Sunde madpandekager med fyld

sunde madpandekager med fyld

Lækre sunde madpandekager lavet på røde linser. Fyldt med rødbedehummus, farverige grøntsager og toppet med syltede rødløg, chili og den bedste tahindressing. Smagseksplosion der vil berige din hverdag med farver. Sund aftensmad med få ingredienser der kan tilberedes i god tid – hurtigt, lækkert og nærende. Glutenfri og vegansk.

Spis regnbuen – sunde madpandekager fyldt med farver

Grøn, lilla, rød, orange…
Hvis i kender bare liiiidt til mig ved i jeg KNUSELSKER mad i farver!
Kan man andet end blive små-glad i låget af det?

Ikke nok med at mad i farver vækker appetitten, er indbydende og spændende. Mad i regnbuens farver er ligeledes et skatkammer af nærende vitaminer, mineraler samt beskyttende stoffer.
Hvorfor ikke kombinere lækker sund aftensmad med nærende råvarer så ikke blot vores mave og sind er tilfredsstillet men hele vores krop?

Sunde madpandekager med fyld indeholder fx:

Rødbedehummes (rød)
Har farvepigmentet Lycopen som bla. er godt for huden og kan hjælpe med at beskutte indvendig imod UV-strålig.

Spinat (grøn)
Har bla. farvepigmentet Klorofyl som medhjælper til kroppens eget rensningssystem (Her er spirulina samt chlorella superfoods).
Udover bekæmper det kræftfremkaldende stoffer.

Gulerod (orange)
Har farvepigmentet Carotenoider som hjælper til at stabilisere blodsukkeret og blokere for solens UV-stråler.

You get me – Spis regnbuen og gerne de stærkeste farver, de indeholder SÅ mange gode antioxidanter.
Det er LANGT fra kedeligt at lave vegansk og sund aftensmad. Blot husk farver, tekstur og forskellige elementer ind i din ret.

PS. Hvis i vil lære mere om grøntsager, deres beskyttende egenskaber og generelt viden om plantebaseret kost kan jeg på varmeste anbefale “Den plantebaserede kost”. Jeg købte den for længe siden og slår stadig op når jeg trænger til en genopfriskning.

sunde madpandekager med fyld

Sunde madpandekager til aftensmad – vegansk og glutenfri

Glutenfri OG vegansk?
Det lyder kedeligt, smagsløst og tørt?
Har du også hørt de klassiske fordomme?
Jeg har!
Selv min familie kan være skeptiske og spørge: “Er det vegansk?” med et toneleje der indikerer deres skepsis!
MEN! Så tager de første bid, en til…smiler over hele femøren. Aftensmaden er redet. Men hvem elsker ikke pandekager til aftensmad?

Vild med sunde madpandekager til aftensmad? Prøv glutenfri spinatpandekager. De er super lækre og nemme at lave!
Eller spinatpandekager med durummel. Bløde og lækre!

NEJ det er ikke ligesom en wrap nede fra hjørnet af Amagerbrogade – Men det skal det heller ikke være.
Det er netop det spændende ved at udfordre nye smage, teksture og opskrifter.
Her tager vi en bid af noget nyt, anderledes og langtfra kedeligt!
Veganske og glutenfrie sunde madpandekager er:

  • Smags-eksplosioner
  • Sund aftensmad
  • Super farverige
  • Nærende & mættende
  • Spændende
  • Stærkt, sødt, syrligt
  • Hel igennem tilfredsstillende

Aftensmad på 30 min. – Sunde madpandekager med fyld

MEN det tager jo EVIGHEDER at lave lækker mad fra bunden?!
Niks – Her for du en skøn og sund aftensmad, der kræver få forberedelser og herefter kan laves på 30 min. Vi kan endda lave det dagen før
En stor portion om søndagen.
Bruge food prep bøtter eller rester fra ugen. Lidt planlægning og aftensmaden er hurtig klar.
YEP – sunde madpandekager er fleksible og kræver få forberedelser. Men måltidet emmer af overskud, næring og farver!

Ingredienserne til sunde madpandekager er simple og kan variere efter smag, køleskab og sæson:

  • Krammet spidskål – Snit fint på mandolinjern og masser herefter med 1 tsk æblecidereddike og evt. lidt flagesalt indtil det falder sammen og bliver blødt.

  • Spinat – Jeg køber færdigskyllet.

  • Karry bagt blomkål – Vendes med krydderier og bages 20-30 min. Brug broccoli for anderledes udtryk, vend evt. med timian fremfor karry. Smager HIMMELSK.

  • Revet gulerod

  • Quinoa – Brug en rest eller kog på 15 min. en ny portion. Brug evt. en rest ris.

  • Rødbedehummus – Forbered dagen før eller lav den hurtigt med forbagte rødbeder. Du kan også udelade rødbederne. Smager skønt som almindelig butterbean hummus.

  • Tahindressing – Lav gerne en stor portion, holder sig i køleskabet op til 1 uge og kan bruges til ALT 😉

  • Syltede rødløg

  • Chili, lime, koriander – Sætter prikken over i’et. Brug evt. basilikum hvis du slet ikke kan med koriander 😉 HAHA.. det ER virkelig en der skiller vandene!
sunde madpandekager - linsewrap med rødbedehummus

Sund og nem mad til flere dage – food prep

MORGENMAD TIL FLERE DAGE?
Morgenmad der kan forberedes og blot tages ud af køleslabet:

Snup opskriften på min favorit morgenmad Greenie der kan laves op til 4 dage HER
PIFT: Indeholder spirulina samt chlorella som er superhelte på farven grøn og dermed pigmentet Klorofyl !!

SUND AFTENSMAD OG FROKOST – 2 I 1 ?
Lækre buddha bowls til aftensmad og madpakke:

Snup opskriften på Buddha bowls med den lækreste orange tahindressing HER
PIFT: Farverig skål med alt fra grøn, rød, hvid og orange. En sand superbowl !!

Gå på opdagelse i mine veganske opskrifter og find sund aftensmad til de næste par dage.

sunde madpandekager med fyld

Sunde madpandekager med rødbedehummus

Lækre madpandekager fyldt med rødbedehummus, grønt og tahindressing. Lun linsepandekagerne, find food prep bøtterne frem og vær klar på en farverig skøn aftensmad eller frokost wrap.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse30 min
Tilberedelse10 min
I alt40 min

Ingredienser

Wrap – Vælg 1 af følgende

Fyld til wraps

  • Fintsnittet spidskål
  • Karry-bagt blomkål
  • Spinat, skyllet
  • Revet gulerod
  • Kogt quinoa
  • Rødbedehummus

Topping

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft og klargør bageplade med bagepapir.
  • Skyl blomkål og skær det herefter ud i mundrette buketter. Vend dem med lidt kokosolie, karry samt friskkværnet peber. Evt. gærflager.
    Vend godt rundt så alle buketter har krydderi.
    Sæt i ovnen og bag ca. 20-30 min indtil sprøde og let møre.
  • Klargør grønt, tilbehør samt topping i skåle.
  • Lun linsepadekagerne kort på en varm pande.
  • Fyld jeres wraps efter eget ønske og afslut med tahindressing, limesaft, chili, koriander samt syltede rødløg.

Noter

*Har du ikke rester af quinoa koger du en ny portion mens blomkålen bager. 
**Rødbedehummus kan sagtens laves et par dage før den spises. Lav evt. en stor portion og hav til flere dage samt madpakke. Den skal måske røres igennem med lidt koldt vand for at blive perfekt cremet igen. 
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments