Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Bowls - Dips og Dressing - Salater - Tilbehør
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Peanutbutterdressing – cremet, sund og perfekt spicy

peanutbutterdressing

Lækker cremet peanutbutterdressing. En sand Umami bombe til dine salater, grøntsagsstænger samt friske forårsruller. Sød, salt, stærk, fuld af smag og nem at lave. Naturlig vegansk og glutenfri. Sæt peanutbutterdressing på menuen og giv dine salater nyt liv. Hele familiens nye favoritdressing og dip.

Peanutbutterdressing – stærk, sød, cremet

Ingen salat uden en lækker dressing! Right?
Der er INTET en go’ dressing ikke kan klare!!

Vi kender alle den halvfesne salat, der blev skabt af køleskabets rester – det semi slatne grønkål, gulerødder og hvis vi heldige et par stængler koriander og til sidst tilsat en dåse kogte bønner!! Kedeligt? – Enig!!

MEN tager du en lækker cremet, let spicy peanutbutterdressing og drizzler henover.
Ja HER sker der ting og sager !!
NU står du med en grønkålssalat med smag og dybde som tilfredsstiller ALLE dine smagssanser!!
Hvordan det dog muligt?
JOOO nu skal du høre!

  • peanutbutterdressing
  • peanutbutterdressing

Dressing med kappoow – 5 grundsmage

5 GRUNDSMAGE !

YEP – Netop de 5 grundsmage er med til at danne rammen om et nydelsesrigt måltid.
Når vi tænker de 5 grundmage ind i vores måltider, især de grønne, fremmer vi smag, nydelse og bliver i højere grad tilfredsstillet end hvis vi blot havde 2 grundsmage.
Tænk blot på grønkål med æblecidereddike – ikke ovenud spændende.
MEN – tilsætter vi dressing som NETOP rummer de 5 grundsmage.
KAPPOOW !!!

Peanutbutterdressingen indholder ALLE 5 grundsmage. Selv den lidt tricky Umami.
YEPS. SÅ fornemt. SÅ lækkert.

Umami findes blandt andet i tomater, kartofler, svampe, soyasovs, miso mm.

Peanutbutterdressing – umami bombe til dine grøntsager

  • Peanutbutter – Bittert/salt:
    Brug gerne en god variant lavet af blot peanuts samt salt. Jeg køber ofte et lager når der er tilbud hos Bulkpowders. Du kan bruge både smooth og crunchy.

  • Tamari – Salt/umami:
    Tamari har samme funktion som soya. Forskellen ses ved at tamari er glutenfri samt ofte indeholder en mindre mængde salt, hvilket er grunden til jeg helst anvender tamari fremfor soya.

  • Miso – Umami:
    Miso er japansk fermenteret “pasta”. Ofte lavet af fermenterede sojabønner med andele af brune ris, korn eller byg. Miso bruges til miso-suppe men er ydermere en skøn smagsgiver i flere retter, med dybde og let salt smag. Fermenteringen gør samtidig godt for vores tarmflora – winwin 😉
    Har du ikke miso på lager, kan du bruge ekstra tamari i stedet.

  • Lime – Syre:
    Skøn eksotisk aroma og duft, bidrager med mere dybde end citron. Kan du ikke finde lime, kan du anvende citron i stedet.

  • Risvineddike – Syre:
    Thailandsk eddike lavet på ris. Mildere og sødere end traditionelle eddiker. Du kan bruge æbleeddike i stedet, her vil jeg dog anbefale at bruge 1 spsk. fremfor 2.

  • Hvidløg – Bittert:
    Hvidløg er bare godt 😉

  • Ingefær – Stærkt:
    Jeg KNUS-elsker ingefær og den dybde den bidrager med. Jeg bruger 10g. i opskriften. Start evt. lidt lavere hvis du ikke er stor fan.

  • Agavesirup – Sødme:
    Afrunder de lækre smage

  • Ristet sesamolie – Bittert:
    Blot 2 tsk. er med til at ændre dressingen fra god til über god! Ristet sesamolie har en dyb kraftig smag samtidig med den bidrager det bitre komponent som ofte kan være svær at finde. Jeg køber ristet sesamolie i velassorterede supermarkeder. Du kan udelade, men vil på kraftigste anbefale.

    Brug efterfølgende sesamolie til lækre dressinger i nudelsalat – Nem opskrift HER.

  • Sriracha – Stærkt:
    Giver det sidste spark til dressingen. Jeg bruger 2 tsk. Start med 1 og smag til.
peanutbutterdressing bowls

Dressing på 5 min? Peanutbutterdressing i blender

Peanutdressing i en FART.
Jeg elsker hurtige, nemme, lækre løsninger. Som gør det nemt at spise sundt, varieret og med gode råvarer.

Her tænker jeg blandt andet på mit mandolinjern der gør kål til en fest.
Foodprocesseren der gør min hummus über cremet mens jeg kigger på.
Eller slip-let panden der kræser om mine pandekager og gør det en leg at sige flip-flop.

–
Ps. Har du prøvet bananpandekager på quinoamel? Fluffy, lækre og fuld af protein !!

You get me. At gå i køkkenet skal være en leg, noget vi har lyst til at vende tilbage til. Igen og igen. HER har udstyr en vigtig rolle. Vi behøver LANGT fra dyre, store maskiner.
Noget så simpelt som en GOD kniv kan løfte køkken-gamet til nye højder !

Jeg taler meget mere om redskaber, hurtige, sunde løsninger i mit Food Prep Indlæg. Lav en stor kop tår kaf’ og læs med. Jeg giver ALLE mine bedste tips og tricks.

NU dressingen!!
Så SIMPELT – Kom alle ingredienser i en go blender og blend indtil smooooth 😉
Husk at skrab ned af kanterne så det hele bliver godt blendet.

Har du ikke en blender, fikser du den bare i hånden. River ingefær og hvidløg fint, tilsætter resten og røre til en lækker cremet og ensartet konsistens.

peanutbutterdressing

How to? Berig dine måltider med peanutbutterdressing

  • Buddha bowls – Prøv fx. Peanutputterdressing til sushi bowls? Snup opskriften på veganske sushi bowls og brug peanutbutterdressing i stedet.

  • Friske forårsruller

  • Grøntsagsstænger – Undlad lidt vand så du for en cremet tyk dip.

  • Nudelsalater

  • Grønkålssalat – Måske ikke lige den gængse kombination men det smager SÅ lækkert!!

Nu der bare at sige – lets blend it up !

peanutbutterdressing
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
5 fra 3 stemmer

Peanutbutterdressing

Skøn, cremet Peanutbutterdressing – Perfekt til salat-bowls, nudelsalater, som dip til friske forårsruller samt grøntsager.
Tilb. tid10 min
Samlet tid10 min
Kategori: Aftensmad, Dressing, Salat
Antal: 1 glas
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

  • 100 g peanutbutter
  • 1 spsk tamari (ell. soya)
  • 1 spsk miso pasta (ell. mere tamari)
  • 1 stk lime, saften (evt. skallen fra ½ lime)
  • 2 spsk risvineddike (*)
  • 1 fed hvidløg
  • 3 tsk ingefær (ca. 10g)
  • 1 spsk agavesirup
  • 2 tsk ristet sesamolie (kan udelades men anbefales)
  • 2 tsk sriracha
  • 1-1½ dl vand

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser i en god blender og blend indtil cremet og ensartet.
    Skrab evt. ned af kanterne undervejs. Juster med vand til rette konsistens.
  • Laves dressingen i hånden, riv da hvidløg og ingefær fint inden de tilsættes.
  • Sæt dressingen på køl indtil brug, den bliver blot bedre af at samle sig.
    Kan holde sig op til 1 uge på køl.
    Brug peanutbutterdressingen til salater, forårsruller eller dip til grøntsagsstænger.

Video

Noter / Tips og tricks

*Kan du ikke finde risvineddike, bruger du blot æblecidereddike. Men brug her KUN 1 spsk. 
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

Loading...
gul smoothie bowl med appelsin chiagrød

Gul smoothie bowl med appelsin chiagrød

vegansk one pot quinoa

Vegansk one pot quinoa med bagte grøntsager

vegansk shawarma tofu med grønt og hummus

Vegansk shawarma tofu og grønt – Alt i...

glutenfri spinatpandekager med marinerede svampe og mynte tzatziki

Glutenfri spinatpandekager med svampe og mynte tzatziki

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
Dagens aftensmad👆🏻blev til efter;
*En pludselig lyst til aubergine🍆🤷🏼‍♀️
*Noget varmt og nemt🍲
*En pose kikærter på frost👀
*2 rest kokosmælk der skulle bruges (den fede del var brugt til cheesecake😏)
.
Det resulterede i indisk gryderet med bagte grøntsager med varme krydderier😌🙋🏼‍♀️ 
Jeg skiftede blot rød peberfrugt med kartofler i små tern og det er ret så optur🥔
Den nydes med ris og en hurtig grøn salat 🤸🏻‍♀️ Hvad har i spist til aften?🙋🏼‍♀️
.
Håber i fået en god start på ugen med genåbning og det vi alle taler om (vejret)❄️☀️😇
Sender en masse krammer! 
.
Jeg linker til opskriften hvis i for trang til aubergine og indisk i løbet af ugen☀️
.
.
.
.
.
.
.
.
#chickpeacurry #veggiebowl #vegancurry #grøntsager 
#spismeregrønt #6omdagen #nemmad #nemaftensmad #plantebaseret #frokost #aftensmad #sundhverdag #godmad #vegetarisk #vegansk #veganskmad #madinspiration #sundmad #madmedmedfølelse #livsstilsændring #sundlivsstil #indiskmad #instagramakademiet #veganrecipes #foodstagram #veganfood #veganbowls #greenbowl #plantbasedfood #wholefoodplantbased
Open
Noget af det jeg ELSKER allermest ved mad og opskriftudvikling er når jeg for en idé, nørder og leger i køkkenet🤓🍓❤️ Når en ide for lov at vokse, lege i mine tanker, udforme sig og jeg giver plads til kreativitet🌈
LIGE der er jeg høj af glæde🥳
Min ocd forsvinder og jeg “er bare”. Køkkenet er mit helle😌
.
Påskens projekt👆🏻 Jordbær cheesecake lavet på cashewnødder og sødet på dadler - støbt på oreo/kokosbund + overtrækket med chokolade glaze😏🍫
. 
Jeg dobbelttestede i dag med få justeringer og nu er den der🥳
Samtidig fik jeg prøvet en ide med fyld af marmelade i små cupcake forme🦄👉🏻
.
GLÆÆÆDER mig til at dele en rigtig sommer cheesecake med jer snart (altså når det ikke lige sner/hagler/regner på samme dag🤨😅)
.
Håber i har haft en DEEEJLIG påske?
Jeg er total fuld af power efter en dejlig dag som har givet GOD energi! Håber den mærkes igennem din skærm❤️❤️
Hvis i savler efter cheesecake er der en vanilje variant på bloggen med daddel/nøddebund😏
.
.
.
.
.
.
.
#vegancheesecake #cheesecake #madglæde #vegancake #oreocheesecake #jordbær #lækkerier #plantebaseret #vegansk #livsstilsændring #detgrønnevalg #veganfoodpics #madmedmedfølelse #kage #plantebaseretmad #eftermiddagshygge #deldinmad #letscookvegan #madinspiration #veganfood #hjemmelavet #sundhed #hjemmebag #healthycake #godmad #veganskhverdag #comfortfood #bestofveganbaking #albertestengaard
Open
3 X AFTENSMAD IDEÉR😎 Aftensmad har været et højdepunkt lige siden jeg var lille og som det første spurgte “hvad skal vi spise i aften?”😅 
Kender i typen men har måske svært ved at komme på nye retter?🤨
.
Her for i 3 ideér til aftensmad som store som små vil elske🍲🥗👇🏻
1️⃣Lasagnesuppe - Hurtig, nem og cremet! Fyldt med lasagneplader og hjemmelavet tofu-Ricotta (hvis du ikke spiser vegansk kan du snildt bruge traditionel Ricotta istedet for tofu)
.
2️⃣Shawarma marineret tofu + grønt - Alt på ét fad👌🏻 server med syltede rødløg, hummus og godt brød😎
.
3️⃣Blomkålspasta - Pasta vendt i cremet såååuce lavet på blomkål🤤 Top med stegte svampe, hjemmelavet vegansk parmesan og simpel spidskålsslaw.
(Spiser du ikke vegansk kan du snildt udskifte med Alm. Parmesan og gærflager i saucen med 15-30g parmesan🧀)
.
Alle 3 retter finder i på bloggen🚀
Har i planlagt ugens mad eller er i mere dag til dag typen?🤓
Håber i NYDER påsken💛💛
.
.
.
.
.
.
.
.
#lasagnesuppe #lasagne #aftensmad #vegansklasagne #friedtofu #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #vegansoup #plantebaseret #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #aftensmadinspiration #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #veganfoodspot #vegetarisk #madinspiration #vegansk #pasta #whatveganseat #veganfoodspace #soup #weeknightdinner #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Nem nudelsalat🥢🥡 Når det gerne må være snasket, lækkert og nærende på en gang😏
Nudelsalat er din ven😎 
.
Alt du behøver👇🏻
*Nudler (gerne en god variant)🍜
*Stegte løg, hvidløg, squash🥒
*Stegte svampe og spinat🍄
*Bagte rodfrugter fx. Rødbede med Miso eller gulerødder.
*Optøede edamamebønner.
*Peanutbutter eller tahin/Miso dressing - Begge på bloggen🥜
*Ristede sesamfrø og tørrede abrikoser👌🏻
.
Alt vendes sammen og nydes lun eller kold🎈
*Det fede ved nudelsalat er du kan freestyle Max😎
- Brug nudler og dressing som base og leg herefter med grøntsager, bønner, tofu og gerne kerner og tørret eller frisk frugt som mango giver et lækkert madspild🥭🥕
Er i med på en omgang nudelsalat og har i måske allerede en favoritkombi?
.
Håber påsken er god ved jer❤️☀️
Rigtig go’ aften fra amagertossen❤️ 
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #nudelsalat #nemfrokost #nudler #edamame #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #mushrooms #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
En dag fuld af følelser og solskin🌪☀️ og en påskefrokost ide🐣..
Jeg fik en mavepuster i morges efter en øv oplevelse i blodbanken (evt. se story)😕 Havde ikke troet det ville slå mig så meget ud - men det sad virkelig i kroppen💥
Følelsen af igen ikke at blive set, hørt og være magtesløs🙆🏼‍♀️
.
MEN efter en gåtur ved vandet og jeres kærlighed i min indbakke (TAK🎈❤️) mindede det mig om at livet er som bølger🌊 = ALTID i bevægelse! Vi kan ikke styre dem, men vi kan lære at stå på dem🏄🏻‍♀️
.
Mindede mig selv om HVOR jeg er i dag, de skridt jeg HAR taget.
.
Det fælleskab vi har HER - som jeg hver dag er så høj over!🎈🤸🏻‍♀️Tro mig jeg må se skør ud hver gang jeg griner, smiler eller bliver rørt at jeres beskeder 🙈🥰
.
Hvad jeg prøver at sige er; min dag endte i solskin fordi jeg ved at ALT er i bevægelse og vi selv er med til at lukke lyset ind☀️❤️ Men det også er vigtigt vi rummer det svære - livet i ved🎈
.
OGOG så minder påske mig om vegansk æggesalat🐣🤤
Kan laves med flækærter, kikærter eller tofu - og den er skøn på rugbrød eller som bagel!
Hvis i savner en ide til påskebordet sætter jeg link i bio🚀😎
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganskæggesalat #påske #veganskfrokost #nemfrokost #bagelsandwich #frokost #madopskrifter  #vadveganeräter 
#veganbagel #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
PÅSKE PICNIC🐣🌯 Og WOW for et vejr☀️ Hvilken bedre måde at bruge den noget anderledes påske end med en picnic?🥰 
.
Solskin, frisk luft og en lækker madpakke under armen kan være en skøn måde at være sammen på (endda lidt flere end vi må indenfor🥳) 
Her for i 3 bud👆🏻 på picnicmadpakker som bla. Indeholder salat med dressing, bananpandekager, hummussandwich, grøntsagsstænger, tørret frugt mm.🤸🏻‍♀️
.
Har i påskeplaner?🐣💛💛
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#picnic #veggiebowl #foodprepping #grøntsager 
#spismeregrønt #6omdagen #nemmad #nemaftensmad #plantebaseret #frokost #aftensmad #sundhverdag #godmad #vegetarisk #vegansk #veganskmad #madinspiration #sundmad #madmedmedfølelse #livsstilsændring #sundlivsstil #farverigmad #instagramakademiet #foodpreparation #foodstagram #veganfood #veganbowls #greenbowl #plantbasedfood #wholefoodplantbased
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt