Syltede rødløg er tilbehøret du altid vil have på køl. Syrlig, sød og krydrede rødløg med tvist af appelsin. Server hjemmesyltede rødløg på alt fra rugbrødsmadder, til ost, gryderetter, i wraps, sandwich og meget mere! Rødløgene er nemme at lave og giver samtidig stor tilfredshed og nydelse! Få min bedste opskrift på syltede rødløg tvistet med appelsin.
Syltede rødløg – Uundværlig tilbehør
Tilbehøret over dem ALLE!! Altså sammen med hummus, tahindressing og peanutbutterdressing.. haha jeg ER en tilbehørs pige!
MEN i dag handler dem om rødløg. Ikke hvilke som helst, men de lækreste, sprøde, sød-syrlige rødløg med tvist af appelsin.
Har I smagt dem?
Hvis ikke, kommer her en opskrift som vil pifte selv den kedeligste rugbrødsmad op 😉
Syltede rødløg smager sur-sødt, dufter samt er en fryd for øjet. Vi hører ofte vendingen “vi spiser med øjnene” MEN det ér også sandt.
Vi har 5 sanser, hvorfor ikke aktivere 3?
Smags – syns – lugte. Smagssansen er endda en HEL kategori for sig selv, her fokuserer vi på 5 grundsmage: Sur, sød, bitter, salt samt umami. Mangler du surt i en ret kan de syltede rødløg gøre tricket. De tilføjer dét ekstra boost, som gør at vi føler os ekstra tilfredsstillet.
Klar på at blive tilfredsstillet med de lækreste hjemmelavede syltede rødløg?
Opskrift på rødløg syltet med appelsin
Syltede rødløg med appelsin
Ingredienser
- 3 stk rødløg
- 1 tsk sennepskorn
- ½ dl vand
- 1 dl æblecidereddike
- 1 stk appelsin
- 3 spsk rørsukker
- 1 stk laurbærblad
- ½ tsk peberkorn
Tilberedelse
Syltelage
- Kom sennepskorn samt vand i en lille gryde og lad det koge ca 3 min. Dette kan udelades men giver ekstra smag. (tilføj stadig vand)
- Tilsæt skal og saft fra appelsin, eddike, sukker, laurbær og peberkorn til gryden og giv et kort opkog, indtil sukkeret smelter.
Syltede rødløg
- Skræl rødløgene og snit dem meget fint, gøres bedst på mandolinjern.
- Kommes på glas hvorefter lagen hældes over. Låget skrues straks på, hvorefter rødløg trækker. Stil gerne i køleskab og vent ca 3 timer før de er klar. *TIP: De kan snildt lynsyltes, giver blot mere rå samt stærke rødløg.
Egne noter
toppingen til alt – hjemmesyltede rødløg
Topping!! ALT bliver bare bedre med topping.
Hvorvidt vi taler rugbrøds madder, burgere, pitabrød, vendt i salater eller i buddha bowls bruger jeg rødløgene OFTE.
Selv laver jeg en stor portion rødløg, fordeler dem i 2-3 sylteglas, evt. skoldet med atamon. Herefter kan de SNILDT gemme sig i et køligt, mørkt skab flere uger, og efter åbning på køl ca. 2-3 uger! De er ligeledes en fin gave at givetil venner og familie som trænger til lidt ekstra kærlighed. Du kan købe smukke weck-glas og bruge til at sylte i.
syltede rødløg med et tvist
Rødløg – eddike – sukker – peberkorn – laurbær! Plain and simple. Lækkert! MEN tilføjer vi et TVIST af appelsin løfter niveauet sig markant! Appelsinen giver en hel særlig aromatisk duft samt sødme, hvilket betyder mindre tilsat sukker. Sennepskorn, laurbærblad og peberkorn spiller smukt op af sødmen fra appelsin samt syren fra eddike.
Søger du en lækker spidskålssalat med rødløg samt appelsinvinaigrette?
Få opskriften her og vær klar til en lækker middag.
Ingredienser til syltede rødløg:
- Rødløg – Ca. 3 stk. afhængig af størrelse. Snit gerne på mandolinjern.
- Sennepskorn – Giver ekstra smag men kan godt udelades.
- Eddike – Jeg bruger æblecidereddike men du kan snildt anvende almindelig lagereddike.
- Rørsukker – Eller blot almindelig hvid sukker.
- Appelsin – Giver det lækreste tvist, sødme og syrlighed og vi kan spare på sukkeret.
- Laurbærblad – Klassisk sylte-krydderi men du kan godt udelade.
- Peberkorn – Giver ekstra smag.
snit – sylt – spis = hurtigsyltede rødløg i en fart
Syltede rødløg kan tilberedes på 2 måder:
Lagen kan koges op i gryden eller kan piskes sammen hvor rødløgene syltes direkte heri.
Hvis jeg står lidt før middag og craver LIGE netop det syrlige tvist. SÅ det hurtigt frem med min bedste ven til at snitte = snitte HURTIGT = mit mandolinjern = uundværlig.
I hvert fald når man først har det erhvervet!! Taler af erfaring!
Dagens opskrift kan snildt lavet til hurtig-syltede rødløg men jeg vil anbefale dig lime-syltede rødløg som er i en kategori for sig selv og helt igennem lækre! De tager blot 15 min. at lave og er ligeså lækre som dagens opskrift.
Nu vi er ved lækre opskrifter for i lige nogle favoritter hvor rødløgene spiller en rolle:
Servering og ideér
- GRYDERETTER:
- Chili sin carne.
- Dahl med kokosmælk, karrypasta og græskar.
- Linsegryde med svampe og rodfrugter.
- SALATER:
- Blomkålssalat med landtidsbagte tomater.
- Grønkålssalat med æble.
- BOWLS:
- ALT DET ANDET:
- Aubergine bagt i ovn med miso marinade.
- Hjemmelavede sprøde falafler – Se video her.
- Pulled portobello – Burger eller bowls.
- Rødbedetatar og russisk salat.
- Shawarma tofu og grøntsager.
- Foodprep – Se video her.