Glutenfri spinatpandekager med svampe og mynte tzatziki

glutenfri spinatpandekager med marinerede svampe og mynte tzatziki

Hjemmelavede glutenfri spinatpandekager er intet mindre end formidable! Lavet på majs og quinoamel. Helt uden æg eller mælkeprodukter. Dette gør dem naturlig vegansk samt glutenfri. Fulde af protein, sunde, nemme at rulle og perfekt som hjemmelavede madpandekager. Fyld dem med marinerede svampe, syltet fennikel, avocado og sæt prikken over I’et med tzatziki på mynte og dild. Smagsbombe for HELE familien.

Glutenfri spinatpandekager – sund aftensmad

Pandekage..
Wrap..
Tortilla..
Fladbrød..

Eller “bare” lækkert brød med fyld.
ALTID fyld! OG dressing.. OG tilbehør!

Jeg har GLÆDET mig til at dele de bedste glutenfri spinatpandekager med jer! De er super nemme at lave, kræver få ingredienser og har den traditionelle bløde konsistens som en ægte tortilla.
Bløde, sunde OG nemme at rulle trods de er glutenfri, uden æg eller mælkeprodukter – YAY!
De er tilmed super sunde med højt proteinindhold fra quinoamel samt vitaminer, mineraler og antioxidanter fra spinat.
Skipper skræk pandekager der smager piv godt!!

Server dem med lime marinerede svampe der er sprøde i kanten, syltede fennikel, spidskål og edamamebønner. Toppet med en moden avocado samt den bedste tzatziki med mynte og dild.
Dine smagsløg kommer på den vildeste umami rejse! Klar på at smage?
LET’S ROLL..

Læs mere om dagens råvarer herunder spinat, mynte, agurk og svampe i indlægget med fokus på Aprils råvarer – Læs med HER og få tips, tricks og ide’er til anvendelse og opskrifter.

Aftensmad på 30 min? Sunde hurtige spinatpandekager

Nogle gange må det gerne gå hurtigt ikke? OG være sund aftensmad samtidig..
De dage hvor vi ikke lige kan overskue 1000 gryder, pander, skåle, ovn og vil du komme efter mig!

HER kommer glutenfri spinatpandekager ind i billedet..!
På 5 min røres de sammen. Hviler mens panden opvarmes og steges.
1.2.3..Madpandekager klar til alverdens lækker fyld.

Jeg serverer pandekagerne med en piv skøn opskrift på marinerede bagte svampe, sprøde i kanten og med lækkert strejf af røget paprika samt lime.
Enkle grøntsager samt en frisk tzatziki fuld af lækre krydderurter.
Giv endelig dig selv den smagsoplevelse. HAPS!

Vild med sund og nem aftensmad? Prøv sunde madpandekager på blot 2 ingredienser.

Stop mad spild – Spinatpandekager med “rester”

MEN Glutenfri spinatpandekager er ligeledes GENIALE til “stop madspild” da de kan bruges som madpandekager og fyldes med “hvad køleskabet lige byder på”. Hurtigt, nemt og lækkert kan rester blive en ny ret. Brug dine grøntsagsrester, enten friske, stegt på pande eller ovn.
Har du en dahl, curry eller gryderet – Lun den kort og og fyld i pandekagerne. Evt. rul dem sammen og varm kort i ovnen toppet med vegansk ost – SAY WHAAAT!…
Ja det lyder lækkert ikke?
Der er SÅÅÅ mange muligheder og kun fantasien sætter grænser.
Glutenfri spinatpandekager er multi funktionelle – Læs med og opdag HVOR nemt og hurtigt de kan laves.
Sund aftensmad på den hurtige og lækre måde!!

Ingredienser til glutenfri spinatpandekager

7 simple ingredienser – hvis vand og salt tælles med 😉
En blender, slip-let pande, høj musik på anlægget og i løbet af 15 min står du med lækre, smagfulde glutenfri spinatpandekager.
Jeg bruger quinoa samt majsmel for smag og tekstur. Quinoa bidrager med proteiner, har en let nøddeagtig smag og majsmelet er traditionelt for tortillas og giver en skøn blød tekstur. Jeg tilsætter stivelse i form af majs eller tapioca for at sikre et lækker resultat som er nem at rulle, blød og holder ved bagning.

  1. Frisk spinatKøb evt. skyllet på forhånd
  2. VandKoldt
  3. Salt
  4. Bagepulver
  5. TapiocamelKan erstattes med majsstivelse
  6. QuinoamelKan erstattes med kikærtemel men vil give anderledes udtryk
  7. Majsmel – Kan erstattes med mere quinoa eller kikærtemel men majsmel er med til at give den traditionelle lækre konsistens og smag

Pift – Har du quinoamel tilovers – Prøv de bedste Glutenfri bananpandekager.

glutenfri spinatpandekager med marinerede svampe og mynte tzatziki

Step for step – Sådan laver du glutenfri spinatpandekager

  1. Blend spinat + vand.
  2. Tilsæt resterende ingredienser og blend til lind, jævn dej.
  3. Juster evt. med lidt ekstra mel. Dejen skal være tynd.
  4. Lad dejen trække 5-10 min.
  5. Varm en slip-let pande op til middel-høj varme.
  6. Tilsæt evt. lidt olie og steg spinatpandekagerne et par minutter på hver side.
  7. Server lune eller kolde med fyld eller brug dem i madpakken.

Tips og tricks til perfekte glutenfri spinatpandekager

Jeg har bagt spinatpandekagerne en del gange og giver her mine bedste fif til at opnå det bedste resultat:

  • Udelad ikke stivelsen. Det sikre det bedste resultat.
  • Udskifter du meltyper vær dog opmærksom på konsistensen. Dejen inden bagning skal være som en tynd pandekagedej. Smagen vil ligeledes være anderledes da kikærtemel fx. har en meget karakteristisk smag.
  • Brug en god slip-let pande og evt. lidt kokosolie ved bagning dette sikre pandekagerne holder formen og er nemme at vende.
  • Bag pandekagerne ved middel-høj varme så de ikke bliver mørke før de er gennembagte. Brug 1-1,5 del dej afhængig af størrelsen på din pande.
  • Opbevar resterende pandekager i lufttæt beholder på køl. Du kan ligelede fryse dem og tage op ved lejlighed.

Lækkert fyld – marinerede svampe og tzatziki med mynte

Prikket over i’et: FYLDET.
Holy moly du får en på smagskasketten ved denne kombination. Frisk, stærk, sød, syrlig, bitter, salt..UMAMI.
De 5 grundsmage i en formidabel forening.
Simpelt men yderst tilfredsstillende:

  • Lime marinerede svampe med perfekt sprøde kanter – Umami uden lige.
  • Spidskål vendt med æblecidereddike og dild for tekstur og grønt.
  • Edamamebønner for ekstra protein.
  • Lyn syltede fennikel eller traditionelle – Sur/sød perfektion.
  • Forårsløg, limebåde og grøn chili.
  • Ristede græskarkerner – Knas og sunde fedtstoffer.
  • Avocado for cremethed og sunde fedtstoffer.
  • Frisk tzatziki med mynte – Prikken over i’et.

Vild med sunde madpandekager OG lækkert fyld? Prøv linsepandekager på blot 2 ingredienser fyldt med bagt blomkål, hummus og verdens bedste tahindressing – Få den nemme Opskrift HER.

glutenfri spinatpandekager med marinerede svampe og mynte tzatziki

Glutenfri sunde spinatpandekager – All you need!

Nu der kun at sige:

  • Smager formidabelt!
  • Nemme, og hurtige
  • Sund aftensmad på 30 min.
  • Glutenfri, vegansk og lavet uden æg
  • Proteinrige
  • Fuld af vitaminer, mineraler samt antioxidanter
  • Perfekte madpandekager til hjemmelavede wraps + fyld
  • Nemme at rulle og bage
  • Svimlende lækre med marinerede svampe OG mynte-tzatziki !!
  • MUST TRY!
glutenfri spinatpandekager med marinerede svampe og mynte tzatziki

Glutenfri spinatpandekager

Hjemmelavede glutenfri spinatpandekager er intet mindre end formidable! Lavet på majs og quinoamel. Helt uden æg eller mælkeprodukter. Dette gør dem naturlig veganske samt glutenfri. Perfekte til hjemmelavede wraps med fyld.
4.8 fra 5 stemmer
Antal: 8 stk
Forberedelse5 min
Tilberedelse15 min
I alt20 min

Ingredienser

Spinatpandekager

  • 130 g frisk spinat, skyllet
  • 4 dl vand, koldt
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 30 g majsstivelse
  • 130 g quinoamel
  • 70 g majsmel

Tilbehør

  • Marinerede, stegte svampe (Opskrift herunder)
  • Tzatziki med mynte (Opskrift herunder)
  • Spidskål vendt med dild
  • Edamamebønner
  • Avocado
  • Ristede græskarkerner
  • Limebåde, chili, forårsløg
  • Syltet fennikel

Tilberedelse

  • Blend spinat og vand sammen i blender.
  • Tilsæt de resterende ingredienser og blend til en lind og ensartet dej. Dejen vil være ret tynd. Juster evt. med lidt mere quinoamel.
    Lad dejen hvile ca 5-10 min. før brug.
  • Varm en pande op til middel-høj varme og tilsæt evt. lidt kokosolie. Fordel 1-1,5 dl dej afhængig af størrelsen på din pande.
    Steg pandekagerne et par minutter på hver side. Fortsæt med resten af dejen.
    Der bliver ca. 8 stk. pandekager ud af dejen.
  • Server lune eller kolde med fyld eller brug dem på madpakken.
    Resterende spinatpandekager opbevares på køl eller fryses i lufttæt pose.

Noter

*Du kan bruge kikærtemel men smagen vil ændre sig herefter.  
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
glutenfri spinatpandekager med marinerede svampe og mynte tzatziki

Marinerede svampe

5 fra 4 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse30 min
Tilberedelse25 min

Ingredienser

  • 250 g østershatte, strimlet (Ell. portobello)
  • 1 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk tamari (Ell. soyasauce)
  • ½ tsk lime, saft+ skal
  • ½ tsk agavesirup
  • ¼ tsk røget paprika
  • 1 tsk sriracha (Evt. ½ for mindre styrke)
  • ½ tsk spidskommen
  • ½ tsk oregano
  • Evt. friskkværnet peber

Tilberedelse

  • Start med at klargøre marinaden ved at blande alle ingredienser undtagen svampe. Juster styrken med sriracha, sødme fra agave samt salt af tamari.
  • Trevl østershattene med en gaffel, brug evt. fingrene til hjælp.
    Anvender du portobello skær da tynde skiver på langs.
  • Kom svampene i marinaden og lad dem trække ca 30 min.
  • Tænd ovnen på 180° varmluft og klargør bageplade med bagepapir.
    Fordel svampene på bagepladen og bag i ovnen 25-30 min indtil sprøde og gyldne. Vend gerne et par gange undervejs.
  • Server som fyld i madpandekager, buddha bowls eller sandwich.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
mynte tzatziki

Tzatziki med mynte

Tzatziki med mynte, dild og lime er det perfekte tilbehør til wraps, salater og sommers BBQ.
5 fra 4 stemmer
Antal: 1 glas
Forberedelse5 min
Tilberedelse5 min
I alt10 min

Ingredienser

  • ½-1 stk agurk
  • ½ stk lime, saften (ell. 2 spsk. citronsaft)
  • 1,5 dl yoghurt, neutral (Jeg bruger Alpro)
  • 2 spsk vegansk mayonaise
  • 1 fed hvidløg, fintrevet
  • ½ bundt dild, hakket
  • 1 håndfuld mynteblade, hakket
  • ¼ tsk flagesalt
  • Friskkværnet peber

Tilberedelse

  • Start med at røre dressingen ved at blande yoghurt, mayonaise, lime eller citronsaft, hvidløg samt salt + peber.
    Tilsæt finthakket dild og mynte. Sæt til side.
  • Del agurken på langs og fjern kernerækken med en lille teske.
    Riv herefter agurken på et groft rivejern. Afhængig af størrelsen brug da ca. ½ stor eller 1 lille agurk.
  • Rør dressing samt revet agurk sammen og smag evt. til med lidt ekstra salt + peber.
    Lad tzatzikien trække i køleskab indtil servering. Gerne op til 1 time. Dette fremhæver smagen.
    Server til spinatpandekager, buddha bowls eller gryderetter.
  • Opbevares på køl i op til 3-4 dage. Rør gerne inden brug da vandet fra agurken kan få yoghurten til at skille.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments