Annonce

Sunde madpandekager med fyld

sunde madpandekager med fyld

Lækre sunde madpandekager fyldt med rødbedehummus, farverige grøntsager og toppet med syltede rødløg, chili og den bedste tahindressing. Smagseksplosion der vil berige din hverdag med farver. Sund aftensmad med simple ingredienser der kan tilberedes i god tid – hurtigt, lækkert og nærende. Vegansk og glutenfri mulighed.

sunde madpandekager fyldt med farver – SPIS REGNBUEN

Grøn, lilla, rød, orange…
Hvis i kender bare liiiidt til mig ved i jeg KNUSELSKER mad i farver!
Kan man andet end blive små-glad i låget af det?

Ikke nok med at mad i farver vækker appetitten, er indbydende og spændende. Mad i regnbuens farver er ligeledes et skatkammer af nærende vitaminer, mineraler samt beskyttende stoffer.
Hvorfor ikke kombinere lækker sund aftensmad med nærende råvarer så ikke blot vores mave og sind er tilfredsstillet men hele vores krop?

Sunde madpandekager med fyld indeholder fx:

Rødbedehummes (rød)
Har farvepigmentet Lycopen som bla. er godt for huden og kan hjælpe med at beskutte indvendig imod UV-strålig.
Spinat (grøn)
Har bla. farvepigmentet Klorofyl som medhjælper til kroppens eget rensningssystem.
Udover bekæmper det kræftfremkaldende stoffer.
Gulerod (orange)
Har farvepigmentet Carotenoider som hjælper til at stabilisere blodsukkeret og blokere for solens UV-stråler.
You get me – Spis regnbuen og gerne de stærkeste farver, de indeholder SÅ mange gode antioxidanter.
Det er LANGT fra kedeligt at lave vegansk og sund aftensmad. Blot husk farver, tekstur og forskellige elementer ind i din ret.

Opskrift på sunde madpandekager med fyld

Reklamelinks er markeret med*
sunde madpandekager opskrift
Gem til madplan

Sunde madpandekager med fyld

Lækre madpandekager fyldt med rødbedehummus, grønt og tahindressing. Lun madpandekagerne, find food prep bøtterne frem og vær klar på en farverig skøn aftensmad eller frokost wrap.
5 fra 4 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4 personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

Wrap – Vælg 1 af følgende

  • 1 portion spinatpandekager (nemme og børnevenlige)
  • 1 portion glutenfri spinatpandekager
  • 1 portion linsepandekager (glutenfri) (lidt svære at lave)

Fyld til wraps

  • Blomkål
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk karry
  • Spidskål
  • Spinat
  • Gulerod
  • Kogt quinoa
  • Rødbedehummus

Topping

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft og klargør bageplade med bagepapir.
  • Skyl blomkål og skær det herefter ud i mundrette buketter. Vend dem med olie, karry samt friskkværnet peber. Vend godt rundt så alle buketter har krydderi.
    Sæt i ovnen og bag ca. 20-30 min indtil sprøde og let møre. Kog imens quinoa.
  • Klargør grønt: Finsnit spidskål og skær eller riv gulerødder.
    Forbered eller klargør på forhånd: Rødbedehummus, tahindressing og syltede rødløg.
  • Lun madpandekagerne kort på en varm pande hvis de ikke er frisklavede. Fyld jeres wraps efter eget ønske og afslut med tahindressing, limesaft, chili, koriander samt syltede rødløg.

Noter

  • Har du ikke rester af quinoa koger du en ny portion mens blomkålen bager.
  • Rødbedehummus kan sagtens laves et par dage før den spises. Lav evt. en stor portion og hav til flere dage samt madpakke. Den skal måske røres igennem med lidt koldt vand for at blive perfekt cremet igen. 

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

PS. Hvis i vil lære mere om grøntsager, deres beskyttende egenskaber og generelt viden om plantebaseret kost kan jeg på varmeste anbefale “Den plantebaserede kost”. Jeg købte den for længe siden og slår stadig op når jeg trænger til en genopfriskning.

Sunde madpandekager til aftensmad – Glutenfri og vegansk

Glutenfri OG vegansk?
Det lyder kedeligt, smagsløst og tørt?
Har du også hørt de klassiske fordomme?
Jeg har!
Selv min familie kan være skeptiske og spørge: “Er det vegansk?” med et toneleje der indikerer deres skepsis!
MEN! Så tager de første bid, en til…smiler over hele femøren. Aftensmaden er redet. Men hvem elsker ikke pandekager til aftensmad?
Om du går med de klassiske spinatpandekager eller de glutenfri varianter bliver du overbevist om at vegansk aftensmad er “bare mad” og ligeså lækkert!

NEJ det er ikke ligesom en wrap nede fra hjørnet af Amagerbrogade – Men det skal det heller ikke være.
Det er netop det spændende ved at udfordre nye smage, teksturer og opskrifter.
Her tager vi en bid af noget nyt, anderledes og langtfra kedeligt!
Veganske sunde madpandekager er:

  • Smags-eksplosioner
  • Sund aftensmad
  • Super farverige
  • Nærende & mættende
  • Spændende
  • Stærkt, sødt, syrligt
  • Hel igennem tilfredsstillende

Aftensmad på 30 min. – Sunde madpandekager med fyld

MEN det tager jo EVIGHEDER at lave lækker mad fra bunden?!
Niks – Her for du en skøn og sund aftensmad, der kræver få forberedelser og herefter kan laves på 30 min. Vi kan endda lave det dagen før
En stor portion om søndagen.
Bruge foodprep bøtter eller rester fra ugen. Lidt planlægning og aftensmaden er hurtig klar.
YEP – sunde madpandekager er fleksible og kræver få forberedelser. Men måltidet emmer af overskud, næring og farver!

Ingredienserne til sunde madpandekager er simple og kan variere efter smag, køleskab og sæson:

  • Krammet spidskål – Snit fint på mandolinjern og masser herefter med 1 tsk æblecidereddike og evt. lidt flagesalt indtil det falder sammen og bliver blødt.
  • Spinat – Jeg køber færdigskyllet.
  • Karry bagt blomkål – Vendes med krydderier og bages 20-30 min. Brug broccoli for anderledes udtryk, vend evt. med timian fremfor karry. Smager HIMMELSK.
  • Gulerod i tynde skiver eller revet
  • Quinoa – Brug en rest eller kog på 15 min. en ny portion. Brug evt. en rest ris.
  • Rødbedehummus – Forbered dagen før eller lav den hurtigt med forbagte rødbeder. Du kan også udelade rødbederne. Smager skønt som almindelig butterbean hummus.
  • Tahindressing – Lav gerne en stor portion, holder sig i køleskabet op til 1 uge og kan bruges til ALT 😉
  • Syltede rødløg
  • Chili, lime, koriander – Sætter prikken over i’et. Brug evt. basilikum hvis du slet ikke kan med koriander 😉 HAHA.. det ER virkelig en der skiller vandene!
sunde madpandekager med grøntsager

Sund og nem aftensmad til flere dage – food prep

AFTENSMAD TIL FLERE DAGE?
Det er ingen hemmelighed at jeg elsker begrebet foodprep.
Man kan bruge det på flere måder; Preppe grøntsager/topping/tilbehør, preppe morgenmad/frokost, preppe gryderetter mm.
Foodprep betyder i alt sin enkelthed “at forberede mad til flere dage”. Det er helt op til en selv hvilke elementer man har lyst til at bruge og vil give en overskud i hverdagen.

Jeg prepper personligt grøntsager, topping, tilbehør og ofte snacks. Det gør jeg på 5 min. kan sammensætte lækre bowls, wraps eller lave en frokost to-go.
Dagens opskrift på sunde madpandekager er netop en måde at anvende foodprep; Spinatpandekager, grøntsager, quinoa, dressing og syltede rødløg – Ja det HELE kan laves i forvejen. Det betyder nem og hurtig aftensmad!

Vil i læse mere og få inspiration – Har jeg delt om min foodprep rutine finder i indlægger HER.
Find mine bedste buddha bowls i dette indlæg som inspiration til foodprep.

Gå på opdagelse i mine veganske opskrifter og find sund aftensmad til de næste par dage.

Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments