie for en sprød skorpe da resten af vores salat bowl har lækre smage.

  • Koriander, lime, ristede sasamfrø
    Topping!

  • Sorte oliven
    Passer skønt sammen med karry, mangodressing og lime rødløg.

  • Mangodressing
    Bare go´!!

  • Naan brød
    Server evt. med brød eller brug salat bowlen serveret i tortillas.
indisk salat bowl med naan brød

Indisk salat bowl – Nem måltidssalat og food prep

Frokost – Madpakke – Aftensmad – Food prep…
Indisk salat bowl kan det hele og er en skøn måltidssalat.
Dagens bowl har protein fra tofu, kostfibre og god energi fra grøntsager samt sunde fedtstoffer fra. bla. avocado.

Bowlen kan både spises kold og varm og er derfor genial som food prep. Lav fx. dobbelt op på grønt, tofu og dressing og hav til morgendagens madpakke. Grøntsagerne kan snildt holde sig 3-5 dage på køl og dressingen ca. 1 uge.
Har du overskydende dressing eller grøntsager kan du lave pitabrød, wraps og de bagte grøntsager kan du bruge i en one-pot eller curry.
Gå på opdagelse i mine veganske opskrifter og find dine favortitter.

Husk kun fantasien sætter grænser, og grøntsager er netop geniale da de er super anvendelige og ikke bliver dårlige af et par dage på køl med rette opbevaring.

NU ønsker jeg jer rigtig go bowling !!

indisk salat bowl med naan brød
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
5 fra 1 stemme

Indisk salat bowl

Skøn indisk salat bowl fuld af farver, smag og mæthed. Knald på krydderier, grøntsager og serveret med tofu samt den bedste mangodressing. Nem, lækker og perfekt som måltidssalat.
Forb. tid10 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid50 min
Kategori: Aftensmad, Frokost, Måltidssalat, Salat
Køkken: Indisk, Vegansk
Antal: 2 personer
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

Karrybagte grøntsager

  • 300 g kartofler
  • ½ stk blomkål
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk karry
  • 1/4 tsk spidskommen
  • Friskkværnet peber, salt

Tofu + grøntsager

  • 200 g tofu, fast
  • 2 tsk olivenolie
  • 2 dl edamamebønner, optøet
  • ½ stk agurk i halve skiver
  • frisk mynte, koriander (ell. persille)
  • ½ stk lime, saft + skal
  • Spinat, frisk
  • 1 stk avocado
  • Granatæble
  • Lime syltet rødløg

Tilbehør

  • Mangodressing
  • Sorte oliven
  • Koriander
  • Lime
  • Sesamfrø
  • Naan brød

Sådan gør du

Karrybagte grøntsager

  • Tænd ovnen på 200° og klargør 2 bageplader med bagepapir. *Se noter.
    Gnub eller skræl kartoflerne og rens blomkål hvis nødvendigt. Skær kartofler i både og lav mundrette buketter af blomkålen. Rør olie, karry, peber og salt sammen.
  • Kom kartofler og blomkål på hver deres bageplade og fordel karryolien over dem. Vend godt rundt. Bag kartoflerne ca. 30-40 min og blomkål ca 20-25 min indtil gyldne og sprøde. Klargør imens resterende ingredienser.

Tofu + grøntsager

  • Dræn din tofu for overskydende vand og pres den evt. 15 min hvis den er meget våd. Skær i ønsket størrelse. Varm en pande op til middel-høj varme og kom olivenolie på. Steg din tofu sprød på begge sider indtil der kommer en skorpe, vend dem gerne flere gange undervejs.
  • Del din agurk på langs, fjern kærnerne og skær den i tynde skiver. Vend med lime skal + saft + hakkede urter.
    Optø edamamebønner med kogende vand. Klargør granatæble, avocado, limesyltet rødløg og mangodressing.
    *Du kan med fordel lave limesyltet rødløg og mangodressing i god tid eller dagen før

Salat bowl

  • Server dine bowls med salat i bunden og herefter bagte karry grøntsager, edamamebønner og tofu. Kom agurk, granatæble og avocado ved.
    Top med limesyltet rødløg, mangodressing og oliven. Server med ekstra mangodressing, lime, koriander, ristede sesamfrø og brød.

Noter / Tips og tricks

  • Du kan bruge en bageplade, men ofte kræver kartoflerne lidt længere tid i ovnen end blomkål. Hvis du bruger en bageplade kan du evt. fjerne blomkålen når den er færdigbagt og give kartoflerne den resterende tid. 
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

Loading...
vegansk bolognese med spaghetti

Vegansk bolognese – Linsebolognese med spaghetti

edamame fladbrød

Edamame fladbrød – Glutenfri madbrød bagt i ovnen

vegansk linsegryde med grønne linser

Linsegryde med svampe, rodfrugter og kokosmælk

12 bedste buddha bowl 2020 5

Buddha bowls – 12 Favoritter fra 2020

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
Dagens aftensmad👆🏻blev til efter;
*En pludselig lyst til aubergine🍆🤷🏼‍♀️
*Noget varmt og nemt🍲
*En pose kikærter på frost👀
*2 rest kokosmælk der skulle bruges (den fede del var brugt til cheesecake😏)
.
Det resulterede i indisk gryderet med bagte grøntsager med varme krydderier😌🙋🏼‍♀️ 
Jeg skiftede blot rød peberfrugt med kartofler i små tern og det er ret så optur🥔
Den nydes med ris og en hurtig grøn salat 🤸🏻‍♀️ Hvad har i spist til aften?🙋🏼‍♀️
.
Håber i fået en god start på ugen med genåbning og det vi alle taler om (vejret)❄️☀️😇
Sender en masse krammer! 
.
Jeg linker til opskriften hvis i for trang til aubergine og indisk i løbet af ugen☀️
.
.
.
.
.
.
.
.
#chickpeacurry #veggiebowl #vegancurry #grøntsager 
#spismeregrønt #6omdagen #nemmad #nemaftensmad #plantebaseret #frokost #aftensmad #sundhverdag #godmad #vegetarisk #vegansk #veganskmad #madinspiration #sundmad #madmedmedfølelse #livsstilsændring #sundlivsstil #indiskmad #instagramakademiet #veganrecipes #foodstagram #veganfood #veganbowls #greenbowl #plantbasedfood #wholefoodplantbased
Open
Noget af det jeg ELSKER allermest ved mad og opskriftudvikling er når jeg for en idé, nørder og leger i køkkenet🤓🍓❤️ Når en ide for lov at vokse, lege i mine tanker, udforme sig og jeg giver plads til kreativitet🌈
LIGE der er jeg høj af glæde🥳
Min ocd forsvinder og jeg “er bare”. Køkkenet er mit helle😌
.
Påskens projekt👆🏻 Jordbær cheesecake lavet på cashewnødder og sødet på dadler - støbt på oreo/kokosbund + overtrækket med chokolade glaze😏🍫
. 
Jeg dobbelttestede i dag med få justeringer og nu er den der🥳
Samtidig fik jeg prøvet en ide med fyld af marmelade i små cupcake forme🦄👉🏻
.
GLÆÆÆDER mig til at dele en rigtig sommer cheesecake med jer snart (altså når det ikke lige sner/hagler/regner på samme dag🤨😅)
.
Håber i har haft en DEEEJLIG påske?
Jeg er total fuld af power efter en dejlig dag som har givet GOD energi! Håber den mærkes igennem din skærm❤️❤️
Hvis i savler efter cheesecake er der en vanilje variant på bloggen med daddel/nøddebund😏
.
.
.
.
.
.
.
#vegancheesecake #cheesecake #madglæde #vegancake #oreocheesecake #jordbær #lækkerier #plantebaseret #vegansk #livsstilsændring #detgrønnevalg #veganfoodpics #madmedmedfølelse #kage #plantebaseretmad #eftermiddagshygge #deldinmad #letscookvegan #madinspiration #veganfood #hjemmelavet #sundhed #hjemmebag #healthycake #godmad #veganskhverdag #comfortfood #bestofveganbaking #albertestengaard
Open
3 X AFTENSMAD IDEÉR😎 Aftensmad har været et højdepunkt lige siden jeg var lille og som det første spurgte “hvad skal vi spise i aften?”😅 
Kender i typen men har måske svært ved at komme på nye retter?🤨
.
Her for i 3 ideér til aftensmad som store som små vil elske🍲🥗👇🏻
1️⃣Lasagnesuppe - Hurtig, nem og cremet! Fyldt med lasagneplader og hjemmelavet tofu-Ricotta (hvis du ikke spiser vegansk kan du snildt bruge traditionel Ricotta istedet for tofu)
.
2️⃣Shawarma marineret tofu + grønt - Alt på ét fad👌🏻 server med syltede rødløg, hummus og godt brød😎
.
3️⃣Blomkålspasta - Pasta vendt i cremet såååuce lavet på blomkål🤤 Top med stegte svampe, hjemmelavet vegansk parmesan og simpel spidskålsslaw.
(Spiser du ikke vegansk kan du snildt udskifte med Alm. Parmesan og gærflager i saucen med 15-30g parmesan🧀)
.
Alle 3 retter finder i på bloggen🚀
Har i planlagt ugens mad eller er i mere dag til dag typen?🤓
Håber i NYDER påsken💛💛
.
.
.
.
.
.
.
.
#lasagnesuppe #lasagne #aftensmad #vegansklasagne #friedtofu #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #vegansoup #plantebaseret #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #aftensmadinspiration #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #veganfoodspot #vegetarisk #madinspiration #vegansk #pasta #whatveganseat #veganfoodspace #soup #weeknightdinner #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Nem nudelsalat🥢🥡 Når det gerne må være snasket, lækkert og nærende på en gang😏
Nudelsalat er din ven😎 
.
Alt du behøver👇🏻
*Nudler (gerne en god variant)🍜
*Stegte løg, hvidløg, squash🥒
*Stegte svampe og spinat🍄
*Bagte rodfrugter fx. Rødbede med Miso eller gulerødder.
*Optøede edamamebønner.
*Peanutbutter eller tahin/Miso dressing - Begge på bloggen🥜
*Ristede sesamfrø og tørrede abrikoser👌🏻
.
Alt vendes sammen og nydes lun eller kold🎈
*Det fede ved nudelsalat er du kan freestyle Max😎
- Brug nudler og dressing som base og leg herefter med grøntsager, bønner, tofu og gerne kerner og tørret eller frisk frugt som mango giver et lækkert madspild🥭🥕
Er i med på en omgang nudelsalat og har i måske allerede en favoritkombi?
.
Håber påsken er god ved jer❤️☀️
Rigtig go’ aften fra amagertossen❤️ 
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #nudelsalat #nemfrokost #nudler #edamame #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #mushrooms #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
En dag fuld af følelser og solskin🌪☀️ og en påskefrokost ide🐣..
Jeg fik en mavepuster i morges efter en øv oplevelse i blodbanken (evt. se story)😕 Havde ikke troet det ville slå mig så meget ud - men det sad virkelig i kroppen💥
Følelsen af igen ikke at blive set, hørt og være magtesløs🙆🏼‍♀️
.
MEN efter en gåtur ved vandet og jeres kærlighed i min indbakke (TAK🎈❤️) mindede det mig om at livet er som bølger🌊 = ALTID i bevægelse! Vi kan ikke styre dem, men vi kan lære at stå på dem🏄🏻‍♀️
.
Mindede mig selv om HVOR jeg er i dag, de skridt jeg HAR taget.
.
Det fælleskab vi har HER - som jeg hver dag er så høj over!🎈🤸🏻‍♀️Tro mig jeg må se skør ud hver gang jeg griner, smiler eller bliver rørt at jeres beskeder 🙈🥰
.
Hvad jeg prøver at sige er; min dag endte i solskin fordi jeg ved at ALT er i bevægelse og vi selv er med til at lukke lyset ind☀️❤️ Men det også er vigtigt vi rummer det svære - livet i ved🎈
.
OGOG så minder påske mig om vegansk æggesalat🐣🤤
Kan laves med flækærter, kikærter eller tofu - og den er skøn på rugbrød eller som bagel!
Hvis i savner en ide til påskebordet sætter jeg link i bio🚀😎
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganskæggesalat #påske #veganskfrokost #nemfrokost #bagelsandwich #frokost #madopskrifter  #vadveganeräter 
#veganbagel #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
PÅSKE PICNIC🐣🌯 Og WOW for et vejr☀️ Hvilken bedre måde at bruge den noget anderledes påske end med en picnic?🥰 
.
Solskin, frisk luft og en lækker madpakke under armen kan være en skøn måde at være sammen på (endda lidt flere end vi må indenfor🥳) 
Her for i 3 bud👆🏻 på picnicmadpakker som bla. Indeholder salat med dressing, bananpandekager, hummussandwich, grøntsagsstænger, tørret frugt mm.🤸🏻‍♀️
.
Har i påskeplaner?🐣💛💛
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#picnic #veggiebowl #foodprepping #grøntsager 
#spismeregrønt #6omdagen #nemmad #nemaftensmad #plantebaseret #frokost #aftensmad #sundhverdag #godmad #vegetarisk #vegansk #veganskmad #madinspiration #sundmad #madmedmedfølelse #livsstilsændring #sundlivsstil #farverigmad #instagramakademiet #foodpreparation #foodstagram #veganfood #veganbowls #greenbowl #plantbasedfood #wholefoodplantbased
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt