Annonce

Linsehummus – med bagte gulerødder og karry

Linsehummus med bagte gulerødder, ristede kerner og karry er luftig, cremet og sund. Perfekt krydret, let spicy, smoky og med naturlig sødme fra gulerødder. Hjemmelavet hummus på røde linser er perfekt som dip, dressing eller tilbehør. Find blenderen frem og blevet fortryllet af forførende linsehummus.

Linsehummus med gulerod

Linsehummus – ny populær dreng i klassen

HANDS UP hvis du elsker hummus ligeså meget som mig!
JAAA?!!
Jeg har en NYYHEEED klar til dig.
Den er hjemmelavet, sund, lækker, cremet og uimodståelig! Klar til at møde den nye dreng i klassen?
Sig stort velkommen til; Linsehummus.
Tilsat karry, bagte gulerødder, ristede græskarkerner og et pift af røget paprika.
OHHH YES. Smoking delicious!


Jeg har GLÆDET mig til at dele den nemme opskrift med jer.
Jeg har vitterlig kørt produktion af linsehummus MINDST 1 gang om ugen.
Food prep når det er bedst.
Fuld af protein, gode fedtstoffer og kostfibre. Perfekt til ugens måltider. ALT fra frokost, middag og snacks. Ja endda morgenmad . Rugbrød med hummus er LÆKKERT.
Linsehummus er bare G.E.N.I.A.L.T.

Linsehummus er kodyl optursagtig fordi:

  • Den er cremet og luftig
  • Protein- og fiberrig
  • Let spicy og smoky
  • Har diskret sødme fra gulerødder
  • Grøntsagsbooster
  • Smør´bar
  • Hurtig at lave – Ingen iblødsætning
  • Yderst vanedannede
  • LÆKKER..

Opskrift på cremet linsehummus

Reklamelinks er markeret med*
Linsehummus med gulerod
Gem til madplan

Linsehummus med bagt gulerod og karry

Cremet lækker linsehummus med bagte gulerødder, karry og ristede kerner er perfekt til madpakken, aftensmaden eller som snack til grøntsagsstænger.
5 fra 4 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1 portion
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

Linser + gulerødder

  • 2 dl røde linser
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 2-3 stk gulerødder
  • 1 tsk karry
  • 1 spsk olivenolie

Hummus

  • 1 stk citron
  • 35 g tahin
  • 1-2 fed hvidløg
  • 15 g ristede græskarkerner
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1,5 tsk spidskommen
  • 1 tsk karry
  • ½-1 tsk salt
  • ½ tsk røget paprika
  • ¼ frisk chili
  • Evt. ½ dl danskvand

Tilberedelse

Linser + gulerødder

  • Kog linserne til en fast grød i grøntsagsboullion. Lad afkøle inden brug.
    *Kan med fordel gøres dagen før.
  • Tænd ovnen på 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir. Skær gulerødderne i tern, vend med olivenolie + karry og vend rundt. Bag møre i ovnen ca. 20-30 min.
    Lad afkøle let inden brug.

Hummus

  • Kom de kogte linser, gulerødder samt resterende ingredienser i en foodprocesser og kør 3-5 min. indtil cremet og jævn. Smag til med salt og friskkværnet peber og tilsæt evt. vand til rette konsistens. Dette afhænger af hvor faste dine linser er, samt hvor mange gulerødder du har brugt.
    *Ønsker du lidt ekstra syrlighed kan du ydermere tilsætte skallen fra ½ citron.
  • Kom hummus i skål og pynt med ristede græskarkerner, chili samt koriander og server. Resterende hummus opbevares på køl. Den kan godt blive tykkere efter køl, ønsker du en mere lind konsistens tilsæt da lidt kold vand og rør rundt inden brug.

Noter

*Du kan bruge ristede pinjekerner, solsikkekerner eller mandler i stedet. 
Kernerne kan ligeledes erstattes af 1 spsk. tahin mere. Men det vil give et lidt andet udtryk, men stadig lækkert. 

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Simpel linsehummus – Lækre ingredienser:

Det ser måske ud af meget, men frygt ikke. Linsehummus laves med ingredienser + krydderier vi ofte finder i basislageret. Vil næsten vove og påstå at jeg på stående fod har ALLE ingredienser herhjemme. Hvis ikke kan du finde de enkle ingredienser i dit supermarked:

  • Røde linser + boullion: Jeg koger linserne HELT møre i boullion for at give mere smag.
  • Gulerødder: Vendes med karry og bages for at give dyb smag med sødlige toner.
  • Citron: Syre er uundværlig i hummus.
  • Tahin: Den autentiske smag. Brug gerne en lys variant.
  • Ristede græskarkerner: Jeg tilføjer ofte ristede kerner til min hummus da det giver en ekstra dimension, dybde og samtidig bidrager med gode kostfibre samt fedtstoffer. Du kan snildt skifte imellem græskarkerner, solsikkekerner eller pinjekerner
  • Frisk basilikum eller koriander: Friske krydderurter løfter niveauet et nip. Har du ikke friske krydderurter på lager kan du udelade eller tilføje 1 tsk. tørret.
  • Hvidløg: ALWAYS. 1-2 stykker afhængig af størrelse og hvidløgslyst 😉
  • Spidskommen, karry, chili, salt: Spice et up! Elsker når hummus har knald på smag. Juster i mængder og find din favorit.
  • Røget paprika: GAME CHANGER. Blot 1/2 tsk gør hele forskellen. Den let røgede smag er perfekt sammen med søde gulerødder, krydrede karry og friskhed fra citron.
    Endelig ikke udelad. Har du ikke røget paprika fåes det i alle større supermarkeder.
  • Danskvand: Afhængig af hvor fast du har kogt dine linser + hvor mange og hvor længe du har bagt dine gulerødder kan du få brug for ekstra væde. Her giver danskvand en rigtig god og fluffy konsistens.

Step for step – tips og tricks til fluffy linsehummus

  1. KOG LINSER NOK:
    Vigtigt du koger linserne helt fri for vand. Det kan sagtens tage længere tid end foreskrevet, blot hold øje med det ikke brænder på i bunden. Linserne skal ende som en tyk grød. Køl herefter linserne af inden brug.
    *Kan med fordel koges dagen før.
  2. BAG DINE GULERØDDER:
    Vendes med karry og bages møre. Dette gør din hummus bliver mere intens og kraftig i smagen og konsistensen lækker cremet. Vi kan herefter selv tilsætte vand for at opnår den bedste konsistens.
    *Bag med fordel dagen før sammen med de kogte linser.
  3. BLEND LÆNGE NOK:
    Det VIGTIGSTE trick ligger i at blende længe NOK. Lad gerne din hummus køre i foodprocessor 3-5 min. eller længere. Herefter har du en uimodståelig lækker cremet konsistens. Vent gerne med at tilføje mere vand end opskriften lyder før den har kørt min. 3 minutter.

grøntsags nørd – Grøntsagsbomber dagen lang

Er du god til at få grønt i løbet af dagen?
Til at inkorporere dem i dine daglige måltider, endda morgenmaden?
Hvis vi starter ud med grønt eller/og frugt fra morgenstunden ligger vi en god bund og fundament for at nå de anbefalede 600 g frugt/grønt om dagen. Gerne mere.
Måske du bliver høj på gulerødder i hummus og rosenkål i salat? Det skete for min famile da de smagte denne coleslaw.

Lad os sætte fut i grøntsagerne og starte i morgen tidlig med kage. Ja altså en grød der smager af kage 😉
Fortsæt dagen med at anvende grønt i brød og curry:

Foodprep – cremet, hurtig & sund linsehummus

Hvis i har fulgt med her og på Instagram et stykke tid ved i jeg ELSKER foodprep. Det er for mig ofte en fast del af weekend på højde med tøjvask = det kan ikke undværes 😉

MEN det er virkelig en life saver i hverdagen og gør jeg altid kan åbne mit køleskab og på 5 minutter sammensætte farverige nærende måltider. De 2 timer i køkkenet søndag sparer mig for tid, energi og indkøb igennem ugen. OG jeg for lækker og mættende mad, hvilket for mig er vigtigt.
Jeg har ALTID en blanding af grønt, protein og topping herunder bl.a. linsehummus. Foodprep gør jeg hurtigt kan lave morgenmad, frokost to-go/madpakke samt lækre bowls til aftensmad.

Lær meget mere og få mine bedste tips og tricks til food prep HER.

Pift din hummus op – stop madspild variation:

Herhjemme sætter jeg en stor ære i at anvende mine råvarer og undgå madspild. Der kan gå helt sport i det og sjove retter opstå. Man er vel lidt konkurrence menneske, HA HA.

Forleden da jeg skulle lave linsehummus og åbnede grøntskuffen lå en slatten rød peberfrugt.
Som i kedelig og “Jeg har ikke lyst til at spise den” slatten.
MEN ud skulle den IKKE.
Jeg skar den i tern og tilsatte på bagepladen med gulerødder. Herlighederne blev bagt og blendet.
Blev så lækkert med let sødme fra peberfrugt og endnu mere grønt.

Prøv også hummus med bagte peberfugter, den er intens, cremet og god.

Madpakke ideér – Boost din madpakke med linsehummus:

Madpakken. Den vi ALLE har et forhold til. Fra den første dag i skole. Madpakken dør aldrig 🙂
Vi tager den med på uddannelse, job og som forældre vender vi stærkt tilbage.
Om vi smører til os selv, kæreste eller børn er der intet der slår en god, farverig og velsmagende frokost. En madpakke vi glæder os til. En der gør glad, mætter og giver energi til resten af dagen. En madpakke med POWER!!

MEN kreativiteten kan halte. Ideerne være små og energien lav.
Her kommer foodprep og hummus ind i billedet.
Det en lifesaver. Det er GENIALT.
Brug 5 min. aftenen før med tilberedning og bliv 100 X så glad dagen efter!
Bliv inspireret af 3 lækre bud som alle indeholder linsehummus, masser grønt, protein og gode kostfibre herunder.
Farverig, sund og lækker:

Madpakke til venstre – Thai salat og rugbrødsmad:
  1. Rugbrødsmad lagt sammen med linsehummus, feldsalat, agurk og karse.
  2. Skøn og nem thai nudelsalat med grøntsager og asiatisk dressing, få opskriften HER.
  3. Gulerodsstave og evt. ekstra hummus med i bøtte.
Madpakke til højre – Nem salat med hummus + vegansk omelet wrap:
  1. Skøn, proteinrig wrap lavet med hjemmelavet vegansk omelet, lagt sammen med rødbedehummus, linser, feldsalat og radise.
  2. Blandet salat med grønne linser og vendt i linsehummus.
  3. Vindruer eller anden frugt.
Rugbrøds klap sammen:
  1. Groft rugbrød, gerne med mange kerner og kostfibre.
  2. Smurt med linsehummus og fyldt med bagt butternut squash, feldsalat, revet rødbede, chili og et drys salt.
  3. Smør så mange du kan spise. Evt. brug en spinatbolle eller tortilla.
  4. Tilsæt evt. ekstra grønt som gulerod samt spidskål og nup et æble med i hånden.
linsehummus med gulerod rugbrødsmad
Del indlægget med nogen du holder af
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments