Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Aftensmad - Dips og Dressing - Frokost - Glutenfri - Pandekager
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Glutenfri spinatpandekager med svampe og mynte tzatziki

glutenfri spinatpandekager med marinerede svampe og mynte tzatziki

Hjemmelavede glutenfri spinatpandekager er intet mindre end formidable! Lavet på majs og quinoamel. Helt uden æg eller mælkeprodukter. Dette gør dem naturlig vegansk samt glutenfri. Fulde af protein, sunde, nemme at rulle og perfekt som hjemmelavede madpandekager. Fyld dem med marinerede svampe, syltet fennikel, avocado og sæt prikken over I’et med tzatziki på mynte og dild. Smagsbombe for HELE familien.

Glutenfri spinatpandekager – sund aftensmad

Pandekage..
Wrap..
Tortilla..
Fladbrød..

Eller “bare” lækkert brød med fyld.
ALTID fyld! OG dressing.. OG tilbehør!

Jeg har GLÆDET mig til at dele de bedste glutenfri spinatpandekager med jer! De er super nemme at lave, kræver få ingredienser og har den traditionelle bløde konsistens som en ægte tortilla.
Bløde, sunde OG nemme at rulle trods de er glutenfri, uden æg eller mælkeprodukter – YAY!
De er tilmed super sunde med højt proteinindhold fra quinoamel samt vitaminer, mineraler og antioxidanter fra spinat.
Skipper skræk pandekager der smager piv godt!!

Server dem med lime marinerede svampe der er sprøde i kanten, syltede fennikel, spidskål og edamamebønner. Toppet med en moden avocado samt den bedste tzatziki med mynte og dild.
Dine smagsløg kommer på den vildeste umami rejse! Klar på at smage?
LET’S ROLL..

Læs mere om dagens råvarer herunder spinat, mynte, agurk og svampe i indlægget med fokus på Aprils råvarer – Læs med HER og få tips, tricks og ide’er til anvendelse og opskrifter.

Aftensmad på 30 min? Sunde hurtige spinatpandekager

Nogle gange må det gerne gå hurtigt ikke? OG være sund aftensmad samtidig..
De dage hvor vi ikke lige kan overskue 1000 gryder, pander, skåle, ovn og vil du komme efter mig!

HER kommer glutenfri spinatpandekager ind i billedet..!
På 5 min røres de sammen. Hviler mens panden opvarmes og steges.
1.2.3..Madpandekager klar til alverdens lækker fyld.

Jeg serverer pandekagerne med en piv skøn opskrift på marinerede bagte svampe, sprøde i kanten og med lækkert strejf af røget paprika samt lime.
Enkle grøntsager samt en frisk tzatziki fuld af lækre krydderurter.
Giv endelig dig selv den smagsoplevelse. HAPS!

Vild med sund og nem aftensmad? Prøv sunde madpandekager på blot 2 ingredienser.

Stop mad spild – Spinatpandekager med “rester”

MEN Glutenfri spinatpandekager er ligeledes GENIALE til “stop madspild” da de kan bruges som madpandekager og fyldes med “hvad køleskabet lige byder på”. Hurtigt, nemt og lækkert kan rester blive en ny ret. Brug dine grøntsagsrester, enten friske, stegt på pande eller ovn.
Har du en dahl, curry eller gryderet – Lun den kort og og fyld i pandekagerne. Evt. rul dem sammen og varm kort i ovnen toppet med vegansk ost – SAY WHAAAT!…
Ja det lyder lækkert ikke?
Der er SÅÅÅ mange muligheder og kun fantasien sætter grænser.
Glutenfri spinatpandekager er multi funktionelle – Læs med og opdag HVOR nemt og hurtigt de kan laves.
Sund aftensmad på den hurtige og lækre måde!!

  • glutenfri spinatpandekager med marinerede svampe og mynte tzatziki
  • glutenfri spinatpandekager med marinerede svampe og mynte tzatziki

Ingredienser til glutenfri spinatpandekager

7 simple ingredienser – hvis vand og salt tælles med 😉
En blender, slip-let pande, høj musik på anlægget og i løbet af 15 min står du med lækre, smagfulde glutenfri spinatpandekager.
Jeg bruger quinoa samt majsmel for smag og tekstur. Quinoa bidrager med proteiner, har en let nøddeagtig smag og majsmelet er traditionelt for tortillas og giver en skøn blød tekstur. Jeg tilsætter stivelse i form af majs eller tapioca for at sikre et lækker resultat som er nem at rulle, blød og holder ved bagning.

  1. Frisk spinat – Køb evt. skyllet på forhånd
  2. Vand – Koldt
  3. Salt
  4. Bagepulver
  5. Tapiocamel – Kan erstattes med majsstivelse
  6. Quinoamel – Kan erstattes med kikærtemel men vil give anderledes udtryk
  7. Majsmel – Kan erstattes med mere quinoa eller kikærtemel men majsmel er med til at give den traditionelle lækre konsistens og smag

Pift – Har du quinoamel tilovers – Prøv de bedste Glutenfri bananpandekager.

glutenfri spinatpandekager med marinerede svampe og mynte tzatziki

Step for step – Sådan laver du glutenfri spinatpandekager

  1. Blend spinat + vand.
  2. Tilsæt resterende ingredienser og blend til lind, jævn dej.
  3. Juster evt. med lidt ekstra mel. Dejen skal være tynd.
  4. Lad dejen trække 5-10 min.
  5. Varm en slip-let pande op til middel-høj varme.
  6. Tilsæt evt. lidt olie og steg spinatpandekagerne et par minutter på hver side.
  7. Server lune eller kolde med fyld eller brug dem i madpakken.

Tips og tricks til perfekte glutenfri spinatpandekager

Jeg har bagt spinatpandekagerne en del gange og giver her mine bedste fif til at opnå det bedste resultat:

  • Udelad ikke stivelsen. Det sikre det bedste resultat.
  • Udskifter du meltyper vær dog opmærksom på konsistensen. Dejen inden bagning skal være som en tynd pandekagedej. Smagen vil ligeledes være anderledes da kikærtemel fx. har en meget karakteristisk smag.
  • Brug en god slip-let pande og evt. lidt kokosolie ved bagning dette sikre pandekagerne holder formen og er nemme at vende.
  • Bag pandekagerne ved middel-høj varme så de ikke bliver mørke før de er gennembagte. Brug 1-1,5 del dej afhængig af størrelsen på din pande.
  • Opbevar resterende pandekager i lufttæt beholder på køl. Du kan ligelede fryse dem og tage op ved lejlighed.
  • glutenfri spinatpandekager med marinerede svampe og mynte tzatziki
  • glutenfri spinatpandekager med marinerede svampe og mynte tzatziki

Lækkert fyld – marinerede svampe og tzatziki med mynte

Prikket over i’et: FYLDET.
Holy moly du får en på smagskasketten ved denne kombination. Frisk, stærk, sød, syrlig, bitter, salt..UMAMI.
De 5 grundsmage i en formidabel forening.
Simpelt men yderst tilfredsstillende:

  • Lime marinerede svampe med perfekt sprøde kanter – Umami uden lige.
  • Spidskål vendt med æblecidereddike og dild for tekstur og grønt.
  • Edamamebønner for ekstra protein.
  • Lyn syltede fennikel eller traditionelle – Sur/sød perfektion.
  • Forårsløg, limebåde og grøn chili.
  • Ristede græskarkerner – Knas og sunde fedtstoffer.
  • Avocado for cremethed og sunde fedtstoffer.
  • Frisk tzatziki med mynte – Prikken over i’et.

Vild med sunde madpandekager OG lækkert fyld? Prøv linsepandekager på blot 2 ingredienser fyldt med bagt blomkål, hummus og verdens bedste tahindressing – Få den nemme Opskrift HER.

glutenfri spinatpandekager med marinerede svampe og mynte tzatziki

Glutenfri sunde spinatpandekager – All you need!

Nu der kun at sige:

  • Smager formidabelt!
  • Nemme, og hurtige
  • Sund aftensmad på 30 min.
  • Glutenfri, vegansk og lavet uden æg
  • Proteinrige
  • Fuld af vitaminer, mineraler samt antioxidanter
  • Perfekte madpandekager til hjemmelavede wraps + fyld
  • Nemme at rulle og bage
  • Svimlende lækre med marinerede svampe OG mynte-tzatziki !!
  • MUST TRY!
glutenfri spinatpandekager med marinerede svampe og mynte tzatziki
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
4.8 fra 5 stemmer

Glutenfri spinatpandekager

Hjemmelavede glutenfri spinatpandekager er intet mindre end formidable! Lavet på majs og quinoamel. Helt uden æg eller mælkeprodukter. Dette gør dem naturlig veganske samt glutenfri. Perfekte til hjemmelavede wraps med fyld.
Forb. tid5 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid20 min
Kategori: Aftensmad, Frokost, Pandekager
Antal: 8 stk
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

Spinatpandekager

  • 130 g frisk spinat, skyllet
  • 4 dl vand, koldt
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 30 g majsstivelse
  • 130 g quinoamel
  • 70 g majsmel

Tilbehør

  • Marinerede, stegte svampe (Opskrift herunder)
  • Tzatziki med mynte (Opskrift herunder)
  • Spidskål vendt med dild
  • Edamamebønner
  • Avocado
  • Ristede græskarkerner
  • Limebåde, chili, forårsløg
  • Syltet fennikel

Sådan gør du

  • Blend spinat og vand sammen i blender.
  • Tilsæt de resterende ingredienser og blend til en lind og ensartet dej. Dejen vil være ret tynd. Juster evt. med lidt mere quinoamel.
    Lad dejen hvile ca 5-10 min. før brug.
  • Varm en pande op til middel-høj varme og tilsæt evt. lidt kokosolie. Fordel 1-1,5 dl dej afhængig af størrelsen på din pande.
    Steg pandekagerne et par minutter på hver side. Fortsæt med resten af dejen.
    Der bliver ca. 8 stk. pandekager ud af dejen.
  • Server lune eller kolde med fyld eller brug dem på madpakken.
    Resterende spinatpandekager opbevares på køl eller fryses i lufttæt pose.

Noter / Tips og tricks

*Du kan bruge kikærtemel men smagen vil ændre sig herefter.  
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
glutenfri spinatpandekager med marinerede svampe og mynte tzatziki
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
5 fra 4 stemmer

Marinerede svampe

Forb. tid30 min
Tilb. tid25 min
Kategori: Aftensmad, Frokost
Antal: 2 personer
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

  • 250 g østershatte, strimlet (Ell. portobello)
  • 1 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk tamari (Ell. soyasauce)
  • ½ tsk lime, saft+ skal
  • ½ tsk agavesirup
  • ¼ tsk røget paprika
  • 1 tsk sriracha (Evt. ½ for mindre styrke)
  • ½ tsk spidskommen
  • ½ tsk oregano
  • Evt. friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Start med at klargøre marinaden ved at blande alle ingredienser undtagen svampe. Juster styrken med sriracha, sødme fra agave samt salt af tamari.
  • Trevl østershattene med en gaffel, brug evt. fingrene til hjælp.
    Anvender du portobello skær da tynde skiver på langs.
  • Kom svampene i marinaden og lad dem trække ca 30 min.
  • Tænd ovnen på 180° varmluft og klargør bageplade med bagepapir.
    Fordel svampene på bagepladen og bag i ovnen 25-30 min indtil sprøde og gyldne. Vend gerne et par gange undervejs.
  • Server som fyld i madpandekager, buddha bowls eller sandwich.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
mynte tzatziki
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
5 fra 4 stemmer

Tzatziki med mynte

Tzatziki med mynte, dild og lime er det perfekte tilbehør til wraps, salater og sommers BBQ.
Forb. tid5 min
Tilb. tid5 min
Samlet tid10 min
Kategori: Dressing, Tilbehør
Antal: 1 glas
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

  • ½-1 stk agurk
  • ½ stk lime, saften (Evt. lidt fintrevet skal)
  • 1,5 dl yoghurt, neutral (Jeg bruger Alpro)
  • 2 spsk vegansk mayonaise
  • 1 fed hvidløg, fintrevet
  • ½ bundt dild, hakket
  • 1 håndfuld mynteblade, hakket
  • ¼ tsk flagesalt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Start med at røre dressingen ved at blande yoghurt, mayonaise, limesaft + evt. limeskal, hvidløg samt salt + peber.
    Tilsæt finthakket dild og mynte. Sæt til side.
  • Del agurken på langs og fjern kernerækken med en lille teske.
    Riv herefter agurken på et groft rivejern. Afhængig af størrelsen brug da ca. ½ stor eller 1 lille agurk.
  • Rør dressing samt revet agurk sammen og smag evt. til med lidt ekstra salt + peber.
    Lad tzatzikien trække i køleskab indtil servering. Gerne op til 1 time. Dette fremhæver smagen.
    Server til spinatpandekager, buddha bowls eller gryderetter.
  • Opbevares på køl i op til 3-4 dage. Rør gerne inden brug da vandet fra agurken kan få yoghurten til at skille.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

vegansk one pot quinoa

Vegansk one pot quinoa med bagte grøntsager

butterbean hummus

Butterbean hummus

vegansk poke bowl med tofu og peanutbutterdressing

Vegansk Poke Bowl med sriracha tofu

vegansk shawarma tofu med grønt og hummus

Vegansk shawarma tofu og grønt - Alt i...

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
Glædelig mandag venner🎈En af weekendens højdepunkter var edamamedippen👆🏻💚 
Jeg brugte opskriften på ærtedip fra bloggen blot med edamamebønner i stedet for + 1 spsk. tahin👌🏻 YUM! 
.
Jeg elsker den let syrlige smag fra hvidvinseddiken krydret med friske krydderurter🌱
Jeg serveret med squashstrimler vendt med limesaft, ærteskud, cashewnødder, avocado, blåbær og en grøn olie lavet på basilikum🌿
.
Edamamedippen kan bruges som tilbehør, smøres i sandwich eller som dip til grøntsagsstænger🎯
For hvem er ikke med på dip holdet?🙋🏼‍♀️❤️ Find opskriften på bloggen under ærtedip💚
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #edamame #nemfrokost #grønsalat #edamamebeans #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #greensalad #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
CHIAMARMELADE🎈👇🏻 Weekenden har været fuld af god mad og leg i køkkenet - det er mit helle🎯 
Som del af overnight oats indlægget lavede jeg en nem marmelade med chia som er skøn at bruge som topping på grød, yoghurt, ovenpå brød eller indeni en fastelavnsbolle🙊
.
Jeg elsker den er let syrlig, knaser og har sødme fra vanilje👇🏻
1 glas:
*250g frosne hindbær.
*1 appelsin, saft + skal.
*1/2 vaniljestang /vaniljepulver.
*Evt. 1-2 spsk ahornsirup.
*2 spsk chiafrø.
.
Kog hindbær, appelsinskal + saft og vanilje op i ca. 5-10 min indtil bærrene er most. Tag af varmen og tilsæt chiafrø. Rør rundt og lad stå 5 min. 
Rør godt rundt igen, kom på glas og opbevar i køleskab🥳
.
Livet er nu engang sjovere når vi topper løs🚀
Håber jeres weekend har været dejlig og i er klar til at hoppe ind i en ny uge med mig🤸🏻‍♀️❤️
.
.
.
.
.
.
.
#overnightoats #grød #køleskabsgrød 
#porridge #chiajam #morgenmad #chiafrø #veganbreakfast #efterår #vadveganeräter 
#glutenfreiessen #plantebaseret #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #godmad #grøntsager #veganfoodspot #vegetarisk #madinspiration #vegansk #morgenmadsinspiration #whatveganseat #lækkerier #glutenfri #madmedmedfølelse #veganskmorgenmad
Open
FREDAGS FROKOST🥬 Hvordan er jeres uge gået på hjemmekontoret?💥 Min toppede i dag med en hurtig falafelsalat😎 
Jeg fandt nemlig @urtekram falafler til 10kr i @nettodk 😱 OH YES!! 
For friture ikke? Det ER godt😏
.
Det blev selfølgelig udnyttet til den lækreste hjememfrokost som i snildt kan lave både som frokost eller aftensmad gerne serveret med hummus til💪🏻
Falafelsalat:
*Spinat, sukkerærter, broccoli, agurk i strimler.
*Fennikel vendt med lime, dild og mynte🌱 (afhængig)😂
*Æble i tern, sorte oliven, avocado.
*Spicy falafler, ranchdressing fra bloggen.
*Pitabrød og evt. hummus.
.
Håber jeres fredag har været god og i er klar til weekend?🥳 
Nogle rare planer? Gåture, fastelavnsbollejagt eller bagning?🎈
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #falafel #nemfrokost #falafelbowl #pitabread #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #falafelsalad #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Jeg drømmer om💭🎯 Pulled portobello med coleslaw og syltede rødløg🤤 Serveret som burger eller i bowl med quinoa🍔💥
.
Portobello bages, strimles og vendes med hjemmelavet barbecue sauce👀
Det frækt, det comfort food, det er fuld af power💪🏻🔥
Nysgerrig på hvordan du tryller svampe til pulled portobello😎
.
Opskriften er på bloggen, link i bio🚀
Drømme går altså i opfyldelse🤪💭
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #pulledportobello #portobello #quinoarecipes #portobelloburger #comfortfood  #greenbowl  #veganburger 
#veggiebowl #veganburgers #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
SIMPELT🎈De små ting der gør forskellen, menneskerne vi har kær, smilet til vores forbipasserende, en god frokost, ja vores hverdagsmagi😌 
Selv i en tid som for alle er anderledes er dette vigtigt✨ 
. 
For mig er det vigtigt at huske på det SIMPLE❤️ Jeg har lært igennem årene at se og værdsætte det enkle, de små ting, alt det vi ofte glemmer men i sidste ende er limen i vores liv🎯
.
Jeg ELSKER at nørde med mad, finde sammensætninger der siger kapow men jeg elsker OGSÅ det simple🥑 Der hvor smagene kommer helt til sin ret og nydelsen får ekstra plads😌
.
En god rugbrødsmad smurt med flækærtehummus og toppet med feldsalat, avocado, granatæble og sorte oliven er simpelt og lækkert! Drys med lidt flagesalt og ristede kerner👌🏻
.
Husker i det simple og hvad er hverdagsmagi for jer?✨😌❤️
.
.
.
.
.
.
.
.
#avocadomad #hummuslove #veganskfrokost #nemfrokost #rugbrød #frokost #madopskrifter  #vadveganeräter 
#veggiebowl #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Foodprep game👉🏻🎯 Det er ingen hemmelighed at jeg er FAN!😎 Jeg drømmer om (man må godt drømme) engang at kunne gå i køkkenet med JER🌈❤️ holde workshop, have råvarerne i hænderne, kunne inspirere og give tips og tricks videre - DELE glæden⚡️ For Foodprep hjælper mig i min dagligdag på flere måder👇🏻
1. Jeg kan lave en lækkert frokost/aftensmad på 5 min. Der giver mig god energi, farver, mæthed💪🏻
2. Jeg sparer tid og tanker om “hvad skal jeg spise”🧐
3. Det bliver ALDRIG kedeligt og jeg undgår madspild da jeg snildt kan lave fx. spinatpandekager og bruge grøntresterne, som fyld. Lave en overnight oats med gulerod eller bruge bagte grøntsager i en curry🍜
.
Dette👆🏻 og meget mere skrev jeg sidste år et indlæg med mine bedste tips, tricks og hvilke køkkenredskaber jeg bruger🎯 jeg har lige opdateret det og linker i bio🚀
.
Foodprepper I eller kunne i godt tænke jer at kommer i gang?
Har i spørgsmål endelig stil dem herunder👇🏻❤️
.
.
.
.
.
.
.
#foodprep #madpakke #foodpreparation #lunchtime #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #madpakker #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #veganvitamin #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #whatveganseat #goodoldvegan #joinveganvultures #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt