Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Glutenfri - Kage - Søde sager
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Vegansk jordbærtærte med vaniljecreme

vegansk jordbærtærte

Vild med jordbær, sprød tærtebund, luksuriøs vaniljecreme, dessert og kage generelt? Så må du bage vegansk jordbærtærte – Sprød, karameliserende bund lavet på hasselnødder, havregryn og marcipan, forført af mørk chokolade, hjemmelavet luftig vaniljecreme. Toppet med sommerens søde, saftige jordbær og et drys chokolade. Sundere, syndig, overdådig og nem at lave. Vegansk, glutenfri og vidunderlig. Vegansk jordbærtærte er sommerens perfekte dessert. Lav 6 små eller 1 stor tærte.

Indholdsfortegnelse Luk
1 Sommerens dessert – Vegansk jordbærtærte
1.1 Håber i vil elske den som jeg – Den er:
2 Jordbærtærte i sundere version
3 Vegansk og glutenfri jordbærtærte – Ingredienser
4 Vegansk vaniljecreme – Cremet og luftig
5 Vegansk jordbærtærte – Step by step
6 1 stor jordbærkage eller 6 små tærter
7 Vegansk og glutenfri kager og snacks
8 Tips og tricks til vegansk jordbærtærte
9 Vegansk jordbærtærte
9.1 Køkkenudstyr du skal bruge
9.2 Ingredienser
9.2.1 Tærtebund
9.2.2 Vaniljecreme
9.2.3 Chokolade og pynt
9.3 Sådan gør du
9.3.1 Tærtebund
9.3.2 Vaniljecreme
9.3.3 Samling af tærte
9.4 Noter / Tips og tricks

Sommerens dessert – Vegansk jordbærtærte

Jeg har et crush..
Det har stået på i MANGE år. Det tilbagevendende, vandedannende..
Det smager sødt, syndigt og sommerligt..
Det er KÆRLIGHED..
Jeg har et crush på jordbærtærte..

Men er der noget bedre end hjemmelavet jordbærtærte?

Jeg er ved at SPRINGE af iver og spænding over at dele opskriften veganske jordbærtærte!
Ved første bid er man blæst omkuld..
Den er sprød, sød, syndig og uimodståelig lækker..
OG er selvfølgelig toppet med luftig, blød vaniljecreme.
HELT uden smør, mælkeprodukter, æg ELLER erstatningsprodukter..
Simple ingredienser med stor smag.. luksuriøs i sin enkelhed.
OG du kan lave den glutenfri!

Håber i vil elske den som jeg – Den er:

  • Har en sprød, karameliserende bund – smager som churros..
  • Knasende udenpå – cremet indeni
  • Toppet med hjemmelavet vaniljeprikket creme
  • Perfekt sød..
  • Frisk, forførende og fabelagtig
  • Nem og enkel at lave
  • Med få, simple ingredienser
  • Vegansk og glutenfri..
  • Syndig, sundere – uimodståelig..
  • & sommerens BEDSTE dessert !

TIP: Jeg har lavet 6 små tærter men du kan SNILDT lave 1 stor.
Læs med længere nede hvor jeg guider til mængder og bagetid.

vegansk jordbærtærte

Jordbærtærte i sundere version

Jeg har nørdet, testet og leget med tekstur og smag så jeg kunne dele en vegansk jordbærtærte der var klassisk men i nye klæ’r.
YEP jeg har rystet posen.
Proppet lidt Helse Else ind så vi har en sundere version men ikke går på kompromis med smag eller nydelse.

Jeg har droppet mørdejsbunden – Jeps..
Fjernet mazarinmassen – Say WHAT?! Jeps..
Hvad er der så tilbage??

Den LÆKRESTE, sprøde bund toppet med fløjsblød vaniljecreme.

En bund der vil slå benene væk under dig.
Hemmeligheden?..
Revet marcipan i bunden!!
Det er tivoli møder churros møder jordbærtærte..MUMS!
Vi tilføjer ristede hasselnødder, havregryn, vanilje, ahornsirup, et drys rørsukker og samler den med en smule kokosolie.
Sprød, karameliserende og sundere end originalen. OG bedre!
OG så laves den nemt og hurtigt i en blender.

PRØV den – du vil blive forelsket..
Få simple ingredienser STOR smag.

Vegansk og glutenfri jordbærtærte – Ingredienser

  • Marcipan
  • Havregryn (Brug glutenfri havregryn hvis du ønsker en hel glutenfri tærte)
  • Ristede hasselnødder
  • Ahornsirup
  • Rørsukker
  • Vanilje
  • Smeltet kokosolie
  • Nip salt
  • vegansk jordbærtærte bund
  • vegansk jordbærtærte bund med chokolade

Vegansk vaniljecreme – Cremet og luftig

Veganer test level 120! HA HA..
Men hvordan laver man en fyldig, luftig, blød vaniljecreme UDEN æg og mælkeprodukter?
JO.. man tester den i hoved og R*V og står til sidst med en vegansk vaniljecreme der smager så englene synger.
Luftig, let, cremet og nem at lave. Simple ingredienser:

  • Mandelmælk, sødet (eller anden plantemælk)

  • Vegansk piskefløde:
    Enten Alpro soya cuisine: Kan købes i større supermarkeder.
    Eller Havrefløde til piskning: Jeg fandt den som spot i Netto.
    Eller Kokoscreme: Toppen af en kokosmælk (cremen vil dog lave en smule smag af kokos)

  • Vaniljestang eller vaniljepulver

  • Rørsukker

  • Majsstivelse (Maizena)

  • Nip gurkemeje – For farve, kan udelades

  • Nip salt
  • vegansk jordbærtærte med vaniljecreme
  • vegansk jordbærtærte
  • vegansk jordbærtærte
  • vegansk jordbærtærte

Vegansk jordbærtærte – Step by step

Få enkle steps og du er klar med sommerens ultimative dessert. En smule planlægning og ellers klarer blender, ovn og gryde resten af arbejdet:

  1. Vaniljecremen koges og stilles på køl indtil kold.
    *Kan sagtens laves 1-2 dage før.

  2. Ingredienser til tærtebunden køres i blender til en samlet masse.

  3. Tærteformene smøres og dejen presses ud heri. Prik med gaffel et par steder i bunden.

  4. Bag bundene ved 180 grader varmluft i ca. 13-15 min. indtil gyldne. Hold øje da alle ovne er forskellige.
    *Vil du hellere lave 1 stor tærte læs guide herunder.

  5. Lad bundene køle af og løsn dem forsigtigt fra formen.
    *Jeg bruger tærteforme med løs bund.

  6. Fordel smeltet chokolade jævnt over bunden.

  7. Pisk havrefløden ell. ligende og vend med vaniljecremen.
    *Brug den mængde du ønsker. Gem evt. rester på køl.

  8. Fyld cremen i tærtebundene og pynt med danske jordbær, hakket chokolade og evt. mynteblade.

  9. Server og NYD.

1 stor jordbærkage eller 6 små tærter

Har du ikke 6 små forme eller ønsker at lave 1 stor jordbærkage.
Jeg giver her 2 muligheder på 1 stor tærte:

  • Tærteform 24 cm:
    Brug samme mængde ingredienser. Bages ved 180 grader varmluft ca. 13-15 min.
  • Tærteform 26 cm:
    Lav 1,5 X portion til tærtebunden. Bages ved 180 grader varmluft ca. 13-15 min.
vegansk jordbærtærte

Vegansk og glutenfri kager og snacks

Lyder det kedeligt – tørt – intetsigende? Niks, vi går ikke på kompromis med smag, tekstur eller nydelse. Jeg har samlet 3 uimodståelige bud på glutenfri kager og sunde snacks.

  • Bag favoritten over dem ALLE – Chocolate chip cookies glutenfri og fyld med chokolade.

Måske mere til en snack på farten? Eller sund dessert?..

  • Prøv Dadelkugler med lime og ingefær! Eksotisk, sunde og svimlende lækre!!

OG kronen på værket – DESSERTEN…ekstravagante (men nemme) dessert..

  • Vegansk cheesecake lavet helt uden sukker og olie. Luksuriøs, cremet og men den lækreste nøddebund.

Tips og tricks til vegansk jordbærtærte

  1. Husk at smøre formen: For lettest at få bunden ud af tærteformen smøres den let med lidt smeltet kokosolie.

  2. Tærteform med løs bund: Jeg bruger tærteform med løs bund. Dette gør du nemt kan løsne bunden. Har du ikke form med løs bund vil jeg anbefale du lader tærten blive i formen, ellers kan bunden nemt knække.

  3. Spar tid: Lav gerne vaniljecremen dagen i forvejen og vær klar på 30 min.

  4. “Fløden”: Jeg anbefaler at bruge enten soya eller havrebaseret fløde, men du kan anvende kokoscreme. Blot ha’ i mente at der vil være en let smag af kokos.

  5. Topping og fyld: Leg gerne med fyldet. Tilføj vegansk lemoncurd, udskift bærerne eller fyld dem med yoghurt. Top evt. med nødder eller kokosflager.

  6. Opbevaring: Tomme tærteskaller opbevares i lufttæt beholder. De er bedst dagen derpå men kan godt stå 1-2 dage.
    Vaniljecremen holder sig fint på køl 3-5 dage. Rør gerne op inden især hvis den er blandet med havrefløden.

  7. Kan laves som 6 små tærter eller 1 stor jordbærkage: Følg guide længere oppe.

  8. Glutenfri version: Brug glutenfri havregryn og følg ellers opskriften.

  9. Ristede hasselnødder: Når vi rister nødder fremhæves smagen. Rist gerne hasselnødderne kort på panden og køl af inden brug. Gnid evt. det løse skal af nødderne.
    *Du kan bruge mandler eller valnødder i stedet.

vegansk jordbærtærte opskrift
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
5 fra 3 stemmer

Vegansk jordbærtærte

Sommerens ultimative dessert. Tærte med jordbær, sprød bund og hjemmelavet luftig vaniljecreme. Pynt med søde, saftige jordbær og et drys chokolade.
Forb. tid30 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid45 min
Kategori: Dessert, Kage, Søde sager
Antal: 6 små tærter
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Køkkenudstyr du skal bruge

  • 6 tærteforme af 8 cm Eller 1 tærteform af 24 cm. Du kan bruge 1 stor på 26 cm (Se noter)

Ingredienser

Tærtebund

  • 30 g hasselnødder, ristede
  • 90 g havregryn (Evt. glutenfri)
  • 100 g marcipan, revet groft
  • 2 spsk ahornsirup
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 30 g kokosolie, smeltet
  • 1 nip salt

Vaniljecreme

  • 160 g plantemælk (Jeg brugte mandelmælk)
  • 40 g havrefløde (Se alternativer i noter)
  • ½ stk vaniljestang (Ell. 1 tsk. vaniljepulver)
  • 20 g rørsukker
  • 10 g maizena
  • ⅛ tsk gurkemeje (Kan udelades)
  • 1 nip salt
  • 1 dl havrefløde, til piskning (Se noter)

Chokolade og pynt

  • 50 g mørk chokolade, smeltet (Evt. mere ved 1 stor tærte)
  • 1 bakke jordbær, i kvarte
  • Hakket mørk chokolade

Sådan gør du

Tærtebund

  • Tænd ovnen på 180° varmluft og smør 6 små eller 1 stor tærteform med smeltet kokosolie.
  • Kom alle ingredienser undtagen kokosolie i en lille blender og kør indtil det er samlet.
  • Smelt kokosolien og tilsæt til blenderen. Blend indtil massen er jævn og hænger let sammen. Fordel dejen i formene og tryk den jævn ud, samt op langs kanten.
    Prik med en gaffel 2-3 steder.
  • Bag bundene i den forvarmede ovn 13-15 min. indtil let gyldne. Hold øje de ikke får for meget. Lad bundene afkøle lidt inden de befries fra formen.
    Afkøl på rist.

Vaniljecreme

  • Flæk vaniljestangen of skrab kornerne ud. Brug 1 tsk. af rørsukkeret til at mase sammen med vaniljekornene så de skilles ad.
  • I en lille skål piskes vaniljesukker og 1/2 dl af plantemælken sammen med maizena så den opløses.
  • I en lille gryde tilsættes vanilje/maizena blandingen, resten af plantemælken, 40g havrefløde, resterende rørsukker, gurkemeje og salt.
    Kog blandingen op under middelhøj varme mens du pisker. Lad cremen koge et par minutter til den er godt tyknet. Husk at piske konstant da den ellers brænder på.
    Cremen tages af varmen og kommes i en ren skål. Dæk med husholdningsfilm og kom i køleskabet indtil kold.

Samling af tærte

  • Smelt chokoladen over vandbad. Fordel jævnt over bundene og lad dem køle helt af.
    Stil dem evt. i køleskabet så det går hurtigere.
  • Tag vaniljecremen ud af køleskabet og pisk den godt igennem med elpisker, så alle klumper forsvinder.
    Pisk 1 dl havefløde til blødt skum og vend forsigtig vaniljecremen og pisket fløde sammen.
  • Fordel vaniljecremen i tærtebundene og pynt med jordbær, hakket chokolade og evt. mynteblade. Opbevar på køl indtil servering. Server samme dag og nyd.
  • Du kan gemme tærtebunde uden chokolade og pynt i lufttæt beholder 2-3 dage. De vil dog blive let bløde.
    Fyldte tærtebunde er bedst samme dag.

Noter / Tips og tricks

*Tærterform: Brug 6 små tærteforme på 8 cm. til opskriften eller 1 stor form på 24 cm.
Bruger du 1 stor tærteform på 26 cm. anbefaler jeg at gane bunden med 1,5.
*Havrefløde: Jeg anbefaler at bruge enten soya eller havrebaseret fløde, men du kan anvende kokoscreme. Blot ha’ i mente at der vil være en let smag af kokos.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

vegansk marengs små pavlova

Vegansk pavlova - små marengskager

sunde romkugler med bønner

sunde romkugler med bønner

overnight oats med hindbær

Overnight oats med bær - Basisopskrift med variationer

veganske chocolate chip cookies

veganske chocolate chip cookies - glutenfri og lækre

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
Glædelig mandag venner🎈En af weekendens højdepunkter var edamamedippen👆🏻💚 
Jeg brugte opskriften på ærtedip fra bloggen blot med edamamebønner i stedet for + 1 spsk. tahin👌🏻 YUM! 
.
Jeg elsker den let syrlige smag fra hvidvinseddiken krydret med friske krydderurter🌱
Jeg serveret med squashstrimler vendt med limesaft, ærteskud, cashewnødder, avocado, blåbær og en grøn olie lavet på basilikum🌿
.
Edamamedippen kan bruges som tilbehør, smøres i sandwich eller som dip til grøntsagsstænger🎯
For hvem er ikke med på dip holdet?🙋🏼‍♀️❤️ Find opskriften på bloggen under ærtedip💚
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #edamame #nemfrokost #grønsalat #edamamebeans #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #greensalad #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
CHIAMARMELADE🎈👇🏻 Weekenden har været fuld af god mad og leg i køkkenet - det er mit helle🎯 
Som del af overnight oats indlægget lavede jeg en nem marmelade med chia som er skøn at bruge som topping på grød, yoghurt, ovenpå brød eller indeni en fastelavnsbolle🙊
.
Jeg elsker den er let syrlig, knaser og har sødme fra vanilje👇🏻
1 glas:
*250g frosne hindbær.
*1 appelsin, saft + skal.
*1/2 vaniljestang /vaniljepulver.
*Evt. 1-2 spsk ahornsirup.
*2 spsk chiafrø.
.
Kog hindbær, appelsinskal + saft og vanilje op i ca. 5-10 min indtil bærrene er most. Tag af varmen og tilsæt chiafrø. Rør rundt og lad stå 5 min. 
Rør godt rundt igen, kom på glas og opbevar i køleskab🥳
.
Livet er nu engang sjovere når vi topper løs🚀
Håber jeres weekend har været dejlig og i er klar til at hoppe ind i en ny uge med mig🤸🏻‍♀️❤️
.
.
.
.
.
.
.
#overnightoats #grød #køleskabsgrød 
#porridge #chiajam #morgenmad #chiafrø #veganbreakfast #efterår #vadveganeräter 
#glutenfreiessen #plantebaseret #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #godmad #grøntsager #veganfoodspot #vegetarisk #madinspiration #vegansk #morgenmadsinspiration #whatveganseat #lækkerier #glutenfri #madmedmedfølelse #veganskmorgenmad
Open
FREDAGS FROKOST🥬 Hvordan er jeres uge gået på hjemmekontoret?💥 Min toppede i dag med en hurtig falafelsalat😎 
Jeg fandt nemlig @urtekram falafler til 10kr i @nettodk 😱 OH YES!! 
For friture ikke? Det ER godt😏
.
Det blev selfølgelig udnyttet til den lækreste hjememfrokost som i snildt kan lave både som frokost eller aftensmad gerne serveret med hummus til💪🏻
Falafelsalat:
*Spinat, sukkerærter, broccoli, agurk i strimler.
*Fennikel vendt med lime, dild og mynte🌱 (afhængig)😂
*Æble i tern, sorte oliven, avocado.
*Spicy falafler, ranchdressing fra bloggen.
*Pitabrød og evt. hummus.
.
Håber jeres fredag har været god og i er klar til weekend?🥳 
Nogle rare planer? Gåture, fastelavnsbollejagt eller bagning?🎈
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #falafel #nemfrokost #falafelbowl #pitabread #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #falafelsalad #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Jeg drømmer om💭🎯 Pulled portobello med coleslaw og syltede rødløg🤤 Serveret som burger eller i bowl med quinoa🍔💥
.
Portobello bages, strimles og vendes med hjemmelavet barbecue sauce👀
Det frækt, det comfort food, det er fuld af power💪🏻🔥
Nysgerrig på hvordan du tryller svampe til pulled portobello😎
.
Opskriften er på bloggen, link i bio🚀
Drømme går altså i opfyldelse🤪💭
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #pulledportobello #portobello #quinoarecipes #portobelloburger #comfortfood  #greenbowl  #veganburger 
#veggiebowl #veganburgers #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
SIMPELT🎈De små ting der gør forskellen, menneskerne vi har kær, smilet til vores forbipasserende, en god frokost, ja vores hverdagsmagi😌 
Selv i en tid som for alle er anderledes er dette vigtigt✨ 
. 
For mig er det vigtigt at huske på det SIMPLE❤️ Jeg har lært igennem årene at se og værdsætte det enkle, de små ting, alt det vi ofte glemmer men i sidste ende er limen i vores liv🎯
.
Jeg ELSKER at nørde med mad, finde sammensætninger der siger kapow men jeg elsker OGSÅ det simple🥑 Der hvor smagene kommer helt til sin ret og nydelsen får ekstra plads😌
.
En god rugbrødsmad smurt med flækærtehummus og toppet med feldsalat, avocado, granatæble og sorte oliven er simpelt og lækkert! Drys med lidt flagesalt og ristede kerner👌🏻
.
Husker i det simple og hvad er hverdagsmagi for jer?✨😌❤️
.
.
.
.
.
.
.
.
#avocadomad #hummuslove #veganskfrokost #nemfrokost #rugbrød #frokost #madopskrifter  #vadveganeräter 
#veggiebowl #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Foodprep game👉🏻🎯 Det er ingen hemmelighed at jeg er FAN!😎 Jeg drømmer om (man må godt drømme) engang at kunne gå i køkkenet med JER🌈❤️ holde workshop, have råvarerne i hænderne, kunne inspirere og give tips og tricks videre - DELE glæden⚡️ For Foodprep hjælper mig i min dagligdag på flere måder👇🏻
1. Jeg kan lave en lækkert frokost/aftensmad på 5 min. Der giver mig god energi, farver, mæthed💪🏻
2. Jeg sparer tid og tanker om “hvad skal jeg spise”🧐
3. Det bliver ALDRIG kedeligt og jeg undgår madspild da jeg snildt kan lave fx. spinatpandekager og bruge grøntresterne, som fyld. Lave en overnight oats med gulerod eller bruge bagte grøntsager i en curry🍜
.
Dette👆🏻 og meget mere skrev jeg sidste år et indlæg med mine bedste tips, tricks og hvilke køkkenredskaber jeg bruger🎯 jeg har lige opdateret det og linker i bio🚀
.
Foodprepper I eller kunne i godt tænke jer at kommer i gang?
Har i spørgsmål endelig stil dem herunder👇🏻❤️
.
.
.
.
.
.
.
#foodprep #madpakke #foodpreparation #lunchtime #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #madpakker #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #veganvitamin #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #whatveganseat #goodoldvegan #joinveganvultures #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt