Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Aftensmad - Dips og Dressing - Salater - Tilbehør
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Grøn salat med syltet fennikel og magisk grøn cashewdressing

grøn salat med syltet fennikel bowls

Grøn salat der er alt andet end kedelig

8! JEP her har vi en grøn salat der er BOOSTET med 8 forskellige grønne råvarer! Herunder både bladgrøntsager, krydderurter samt frugter.
Frugter i salat Alberte?!
JAA – har du stadig ikke vovet dig ud i denne kunst så hæng ved. Du kommer ikke til at fortryde da frugt samt bær i salat er med til at give finish og runde salaten af!

GRØN mad, herunder grøn salat behøver nemlig LANGT fra være trist, slatten og intetsigende. Jeg er vokset op i 90’erne og her kendte vi bla. ikke edamamebønner og fennikel.
Det grønne indslag var ofte nedprioriteret og som oftest spiste vi de mere klassiske såsom agurk, tomat, gulerødder eller den lidt mere eksotiske majs – men fra dåse.

Kan i følge mig?
MEN!!
Det langt fra sandheden om hvor alsidigt grønt universet jo egentlig er når vi rigtig går på opdagelse!! Det er et SKATKAMMER!!!
Et skatkammer af smage, teksture, farver som sammen kan danne de mest utrolige retter HEUNDER grøn salat!!!
Hvordan sammensætter vi så en go salat?

  1. Tekstur: Salaten skal indeholde gerne grove, bløde, sprøde samt kansende ingredienser.
    Her bidrager avocado med cremet tekstur, sprødhed fra bladselleri og knas fra sesamfrø.
  2. Smag: Vores ultimative legekammeret. Her kan vi netop gå ind og afbalancere og skabe det udtryk vi ønsker og samspiller med den ret, eller tilbehør vi serverer til.
    Denne salat fokuserer på friskhed fra syltet fennnikel, ærter samt krydderurter. Lethed fra squash som står i modspil til den skarpe og krydrede ruccula. Dette rundes af med sødme fra pære samt brombær.
  3. Farve: Grøn, grøn, grøn og blå. Jeg er vild med at lege med farver men ligeså skønt er det når vi sammensætter ingredienser med samme grundfarve men har hvert deres udtryk. Ærter, edamamebøner og ruccula er blot 3 af hovednavnene.
    Rundet af med den dybblå brombær!
  4. Finish: INGEN salat er fuldendt uden LIR!!
    JEP – vi skal frem med “tvist-ingredienserne” samt den ultimative topping = dressing.
    INGEN salat uden en lækker afrunding i form af dressing.
    Lir fra bla. kerner, frø, syltede råvarer, bær mm.
  • ingredienser grøn salat
  • ingredienser grøn salat tæt på
  • grøn salat med syltet fennikel i glas

magisk grøn dressing – grøn salat med uimodståelig dressing

Grøn dressing.
MAGISK grøn dressing.
Magisk UIMODSTÅELIG grøn dressing lavet på cashewnødder!!
Ja, du hørte rigtig – cashewnødder er vores hovedingrediens til at skabe en fløjlsblød, cremet dressing som er intet mindre end ret magisk.

Dressingen var mit første forsøg med plantebaseret dressing lavet på nødder.
MEN holy-moly jeg er SOLGT til stanglakrids. Det smager GUDE skønt. Kan bruges som dressing, dip eller smøres på brød. Smagene komplimenterer hinanden eminent godt. Friskhed fra krydderurter, fedmen fra cashewnødder samt syren fra lime.
KLART en ny favorit til dressing kartoteket!!

Magisk grøn dressing – klar på 5 min

Og natten over – HAHA.
MEN det kræver blot du vejer nødderne af, dækker med koldt vand og lader dem hygge sig 8-10 timer. Du kan, hvis du liiige skulle få en magisk craving (det sker) koge en keddel vand og hælde på nødderne, lade stå 1 time eller min. 10 min og derefter blende løs.
Grøn salat vil aldrig “bare” være grøn salat når denne magi tilsættes.

OOOOG sorry not sorry – denne dressing kræver du har en blender med megen motorkraft. MEN det er vildt hvad der sker – DET er magi i en blender!! Jeg har sammen med mor investeret i en vitamix – ærligt? Jeg kan allerede ikke undvære den!!
Måske har i set jeg leger med cheesecake pt? Coming soon 😉

Så skal du ønske dig EN ting til dit køkken repertoire, kan jeg med STOR anbefaling sige en powerblender! You want regret it!
OG der er 10 års garanti som gav mig en tryghed da beslutningen skulle tages, da det ER mange penge.

Er du stadig ikke den heldige indehaver, kan du erstatte nødderne med vegansk mayo eller nøddesmør. Udtrykket vil selvfølgelig blive anderledes, men friskheden fra krydderurter vil stadig træde frem og skabe en lækkerbisken til dressing.

Er du mere til Tahindressing? Snup opskriften HER
Eller måske en Appelsinvinaigrette?

grøn salat med syltet fennikel i 2 bowls

syltet fennikel – smagsgiver i grøn salat

Hvis i følger mig ovre på IG har i nok luret min kæmpe nytilkomne afhængighed af syltet fennikel – Haha!
MEN det er bare konge godt!! Ikke blot som direkte tilbehør men ligeledes som komponent i salater.
Syltet fennikel bidrager med syre, sødme samt friskhed og er med til at skabe et lækker modspil til den “fede” cashewdressing – PERFEKT makkerpar!!
Er du bare SLET ikke til fennikel kan der med fordel erstattes af syltet rødløg.

Under ALLE omstændigheder er der KUN en ting at sige – GO GREEN!
Jeg ELSKER at høre om samt se jeres kreationer på Instagram så tag mig endelig 🙂

grøn salat med syltet fennikel i bowls
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
5 fra 2 stemmer

Grøn salat med cremet cashewdressing

Sprød, lækker, syrlig, sød med cremet grøn cashewdressing. Denne salat er din nye makker når tilbehøret skal være grønt, nærende og smagsrigt. Server som tilbehør til evt. plantebøffer eller som enkeltstående ret.
Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid20 min
Kategori: Salat, Tilbehør
Antal: 4 personer
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

Salat

  • 1 pose skyllet ruccula (ca. 250g)
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 stk agurk
  • 2 dl ærter
  • 3 dl edamamebønner
  • ½ bundt dild
  • ½ bundt purløg
  • 1 håndfuld brombær (eller anden bær)
  • 2 stk pærer
  • Evt. sorte sesamfrø
  • 1 portion syltet fennikel (*)
  • 2 stk avocadoer (valgfri)

Grøn Cashewdressing

  • 100 g cashewnødder (** iblødsatte)
  • 30 g solsikkekerner (**iblødsatte)
  • 1 stk lime (saft og skal)
  • 1 fed hvidløg (eller ½ tsk. hvidløgspulver)
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld dild
  • 1 håndfuld purløg
  • 2 tsk kapers
  • 2 tsk hvidvinseddike
  • 1-1½ dl kold vand
  • Friskkværnet peber, flagesalt

Sådan gør du

Salat

  • Start med at optø ærter samt edamamebønner i kogende vand 5-7 min. Herefter dryp af i sigte.
    Snit bladselleri i fine skriver og lav juliennestrimler af agurken.
    Bland forsigtig sammen med ruccula i en stor skål.
  • Hak dild samt purløg fint og vend i salaten sammen med ærter, edamamebønner samt ønsket mængde syltet fennikel og evt. lidt af lagen derfra.
  • Anret på fad eller skål med brombær, pærer i skiver og sort sesamfrø.
    Server med cashewdressing, syltet fennikel samt evt. avocado for lidt ekstra lækkert.

Cashewdressing

  • Hæld vandet fra de iblødsatte cashewnødder og solsikkekerner og kom dem i en kraftig blender. Tilsæt resterende ingredienser til dressingen. Start med 1 dl vand.
    Blend indtil cremet, blød konsistens opnåes. Juster med mere vand.
    Smag til med friskkværnet peber, flagesalt og evt. mere hvidvinseddike til at justere syren. Er du til det lidt sødere kan du med fordel tilsætte lidt agavesirup.

Noter / Tips og tricks

*Sylt gerne fennikel dagen før, eller brug en rest. Resten kan snildt holde sig på køl 1-2 uger.
** Cashewnødder samt solsikkekerner sættes i blød 8-10 timer eller min 10 min i kogende vand inden de blendes. Vandet kasseres inden brug.
Krydderurterne i dressingen kan varieres i det uendelige, så brug lige netop dem du har lyst. Men denne kombination er min favorit og passer perfekt til salaten. 
Men koriander samt basilikum er ligeledes sikre vinder. 
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

Loading...
veganske kødboller i tomatsauce med pasta

Veganske kødboller i tomatsauce – Med sorte bønner...

nektain salat med tahindressing

nektarin salat med verdens bedste tahindressing

vegansk æggesalat

Vegansk æggesalat

vegansk one pot quinoa

Vegansk one pot quinoa med bagte grøntsager

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
Dagens aftensmad👆🏻blev til efter;
*En pludselig lyst til aubergine🍆🤷🏼‍♀️
*Noget varmt og nemt🍲
*En pose kikærter på frost👀
*2 rest kokosmælk der skulle bruges (den fede del var brugt til cheesecake😏)
.
Det resulterede i indisk gryderet med bagte grøntsager med varme krydderier😌🙋🏼‍♀️ 
Jeg skiftede blot rød peberfrugt med kartofler i små tern og det er ret så optur🥔
Den nydes med ris og en hurtig grøn salat 🤸🏻‍♀️ Hvad har i spist til aften?🙋🏼‍♀️
.
Håber i fået en god start på ugen med genåbning og det vi alle taler om (vejret)❄️☀️😇
Sender en masse krammer! 
.
Jeg linker til opskriften hvis i for trang til aubergine og indisk i løbet af ugen☀️
.
.
.
.
.
.
.
.
#chickpeacurry #veggiebowl #vegancurry #grøntsager 
#spismeregrønt #6omdagen #nemmad #nemaftensmad #plantebaseret #frokost #aftensmad #sundhverdag #godmad #vegetarisk #vegansk #veganskmad #madinspiration #sundmad #madmedmedfølelse #livsstilsændring #sundlivsstil #indiskmad #instagramakademiet #veganrecipes #foodstagram #veganfood #veganbowls #greenbowl #plantbasedfood #wholefoodplantbased
Open
Noget af det jeg ELSKER allermest ved mad og opskriftudvikling er når jeg for en idé, nørder og leger i køkkenet🤓🍓❤️ Når en ide for lov at vokse, lege i mine tanker, udforme sig og jeg giver plads til kreativitet🌈
LIGE der er jeg høj af glæde🥳
Min ocd forsvinder og jeg “er bare”. Køkkenet er mit helle😌
.
Påskens projekt👆🏻 Jordbær cheesecake lavet på cashewnødder og sødet på dadler - støbt på oreo/kokosbund + overtrækket med chokolade glaze😏🍫
. 
Jeg dobbelttestede i dag med få justeringer og nu er den der🥳
Samtidig fik jeg prøvet en ide med fyld af marmelade i små cupcake forme🦄👉🏻
.
GLÆÆÆDER mig til at dele en rigtig sommer cheesecake med jer snart (altså når det ikke lige sner/hagler/regner på samme dag🤨😅)
.
Håber i har haft en DEEEJLIG påske?
Jeg er total fuld af power efter en dejlig dag som har givet GOD energi! Håber den mærkes igennem din skærm❤️❤️
Hvis i savler efter cheesecake er der en vanilje variant på bloggen med daddel/nøddebund😏
.
.
.
.
.
.
.
#vegancheesecake #cheesecake #madglæde #vegancake #oreocheesecake #jordbær #lækkerier #plantebaseret #vegansk #livsstilsændring #detgrønnevalg #veganfoodpics #madmedmedfølelse #kage #plantebaseretmad #eftermiddagshygge #deldinmad #letscookvegan #madinspiration #veganfood #hjemmelavet #sundhed #hjemmebag #healthycake #godmad #veganskhverdag #comfortfood #bestofveganbaking #albertestengaard
Open
3 X AFTENSMAD IDEÉR😎 Aftensmad har været et højdepunkt lige siden jeg var lille og som det første spurgte “hvad skal vi spise i aften?”😅 
Kender i typen men har måske svært ved at komme på nye retter?🤨
.
Her for i 3 ideér til aftensmad som store som små vil elske🍲🥗👇🏻
1️⃣Lasagnesuppe - Hurtig, nem og cremet! Fyldt med lasagneplader og hjemmelavet tofu-Ricotta (hvis du ikke spiser vegansk kan du snildt bruge traditionel Ricotta istedet for tofu)
.
2️⃣Shawarma marineret tofu + grønt - Alt på ét fad👌🏻 server med syltede rødløg, hummus og godt brød😎
.
3️⃣Blomkålspasta - Pasta vendt i cremet såååuce lavet på blomkål🤤 Top med stegte svampe, hjemmelavet vegansk parmesan og simpel spidskålsslaw.
(Spiser du ikke vegansk kan du snildt udskifte med Alm. Parmesan og gærflager i saucen med 15-30g parmesan🧀)
.
Alle 3 retter finder i på bloggen🚀
Har i planlagt ugens mad eller er i mere dag til dag typen?🤓
Håber i NYDER påsken💛💛
.
.
.
.
.
.
.
.
#lasagnesuppe #lasagne #aftensmad #vegansklasagne #friedtofu #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #vegansoup #plantebaseret #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #aftensmadinspiration #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #veganfoodspot #vegetarisk #madinspiration #vegansk #pasta #whatveganseat #veganfoodspace #soup #weeknightdinner #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Nem nudelsalat🥢🥡 Når det gerne må være snasket, lækkert og nærende på en gang😏
Nudelsalat er din ven😎 
.
Alt du behøver👇🏻
*Nudler (gerne en god variant)🍜
*Stegte løg, hvidløg, squash🥒
*Stegte svampe og spinat🍄
*Bagte rodfrugter fx. Rødbede med Miso eller gulerødder.
*Optøede edamamebønner.
*Peanutbutter eller tahin/Miso dressing - Begge på bloggen🥜
*Ristede sesamfrø og tørrede abrikoser👌🏻
.
Alt vendes sammen og nydes lun eller kold🎈
*Det fede ved nudelsalat er du kan freestyle Max😎
- Brug nudler og dressing som base og leg herefter med grøntsager, bønner, tofu og gerne kerner og tørret eller frisk frugt som mango giver et lækkert madspild🥭🥕
Er i med på en omgang nudelsalat og har i måske allerede en favoritkombi?
.
Håber påsken er god ved jer❤️☀️
Rigtig go’ aften fra amagertossen❤️ 
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #nudelsalat #nemfrokost #nudler #edamame #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #mushrooms #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
En dag fuld af følelser og solskin🌪☀️ og en påskefrokost ide🐣..
Jeg fik en mavepuster i morges efter en øv oplevelse i blodbanken (evt. se story)😕 Havde ikke troet det ville slå mig så meget ud - men det sad virkelig i kroppen💥
Følelsen af igen ikke at blive set, hørt og være magtesløs🙆🏼‍♀️
.
MEN efter en gåtur ved vandet og jeres kærlighed i min indbakke (TAK🎈❤️) mindede det mig om at livet er som bølger🌊 = ALTID i bevægelse! Vi kan ikke styre dem, men vi kan lære at stå på dem🏄🏻‍♀️
.
Mindede mig selv om HVOR jeg er i dag, de skridt jeg HAR taget.
.
Det fælleskab vi har HER - som jeg hver dag er så høj over!🎈🤸🏻‍♀️Tro mig jeg må se skør ud hver gang jeg griner, smiler eller bliver rørt at jeres beskeder 🙈🥰
.
Hvad jeg prøver at sige er; min dag endte i solskin fordi jeg ved at ALT er i bevægelse og vi selv er med til at lukke lyset ind☀️❤️ Men det også er vigtigt vi rummer det svære - livet i ved🎈
.
OGOG så minder påske mig om vegansk æggesalat🐣🤤
Kan laves med flækærter, kikærter eller tofu - og den er skøn på rugbrød eller som bagel!
Hvis i savner en ide til påskebordet sætter jeg link i bio🚀😎
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganskæggesalat #påske #veganskfrokost #nemfrokost #bagelsandwich #frokost #madopskrifter  #vadveganeräter 
#veganbagel #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
PÅSKE PICNIC🐣🌯 Og WOW for et vejr☀️ Hvilken bedre måde at bruge den noget anderledes påske end med en picnic?🥰 
.
Solskin, frisk luft og en lækker madpakke under armen kan være en skøn måde at være sammen på (endda lidt flere end vi må indenfor🥳) 
Her for i 3 bud👆🏻 på picnicmadpakker som bla. Indeholder salat med dressing, bananpandekager, hummussandwich, grøntsagsstænger, tørret frugt mm.🤸🏻‍♀️
.
Har i påskeplaner?🐣💛💛
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#picnic #veggiebowl #foodprepping #grøntsager 
#spismeregrønt #6omdagen #nemmad #nemaftensmad #plantebaseret #frokost #aftensmad #sundhverdag #godmad #vegetarisk #vegansk #veganskmad #madinspiration #sundmad #madmedmedfølelse #livsstilsændring #sundlivsstil #farverigmad #instagramakademiet #foodpreparation #foodstagram #veganfood #veganbowls #greenbowl #plantbasedfood #wholefoodplantbased
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt