Vegansk kartoffelsalat

Sommerlig vegansk kartoffelsalat med cremet hvid dressing er det perfekte vegetariske tilbehør til sommerens grillaftner, picnic og tur på stranden. Klassisk kold vegansk kartoffelsalat uden mælkeprodukter men stadig lige cremet, smagfuld dressing vendt med radiser, bladselleri og rødløg for ekstra sprødhed. Vegansk kartoffelsalat er nem at lave og den bedste sommersalat.

vegansk kartoffelsalat

Vegansk kartoffelsalat – sommerhittet

Er det rigtig sommer i danmark før vi har spist jordbærtærte, en stor is med guf, koldskål, tændt op for grillen OG lavet kold kartoffelsalat?
Ikke rigtig vel?
Kold kartoffelsalat er virkelig et sommerhit som vinder hvert år. Skøn at servere som vegetarisk tilbehør til grillaften, tage med på picnic, stranden eller servere som en del af buffet til sommerens kom-sammen.
Det skønne (udover den smager lækkert) er den serveres kold, er nem at lave og dermed kan stå på køl lige op til servering, endda laves dagen før. Smart!

I dag får i opskriften på klassisk kartoffelsalat med hvid dressing lavet på yoghurt og mayonnaise, krydret med sennep, snert af æblecidereddike og masser gode krydderurter. Jeg har re-brandet lidt og tilføjer ligeledes et skud sprød- og friskhed fra bladselleri, radise og rødløg. Men ønsker du den helt klassisk udelader du bare.

Dagens opskrift på vegansk kartoffelsalat er alt det gode som klassiskeren blot lavet uden mælkeprodukter. Spiser du vegetarisk kan du snildt lave dem med almindelig yoghurt samt mayonnaise. Lige meget hvad håber jeg dagens vegansk kartoffelsalat vil sprede sommerglæde.

VEGANSK KARTOFFELSALAT ER:

  • Klassisk kartoffelsalat
  • Cremet og smagfuld
  • Nem og hurtig at lave
  • Sund og mættende
  • Skøn sommermad..

opskrift på kold vegansk kartoffelsalat

Reklamelinks er markeret med*
vegansk kartoffelsalat opskrift
Gem til madplan

Vegansk kartoffelsalat

Skøn vegansk kartoffelsalat med hvid dressing, dild, radiser og bladselleri. Sommerens bedste kartoffelsalat som er nem at lave og fuld af smag.
5 fra 3 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse10 min
I alt20 min

Ingredienser

  • 600 g nye kartofler
  • 1 dl neutral yoghurt
  • 50 g mayonnaise
  • 1 spsk grov sennep
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1,5 spsk æblecidereddike
  • 1 nip sukker
  • 1 spsk citronskal
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • ½ bundt dild
  • 1 stk rødløg
  • 1 bundt radiser
  • 3 stængler bladselleri
  • Purløg

Tilberedelse

  • Forberedelse – Koge kartofler: Start med at vaske kartofler og kom i gryde med vand som ca. dækker ⅔ op. Tilsæt flage eller havsalt. Når kartoflerne koger skrues ned og de småkoger indtil møre. Pas på de ikke får for meget. Mine fik 12 min.
    Når kartofler er møre hældes de i sigte som sættes tilbage i gryden på eftervarme. Kom viskestykke over og lad dem dampe i 10-15 min. Det gør dem lækre bløde. Sæt herefter til side til afkøling. Lav imens dressingen.
  • Dressing: I skål bland yoghurt, mayonnaise, 2 X sennep, æblecidereddikke, sukker, citronskal samt salt og peber. Hak dild fint og rør med rundt. Smag dressingen til med salt, peber og evt. ekstra eddike for syre samt sukker for sødme. Men husk dressingen trækker på køl og samler smag. Sæt på køl indtil brug.
  • Klargør grøntsager: Skær rødløg halvt over, herefter i tynde både. Rens og snit radiser fint og skær bladselleri i tynde skiver. Sæt til side.
  • Saml kartoffelsalat: Når kartoflerne er afkølet skæres de i ønsket størrelse, jeg skærer dem i kvarte. Kom i stor skål sammen med rødløg, radiser samt bladselleri. Vend dressingen i salaten. Vend godt rundt til alt er fordelt. Sæt kartoffelsalat på køl 2-3 timer eller natten over for at trække smag. Ved servering kom vegansk kartoffelsalat på ønsket fad og top med finthakket purløg.
    *TIP: Jeg kan godt lide min salat har rigelig dressing, kan du bedre lide den mindre snasket anbefaler jeg du koger 7-800g kartofler i stedet.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
vegansk kartoffelsalat uden mælkeprodukter

KLassisk kold kartoffelsalat med hvid dressing

Vegansk kartoffelsalat er sommerens lækreste og nemmeste sommersalat. Alt du behøver er at koge nye kartofler, røre en hvid dressing og herefter vende herlighederne sammen. Salaten stilles på køl, gerne 3-4 timer, og trækker endnu mere smag. Du kan snildt lave den dagen i forvejen (smart!).
Ingredienser til kold kartoffelsalat er simple og ofte nogle vi finder i køleskabet allerede. Jeg har leget lidt med at tilføje sprødt grønt i salaten sammen med kartoflerne, men du kan sagtens udelade hvis du ønsker den helt simple udgave.

Ingredienser vegansk kartoffelsalat:

  1. Kartofler – Nye små danske kartofler er det bedste ved hele kartoffelsalaten. Vask dem godt med lad gerne skræl side på.
  2. Yoghurt – Jeg bruger neutral yoghurt uden sukker fra Alpro. Du kan bruge almindelig yoghurt i stedet eller creme fraiche.
  3. Mayonnaise – Giver fedme og cremethed til vores dressing. Du kan lave vegansk mayonnaise selv, blot udelad svampe, eller købe den, jeg anbefaler vegansk mayonnaise fra Hellmans den smager meget autentisk.
  4. Grov sennep – Giver saltet smag og let syrlighed. Kan du ikke finde eller har på lager kan du bruge ekstra dijon sennep.
  5. Dijon sennep – Skarp og stærk smag som er dejlig cremet.
  6. Æblecidereddike – Giver syrlighed til dressingen og perfekt modspil til den cremede mayonnaise og salte sennep.
  7. Citronskal – Jeg eller det aromatiske og syrlige pift men du kan snildt udelade.
  8. Sukker – Til at afbalancere smagene. Blot en lille smule gør underværker.
  9. Salt og peber – Husk at smag dressingen til, rigelig med friskkværnet sort peber og lidt salt. Pas på ikke at oversalte da dressingen samler sig på køl og i forvejen har en del salt fra sennep.
  10. Dild – Finthakket og vendt i dressing. Dild giver en skøn friskhed og let citrusmag

Kold kartoffelsalat med grøntsager

  • Radiser – Rens et bundt radiser og snit dem i tynde skiver, tilføjer sprødhed, let bitterhed og skarp smag.
  • Bladselleri – 2-3 stængler skæres i helt tynde skiver. Bladselleri er mildere end knoldselleri i smagen, men kommer med en skarp kant, friskhed og lækkert knas.
  • Rødløg – Skarp og intens løgsmag som spiller skønt op af den hvide dressing og milde kartofler. Er rødløg for intens kan du erstatte med 2-3 stængler forårsløg.
  • Purløg– Sommerens skønne krydderurt som vi nemt selv kan plante derhjemme. Giver friskhed og mild løgsmag. Hakkes fint og drysses over inden servering eller vendes i dressing sammen med dild.

Nem og sund kartoffelsalat til aftensmad, frokost og picninc

Klar på sommerens lyse dage, varme solstråler og grillaftner?
Herhjemme har kold kartoffelsalat været fast del af de mest spiste sommersalater da den er nem, mættende, sund og passer til nærmest alt. Da jeg gik plantebaseret og begyndte at re-brande klassikerne var kartoffelsalat selvfølgelig vigtig, da jeg ELSKER nye danske kartofler.
Vegansk kartoffelsalat er ligeså cremet og smagfuld som originalen. Jeg serverer den gladeligt for venner samt familie som del af grillaften, tager den med på tur eller som frokost i sommerhuset.
Vegansk kartoffelsalat er nemlig allerbedst kold efter nogle timer på køl, så lav gerne en stor portion 😉

vegansk kartoffelsalat med hvid dressing

Vegansk sommermad og tilbehør

Sommeren byder på de lækreste råvarer, heriblandt danske kartofler, blomkål, jordbær, fennikel og mange flere, som blot venter på at blive tryllet til lækre retter og kager. Vegansk kartoffelsalat er altid højt på listen når der sammensættes menu men her får I nogle af mine andre sommerfavoritter som bliver serveret for venner, familie og til sommerens fester.

SOMMERSALATER OG TILBEHØR:

  • Vandmelonsalat med tofu feta er sommerens ultimative salat som er super frisk og simpel.
  • Blomkålssalat med langtidsbagte tomater vinder altid da den er fuld af smag og friskhed.
  • Grøn salat med cremet cashewdressing er frisk, simpel og skønt tilbehør. Se video her.
  • Tilbehøret er jo halvdelen af oplevelen og mine sommerfavoritter er altid en god hummus, lynsyltede rødløg samt tofu feta som er fuld af smag og skønt tilbehør på salater.

SOMMERMAD PÅ GRILL:

  • Alle grøntsager er geniale at grille, evt. marineret forinden, prøv fx. marineret aubergine. Kom grøntsager på spyd eller grill dem hele, fx. majskobler (husk at kog dem inden de grilles)
  • – Du kan ligeledes grille tofu på spyd og marinere før eller under, evt. med hjemmelavet BBQ sauce.

SØDE SOMMERKAGER:

  • Klassikeren over dem alle, hjemmelavet vegansk jordbærtærte med mazarinbund er en klar favorit. Er du til en mere simpel version som ligeledes er glutenfri kan du prøve små jordbærtærter med nøddebund.
  • Hjemmelavet vegansk koldskål er kølig, læskende og perfekt som dessert, snack eller blot at drikke når lysten til noget lækkert kommer.
  • Skal det være festligt og sommerligt er pandekage lagkage en himmelsk sommerkage som altid vil imponere og snildt kan varieres med forskelligt fyld og topping.
Del indlægget med nogen du holder af
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments