Vegansk feta med tofu og krydderurter

vegansk fetaost med tofu

Vegansk feta er super nemt at lave, kræver få ingredienser og har samme lære smag som traditionel feta. Vegansk fetaost er lavet på tofu og vendt i krydderolie. Vegansk, uden mælkeprodukter og proteinrig. Server hjemmelavet vegansk feta i alt fra salater, pitabrød, pizza eller wraps.

Vegansk fetaost – Smagfuld og lækker

FETAOST !..
Kan vi lige snakke om HVOR godt feta er?
Feta på tomatsalat. Feta i tærte, pitabrød, ovenpå pizza, i wraps, pasta…
Fetaost er lidt en showstopper og super anvendelig i mange retter da det giver en skøn saltet og krydret smag.
Men VEGANSK FETAOST?!!
Som er lavet på gode ingredienser og rig på protein? Som er hjemmelavet og tager max. 10 min at forberede..

OH YES HON BON – I dag får i opskriften på vegansk fetaost lavet på tofu vendt i krydret marinade. Jeg er total høj over HVOR meget den smager af traditionel fetaost.

Min mor og venner som langt fra er plantebaserede (særligt når det gælder deres ost) var vilde med tofu feta og blev overrasket over smag!
Opskriften kræver en god tofu, olie og krydderier men så er du også klar til at servere hjemmelavet fetaost.
Håber i bliver vilde med den som jeg – Vegansk fetaost er:

  • Krydret og smagfuld
  • Proteinrig
  • Vegansk og glutenfri
  • Mælkefri
  • Hurtig og nem at lave
  • Alternativ til fetaost
  • Perfekt til salater
vegansk feta

Tofu feta – Vegansk Alternativ til fetaost

Et af de produkter som jeg (og mange andre plantebaserede) savner er ost. Ost har SÅÅ mange anvendelsesmuligheder og bidrager med megen smag, herunder umami som netop giver velsmag og fylde.

Hvordan genskaber vi osten?
Det kan vi efter min mening ikke. MEN jeg elsker at nørde og lege med hvordan jeg kan sammensætte ingredienser der vil skabe en association til ost. Som da jeg lavede blomkålssauce ala Alfredo. Den er cremet, lækker, fuld af nærende ingredienser og har den ostede smag fra gærflager. Se video her hvor nemt det er.

Dagens opskrift er netop sådan alternativ til vores alles elskede FETAOST. I hvert fald min, haha.
Firkantede små stykker ost med krydret, saltet lage. Perfekt ovenpå tomatsalat, i tærten eller som fyld i pitabrødet.
Ja jeg har savnet min fetaost.
Derfor er jeg SÅÅÅ spændt på dagens opskrift på vegansk feta lavet med tofu og skøn kryddermarinade. Alt det kræver er tofu, krydderier, olie og 10. min forberedelse. Herefter skal tofu fetaen marinere på køl inden du serverer den for venner, gæster eller beholder den helt for dig selv!

6 Tips og FAQ til vegansk fetaost:

  1. Hvilken tofu er bedst?
    1. Find mine 5 favorit tofu i dette indlæg.

  2. Kan jeg bruge andre krydderier?
    1. Du kan snildt justere og skifte ud afhængig af hvilke krydderier du fortrækker, ca. 2 spsk. krydderier i alt til 1 portion. Du kan evt. bruge rosmarin eller italiensk krydderiblanding.
    2. Andre lækre tilføjelser kan være 2-3 tsk. gærflager for mere ostet smag og ca. 1 tsk. lys miso for dybde og saltet smag.

  3. Hvor længe holder vegansk tofu?
    1. Din tofu i marinade holder ca. 4-6 dage på køl.

  4. “Hjælp min olie er blevet hård”?
    1. Olivenolie bliver hård når det kommer på køl og du vil derfor opleve din marinade vil “størkne” lidt. Det gør intet, blot tag din vegansk feta ud i god tid og lad stå ved stuetemperatur. Herved bliver det igen flydende og lækkert.

  5. Brug resten af oliemarinaden som dressing:
    Gem endelig overskydende marinade og brug som salatdressing, enten sammen med din tofu feta eller i andre salater. Du kan også bruge olien til at stege grøntsager i på panden.

  6. Ønsker du en mere flydende marinade:
    1. Marinaden er lavet på olie og krydderier. Olien har jeg holdt i en mængde, så marinaden blot lige dækker tofutern. Jeg nyder den helst sådan da den er intens og perfekt som tilhørende dressing.
      Ønsker du en marinade som er mere flydende og dækker dine tofutern helt kan du spæde til med lidt vand og, eller olie. Blot vær opmærksom på at smagen vil ikke være hel så intens.
vegansk fetaost med tofu

Ideér til servering af vegansk feta

Mulighederne med vegansk feta er mange! Men i får lige et par lækre ideér i kan teste af:

  • Klassisk tomatsalat: Tomater, rødløg, agurk, frisk basilikum og tofu feta. Brug gerne marinaden til at drizzle over som dressing.
  • Grøn salat med cashewdressing: Brug feta som ekstra topping – Jeg glæder mig til at smage denne kombination.
  • Falafel salat: Skøn som ekstra topping til falafel salat med pitabrød!
  • Tofu grillspyd: Server tofu feta som del af din grill aften med tofuspyd, hummus, dressing, grønt og hjemmelavet tofu feta. Sommermad når det er bedst!
  • Forårssalat: Top salaten med vegansk feta. Perfekt til den cremede avocado, syrlige lime vinaigrette og friske grøntsager.
  • Vandmelonssalat: Denne kombi kommer lige om snart på bloggen og er er SÅ lækker!

Opskrift på vegansk fetaost:

NU er der kun at sige: Shake, cut, toss and say (feta)cheese..
Kæmpe god fornøjelse, jeg håber i bliver glad for opskriften. Endelig tag mig på Instagram, giv stjerner herunder eller en kommentar – Jeg elsker at følge med i jeres madeventyr!

vegansk fetaost med tofu

Vegansk feta med tofu

Vegansk feta ost er nemt at lave med få ingredienser, proteinrig og har samme traditionelle smag. Server i alt fra salat, pita, wraps og pizza.
5 fra 1 stemme
Antal: 1 glas
Forberedelse10 min
Tilberedelse30 min
I alt40 min

Ingredienser

  • 200 g tofu
  • 50 g olivenolie
  • 1 spsk basilikum
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk timian
  • 2 fed hvidløg
  • 1-1,5 tsk flagesalt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • ½ tsk chiliflager (kan udelades)
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 tsk æblecidereddike (ell. hvidvinseddike)
  • 20-30 g vand (valgfri – se tips i indlæg)

Tilberedelse

  • Start med at presse din tofu i hånden med et viskestykke. Er den meget våd kan du lægge den i pres 10-15 min.
    Skær tofu i små mundrette tern på størrelse med feta.
  • I skål rør resten af ingredienserne til marinaden sammen. Ønsker du en mere flydende marinade kan du tilføje vand eller ekstra olie. Jeg laver selv min uden vand.
    Tilføj tofu til marinaden og vend godt rundt så alle tofutern er dækket af marinade. Kom tofu i glas eller lad blive i skål og sæt låg på. Sæt på køl 8 timer gerne 1 døgn før brug.
    *Jo længere tid tofu marinerer des mere smag, så lav endelig din veganske feta dagen før brug.
  • Server tofu feta i salater, wraps, pita eller som fyld i tærte. Smuldre det evt. ved servering.
    Tofu feta holder 4-6 dage på køl i lufttæt beholder. Tag evt. ud ca. 30 min før så din olie kan få stuetemperatur og blive flydende.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments