Få 12 smagfulde buddha bowls fra 2020. Buddha bowls fuld af power, mæthed, farver og som er nemme at lave. En verden af grøntsager, bønner, tofu, tilberedningsmetoder og de lækreste dressinger. Dyk ned i mine 12 favoritter og find din næste bowl.
2020 i Buddha bowls
2020 i Farver – Bowls – Nærende mad og POWER!
Det tror jeg ALLE vi kan have brug for efter et år med corona, restriktioner, terror og en verden som på mange måder har været langt fra farverig.
Det har endnu engang bekræftet mig i hvorfor farver er SÅ vigtige for mig. Farver lyser op, de varmer sindet, de giver glæde.
Farverige grøntsager er fulde af vitaminer, mineraler og god brændstof. Alt fra den sprøde lilla spidskål, knasende let sure granatæble til den bløde avocado.
De vidunderlige ting ved farverig mad er mange og jeg håber dette indlæg kan give inspiration, glæde og lyst til at hoppe i køkkenet, snitte, hakke og nyde buddha bowls fuld af farver, smag og næring.
I finder alle mine veganske opskrifter her hvor nydelse og næring er i højsædet.
Jeg tager jer i dag med på rejsen igennem 2020 set i bowls. Vi starter i januar hvor jeg lavede min guide til buddha bowls som jeg ugentlig bruger i min madlavning og de fleste bowls herunder er bygget op efter.
Herefter bevæger vi os igennem en kavalkade af farver, grøntsager, tofu og lækre dressinger.
NYD rejsen igennem Buddha Bowls ano 2020 – Håber i finder glæde og måske jeres nye favoritter.
Vi ses til endnu mere BUDDHA BOWL PARTY i 2021!
Nr. 1: Buddha bowl guide
Guiden til den ultimative buddha bowl. 5 simple steps som sikre mæthed, smag og er fuld af næring. Jeg dykker ned i plantebaseret proteinkilder, gode fedtstoffer, fiberrige grøntsager og giver min bedste opskrift på den ultimative buddha bowl.
Få guiden og opskrifter her.
Nr. 2: Pulled portobello Bowl
Vegansk “pulled pork” lavet på svampe og vendt i hjemmelavet barbecue sauce. Comfort food der er sund, snasket, sød og stærk.
Server med colesalw, quinoa, avocado, lime-syltede rødløg og top med ekstra barbecue sauce. Få opskrift på vegansk pulled portobello her.
Ps. Det smager også fortrinligt i en burgerbolle 😉
Nr. 3: Juni bowl med jordbær
Skøn bowl med råvarer fra Juni måned. Fuld af smag, friskhed og nem at lave. Se hele buddha bowlen her.
Server med ranchdressing eller tzatziki.
Nr. 4: Citrongræs tofu buddha bowl
Citrongræs marineret tofu er en af mine absolutte favoritter! Ideen kommer fra Rema1000 som forhandler en marineret variant.
Men hvorfor ikke lave den selv?
Server tofuen i en bowl fuld af grøntsager, quinoa, avocado og cremet dressing. Find opskrift her.
Nr. 5: Stegt tofu & syltet fennikel
Nem bowl med stegt tofu, grøntsager og lyn-syltet fennikel. Frisk, mættende og perfekt som frokost bowl på farten. Bygget efter de 5 principper fra buddha bowl guide. Find bowlen her.
Nr. 6: Stegte kantareller & tzatziki
2020 var året jeg lærte kantareller at kende. Jeg har kun at sige WOW – det jo mundorgasme på højt plan! Denne bowl var simpel men fuld af umamismag fra lime-stegte kantareller.
Bowlen var sammensat af:
*Spinat, spidskål, agurk
*Kartofler, edamamebønner
*Kantareller stegt i olivenolie, peber, salt og lidt limeskal + saft.
*Avocado, oliven, dild, limebåde
*Vegansk tzatziki med dild og mynte
Nr. 7: Efterårsbowl med hokkaido
Efteråret tog sit indtog og med den kom bla. hokkaido, brombær, kål, rødbede og pære i sæson. Efter min mening de bedste måneder på året i råvarer.
Det udnyttede jeg til de lækreste bowl og madpakker. Denne blev sammensat af ugens foodprep og kan nemt tages med på madpakke eller laves til en stor salat og serveres som tilbehør til aftensmad.
*Find bowlen her
*Opskrift på cremet ranchdressing.
*Opskrift på appelsin syltet rødløg.
Nr. 8: Stegt tofu & rødbedehummus
I september lavede jeg mine første reels på Instagram. De bød på 2 lækre buddha bowls bygget efter de 5 steps.
Se video HER.
*Indhold i buddha bowl:
*Spinat, spidskål
*Sorte ris, stegt tofu
*Dampet broccoli, bagt sød kartoffel, revet rødbede
*Rødbedehummus
*Lime-syltet rødløg, ranch dressing
*Avocado, frisk chili, lime, ristede græskarkerner, koriander
Nr. 9: Karryblomkål & linsehummus
2. bowl var endnu en mættende og skøn buddha bowl med mit ynglings tilbehør; karryblomkål. Det er så simpelt men smager forrygende.
*Vend blomkålsbuketter med lidt olivenolie + karrypulver og bag ved 200 grader varmluft ca. 25-30 min indtil let sprøde.
Se video med bowl her.
*Indhold i buddha bowl:
*Spinat, spidskål
*Quinoa, edamamebønner
*Revet gulerod, agurk, karrybagt blomkål
*Linsehummus
*Avocado, peanutbutterdressing
*Peanuts, tranebær, frisk chili, lime, koriander
Nr. 10: Mættende buddha bowl med cashewdressing
Oktober kom og bidrog med alle efteråret lækre grøntsager. Det blev sammensat til en nem og mættende bowl serveret med cremet dressing.
Jeg har skrevet mere om bowlen og hvordan jeg anvender; Fennikel, æble og rødbede forskelligt i mine opskrifter.
Læs med HER.
*Indhold i buddha bowl:
*Rucola, masseret grønkål
*Quinoa
*Kikærter stegt i olivenolie, ahornsirup, salt og og peber
*Fennikel, kogt rødbede, avocado
*Granatæble, æble, dild, ristede cashewnødder
*Grøn cashewdressing
Nr. 11: Vegansk poké bowl
Power poke bowl!!
Årets (efter min mening) ultimative bowl med tofu, dressing, syltet ingefær, tang og lækre grøntsager.
Denne bowl indeholder ALT jeg elsker og jeg kunne vitterlig spise den hver dag. Haha..
Find opskrift på vegansk poke bowl med marineret tofu HER.
Nr. 12: Rødbedetatar og hokkaido
Vi slutter året med 3 af mine favoritter. Sprøde hokkaido fritter, rødbedetatar og appelsinvinaigrette. Serveret i en farverig bowl som er skøn som måltidssalat eller kan serveres som tilbehør til fx. stegt tofu, brød og kogte ris.
Læs mere om bowlen samt 3 favoritter HER.
*Indhold i bowl:
*Spinat, agurk, radise
*Hokkaido fritter – Få mine 3 bedste tips HER
*Rødbedetatar
*Avocado, kapers, dild
*Appelsinvinaigrette