Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Aftensmad - Dips og Dressing - Frokost - Tilbehør
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Linsehummus – med bagte gulerødder og karry

linsehummus med gulerod

Linsehummus med bagte gulerødder, ristede kerner og karry er luftig, cremet og sund. Perfekt krydret, let spicy, smoky og med naturlig sødme fra gulerødder. Hjemmelavet hummus på røde linser er perfekt som dip, dressing eller tilbehør. Find blenderen frem og blevet fortryllet af forførende linsehummus.

Linsehummus – ny populær dreng i klassen

HANDS UP hvis du elsker hummus ligeså meget som mig ! JAAA?!!
Jeg har en NYYHEEED klar til dig.
Den er hjemmelavet, sund, lækker, cremet og uimodståelig! Klar til at møde den nye dreng i klassen?

Sig stort velkommen til; Linsehummus.
Tilsat karry bagte gulerødder, ristede græskarkerner og et pift røget paprika.
OHHH YES. Smoking delicious!


Jeg har GLÆDET mig til at dele den nemme opskrift med jer.
Jeg har vitterlig kørt produktion af linsehummus MINDST 1 gang om ugen. Helst en god mængde (læs: kæmpe bøtte) til ugen der kommer.
Food prep når det er bedst.
Fuld af protein, gode fedtstoffer og kostfibre. Perfekt til ugens måltider. ALT fra frokost, middag og snacks.
Ja endda morgenmad 😉 Rugbrød med hummus er LÆKKERT.

Hummus er bare – G.E.N.I.A.L.T !! Linsehummus er vanedannende.

Linsehummus er kodyl optursagtig fordi:

  • Den er cremet og luftig
  • Protein- og fiberrig
  • Let spicy og smoky
  • Har diskret sødme fra gulerødder
  • Grøntsagsbooster
  • Smør´bar
  • Hurtig – ingen iblødsætning
  • Yderst vanedannede
  • LÆKKER !

grøntsagsnørd – Grøntsagsbomber dagen lang

Er du go til at få grønt i løbet af dagen? Til at inkorporere dem i dine daglige måltider? Selv morgenmaden.
Hvis vi starter ud fra morgenstunden ligger vi en go bund og fundament for at nå de anbefalede 600 g grønt/frugt om dagen. Gerne mere. Måske du bliver høj på gulerødder i hummus og rosenkål i salat – det skete for min famile da de smagte denne coleslaw..ha ha.

Lad os sætte fut i grøntsagerne og start i morgen tidlig med kage. Ja altså en grød der smager af kage 😉 Fortsæt dagen med at anvende grønt i brød og curry:

  • Morgen – Kage til morgenmad? Snup en gulerodkage overnight oats.
  • Middag – Kom grøntsager i brødet: Bag lækkert glutenfrit kernebrød med gulerødder.
  • Aften – Alt i en gryde med MASSER grøntsager: Skøn massaman curry med mangosalat.
  • linsehummus med gulerod foodprep
  • linsehummus med gulerod foodprep

Foodprep – cremet, hurtig & sund linsehummus

Hvis i har fulgt med her og på Instagram et stykke tid ved i jeg ELSKER food prep. Det for mig en fast weekend tradition på højde med tøjvask = det kan ikke undværes 😉

MEN det er virkelig en life saver i hverdagen og gør jeg altid kan åbne mit køleskab og på 5 minutter sammensætte farverige nærende måltider. De 2 timer i køkkenet søndag sparer mig for tid, energi og indkøb igennem ugen!! OG jeg for lækker mad, hvilket for mig er vigtigt.

Jeg har ALTID en blanding af grønt, protein og topping herunder linsehummus. Food prep gør jeg hurtigt kan lave morgenmad, frokost to-go/madpakke samt lækre bowls til aftensmad.

Lær meget mere og få mine bedste tips og tricks til food prep HER.

Pift din hummus op – stop madspild variation:

Herhjemme sætter jeg en stor ære i at anvende mine råvarer og undgå madspild. Der kan gå helt sport i det og sjove retter opstå, haha – man er vel lidt konkurrence menneske.

Forleden da jeg skulle lave linsehummus, havde bagt gulerødder og åbnede grøntskuffen lå en slatten rød peberfrugt.
Som i kedelig og “jeg har ikke lyst til at spise den” slatten.
MEN ud skulle den IKKE.
Jeg skar den i tern, varmede en pande op, tilsatte lidt olie og svitsede den her indtil den fik farve og blev mør. De sidste par minutter tilsatte jeg hvidløg for at opnå endnu mere smag.
Herefter tilsatte jeg peberfrugt og hvidløg til foodprocesseren med de øvrige ingredienser og WROOOM.
Blev så lækkert. Let sødme fra peberfrugt og dybde fra det svitsede hvidløg.

TIP: Når hvidløg varmes fremhæves dens naturlige sødme, men husk ALDRIG at sætte komfuret ved højeste varme. Dette vil brune hvidløget og smagen fremstå bitter.

linsehummus med gulerod

Simpel linsehummus – Lækre ingredienser:

Det ser måske ud af meget, men frygt ikke. Linsehummus laves med ingredienser + krydderier vi ofte finder i basislageret. Vil næsten vove og påstå at jeg på stående fod har ALLE ingredienser herhjemme. Hvis ikke kan du finde de enkle ingredienser i dit supermarked:

  • Røde linser + boullion: Jeg koger linserne HELT møre i boullion for at give mere smag.

  • Gulerødder: Vendes med karry og bages for at give dyb smag med sødlige toner.

  • Citron: Syre er uundværlig i hummus !

  • Tahin: Den autentiske smag.

  • Ristede græskarkerner: Jeg tilføjer ofte ristede kerner til min hummus da det giver en ekstra dimension, dybde og samtidig bidrager med gode kostfibre samt fedtstoffer. Du kan snildt skifte imellem græskarkerner, solsikkekerner eller pinjekerner

  • Frisk koriander: Friske krydderurter løfter niveauet et nip. Brug evt. basilikum hvis du ikke er til koriander. Har du ikke friske krydderurter på lager kan du udelade eller tilføje 1 tsk. tørret koriander.

  • Hvidløg: ALWAYS. 1-2 stykker afhængig af størrelse og hvidløgslyst 😉

  • Spidskommen, karry, chili, salt: Spice et up! Elsker mår hummus har knald på smag. Juster og find din favorit.

  • Røget paprika: GAME CHANGER. Blot 1/2 tsk gør hele forskellen. Den let røgede smag er perfekt sammen med søde gulerødder, krydrede karry og friskhed fra citron.
    Endelig ikke udelad. Har du ikke røget paprika fåes det i alle større supermarkeder.

  • Vand: Da gulerødderne er bagt fri for væske tilsætter vi vand til den rette konsistens. Evt. tilsæt mere dagen efter når den har stået på køl og samlet sig. Men endelig ikke tilsæt for meget vand så du mister smag.

Step for step – tips og tricks til fluffy linsehummus

  1. Kog linserne NOK:
    Vigtigt du koger linserne fri for vand. Det kan sagtens tage længere tid end foreskrevet, blot hold øje med det ikke brænder på i bunden. Linserne skal ende som en tyk grød. Køl herefter linserne lidt af inden brug.
    Kan med fordel koges dagen før.

  2. Bag dine gulerødder:
    Vendes med karry og bages møre. Dette gør din hummus bliver mere intens og kraftig i smagen og konsistensen lækker cremet. Vi kan herefter selv tilsætte vand for at opnår den bedste konsistens.
    Bag med fordel dagen før sammen med de kogte linser.

  3. Blend LÆNGE nok – Min. 3-5 minutter i foodprocessor:
    Det VIGTIGSTE trick ligger i at blende længe NOK. Lad gerne din hummus køre på maskinen 3-5 min. eller lidt længere. Herefter har du en uimodståelig lækker cremet konsistens. Vendt gerne med at tilføje mere vand end opskriften lyder før den har kørt min. 3 minutter.
  • linsehummus med gulerod madpakke
  • linsehummus med gulerod madpakke

Madpakke ideér – Boost din madpakke med linsehummus:

Madpakken – den vi ALLE har et forhold til. Fra den første dag i skole indtil..Ja nu. Madpakken dør aldrig 😉
Vi tager den med på uddannelse, job og ja som forældre vender vi stærkt tilbage.
Om vi smører til os selv, kæreste eller børn er der intet der slår en god, farverig og velsmagende frokost. En madpakke vi glæder os til. En der gør glad, mætter og giver energi til resten af dagen! En madpakke med POWER!!

MEN kreativiteten kan halte. Ideerne være små og energien lav.
I got you!!
Her kommer food prep og hummus ind i billedet.
Det en lifesaver – Det er GENIALT.
Brug 5 min. aftenen før med tilberedning og bliv 100 X så glad dagen efter!
Bliv inspireret af 3 lækre bud som alle indeholder linsehummus, masser grønt, protein og gode kostfibre.
Farverig, sund og lækker:

Madpakke til venstre – Thai salat og rugbrødsmad:
  1. Rugbrødsmad lagt sammen med linsehummus, feldsalat, agurk og karse.
  2. Skøn og nem thai nudelsalat med grøntsager og asiatisk dressing, få opskriften HER.
  3. Gulerodsstave og evt. ekstra hummus med i bøtte.
Madpakke til højre – Nem salat med hummus + vegansk omelet wrap:
  1. Skøn, proteinrig wrap lavet med hjemmelavet vegansk omelet, lagt sammen med rødbedehummus, linser, feldsalat og radisse.
  2. Blandet salat med grønne linser og vendt i linsehummus.
  3. Vindruer eller anden frugt.

TIP: Den lækre stålmadkasse er fra Foodprep.

Rugbrøds klap sammen:
  1. Groft rugbrød, gerne med mange kerner og kostfibre.
  2. Smurt med linsehummus og fyldt med bagt butternut squash, feldsalat, revet rødbede, chili og et drys salt.
  3. Smør så mange du kan spise – evt. brug en spinatbolle eller tortilla.
  4. Tilsæt evt. ekstra grønt som gulerod samt spidskål og nup et æble med i hånden.
linsehummus med gulerod rugbrødsmad
linsehummus med gulerod
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
5 fra 4 stemmer

Linsehummus med bagt gulerod og karry

Cremet lækker linsehummus med bagte gulerødder, karry og ristede kerner er perfekt til madpakken, aftensmaden eller som snack med grøntsagsstænger.
Forb. tid30 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid40 min
Kategori: Tilbehør
Antal: 1 portion
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

Linser + gulerødder

  • 2 dl røde linser
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 2-3 stk gulerødder, i tern
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk olivenolie

Hummus

  • 1 stk citron, saften (evt. skal fra 1/2 citron)
  • 2 spsk tahin
  • 15 g ristede græskarkerner (*)
  • 1 håndfuld koriander eller basilikum (kan udelades)
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk karry
  • ½ tsk flagesalt
  • ½ tsk røget paprika
  • 1-2 fed hvidløg
  • ¼ frisk chili (kan udelades)
  • ½-1 dl vand

Sådan gør du

Linser + gulerødder

  • Koge linserne til en fast grød i grøntsagsboullion. Lad afkøle let inden brug.
  • Tænd ovnen på 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir. Vend gulerødderne med olivenolie + karry og vend rundt. Bag møre i ovnen ca. 20-30 min.
    Lad afkøle let inden brug.

Hummus

  • Kom de kogte linser, gulerødder samt resterende ingredienser i en foodprocesser og kør 3-5 min. indtil cremet og jævn. Start med ½ dl vand.
    Skab evt. ned halvvejs og kør videre.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber og tilsæt evt. ekstra vand til rette konsistens. Dette afhænger meget af dine linser samt gulerødder og vil derfor variere gang til gang.
  • Kom hummusen i skål og pynt med ristede græskarkerner, chili samt koriander og server.
  • Resterende hummus opbevares på køl. Den kan godt blive tykkere efter køl, ønsker du en mere lind konsistens tilsæt da lidt kold vand og rør rundt inden brug.

Video

Noter / Tips og tricks

*Du kan bruge ristede pinjekerner, solsikkekerner eller mandler i stedet. 
Kernerne kan ligeledes erstattes af 1 spsk. tahin mere. Men det vil give et lidt andet udtryk, men stadig lækkert. 
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

Loading...
vegansk lasagnesuppe med tofu ricotta

Vegansk lasagnesuppe med kikærter og tofu ricotta

buddha bowls

Buddha Bowl med orange tahindressing

april grøntsager

#Månedens råvarer April + Spinatpandekager med durummel

vegansk bolognese med spaghetti

Vegansk bolognese – Linsebolognese med spaghetti

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
Dagens aftensmad👆🏻blev til efter;
*En pludselig lyst til aubergine🍆🤷🏼‍♀️
*Noget varmt og nemt🍲
*En pose kikærter på frost👀
*2 rest kokosmælk der skulle bruges (den fede del var brugt til cheesecake😏)
.
Det resulterede i indisk gryderet med bagte grøntsager med varme krydderier😌🙋🏼‍♀️ 
Jeg skiftede blot rød peberfrugt med kartofler i små tern og det er ret så optur🥔
Den nydes med ris og en hurtig grøn salat 🤸🏻‍♀️ Hvad har i spist til aften?🙋🏼‍♀️
.
Håber i fået en god start på ugen med genåbning og det vi alle taler om (vejret)❄️☀️😇
Sender en masse krammer! 
.
Jeg linker til opskriften hvis i for trang til aubergine og indisk i løbet af ugen☀️
.
.
.
.
.
.
.
.
#chickpeacurry #veggiebowl #vegancurry #grøntsager 
#spismeregrønt #6omdagen #nemmad #nemaftensmad #plantebaseret #frokost #aftensmad #sundhverdag #godmad #vegetarisk #vegansk #veganskmad #madinspiration #sundmad #madmedmedfølelse #livsstilsændring #sundlivsstil #indiskmad #instagramakademiet #veganrecipes #foodstagram #veganfood #veganbowls #greenbowl #plantbasedfood #wholefoodplantbased
Open
Noget af det jeg ELSKER allermest ved mad og opskriftudvikling er når jeg for en idé, nørder og leger i køkkenet🤓🍓❤️ Når en ide for lov at vokse, lege i mine tanker, udforme sig og jeg giver plads til kreativitet🌈
LIGE der er jeg høj af glæde🥳
Min ocd forsvinder og jeg “er bare”. Køkkenet er mit helle😌
.
Påskens projekt👆🏻 Jordbær cheesecake lavet på cashewnødder og sødet på dadler - støbt på oreo/kokosbund + overtrækket med chokolade glaze😏🍫
. 
Jeg dobbelttestede i dag med få justeringer og nu er den der🥳
Samtidig fik jeg prøvet en ide med fyld af marmelade i små cupcake forme🦄👉🏻
.
GLÆÆÆDER mig til at dele en rigtig sommer cheesecake med jer snart (altså når det ikke lige sner/hagler/regner på samme dag🤨😅)
.
Håber i har haft en DEEEJLIG påske?
Jeg er total fuld af power efter en dejlig dag som har givet GOD energi! Håber den mærkes igennem din skærm❤️❤️
Hvis i savler efter cheesecake er der en vanilje variant på bloggen med daddel/nøddebund😏
.
.
.
.
.
.
.
#vegancheesecake #cheesecake #madglæde #vegancake #oreocheesecake #jordbær #lækkerier #plantebaseret #vegansk #livsstilsændring #detgrønnevalg #veganfoodpics #madmedmedfølelse #kage #plantebaseretmad #eftermiddagshygge #deldinmad #letscookvegan #madinspiration #veganfood #hjemmelavet #sundhed #hjemmebag #healthycake #godmad #veganskhverdag #comfortfood #bestofveganbaking #albertestengaard
Open
3 X AFTENSMAD IDEÉR😎 Aftensmad har været et højdepunkt lige siden jeg var lille og som det første spurgte “hvad skal vi spise i aften?”😅 
Kender i typen men har måske svært ved at komme på nye retter?🤨
.
Her for i 3 ideér til aftensmad som store som små vil elske🍲🥗👇🏻
1️⃣Lasagnesuppe - Hurtig, nem og cremet! Fyldt med lasagneplader og hjemmelavet tofu-Ricotta (hvis du ikke spiser vegansk kan du snildt bruge traditionel Ricotta istedet for tofu)
.
2️⃣Shawarma marineret tofu + grønt - Alt på ét fad👌🏻 server med syltede rødløg, hummus og godt brød😎
.
3️⃣Blomkålspasta - Pasta vendt i cremet såååuce lavet på blomkål🤤 Top med stegte svampe, hjemmelavet vegansk parmesan og simpel spidskålsslaw.
(Spiser du ikke vegansk kan du snildt udskifte med Alm. Parmesan og gærflager i saucen med 15-30g parmesan🧀)
.
Alle 3 retter finder i på bloggen🚀
Har i planlagt ugens mad eller er i mere dag til dag typen?🤓
Håber i NYDER påsken💛💛
.
.
.
.
.
.
.
.
#lasagnesuppe #lasagne #aftensmad #vegansklasagne #friedtofu #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #vegansoup #plantebaseret #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #aftensmadinspiration #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #veganfoodspot #vegetarisk #madinspiration #vegansk #pasta #whatveganseat #veganfoodspace #soup #weeknightdinner #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Nem nudelsalat🥢🥡 Når det gerne må være snasket, lækkert og nærende på en gang😏
Nudelsalat er din ven😎 
.
Alt du behøver👇🏻
*Nudler (gerne en god variant)🍜
*Stegte løg, hvidløg, squash🥒
*Stegte svampe og spinat🍄
*Bagte rodfrugter fx. Rødbede med Miso eller gulerødder.
*Optøede edamamebønner.
*Peanutbutter eller tahin/Miso dressing - Begge på bloggen🥜
*Ristede sesamfrø og tørrede abrikoser👌🏻
.
Alt vendes sammen og nydes lun eller kold🎈
*Det fede ved nudelsalat er du kan freestyle Max😎
- Brug nudler og dressing som base og leg herefter med grøntsager, bønner, tofu og gerne kerner og tørret eller frisk frugt som mango giver et lækkert madspild🥭🥕
Er i med på en omgang nudelsalat og har i måske allerede en favoritkombi?
.
Håber påsken er god ved jer❤️☀️
Rigtig go’ aften fra amagertossen❤️ 
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #nudelsalat #nemfrokost #nudler #edamame #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #mushrooms #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
En dag fuld af følelser og solskin🌪☀️ og en påskefrokost ide🐣..
Jeg fik en mavepuster i morges efter en øv oplevelse i blodbanken (evt. se story)😕 Havde ikke troet det ville slå mig så meget ud - men det sad virkelig i kroppen💥
Følelsen af igen ikke at blive set, hørt og være magtesløs🙆🏼‍♀️
.
MEN efter en gåtur ved vandet og jeres kærlighed i min indbakke (TAK🎈❤️) mindede det mig om at livet er som bølger🌊 = ALTID i bevægelse! Vi kan ikke styre dem, men vi kan lære at stå på dem🏄🏻‍♀️
.
Mindede mig selv om HVOR jeg er i dag, de skridt jeg HAR taget.
.
Det fælleskab vi har HER - som jeg hver dag er så høj over!🎈🤸🏻‍♀️Tro mig jeg må se skør ud hver gang jeg griner, smiler eller bliver rørt at jeres beskeder 🙈🥰
.
Hvad jeg prøver at sige er; min dag endte i solskin fordi jeg ved at ALT er i bevægelse og vi selv er med til at lukke lyset ind☀️❤️ Men det også er vigtigt vi rummer det svære - livet i ved🎈
.
OGOG så minder påske mig om vegansk æggesalat🐣🤤
Kan laves med flækærter, kikærter eller tofu - og den er skøn på rugbrød eller som bagel!
Hvis i savner en ide til påskebordet sætter jeg link i bio🚀😎
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganskæggesalat #påske #veganskfrokost #nemfrokost #bagelsandwich #frokost #madopskrifter  #vadveganeräter 
#veganbagel #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
PÅSKE PICNIC🐣🌯 Og WOW for et vejr☀️ Hvilken bedre måde at bruge den noget anderledes påske end med en picnic?🥰 
.
Solskin, frisk luft og en lækker madpakke under armen kan være en skøn måde at være sammen på (endda lidt flere end vi må indenfor🥳) 
Her for i 3 bud👆🏻 på picnicmadpakker som bla. Indeholder salat med dressing, bananpandekager, hummussandwich, grøntsagsstænger, tørret frugt mm.🤸🏻‍♀️
.
Har i påskeplaner?🐣💛💛
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#picnic #veggiebowl #foodprepping #grøntsager 
#spismeregrønt #6omdagen #nemmad #nemaftensmad #plantebaseret #frokost #aftensmad #sundhverdag #godmad #vegetarisk #vegansk #veganskmad #madinspiration #sundmad #madmedmedfølelse #livsstilsændring #sundlivsstil #farverigmad #instagramakademiet #foodpreparation #foodstagram #veganfood #veganbowls #greenbowl #plantbasedfood #wholefoodplantbased
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt