Rødbedetatar med russisk salat – Forret, bowls og madpakke

rødbedetatar og vegansk russisk salat

Rødbedetatar med russisk salat er helt uden kød men lavet på bagte rødbeder. Velsmagende, fuld af dybde og med skøn rødbededressing . Server som forret, farverige bowls eller i madpakken. Vegansk, glutenfri og nem at lave.

Rødbedetatar – Vegansk tatar med rødbede

Tataren der vil slå benene væk under dig!

Overbevise dig om at FÅ simple råvarer kan få STOR smag.
Tataren der vil imponere dine nytårsgæster som forret serveret fint, og glæde dig i hverdagen som fyld i en lækker sandwich!

Rødbedetatar ER alt dette og mere til – den er:

  • Lavet på rødbede – Yep kun grøntsager!
  • Helt uden kød – JA du hørte rigtigt!
  • Smagsbombe – Tro mig den smager vidunderligt..
  • Fuld af kostfibre
  • Glutenfri og vegansk – Her kan ALLE være med.
  • Smuk og farverig – Forret til nytårsaften eller anden festlig dag!
  • Helt igennem VIDUNDERLIG!..

Opskrift på rødbede tatar

Se videoen HER hvor nemt det er at lave rødbedetatar og få idé til en luksus mad HER..

Reklamelinks er markeret med*
rødbedetatar og vegansk russisk salat
Gem til madplan

Rødbedetatar med russisk salat

Rødbedetatar er lækkert, nemt og og helt uden kød. Server som forret, eller nyd det i sandwich og buddha bowl. Serveret med russisk salat har du en en smagsbombe uden lige.
4,7 fra 3 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4 personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

Rødbedetatar

  • 500 g rødbeder
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk syltede rødløg
  • ½ bundt dild
  • 2 tsk dijon sennep
  • ½ stk citron
  • 2 spsk kapers
  • ½-1 stk æble
  • Salt, friskkværnet peber

Russisk salat

  • 150 g kogt rødbede
  • 1 stængel bladselleri
  • 2 spsk syltede rødbeder
  • ½ stk æble
  • 2 spsk vegansk mayonnaise
  • 1 dl neutral yoghurt
  • 1 tsk agavesirup
  • 2 spsk friskrevet peberrod
  • ½ bundt dild
  • ½ stk citron
  • 1 spsk kapers
  • Friskkværnet peber, salt

Tilberedelse

Rødbedetatar:

  • Bagte rødbeder: Tænd ovnen på 200° varmluft og klargør en bageplade med bagepapir. Skræl rødbeder, skyl dem godt og skær dem i tern. Vend med olivenolie, friskkværnet peber og et drys salt. Bag i ca. 30 min. indtil let møre. Lad dem afkøle.
  • I foodprocesser eller minihakker: Kom bagte rødbeder, syltede rødløg, dild, dijon sennep, saft fra citron og kapers og puls det indtil en grov masse. Endelig ikke blend for meget. Det skal kun hakkes og stadig have bid.
  • Vend sammen: Kom rødbedetataren i skål og vend med æble i små tern og smag evt. til med salt og friskkværnet peber, men overdøv ikke. Den vil trække smag når den afkøler.
    Kom rødbedetataren på køl og lad den trække min. 1/2 time før servering.

Russisk salat:

  • Kogt rødbede + grøntsager: Kog rødbede, fjern skrællen og lad den afkøle. Snit bladselleri fint og skær syltet rødbede og æble i små tern. Sæt til side.
  • Dressing: Rør dressingen sammen ved at blande mayonnaise, yoghurt, agavesirup, citronsaft, peberrod, finthakket dild, salt og peber.
  • Vend sammen: Skær den kogte, afkølede rødbede i små tern og vend i dressingen sammen med bladselleri, syltet rødbede, æble og grofthakkede kapers. Smag til med peberrod for ekstra styrke og citron for syre.
    Kom salaten på køl og lad den trække min. 1/2 time før servering.
  • Server: Server rødbedetatar som forret med russisk salat, æbletern, syltet rødløg, peberrod, karse, kapers og rugbrødchips.
    Eller brug dem i bowls og madpakke.
  • Opbevaring: Rødbedetatar og russisk salat kan snildt laves i god tid. Begge holder 4-6 dage på køl.

Noter

  • Du kan lave lynsyltede rødløg hvis tiden er knap. Brug denne; Opskrift HER. Anvend appelsin i stedet for lime. 

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
rødbedetatar og vegansk russisk salat

Tatar uden kød men fuld af smag

Tatar uden kød. Det er vel slet ikke en tatar..
Selv ikke rødbeden er rå. Haha..
MEEEN det er nu og vel en rødbedetatar..og vigtigst den smager himmelsk.

Nøglen til rødbedetatar med dyb smag er at bage rødbederne først. Her fordampes vandet og vi står med en kraftig, lækker, karamelliseret rødbede.
Samspillet med syre fra appelsinsyltede rødløg, salt fra kapers, styrke fra dijonsennep, pift fra dild og sprødhed fra æblet skaber en perfekt harmoni.
Server med vegansk russisk salat med let fedme fra vegansk mayonnaise og styrke fra peberrod har du de klassiske smage fra tatar men helt uden kød!!

Så simpelt er det..

Ingredienser til rødbedetatar

Få ingredienser udgør dagens opskrift. Bagte rødbeder og syltede rødløg kan du snildt lave i forvejen, så kan du nemt og hurtigt blende råvarerne sammen og servere den lækreste rødbedetatar med tilbehør.

  • Rødbeder – Bagt i ovnen
  • Appelsinsyltede rødløg – Du kan også lave lynsyltede rødløg efter denne opskrift HER. Udskift blot lime med appelsin.
  • Citron – Saften
  • Kapers
  • Dild
  • Dijonsennep
  • Æble

Lyst til mere rødbede? Hop over til indlægget fra september hvor jeg dykker ned i rødbeder, giver tips, tricks samt opskrifter. Læs med HER.

rødbedetatar og vegansk russisk salat

3 X rødbedetatar – Serveret med russisk salat

Jeg elsker opskrifter der har flere muligheder. Rødbedetatar er genial da den alt efter tilbehør og servering kan spises som lækker forret, nærende frokost bowl eller tages med på madpakke:

  • Forret:
    Server rødbedetatar smuk på tallerken. Evt. presset ned i form, som herefter fjernes. Server med syltede rødløg, kapers, æbletern, frisk peberrod, citronbåde, karse samt russisk salat.
    Server gerne sprøde rugbrødschips eller groft brød til.

  • Frokost bowl:
    Lav en mættende bowl med rødbedetatar, brune ris, feldsalat, æble, radiser, syltede rødløg, karse, kapers, citronsaft og server med russisk salat.

  • Madpakke:
    Smør en lækker sandwich eller rugbrødsmad. Fyld med russisk salat, rødbedetatar, syltede rødløg og feldsalat.

PEBERRODS/DILD DRESSING:
Du kan også servere forretten med en dild/peberrods mayonnaise. Bland mayonnaise med dild, purløg og friskrevet peberrod. Smag til med salt, peber og evt. et skvis citronsaft.

rødbedetatar og vegansk russisk salat

Vegansk forret med rødbede

Jeg serverede første gang rødbedetatar til min mors fødselsdag som forret for 8 kvinder. Jeg pyntede med peberrodsdressing, syltede rødløg, rugbrødschips, æbletern og et drys karse samt frisk peberrod.
Modtagelsen..
De var henrykte og savnede slet ikke kødet. Tværtimod nød de rødbedetataren og den dybde smagen har. Sødme fra rødbede, syre fra syltede rødløg, salt fra kapers, fedme fra dressing og spark af peberrod.

En enkel forret der går op i en højere enhed. Hvor smag og konsistens får en til at stoppe op og NYDE ekstra, fordi man overraskes over HVOR meget smag retten har.

Det er MAGISK. Det er grøntsager med magi.
Go’ fornøjelse! Håber i vil nyde og servere den i alt fra sandwich til nytårsforretter.

Del indlægget med nogen du holder af
4,67 from 3 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments