Syltede rødløg – tilbehøret til alt

Glas af syltede rødløg

Tilbehøret over dem alle!! – SYLTEDE rødløg! Har I smagt dem?

Hvis ikke, kommer her en opskrift som vil pifte selv den kedeligste rugbrøds mad op. Syltede rødløg smager sur-sødt, dufter samt er en fryd for øjet. Vi hører ofte vendingen “vi spiser med øjnene” MEN det ér sandt. Vi har 5 sanser, hvorfor ikke aktivere 3?
Smags – syns – lugte. Smagssansen er endda en HEL kategori for sig selv, her fokusere vi på 5 grundsmage: Sur, sød, bitter, salt samt umami. Mangler du surt i en ret kan de syltede rødløg gøre tricket. De tilføjer dét ekstra boost, som gør at vi NETOP føler os tilfredsstillet.

toppingen til alt – syltede rødløg

Topping!! ALT bliver bare bedre med topping.

Hvorvidt vi taler rugbrøds madder, burgere, pitabrød, vendt i salater eller i Buddha Bowls, bruger jeg de syltede rødløg OFTE. Efterfølgende anvender jeg tit lagen til lynsyltede gulerødder – dét da smart 2 i 1 !
Selv laver jeg en stor portion syltede rødløg, fordeler dem i 2-3 sylteglas, evt. skoldet med atamon. Herefter kan de SNILDT gemme sig i et køligt, mørkt skab flere uger, og efter åbning på køl ca. 2-3 uger!

syltede rødløg med et tvist

Rødløg – eddike – sukker – peberkorn – laurbær! Plain and simple. Lækkert! MEN tilføjer vi et TVIST af appelsin samt timian løfter niveauet sig markant! Appelsinen giver en hel særlig aromatisk duft samt sødme, hvilket betyder mindre tilsat sukker. Timian er en kararkterfyldt krydderurt. Kraftig og krydret i smagen. Hvilket gør den spiller smukt op af sødmen fra appelsin samt syren fra eddike.

Søger du en lækker spidskålssalat med Syltede Rødløg samt appelsinvinaigrette?
Få opskriften her og vær klar til en lækker middag.

snit – sylt – spis – syltede rødløg i en fart

Syltede rødløg kan tilberedes på 2 måder. Lagen kan koges op i gryden, eller den kan piskes sammen og rødløgene lynsyltes heri. Jubii for lynsyltning. Når jeg står lidt før middag og craver LIGE netop det syrlige twist. SÅ det hurtigt frem med min bedste ven til at snitte = snitte HURTIGT. Mit mandolinjern – uundværlig. I hvert fald når man først har det erhvervet!! Taler af erfaring!

Mor og jeg går ofte i køkkenet sammen, som hun siger med smil på læben: “du er boss, jeg er kuli” HAHA – Jeg elsker hende. Men det samtidig SÅ fedt at dele min interesse, at hun oprigtig er interesseret og vi NETOP kan dele den glæde. Høj musik og et mandolinjern der snitter hurtigere end jeg kan nå at sige “PAS på fingrene”. Vi har vores egen fest.

Vi har dog ikke ALTID haft vores bedste ven – jeg brugte lang tid på at fortælle mor – netop HVOR genial et mandolinjern er. MEEEN i kender det – det bliver ved snakken. SÅ en dag fik vi det købt. Jeg fortæller jer – mor er LYKKELIG. Vores køkkenrutine gik fra at være en fest til at være en ungdomsfest – hurtig, moderne og smart 😉

SÅ nu der ingen undskyldning for manglende syltede rødløg. Det bliver en køkkenrevolution. OG erhverver du dig et mandolinjern. JA, de langsomme dage med kniven der sirligt prøver at skære tynde skiver er forbi. Sig hej til mando’en, som snitter ligeså fint og hurtigt. MEN pas på fingrene. Her der ingen kære mor, det kræver opmærksomhed og forsigtighed.
HINT – brug evt. den medfølgende holder (taler af DOBBELT erfaring.. UPS)

Syltede rødløg - tilbehøret til alt 3

Syltede rødløg med appelsin og timian

Lækre sprøde, sur-sødlige rødløg med hint af appelsin og timian er den eneste opskrift du behøver til at pifte maden op. Du vil ALTID have et glas på lager.
4.8 fra 5 stemmer
Antal: 1 glas
Tilberedelse10 min
I alt10 min

Ingredienser

  • 3 stk rødløg
  • 1 tsk sennepskorn (kan udelades)
  • ½ dl vand
  • 1 dl æblecidereddike (eller anden eddike)
  • 1 stk appelsin (skal og saft)
  • 2-3 spsk rørsukker
  • 1 håndhuld frisk timian
  • 1 stk laurbærblad (kan udelades)
  • 1 tsk peberkorn

Tilberedelse

Syltelage

  • Kom sennepskorn samt vand i en lille gryde og lad det koge ca 3 min.
    Dette kan udelades men giver ekstra smag. (tilføj stadig vand)
  • Tilsæt resten til gryden og giv et kort opkog, indtil sukkeret smelter.

Syltede rødløg

  • Skræk rødløgene og snit dem meget fint, gøres bedst på mandolinjern.
  • Kommes på glas hvorefter lagen hældes over. Låget skrues straks på, hvorefter rødløg trækker. Stil gerne i køleskab og vent ca 3 timer før de er klar.
    Tip: De kan snildt lynsyltes, giver blot mere rå samt stærke rødløg.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments