Vegansk kernebrød uden mel – med tørret frugt og gulerod

kernebrød uden mel

Glutenfrit kernebrød uden mel. Dyb smag fra ristede kerner, frø og nødder. Havregryn for saftig midte, rosiner for sødme, hint af gulerod og tvist af appelsin. Tæt krumme, grov tekstur, saftig, sundt og fiberrigt. Uden olie, vegansk og naturligt glutenfri. Vidunderbrødet til ALT.

Hjemmebagt kernebrød uden mel – Brødet til alt

BrødETVidunderET !
Frisk skåret – ristet – toppet med..

Polleladen.. Smeltet ovenpå en nyristet skive
Syltetøjen.. Gerne den hjemmelavede
Smøren..Smørba’ren
Peanutbutteren.. Crunchy, smooth – you do you
Hummus.. Rødbedehummus og syltede rødløg (siger det bare)
Plantepostej.. Hanegal laver en super lækker variant
Eller.. Just plain, SÅ godt er det


JA brødet til ALT!
Okay RO PÅ Alberte, overdriver du ikke liiiiige en anelse?.. NOPE.
Det ikke løgn når jeg siger der var livet FØR og EFTER kernebrødet uden mel 😉
AMEN jeg kan spise det hver dag, hele tiden og til ALT!!

Med få justeringer kan jeg skabe et brød med netop den smag jeg ønsker.
Sødt eller “neutral”.

Lige meget hvad smager dette kernebrød UIMODSTÅELIGT godt!
Som en krydsning mellem det berømte stenalderbrød og et groft kernebrød.

MEN uden den tunge konsistens fra stenalderbrød, æg og klistren..
DERIMOD lækkert, smagfyldt, en tæt krumme med bid i.

Gjort let og luftigt af havregryn, loppefrøskaller samt chiafrø.
Dybde fra ristede kerner, frø og nødder.
Sødmen fra rosiner, friskheden fra gulerod og strejf af appelsin.
Ja, som du hører har jeg fået en mindre (STOR) ny afhængighed..
BRØDET!!!

Kernebrød uden mel – vegansk, glutenfrit og uden olie

EN af de bedste ting ved hjemmebagt brød er vi 120% ved HVAD det indeholder. Vi kan selv sammensætte og sikre optimal næring samt råvarer af go kvalitet.
Dette kernebrød uden mel er ingen undtagelse. Jeg har nøje udvalgt en bred vifte af frø, kerner samt nødder – Tilsat havregryn som indeholder mange gode kostfibre, grønt fra gulerod samt krydderi og smag af appelsin samt kanel.
Ingredienserne er simple, ofte allerede på lager, ellers kan en tur i Rema eller Føtex gøre tricket.
Simple ingredienser med stor smag:

  • Havregryn (Glutenfrie) – Jeg køber dem billigt i Netto eller Rema.

  • Hel hirse – Nøddeagtig smag med lækkert bid. Kan du ikke finde hel hirse kan du sagtens udskifte med hel boghvede eller evt. ukogt quinoa.

  • Solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø – Skift rundt mellem frø/kerner og hvad skabet byder på. Jeg anbefaler dog at beholde hørfrø da de suger en del væske og sikrer brødets lækre tekstur.

  • Chiafrø – Sorte eller hvide kan bruges.

  • FiberHusk (Den gule)

  • Mandler – Udskift evt. med hasselnødder, valnødder eller ligende. Dog synes jeg hasselnødder samt mandler fungerer bedst.

  • Tørret frugt – Giver lækker sødme til brødet. Rosiner, abrikos, tranebær mm.

  • Gulerod – Prøv med revet sød kartoffel eller rødbede for anderledes smag og udtryk.

  • Appelsin + Kanel – Smagbooster. Leg med smagene og find din favorit.
    Evt. en salt version med rødbede, timian/rosmarin og appelsin.
    Kun fantasien sætter grænser.

Sundt og nærende kernebrød uden mel

Glutenfri bagning er sjovt, spændende og med de rigtige tips og tricks kan vi lave lækre brød med smag, struktur og fyldt med go næring.
Netop det giver kernebrødet uden mel. Her har vi en BRED vifte af nærende ingredienser, knald på vitaminer, mineraler samt kostfibre.

Ved brug af loppefrøskaller for vi et brød der samtidig bidrager til en sund og god fordøjelse. Loppefrøskaller indeholder vandopløslige fibre hvilket vil sige de binder væske til sig. De kan suge deres egen vægt op til 40 gange.
Fibre er gode da de passerer ret ufordøjede gennem vores sytem, ned til tarmen hvor de hjælper med at vedligeholde et sundt fordøjelsessystem.
Udover dette sikre fibre en god mæthedsfornemmelse samt et stabilt blodsukker igennem dagen.

kernebrød uden mel

Nemt, simpelt – Kernebrød uden mel

Godt brød tager tid, røremaskiner, surdej og uanede hævetider?
BARE ROLIG! Kernebrødet er nemt, hurtigt og kræver få enkle steps:

1 skål + 1 røreske + 1 lille rugbrødsform + Ingredienser.

ALT rørt sammen i hånden.

Hæver – Undskyld men HER kan jeg ikke trylle 😉 Brødet kræver 3-4 timer under fugtigt klæde. MEN du kan hæve det natten over og være klar på dagen).
Tålmodigheden kommer på prøve – haha.

1 time i ovnen.

Afkøler – (Vigtigt det afkøles i formen først så brødet kan samle sig ordentligt)
Liiiiidt mere tålmodighed 😉

BUM – lækkert brød uden at hive røremaskine, tusinde skåle eller surdej frem.

Nemt – Simpelt – Lækkert – Vanedannende !!

kernebrød uden mel

Glutenfri bagning – kernebrød uden mel i 2 versioner

Kernebrødet med mange muligheder!
Skal brødet bruges til frokostbordet – ostebordet – morgenmad – snack – eller noget helt 5.?
Byt rundt på smagsboostere og opnå lige netop den smag du ønsker.
Jeg har testet 2 versioner:

100 g abrikos i tern + appelsinskal + kanel
50 g revet gulerod + 50 g rosiner + appelsinskal + kanel


Men kun fantasien sætter grænser. Blot hold dig til de 100 g i alt.
Prøv fx. tranebær og lakrids.
Eller rødbede, appelsin og rosmarin/timian.


ELLER hvad med chokolade og hasselnødder?
ÅHH tror lige jeg selv skal teste den af – HAHA…
Der kun EN ting at sige – Bag løs 😉

Glutenfri bagning – brød, pandekager og cookies

Vild med at bage? Snup 3 lækre opskrifter – ALLE glutenfri, veganske og nemme at gå til. Mad skal være sjovt, lækkert og fuld af glæde!

kernebrød uden mel opskrift

Vegansk Kernebrød uden mel

Lækreste glutenfri kernebrød uden mel og æg. Fuld af kerner, frø, nødder og havregryn. Tilsat tørret frugt for sødme samt tvist af appelsin. Perfekt som snack, frokost eller morgenmad.
5 fra 2 stemmer
Antal: 1 Brød
Forberedelse10 min
Tilberedelse1 t
Hævetid3 t
I alt4 t 10 min

Ingredienser

  • 60 g hel hirse (ell. hel boghvede)
  • 60 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner
  • 85 g hørfrø
  • 60 g mandler (evt. groft hakket)
  • 180 g havregryn (evt. glutenfri)
  • 20 g chiafrø
  • 25 g fiberHusk (den gule bagevariant)
  • 2 tsk flagesalt
  • 1 tsk kanel (kan udelades)
  • ½ stk appelsin, skallen (kan udelades)
  • 50 g rosiner (evt. abrikos i tern)
  • 50 g revet gulerod
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 450 g koldt vand

Topping

  • Håndfuld Blandede frø og kerner

Tilberedelse

  • Start med at tænd ovnen på 160 grader varmluft. Klargør bageplade med bagepapir.
  • Bland hel hirse, solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø samt mandler og spred dem ud på bagepladen. Bag dem i ovnen 10-12 min, indtil de tager let farve og begynder at dufte.
  • Bland imens havregryn, chiafrø, fiberHusk og salt sammen i en stor skål.
  • Når kerneblandingen er færdig tilsættes denne til havreblandingen. Rør godt rundt.
  • Tilsæt kanel, appelsinskal, rosin samt revet gulerod og rør godt rundt.
  • Bland ahornsirup, eddike og vand og tilsæt til skålen.
    Rør det hele grundigt sammen og lad dejen samle sig ca. 10 min. i skålen.
    Dejen vil være meget fast, det er hel perfekt.
  • Beklæd en lille rugbrødsform (ca. 20 X 10 cm evt. lidt større) med bagepapir.
    Kom dejen heri, glat overfladen og drys med kerner.
  • Lad brødet hæve på køl natten over eller ved stuetemperatur 3-4 timer.
  • Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn. (Har brødet stået på køl natten over tages det ud imens ovnen varmer op)
    Når ovnen er klar sættes brødet i ovnen og der skrues nu ned til 200 grader.
    Bag brødet ca. 1 time indtil overfladen er let gylden. Tjek og hold øje .
  • Lad brødet køle i formen ca. 1 time. Fjern herefter forsigtigt fra formen samt bagepapir og lad det afkøle helt på bagerist.
  • Brødet holder sig godt ca. 1 uge. Jeg opbevarer det på køl op til 2 uger.
    Server som det er, eller rist skiverne for lækkert resultat.

Noter

*Du kan udskifte imellem rosiner, abrikos og gulerod. Slutvægten skal være 100 g. 
Evt. 100 g abrikoser i tern. 
Eller 50 g rosin + 50 g revet gulerod. 
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments