Butterbean hummus

butterbean hummus

Cremet lækker butterbean hummus. 7 simple ingredienser lavet på 5 min. Blend, spis, nyd. Min absolut favorit hummus nr. 1 da den kan spises til ALT og varieres. Hiv blenderen frem og blev fortryllet af en simpel men yderst lækker hummus.

Butterbean hummus – cremet og lækker

Du ikke en rigtig plantespiser hvis du ikke kan lide hummus vel? HAHA…
MEN hvad nu hvis jeg sagde den var uden kikærter?
Say WHAAAAT?
YEP! En planteæder joker ALDRIG omkring hummus – he he..

I dag giver jeg jer min bedste hummus opskrift. Som egentlig ikke er hummus.
I hvert fald ikke den traditionelle…

BEDRE – hvis i spørger mig 😉
Butterbean hummus er FAST inventar i min køleskab.
Cremet. Lækker. Uimodståelig og ja PIV go til alt.
Sund, proteinrig og mættende. Hurtig at bikse sammen med ingredienser vi ofte har på lager.
Whats not lo love!

Lad os være ærlig – hummus ER lækkert.
På rugbrød, med syltede rødløg.
Til grøntsagsstænger, især gulerødder.
På riskiks med lidt chiliflager.
Som dressing til buddhabowls.
Til falafler..
Fortsæt listen…

Sund og mættende – butterbean hummus

Butterbean – Kender i dem? De kendes ligesledes som limabønne.
Lækre store hvide bønner med rund og mild smag. Høj indhold af protein samt kostfibre, som gør vi holder os mætte længe og holder gang i vores fordøjelse. Butterbeans indeholder flere vitaminer og mineraler herunder magnesium som er vigtig til sunde knogler.

Jeg har brugt butterbeans i til hummus længe fremfor de traditionelle kikærte da min mave ikke er superfan af kikærter 😉
Med deres cremet midte er de PERFEKTE til hummus og den lækre konsistens.
Da de er neutrale i smagen kan vi lege med krydderier, krydderurter og grøntsager og opnå fantastiske smagssammensætninger med en vedblivende perfekt konsistens!
H.E.A.V.E.N.

I dag får i min basis butterbean hummus som i ALT sin enkelhed smager HIMMELSK.

Allerede klar på en pink variant? Prøv min rødbedehummus med bagte rødbeder og valnødder – Opskrift HER !

butterbean hummus – lækreste dip og tilbehør

7 simple ingredienser, en foodprocessor og WROOOM så er der cremet butterbean hummus!
NEMT ikke?
Nogen gange bliver jeg STAIDG overrasket over hvordan SÅ få simple ingredienser samlet kan smage SÅ godt. YUM.

  • Butterbeans: Køb dem på karton eller kog selv. Jeg køber i karton hos fx. Fakta, Irma samt Kvickly. De er økologiske og er bare DET nemmere.
    (Du kan bruge samme opskrift med kikærter i stedet)

  • Lys tahin: Jeg anbefaler at bruge en traditionel lys tahin. Langt mere cremet og rund i smagen. Kan købes hos etniske købmænd eller denne i Rema1000.


  • Citron: Altid syre!! For at give lidt mere smag river jeg ofte lidt citronskal med. Det giver en lækker kant og syrlighed.

  • Hvidløg: Fast inventar som man siger 😉 !
    Hvidløg smager skarpt og intenst og skal i rå form bruges rigtigt. Men sammen med de resterende ingredienser kommer hvidløgs karakterisktiske smag til sin ret.

  • Spidskommen: Jeg KNUS-elsker spidskommen. Kunne jeg snige det i alt gjorde jeg det nok – ups!
    Mellemøstligt krydderi der dufter og smager let stærkt og sødligt med bitre toner. Grundsmag booster!! Det afrunder vores butterbean hummus og er med til at fremhæve de andre smage.

  • Chiliflager: Jeg bruger ofte lidt chili for at sætte kant på. Du kan udelade eller endda øge mængden for mere spark på smagen. You do you.
    Som altid, smag til og find DIN favorit.

  • Squash: Du kan snige lidt grøntsager i og blende 1/2 squash med. Butterbean hummus bliver en anelse tyndere men smager lige skønt. Brug evt. en rest du har liggende, eller lav dobbeltportion – den får hurtig ben at gå på 😉
    Jeg laver den både med og uden squash.

  • Salt, peber

FOODPROCESSOR – BLENDER TIP:

Jeg kan virkelig anbefale at bruge en food processor til at lave hummus. Den giver et über cremet resultat. Lad gerner din hummus kører i blenderen et par minutter indtil den er godt flyffy. Har du ikke en foodprocessor kan du snildt bruge blender. Men prøv det 😉

hummus i nye klæ’r – butterbean hummus

Jeg synes ALTID det sjovt at nørde, lege og sammensætte nye smage og råvarer. Her opstår der tit lækre opskrifter med power og kant. En af mine egne favoritter er søster til vores alle syltede rødløg. Som ja smager HERLIGT !

MEN! Har du prøvet at sylte fennikel?
Nej – skynd dig i gang 😉 Få den sprøde opskrift på syltet fennikel HER.

Tvist din butterbean hummus

På samme måde kan vi tviste butterbean hummus. Lege med smage og farver. Kun fantasien sætter grænser. Men her er et par lækre bud:

  • Bagte grøntsager – Sød kartoffel, gulerod eller blomkål. Udelad da squash i opskriften

  • Krydderurter – Håndfuld persille, koriander eller basilikum

  • Ristede kerner/frø – Håndfuld solsikkekerner, græskarkerner eller sesamfrø

  • Ekstra krydderier – Frisk chili, citronskal, 1 spsk. mangochutney
butterbean hummus og bowls

hummus fan? Nem og lækker dip eller dressing

Hummus, dressing, dip, dyp…jeg er til det HELE 😉
Amen der seriøst ikke noget mere tarveligt en en salat uden en go dressing eller en (stor)! klat hummus. Vel?

Jeg er typen der gerne spiser begge ting på samme tid – hvorfor gå ned på lækre sager?
Her er butterbeans hummus skøn da dens milde smag og cremede konsistens kan sættes sammen med alle former for dressing og salater – SMART!

Men hvilken dressing?
Cremet, fløjlsblød og sund dressing på cashewnødder!! Krydret med lime, kapers og MASSER krydderurter!! Perfekt til salater eller vendt i pastasalat – MUMS.
Find nemme opskrift på grøn cashewdressing HER – den er ret MAGISK.

Eller måske du kører den ind med asiatisk tema og servere let spicy, cremet peanutbutterdressing – Opskrift HER. Pas på den er vanedannende 😉

NU der kun at sige – LETS BLEND IT UP !

butterbean hummus i skål

Butterbean hummus

Skøn butterbean hummus lavet på hvide bønner er cremet, proteinrig og perfekt som dip, dressing, på brød eller vendt i pastasalaten. Min favorit basis hummus jeg ALTID har på køl.
5 fra 2 stemmer
Antal: 1 portion
Forberedelse5 min
Tilberedelse5 min
I alt10 min

Ingredienser

  • 1 dåse butterbeans (ell. kikærter)
  • 1 stk citron, saften (evt. skal ½ citron)
  • 1-2 fed hvidløg
  • 3 spsk tahin (gerne lys tahin)
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk flagesalt
  • ½ tsk chiliflager (evt. cayennepeber)
  • Friskkværnet peber
  • 2-3 spsk aquafaba (ell. koldt vand)
  • Evt. ½ stk squash
  • Evt. 1 spsk Olivenolie

Tilberedelse

  • Dræn bønnerne og skyl dem godt.
  • Kom alle ingredienserne i foodprocessor eller blender og blend gerne 3-5 min indtil konsistensen er cremet og ensartet. Jo længere den kører, jo bedre. Juster tykkelsen med aquafaba eller vand. Evt. mere end skrevet i opskrift.
  • Smag til med salt, peber og evt. lidt revet citronskal.
  • Hvis du bruger squash kan din hummus være en smule tyndere end normalt. Men efter køl sætter den sig og har en skøn konsistens. Olivenolie gør din hummus endnu mere luksus.
    Blot vær opmærksom på ikke at bruge mere end ½ squash.
  • Opbevar på køl og nyd.

Noter

  • Svarer til 240 g kogte butterbeans.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments