
FØRSTE indlæg!!
WAUW bare WAUW!!
Fatter det stadig ikke HEEEELT endnu!! Men her sidder jeg skriver den første opskrift ind og er HEL høj på det! Glæder mig helt afsindigt til at dele mad i farver med JER!
tahin dadler grøntsager
Hvorfor ikke starte med det bedste? Hvorfor nøjes? Vi lever EN gang! Er der noget jeg øver mig i HVER dag er det at gå med min LYST. Hvorvidt det omhandler mad, træning, livets store og små spørgsmål.
Jeg er overbevist om at når vi NETOP lærer at mærke efter hvad VI har lyst til, og går DER! Ja så er vi mere tilstede i nuet, ikke blot med os selv, men ligeledes i nærværet til andre!
HER kommer denne Buddha Bowl ind i biledet. En aften nydt med mor og go mad! Mine ALL TIME favoritmadvarer (ej okay der er mange) MEN tahin OG dadler har nu en HEL særlig plads i mit hjerte. SÅ særlig at jeg har dedikeret mandag til TAHIN på Instagram. Bedre kendt under hashtagget #tahinmandag !!
Hvis i følger med kender i min afhænighed, hvis ikke, bare rolig, jeg vil guide jer igennem tahinverdenen – og jeg ville blive SKI’ glad hvis i ville hoppe over og følge med på IG! Hvor vi HVER mandag fejre tahin (og alle andre dage bare ikke officielt – HAHA)
buddha bowl hva’ for en mand
Vi har alle stødt på ham – Buddha, nu transformeret til en bowl. næremere kendt som buddha bowl. MEN hvad betyder fænomenet?
Buddha bowl en stor farverig skål – FYLDT til randen af flere forskellige komponenter. Fordelt i sektioner, serveret dekorativt ofte koldt.
EN ting jeg særligt elsker i min Buddha bowl er Syltede Rødløg. Få opskriften her. I denne opskrift bruger vi endda lagen 😉
Proppet til randen af lækre grøntsager. Alt fra sprødt, dampet, bagt.
Fuldkorn fra bla. brune ris, hirse mm. Protein fra fx. tofu, kikærter, linser, quinoa, falafler – JA konceptet i sin rene form = Kom lige hvad DU har LYST til af nærende, velsmagende plantebaserede ingredienser i en stor skål – TOP med bla. tahindressing, ristede kerner og dadler. BUM – buddha’s store mave er FYLDT af gode sager.
Denne bowl rummer det hele – grønt, fuldkorn, protein og den LÆKRESTE dressing. Go fornøjelse, og tag mig ENDELIG på Instagram, brug #tahinmandag (selv på en tirsdag HIHI)
Buddha Bowl med tahindressing
Ingredienser
Buddha Bowl
- 1 pose feldsalat (ell. anden grøn salat)
- 1/2 -1 hoved broccoli (dampet)
- 2 stk snackpeber (i skiver)
- 2 håndfuld friske ærter
- 2-4 stk gulerødder (vendt med lage fra syltede rødløg)
- 3 dl quinoa
tahindressing
- 60 g tahin
- 1 stk citron (skal og saft)
- 1 stk appelsin (skal og saft)
- 1 fed hvidløg (fintrevet)
- 1 stk gulerod (kogt (kan udelades))
- ½ dl vand
- salt og peber
Topping
- 8-10 små dadler
- Ristede græskarkerner, sesamfrø samt birkes. (eller hvilke du foretrækker.)
Sådan gør du
Buddha Bowl
- Skræl evt. gulerødderne og skær i fine skiver gerne på mandolinjern. Klargør syltelagen (brug evt. en rest hvis du har) Kom gulerødderne direkte i lagen. Lad hvile indtil anretning.
- Skyl quinoaen grundigt og kog den efter anvisningerne.Rist imens dine ynglingskerner på en varm pande.
- Anret elementerne i skåle, top med dadler, ristede kerner og server med orange tahindressing.
Orange Tahindressing
- Riv skal, og pres saften fra citron samt appelsin.
- Kommes i minihakker eller blender med øvrige ingredienser. (vent med vandet)Blendes sammen og tilføjes vand indtil rette konsistens opnås. Smag til med salt og peber.
Noter / Tips og tricks
- Kog gerne quinoa dagen før, samt sylt gulerødder.
- Du kan vælge lige de grøntsager du bedst kan lide, men husk regnbuen 😉