nektarin salat med verdens bedste tahindressing

Nektarin salat holdes i hænder

Salat med spidskål, syltede rødløg, friske ærter, nektarin, ristede kerner, tahindressing.
JA denne salat rummer HELE regnbuen. Det ingen hemmelighed at jeg ELSKER at spise i farver, det er NETOP det der skaber min lyst, nysgerrighed og vækker min appetit på maden, såvel som livet.

Jeg brugte MANGE år på at finde min vej tilbage fra angst, madlede, frygt.. til at genvinde min madglæde, nysgerrighed og kreativitet ved madlavning. HER var planteuniverset universelt for mig, farverne, teksture, smage.
HELT nye døre åbnede sig, jeg slap mere og mere frygten og erstattede den med glæde og interesse. Noget jeg har haft fra barnsben, værende med i køkkenet, sylte, bage, snitte.
NU var den der igen – og det er ubeskriveligt!!
Jeg føler mig FRI!!!
Fri til NETOP at spise hele regnbuen, følge min lyst og glæde.
Derfor deler jeg denne skønne salat, trods sommeren er ved at falde på hæld.
Men den minder mig om livet, glæden og friheden!! OOOG så omhandler den tahin 😉

Den blev kreeret til familiesammenkomst, noget jeg for blot 1 år siden ikke ville gøre. Her ville jeg lave min egen mad. Ikke turde “blot” tage, men veje, måle og overveje ned i mindste ingrediens.
NU: Nyder jeg det! At kunne være samme om et måltid, grine, være til stede i samtalen såvel som maden. Være en familie på ny.
DET minder denne salat mig om! Friheden til at “VÆRE”.

dressingen over dem ALLE – tahindressing

Nu vi er ved hemmeligheder, eller mangel på samme 😉
Tahin er FAST inventar i mit køkken og det har jeg meget svært ved at skjule. MEEEN det der heller ingen grund til – TAHIN – her lavet til lækker tahindressing smager gudeskønt. Kan bruges på ALT, varieres i tykkelse samt smag.

Lyst til Buddha Bowls med Orange Tahindressing? Snup opskriften HER.

tahin – vidundermidlet af sesamfrø

Ikke alle kender dette vidundermiddel, gjorde jeg ikke blot 2 år tilbage.
Say WHAT!
Tahin er nøddepasta (ligesom vi kender peanutbutter) men her baseret på sesamfrø.
Tahin er meget brugt i mellemøsten – fx er det en vigtig ingrediens i vores elskede hummus.
Det har en dyb karakteristisk smag af ristede nødder og findes i mange varianter. Der er dog stor forskel i smag og konsistens. Jeg bruger især 2 varianter:

  • Mørkristet tahin fra Urtekram. Den smager af MEGET, er tyk i konsistens og er derfor ideel i tahindressing samt hummus, hvor tahins karakteristiske smag fremhæves.
    Er du nybegynder er den ret heftig i smagen.
  • Lys tahin kan købes i etniske købmænd, ofte kaldet Tahini.
    Jeg har fundet en variant i Rema1000 som netop er lys og flydende, hvilket kendetegner en mere autentisk tahini paste.
    Denne kan bruges direkte som dressing, smøres på brød, til dyp med grøntsager mm. Varianten er go til nybegyndere da smagen er hel anderledes mild og afrundet.
    (Jeg anvender denne når jeg laver retter med tahin hos familie, som LANGT fra er så store fan som mig HAHA!)

frugter i salat – nektarin salat med tahindressing

Frugt i salat? JAAA! Det smager skønt og bidrager med sødme, tektur og farve! Mine salater indeholder ofte et element fra frugt/bær, enten frisk eller tørret.
Her har jeg tilføjet nektarin som lige skaber det sidste pift. Sammen med de tørristede nødder samt syltede rødløg opnår vi på en gang sødme, salt og syre.
3 vigtige smage at tænke ind i madlavning, for at skabe den fuldendte smag.
Frisk og sprødhed fra spidskål, ærter og feldsalat. Drizzlet godt til med tahindressing som bidrager med fedme, har vi en salat der dækker hele smagspaltten OG farvepaletten.

NYD den! Alene eller sammen med andre. Jeg håber den vil give DIG en følelse af “væren” og nydelse!
PS. Tahindressing kan bruges til SÅÅÅÅ mange andre salater samt bowls, så husk grundopskriften her 😉

nektarin salat med tahindressing

Nektarin salat med den bedste tahindressing

Her for du opskriften på min elskede tahindressing serveret med en knas lækker og farverig salat. Server evt. med falafler og hummus eller spis den alene med quinoa og avocado.
5 fra 5 stemmer
Antal: 4 personer
Tilberedelse20 min
I alt20 min

Ingredienser

Salat

  • 250 g feldsalat (lille pose skyllet)
  • ½ stk rød spidskål
  • ½ stk blomkål
  • 5 stængler bladselleri
  • 1 håndfuld ærter (evt. fra frost)
  • ½ portion syltede rødløg
  • 1 bundt persille
  • 2 stk nektariner
  • 1 dl ristede kerner (evt. græskar og sesamfrø)

tahindressing

  • 100 g tahin
  • 1-2 stk citron
  • 1-2 fed hvidløg
  • ca. 1 dl vand
  • 1 tsk flagesalt (evt. mere)
  • Friskkværnet peber
  • evt. 1 tsk spidskommen

Tilberedelse

salat

  • Fintsnit spidskål samt blomkål på mandolinjern, eller i hånden. Spidskålen krammes i skål med 1 tsk æblecidereddike, masseres indtil saftig og lækker ca. 2 min. Blomkålen vendes herefter i.
  • Finsnit bladselleri, hak persille samt klargør ærterne. Vendes i salaten sammen med 1/2 af de syltede rødløg.
    Nektarinerne skæres i halve, herefter i tynde skriver. Rist kernerne på varm pande indtil de begynder at poppe og få farve.
  • Feldsalaten anrettes på et stort fad. Ovenpå anrettes salaten. Afslut med nektariner, resten af rødløgene samt ristede kerner.
    Server med tahindressing.

tahindressing

  • Tahin, citronsaft (evt. en smule skal) samt fintrevet hvidløg røres sammen i en skål.
    Herefter tilsættes vand lidt efter lidt indtil den ønskede konsistens opnåes. Smag til med salt, peber samt spidskommen.
    – Dressingen kan med fordel laves i en blender.

Noter

OBS: Syltede rødløg laves gerne dagen inden, mindst 4 timer før.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments