Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Bowls - Dips og Dressing - Salater - Tilbehør
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Peanutbutterdressing – cremet, sund og perfekt spicy

peanutbutterdressing

Lækker cremet peanutbutterdressing. En sand Umami bombe til dine salater, grøntsagsstænger samt friske forårsruller. Sød, salt, stærk, fuld af smag og nem at lave. Naturlig vegansk og glutenfri. Sæt peanutbutterdressing på menuen og giv dine salater nyt liv. Hele familiens nye favoritdressing og dip.

Peanutbutterdressing – stærk, sød, cremet

Ingen salat uden en lækker dressing! Right?
Der er INTET en go’ dressing ikke kan klare!!

Vi kender alle den halvfesne salat, der blev skabt af køleskabets rester – det semi slatne grønkål, gulerødder og hvis vi heldige et par stængler koriander og til sidst tilsat en dåse kogte bønner!! Kedeligt? – Enig!!

MEN tager du en lækker cremet, let spicy peanutbutterdressing og drizzler henover.
Ja HER sker der ting og sager !!
NU står du med en grønkålssalat med smag og dybde som tilfredsstiller ALLE dine smagssanser!!
Hvordan det dog muligt?
JOOO nu skal du høre!

  • peanutbutterdressing
  • peanutbutterdressing

Dressing med kappoow – 5 grundsmage

5 GRUNDSMAGE !

YEP – Netop de 5 grundsmage er med til at danne rammen om et nydelsesrigt måltid.
Når vi tænker de 5 grundmage ind i vores måltider, især de grønne, fremmer vi smag, nydelse og bliver i højere grad tilfredsstillet end hvis vi blot havde 2 grundsmage.
Tænk blot på grønkål med æblecidereddike – ikke ovenud spændende.
MEN – tilsætter vi dressing som NETOP rummer de 5 grundsmage.
KAPPOOW !!!

Peanutbutterdressingen indholder ALLE 5 grundsmage. Selv den lidt tricky Umami.
YEPS. SÅ fornemt. SÅ lækkert.

Umami findes blandt andet i tomater, kartofler, svampe, soyasovs, miso mm.

Peanutbutterdressing – umami bombe til dine grøntsager

  • Peanutbutter – Bittert/salt:
    Brug gerne en god variant lavet af blot peanuts samt salt. Jeg køber ofte et lager når der er tilbud hos Bulkpowders. Du kan bruge både smooth og crunchy.

  • Tamari – Salt/umami:
    Tamari har samme funktion som soya. Forskellen ses ved at tamari er glutenfri samt ofte indeholder en mindre mængde salt, hvilket er grunden til jeg helst anvender tamari fremfor soya.

  • Miso – Umami:
    Miso er japansk fermenteret “pasta”. Ofte lavet af fermenterede sojabønner med andele af brune ris, korn eller byg. Miso bruges til miso-suppe men er ydermere en skøn smagsgiver i flere retter, med dybde og let salt smag. Fermenteringen gør samtidig godt for vores tarmflora – winwin 😉
    Har du ikke miso på lager, kan du bruge ekstra tamari i stedet.

  • Lime – Syre:
    Skøn eksotisk aroma og duft, bidrager med mere dybde end citron. Kan du ikke finde lime, kan du anvende citron i stedet.

  • Risvineddike – Syre:
    Thailandsk eddike lavet på ris. Mildere og sødere end traditionelle eddiker. Du kan bruge æbleeddike i stedet, her vil jeg dog anbefale at bruge 1 spsk. fremfor 2.

  • Hvidløg – Bittert:
    Hvidløg er bare godt 😉

  • Ingefær – Stærkt:
    Jeg KNUS-elsker ingefær og den dybde den bidrager med. Jeg bruger 10g. i opskriften. Start evt. lidt lavere hvis du ikke er stor fan.

  • Agavesirup – Sødme:
    Afrunder de lækre smage

  • Ristet sesamolie – Bittert:
    Blot 2 tsk. er med til at ændre dressingen fra god til über god! Ristet sesamolie har en dyb kraftig smag samtidig med den bidrager det bitre komponent som ofte kan være svær at finde. Jeg køber ristet sesamolie i velassorterede supermarkeder. Du kan udelade, men vil på kraftigste anbefale.

    Brug efterfølgende sesamolie til lækre dressinger i nudelsalat – Nem opskrift HER.

  • Sriracha – Stærkt:
    Giver det sidste spark til dressingen. Jeg bruger 2 tsk. Start med 1 og smag til.
peanutbutterdressing bowls

Dressing på 5 min? Peanutbutterdressing i blender

Peanutdressing i en FART.
Jeg elsker hurtige, nemme, lækre løsninger. Som gør det nemt at spise sundt, varieret og med gode råvarer.

Her tænker jeg blandt andet på mit mandolinjern der gør kål til en fest.
Foodprocesseren der gør min hummus über cremet mens jeg kigger på.
Eller slip-let panden der kræser om mine pandekager og gør det en leg at sige flip-flop.

–
Ps. Har du prøvet bananpandekager på quinoamel? Fluffy, lækre og fuld af protein !!

You get me. At gå i køkkenet skal være en leg, noget vi har lyst til at vende tilbage til. Igen og igen. HER har udstyr en vigtig rolle. Vi behøver LANGT fra dyre, store maskiner.
Noget så simpelt som en GOD kniv kan løfte køkken-gamet til nye højder !

Jeg taler meget mere om redskaber, hurtige, sunde løsninger i mit Food Prep Indlæg. Lav en stor kop tår kaf’ og læs med. Jeg giver ALLE mine bedste tips og tricks.

NU dressingen!!
Så SIMPELT – Kom alle ingredienser i en go blender og blend indtil smooooth 😉
Husk at skrab ned af kanterne så det hele bliver godt blendet.

Har du ikke en blender, fikser du den bare i hånden. River ingefær og hvidløg fint, tilsætter resten og røre til en lækker cremet og ensartet konsistens.

peanutbutterdressing

How to? Berig dine måltider med peanutbutterdressing

  • Buddha bowls – Prøv fx. Peanutputterdressing til sushi bowls? Snup opskriften på veganske sushi bowls og brug peanutbutterdressing i stedet.

  • Friske forårsruller

  • Grøntsagsstænger – Undlad lidt vand så du for en cremet tyk dip.

  • Nudelsalater

  • Grønkålssalat – Måske ikke lige den gængse kombination men det smager SÅ lækkert!!

Nu der bare at sige – lets blend it up !

peanutbutterdressing
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
5 fra 3 stemmer

Peanutbutterdressing

Skøn, cremet Peanutbutterdressing – Perfekt til salat-bowls, nudelsalater, som dip til friske forårsruller samt grøntsager.
Tilb. tid10 min
Samlet tid10 min
Kategori: Aftensmad, Dressing, Salat
Antal: 1 glas
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

  • 100 g peanutbutter
  • 1 spsk tamari (ell. soya)
  • 1 spsk miso pasta (ell. mere tamari)
  • 1 stk lime, saften (evt. skallen fra ½ lime)
  • 2 spsk risvineddike (*)
  • 1 fed hvidløg
  • 3 tsk ingefær (ca. 10g)
  • 1 spsk agavesirup
  • 2 tsk sesamolie (kan udelades men anbefales)
  • 2 tsk sriracha
  • 1-1½ dl vand

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser i en god blender og blend indtil cremet og ensartet.
    Skrab evt. ned af kanterne undervejs. Juster med vand til rette konsistens.
  • Laves dressingen i hånden, riv da hvidløg og ingefær fint inden de tilsættes.
  • Sæt dressingen på køl indtil brug, den bliver blot bedre af at samle sig.
    Kan holde sig op til 1 uge på køl.
    Brug peanutbutterdressingen til salater, forårsruller eller dip til grøntsagsstænger.

Video

Noter / Tips og tricks

*Kan du ikke finde risvineddike, bruger du blot æblecidereddike. Men brug her KUN 1 spsk. 
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

buddha bowl opskrift

Buddha bowl - Guide til at bygge den...

nektain salat med tahindressing

nektarin salat med verdens bedste tahindressing

vegansk one pot quinoa

Vegansk one pot quinoa med bagte grøntsager

april grøntsager

#Månedens råvarer April + Spinatpandekager med durummel

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
Glædelig mandag venner🎈En af weekendens højdepunkter var edamamedippen👆🏻💚 
Jeg brugte opskriften på ærtedip fra bloggen blot med edamamebønner i stedet for + 1 spsk. tahin👌🏻 YUM! 
.
Jeg elsker den let syrlige smag fra hvidvinseddiken krydret med friske krydderurter🌱
Jeg serveret med squashstrimler vendt med limesaft, ærteskud, cashewnødder, avocado, blåbær og en grøn olie lavet på basilikum🌿
.
Edamamedippen kan bruges som tilbehør, smøres i sandwich eller som dip til grøntsagsstænger🎯
For hvem er ikke med på dip holdet?🙋🏼‍♀️❤️ Find opskriften på bloggen under ærtedip💚
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #edamame #nemfrokost #grønsalat #edamamebeans #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #greensalad #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
CHIAMARMELADE🎈👇🏻 Weekenden har været fuld af god mad og leg i køkkenet - det er mit helle🎯 
Som del af overnight oats indlægget lavede jeg en nem marmelade med chia som er skøn at bruge som topping på grød, yoghurt, ovenpå brød eller indeni en fastelavnsbolle🙊
.
Jeg elsker den er let syrlig, knaser og har sødme fra vanilje👇🏻
1 glas:
*250g frosne hindbær.
*1 appelsin, saft + skal.
*1/2 vaniljestang /vaniljepulver.
*Evt. 1-2 spsk ahornsirup.
*2 spsk chiafrø.
.
Kog hindbær, appelsinskal + saft og vanilje op i ca. 5-10 min indtil bærrene er most. Tag af varmen og tilsæt chiafrø. Rør rundt og lad stå 5 min. 
Rør godt rundt igen, kom på glas og opbevar i køleskab🥳
.
Livet er nu engang sjovere når vi topper løs🚀
Håber jeres weekend har været dejlig og i er klar til at hoppe ind i en ny uge med mig🤸🏻‍♀️❤️
.
.
.
.
.
.
.
#overnightoats #grød #køleskabsgrød 
#porridge #chiajam #morgenmad #chiafrø #veganbreakfast #efterår #vadveganeräter 
#glutenfreiessen #plantebaseret #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #godmad #grøntsager #veganfoodspot #vegetarisk #madinspiration #vegansk #morgenmadsinspiration #whatveganseat #lækkerier #glutenfri #madmedmedfølelse #veganskmorgenmad
Open
FREDAGS FROKOST🥬 Hvordan er jeres uge gået på hjemmekontoret?💥 Min toppede i dag med en hurtig falafelsalat😎 
Jeg fandt nemlig @urtekram falafler til 10kr i @nettodk 😱 OH YES!! 
For friture ikke? Det ER godt😏
.
Det blev selfølgelig udnyttet til den lækreste hjememfrokost som i snildt kan lave både som frokost eller aftensmad gerne serveret med hummus til💪🏻
Falafelsalat:
*Spinat, sukkerærter, broccoli, agurk i strimler.
*Fennikel vendt med lime, dild og mynte🌱 (afhængig)😂
*Æble i tern, sorte oliven, avocado.
*Spicy falafler, ranchdressing fra bloggen.
*Pitabrød og evt. hummus.
.
Håber jeres fredag har været god og i er klar til weekend?🥳 
Nogle rare planer? Gåture, fastelavnsbollejagt eller bagning?🎈
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #falafel #nemfrokost #falafelbowl #pitabread #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #falafelsalad #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Jeg drømmer om💭🎯 Pulled portobello med coleslaw og syltede rødløg🤤 Serveret som burger eller i bowl med quinoa🍔💥
.
Portobello bages, strimles og vendes med hjemmelavet barbecue sauce👀
Det frækt, det comfort food, det er fuld af power💪🏻🔥
Nysgerrig på hvordan du tryller svampe til pulled portobello😎
.
Opskriften er på bloggen, link i bio🚀
Drømme går altså i opfyldelse🤪💭
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #pulledportobello #portobello #quinoarecipes #portobelloburger #comfortfood  #greenbowl  #veganburger 
#veggiebowl #veganburgers #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
SIMPELT🎈De små ting der gør forskellen, menneskerne vi har kær, smilet til vores forbipasserende, en god frokost, ja vores hverdagsmagi😌 
Selv i en tid som for alle er anderledes er dette vigtigt✨ 
. 
For mig er det vigtigt at huske på det SIMPLE❤️ Jeg har lært igennem årene at se og værdsætte det enkle, de små ting, alt det vi ofte glemmer men i sidste ende er limen i vores liv🎯
.
Jeg ELSKER at nørde med mad, finde sammensætninger der siger kapow men jeg elsker OGSÅ det simple🥑 Der hvor smagene kommer helt til sin ret og nydelsen får ekstra plads😌
.
En god rugbrødsmad smurt med flækærtehummus og toppet med feldsalat, avocado, granatæble og sorte oliven er simpelt og lækkert! Drys med lidt flagesalt og ristede kerner👌🏻
.
Husker i det simple og hvad er hverdagsmagi for jer?✨😌❤️
.
.
.
.
.
.
.
.
#avocadomad #hummuslove #veganskfrokost #nemfrokost #rugbrød #frokost #madopskrifter  #vadveganeräter 
#veggiebowl #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Foodprep game👉🏻🎯 Det er ingen hemmelighed at jeg er FAN!😎 Jeg drømmer om (man må godt drømme) engang at kunne gå i køkkenet med JER🌈❤️ holde workshop, have råvarerne i hænderne, kunne inspirere og give tips og tricks videre - DELE glæden⚡️ For Foodprep hjælper mig i min dagligdag på flere måder👇🏻
1. Jeg kan lave en lækkert frokost/aftensmad på 5 min. Der giver mig god energi, farver, mæthed💪🏻
2. Jeg sparer tid og tanker om “hvad skal jeg spise”🧐
3. Det bliver ALDRIG kedeligt og jeg undgår madspild da jeg snildt kan lave fx. spinatpandekager og bruge grøntresterne, som fyld. Lave en overnight oats med gulerod eller bruge bagte grøntsager i en curry🍜
.
Dette👆🏻 og meget mere skrev jeg sidste år et indlæg med mine bedste tips, tricks og hvilke køkkenredskaber jeg bruger🎯 jeg har lige opdateret det og linker i bio🚀
.
Foodprepper I eller kunne i godt tænke jer at kommer i gang?
Har i spørgsmål endelig stil dem herunder👇🏻❤️
.
.
.
.
.
.
.
#foodprep #madpakke #foodpreparation #lunchtime #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #madpakker #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #veganvitamin #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #whatveganseat #goodoldvegan #joinveganvultures #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt