Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Aftensmad - Dips og Dressing - Salater - Tilbehør
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Sommersalat med ranchdressing og kokosbacon

sommersalat med ranchdressing og kokosbacon

Sprød, frisk sommersalat lavet med sæsonens råvarer. Serveret med skøn ranchdressing lavet på krydderurter, toppet med cremet avocado, sprøde græskarkerner og flager af knasende kokosbacon. Sund, frisk, sommerlig og fuld af smag og umami. Perfekt til sommerens grillaftener.

Sommersalat med cremet ranchdressing

De 3 S’er..
Solskin – Sommer – Salat..
Er der noget bedre?
Dansk sommer med solskin og lune aftner på terrassen. Venner og familie til grillmad, nye kartofler og selvfølgelig lækre sommersalater !
Så mangler vi bare et glas Aperol eller danskvand med æblecidereddike (it’s a thing haha)..
OG jordbærtærte til dessert..
Hvem sagde lige LUKSUS !

Dagens salat er:

  • Skøn kombination af sæsonens råvarer
  • Lette, sprøde og friske grøntsager
  • Farverig smagsbombe
  • Uimodståelig, cremet ranchdressing
  • Toppet med knasende kokosbacon
  • Perfekt tilbehør til sommerens grillaftner
  • Fuld af umami
  • Simpel og L.Æ.K.K.E.R..
sommersalat med ranchdressing og kokosbacon

Vegansk ranchdressing – Sund og cremet dressing

Dressingen er en skøn kombinationen af bitre krydderurter, fedme fra vegansk mayonnaise, lethed fra yoghurt og krydret med hvidløg, citron og et strejf sennep
Vegansk ranchdressing er smagfuld og perfekt til de friske grøntsager og den sprøde kokosbacon..
YEP du hørte rigtig vi laver kokos om til vegansk bacon “look a like”..
Hvordan tænker du…

PIFT: Lav gerne dobbeltportion af ranchdressingen. Den er perfekt som dip til både fritter og grøntsagsstænger eller som fyld i madpandekager lavet på spinat. YUM!

Kokosbacon – vegansk umami bombe

Kokosbacon a’ hva for noget?
YEP du hørte rigtigt: Røget, saltet – Umami! Vegansk kokosbacon.
Smagene der kendetegner bacon men lavet på kokosflager.

Kokos bliver forklædt i de klassiske smage, bagt i ovnen indtil sprødt og brugt som knas, drys og topping.

Jeg har LÆNGE tænkt på at prøve kokosbacon da jeg har set og hørt mange andre snakke om det.
NU måtte det være.
For hulen jeg burde have gjort det noget før.
Sprødt, knasende og fuld af umamismag. Perfekt topping og knas til salater, gryderetter, pastaretter ja endda som snack – HAPS!

Opskriften giver en lille portion – men gang endelig op hvis den skal bruges som snack eller der kommer gæster til grill aften. Kokosbacon er godt på ALT, også nykogte kartofler med krydderurter, ranchdressing og toppet med kokosbacon!
ÅHHH… det er en must try.

TIP TIL KOKOSBACON:

*Husk at bruge grove kokosflager også kaldet kokoschips:
De fåes både uden kant som denne variant – HER.
Eller med kant og endnu grovere variant – HER.

*Brug et glasfad eller bradepande uden bagepapir:
For at opnår den helt sprøde kokosbacon har jeg erfaret at brugen af glas fad eller bradepande uden bagepapir gør en stor forskel. De tørre bedre og får en perfekt skorpe.

sommersalat med ranchdressing og kokosbacon

Sommersalat med sæsonens råvarer

I ved jeg elsker at arbejde og udnytte sæsonens råvarer. Maj er snart på hæld men vi kan lige nå denne sommersalat og råvarer fra sæsonindlægget maj.

Fordelene ved at arbejde med sæsonens råvarer er mange. Bla. kan vi købe danskproduceret som er billigere, mere friskt og ofte helt uden sprøjtemidler – endda selv de konventionelle.

Det langt mere klimavenligt og vi vil naturligt spise varieret igennem året.

EN af de helt store fordele er SMAG og FRISKHED.
Tænk på sprøde ærter, solmodne tomater, søde jordbær samt nyopgravede kartofler. Sæson frugt og grønt er helt særligt.

Denne skønne sommersalat byder på forårets samt sommerens spæde grøntsager. Toppet med avocado som danmark desværre ikke kan producere. Men gå efter dem fra spanien, de er de mest bæredygtige. Salaten byder på:

  • Friske ærter
  • Sprøde radiser
  • Solmodne tomater
  • Skønne forårsløg
  • Krydderurter
  • Saftig agurk
  • Feldsalat og spidskål
  • Cremet avocado
  • Poppede græskarkerner
  • Dressing fuld af krydderurter
sommersalat med ranchdressing og kokosbacon

Sommersalat – lækkert tilbehør

Lækre salater er perfekt tilbehør til sommerens grill aftener. De er lette, friske og sprøde og sammen med fx. nye kartofler og plantebøffer på grillen har vi et skønt måltid. Server gerne med ekstra dressing, hummus og survarer.

  • Lækker tzatziki – Frisk og cremet
  • Butterbean hummus – Cremet, fuld af protein og hurtig at lave
  • Lynsyltet fennikel med appelsin eller lime – Min nyeste afhænighed!!
  • Eller klassikeren – Coleslaw! Blot udskift rosenkål med spidskål.

Jeg ville elske at høre hvis i prøver opskriften – Tag mig på Instagram @albertestengaard eller kommenter herunder – så jeg kan følge med i jeres madeventyr.

Nu der kun at sige – Let’s EAT..

sommersalat med ranchdressing og kokosbacon
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
5 fra 1 stemme

Sommersalat med ranchdressing og kokosbacon

Skøn salat til sommerens grill aftener. Frisk, sprød og serveret med cremet ranchdressing samt knasende kokosbacon.
Tilb. tid10 min
Samlet tid10 min
Kategori: Aftensmad, Salat, Tilbehør
Antal: 4 personer
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

Salat

  • 1 håndfuld spinat, skyllet
  • ½ stk spidskål, fintsnittet
  • ½ stk agurk
  • ½ bundt radiser, i tynde skiver
  • 15 stk cherrytomater, i halve
  • 100 g friskbælgede ærter
  • 3 stilke forårsløg
  • 1 stk avocado
  • ½ bundt dild, finthakket
  • ½ bundt purløg, finthakket
  • ½ dl græskarkerner, ristede
  • Kokosbacon (opskrift i boks herunder)

Ranchdressing

  • 1 dl sojayoghurt, neutral (Alpro ell. ligende)
  • 50 g vegansk mayonnaise
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 fed hvidløg, presset
  • ½ bundt dild, finthakket
  • ½ bundt purløg, finthakket
  • ¼ tsk flagesalt
  • Friskkværnet peber
  • 1 nip paprika (kan udelades)

Sådan gør du

Salat

  • Varm en lille pande op til høj varme med græskarkernerne. Når de begynder at poppe tilsættes ½ tsk. olivenolie og lidt flagesalt og de rystes godt rundt. Sluk for varmen og sæt til side.
  • Anret på stort fad spinat i bunden. Massér fintsnittet spidskål med lidt æbleeddike ved at bruge dine hænder til at kramme det indtil det falder let sammen.
    Vend spidskålen med finthakket dild og purløg (gem resten til dressingen) og anret ovenpå spinaten.
  • Skær agurken på langs og fjern kernerne med en lille ske. Snit agurk og radiser fint.
  • Skær tomaterne i halve, bælg ærterne og snit forårsløget fint.
    Anret agurk, radise, tomater og ærter på fadet. Skær avocadoen i skiver og anret.
  • Drys med græskarkerner, kokosbacon og server med ranchdressing.

Ranchdressing

  • Rør alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.
    Savner du lidt sødme kan du tilsætte ½ tsk. agavesirup.
  • Lad dressingen trække 30 min. på køl inden servering. Rester kan opbevares på køl 3-5 dage. Rør inden brug da den ellers kan skille.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
ranchdressing og kokosbacon
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
5 fra 1 stemme

Kokosbacon

Forb. tid5 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid25 min
Kategori: Dressing, Tilbehør, Topping
Antal: 1 portion
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

  • 60 g grove kokoschips (se tip i indlæg)
  • 1 spsk tamari (ell. sojasovs)
  • 2 tsk ahornsirup
  • ½ tsk røget paprika
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 nip flagesalt
  • Lidt friskkværnet peber
  • Evt. nip hvidløgspulver
  • Evt. ¼ tsk liquid smoke

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 140° varmluft og find ønsket glasfad eller bradepande frem. Undgå at bruge bagepapir.
  • Bland alle ingredienser sammen i skål og vend kokoschips heri. Vend godt rundt. Lad dem marinere 5-10 min.
  • Kom i fad og bag 15-20 min. indtil sprøde og gyldne. HUSK at vend ca. hver 5 min.
    Hold godt øje, det går stærkt til sidst og de kan hurtigt få for meget.
  • Lad kokossen afkøle, det vil bliver sprødere når det afkøles helt.
    Brug kokosbacon på salater, gryderetter, sandwich eller som snack.
    Rester opbevares ved stuetemperatur i lufttæt beholder ca. 1 uge. Det er dog sprødest de første dage.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

vegansk lemon curd

Vegansk lemon curd - Cremet, sød, syrlig og...

Syltet rødløg i glas

Syltede rødløg - tilbehøret til alt

glutenfri spinatpandekager med marinerede svampe og mynte tzatziki

Glutenfri spinatpandekager med svampe og mynte tzatziki

buddha bowl opskrift

Buddha bowl - Guide til at bygge den...

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
Glædelig mandag venner🎈En af weekendens højdepunkter var edamamedippen👆🏻💚 
Jeg brugte opskriften på ærtedip fra bloggen blot med edamamebønner i stedet for + 1 spsk. tahin👌🏻 YUM! 
.
Jeg elsker den let syrlige smag fra hvidvinseddiken krydret med friske krydderurter🌱
Jeg serveret med squashstrimler vendt med limesaft, ærteskud, cashewnødder, avocado, blåbær og en grøn olie lavet på basilikum🌿
.
Edamamedippen kan bruges som tilbehør, smøres i sandwich eller som dip til grøntsagsstænger🎯
For hvem er ikke med på dip holdet?🙋🏼‍♀️❤️ Find opskriften på bloggen under ærtedip💚
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #edamame #nemfrokost #grønsalat #edamamebeans #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #greensalad #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
CHIAMARMELADE🎈👇🏻 Weekenden har været fuld af god mad og leg i køkkenet - det er mit helle🎯 
Som del af overnight oats indlægget lavede jeg en nem marmelade med chia som er skøn at bruge som topping på grød, yoghurt, ovenpå brød eller indeni en fastelavnsbolle🙊
.
Jeg elsker den er let syrlig, knaser og har sødme fra vanilje👇🏻
1 glas:
*250g frosne hindbær.
*1 appelsin, saft + skal.
*1/2 vaniljestang /vaniljepulver.
*Evt. 1-2 spsk ahornsirup.
*2 spsk chiafrø.
.
Kog hindbær, appelsinskal + saft og vanilje op i ca. 5-10 min indtil bærrene er most. Tag af varmen og tilsæt chiafrø. Rør rundt og lad stå 5 min. 
Rør godt rundt igen, kom på glas og opbevar i køleskab🥳
.
Livet er nu engang sjovere når vi topper løs🚀
Håber jeres weekend har været dejlig og i er klar til at hoppe ind i en ny uge med mig🤸🏻‍♀️❤️
.
.
.
.
.
.
.
#overnightoats #grød #køleskabsgrød 
#porridge #chiajam #morgenmad #chiafrø #veganbreakfast #efterår #vadveganeräter 
#glutenfreiessen #plantebaseret #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #godmad #grøntsager #veganfoodspot #vegetarisk #madinspiration #vegansk #morgenmadsinspiration #whatveganseat #lækkerier #glutenfri #madmedmedfølelse #veganskmorgenmad
Open
FREDAGS FROKOST🥬 Hvordan er jeres uge gået på hjemmekontoret?💥 Min toppede i dag med en hurtig falafelsalat😎 
Jeg fandt nemlig @urtekram falafler til 10kr i @nettodk 😱 OH YES!! 
For friture ikke? Det ER godt😏
.
Det blev selfølgelig udnyttet til den lækreste hjememfrokost som i snildt kan lave både som frokost eller aftensmad gerne serveret med hummus til💪🏻
Falafelsalat:
*Spinat, sukkerærter, broccoli, agurk i strimler.
*Fennikel vendt med lime, dild og mynte🌱 (afhængig)😂
*Æble i tern, sorte oliven, avocado.
*Spicy falafler, ranchdressing fra bloggen.
*Pitabrød og evt. hummus.
.
Håber jeres fredag har været god og i er klar til weekend?🥳 
Nogle rare planer? Gåture, fastelavnsbollejagt eller bagning?🎈
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #falafel #nemfrokost #falafelbowl #pitabread #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #falafelsalad #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Jeg drømmer om💭🎯 Pulled portobello med coleslaw og syltede rødløg🤤 Serveret som burger eller i bowl med quinoa🍔💥
.
Portobello bages, strimles og vendes med hjemmelavet barbecue sauce👀
Det frækt, det comfort food, det er fuld af power💪🏻🔥
Nysgerrig på hvordan du tryller svampe til pulled portobello😎
.
Opskriften er på bloggen, link i bio🚀
Drømme går altså i opfyldelse🤪💭
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #pulledportobello #portobello #quinoarecipes #portobelloburger #comfortfood  #greenbowl  #veganburger 
#veggiebowl #veganburgers #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
SIMPELT🎈De små ting der gør forskellen, menneskerne vi har kær, smilet til vores forbipasserende, en god frokost, ja vores hverdagsmagi😌 
Selv i en tid som for alle er anderledes er dette vigtigt✨ 
. 
For mig er det vigtigt at huske på det SIMPLE❤️ Jeg har lært igennem årene at se og værdsætte det enkle, de små ting, alt det vi ofte glemmer men i sidste ende er limen i vores liv🎯
.
Jeg ELSKER at nørde med mad, finde sammensætninger der siger kapow men jeg elsker OGSÅ det simple🥑 Der hvor smagene kommer helt til sin ret og nydelsen får ekstra plads😌
.
En god rugbrødsmad smurt med flækærtehummus og toppet med feldsalat, avocado, granatæble og sorte oliven er simpelt og lækkert! Drys med lidt flagesalt og ristede kerner👌🏻
.
Husker i det simple og hvad er hverdagsmagi for jer?✨😌❤️
.
.
.
.
.
.
.
.
#avocadomad #hummuslove #veganskfrokost #nemfrokost #rugbrød #frokost #madopskrifter  #vadveganeräter 
#veggiebowl #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Foodprep game👉🏻🎯 Det er ingen hemmelighed at jeg er FAN!😎 Jeg drømmer om (man må godt drømme) engang at kunne gå i køkkenet med JER🌈❤️ holde workshop, have råvarerne i hænderne, kunne inspirere og give tips og tricks videre - DELE glæden⚡️ For Foodprep hjælper mig i min dagligdag på flere måder👇🏻
1. Jeg kan lave en lækkert frokost/aftensmad på 5 min. Der giver mig god energi, farver, mæthed💪🏻
2. Jeg sparer tid og tanker om “hvad skal jeg spise”🧐
3. Det bliver ALDRIG kedeligt og jeg undgår madspild da jeg snildt kan lave fx. spinatpandekager og bruge grøntresterne, som fyld. Lave en overnight oats med gulerod eller bruge bagte grøntsager i en curry🍜
.
Dette👆🏻 og meget mere skrev jeg sidste år et indlæg med mine bedste tips, tricks og hvilke køkkenredskaber jeg bruger🎯 jeg har lige opdateret det og linker i bio🚀
.
Foodprepper I eller kunne i godt tænke jer at kommer i gang?
Har i spørgsmål endelig stil dem herunder👇🏻❤️
.
.
.
.
.
.
.
#foodprep #madpakke #foodpreparation #lunchtime #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #madpakker #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #veganvitamin #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #whatveganseat #goodoldvegan #joinveganvultures #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt