Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Bagværk - Brød - Glutenfri - Tilbehør
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Vegansk kernebrød uden mel – med tørret frugt og gulerod

kernebrød uden mel

Glutenfrit kernebrød uden mel. Dyb smag fra ristede kerner, frø og nødder. Havregryn for saftig midte, rosiner for sødme, hint af gulerod og tvist af appelsin. Tæt krumme, grov tekstur, saftig, sundt og fiberrigt. Uden olie, vegansk og naturligt glutenfri. Vidunderbrødet til ALT.

Hjemmebagt kernebrød uden mel – Brødet til alt

BrødET – VidunderET !
Frisk skåret – ristet – toppet med..

Polleladen.. Smeltet ovenpå en nyristet skive
Syltetøjen.. Gerne den hjemmelavede
Smøren..Smørba’ren
Peanutbutteren.. Crunchy, smooth – you do you
Hummus.. Rødbedehummus og syltede rødløg (siger det bare)
Plantepostej.. Hanegal laver en super lækker variant
Eller.. Just plain, SÅ godt er det


JA brødet til ALT!
Okay RO PÅ Alberte, overdriver du ikke liiiiige en anelse?.. NOPE.
Det ikke løgn når jeg siger der var livet FØR og EFTER kernebrødet uden mel 😉
AMEN jeg kan spise det hver dag, hele tiden og til ALT!!

Med få justeringer kan jeg skabe et brød med netop den smag jeg ønsker.
Sødt eller “neutral”.

Lige meget hvad smager dette kernebrød UIMODSTÅELIGT godt!
Som en krydsning mellem det berømte stenalderbrød og et groft kernebrød.

MEN uden den tunge konsistens fra stenalderbrød, æg og klistren..
DERIMOD lækkert, smagfyldt, en tæt krumme med bid i.

Gjort let og luftigt af havregryn, loppefrøskaller samt chiafrø.
Dybde fra ristede kerner, frø og nødder.
Sødmen fra rosiner, friskheden fra gulerod og strejf af appelsin.
Ja, som du hører har jeg fået en mindre (STOR) ny afhængighed..
BRØDET!!!

  • kernebrød uden mel ingredienser
  • kernebrød uden mel ingredienser

Kernebrød uden mel – vegansk, glutenfrit og uden olie

EN af de bedste ting ved hjemmebagt brød er vi 120% ved HVAD det indeholder. Vi kan selv sammensætte og sikre optimal næring samt råvarer af go kvalitet.
Dette kernebrød uden mel er ingen undtagelse. Jeg har nøje udvalgt en bred vifte af frø, kerner samt nødder – Tilsat havregryn som indeholder mange gode kostfibre, grønt fra gulerod samt krydderi og smag af appelsin samt kanel.
Ingredienserne er simple, ofte allerede på lager, ellers kan en tur i Rema eller Føtex gøre tricket.
Simple ingredienser med stor smag:

  • Havregryn (Glutenfrie) – Jeg køber dem billigt i Netto eller Rema.

  • Hel hirse – Nøddeagtig smag med lækkert bid. Kan du ikke finde hel hirse kan du sagtens udskifte med hel boghvede eller evt. ukogt quinoa.

  • Solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø – Skift rundt mellem frø/kerner og hvad skabet byder på. Jeg anbefaler dog at beholde hørfrø da de suger en del væske og sikrer brødets lækre tekstur.

  • Chiafrø – Sorte eller hvide kan bruges.

  • FiberHusk (Den gule)

  • Mandler – Udskift evt. med hasselnødder, valnødder eller ligende. Dog synes jeg hasselnødder samt mandler fungerer bedst.

  • Tørret frugt – Giver lækker sødme til brødet. Rosiner, abrikos, tranebær mm.

  • Gulerod – Prøv med revet sød kartoffel eller rødbede for anderledes smag og udtryk.

  • Appelsin + Kanel – Smagbooster. Leg med smagene og find din favorit.
    Evt. en salt version med rødbede, timian/rosmarin og appelsin.
    Kun fantasien sætter grænser.

Sundt og nærende kernebrød uden mel

Glutenfri bagning er sjovt, spændende og med de rigtige tips og tricks kan vi lave lækre brød med smag, struktur og fyldt med go næring.
Netop det giver kernebrødet uden mel. Her har vi en BRED vifte af nærende ingredienser, knald på vitaminer, mineraler samt kostfibre.

Ved brug af loppefrøskaller for vi et brød der samtidig bidrager til en sund og god fordøjelse. Loppefrøskaller indeholder vandopløslige fibre hvilket vil sige de binder væske til sig. De kan suge deres egen vægt op til 40 gange.
Fibre er gode da de passerer ret ufordøjede gennem vores sytem, ned til tarmen hvor de hjælper med at vedligeholde et sundt fordøjelsessystem.
Udover dette sikre fibre en god mæthedsfornemmelse samt et stabilt blodsukker igennem dagen.

kernebrød uden mel

Nemt, simpelt – Kernebrød uden mel

Godt brød tager tid, røremaskiner, surdej og uanede hævetider?
BARE ROLIG! Kernebrødet er nemt, hurtigt og kræver få enkle steps:

1 skål + 1 røreske + 1 lille rugbrødsform + Ingredienser.

ALT rørt sammen i hånden.

Hæver – Undskyld men HER kan jeg ikke trylle 😉 Brødet kræver 3-4 timer under fugtigt klæde. MEN du kan hæve det natten over og være klar på dagen).
Tålmodigheden kommer på prøve – haha.

1 time i ovnen.

Afkøler – (Vigtigt det afkøles i formen først så brødet kan samle sig ordentligt)
Liiiiidt mere tålmodighed 😉

BUM – lækkert brød uden at hive røremaskine, tusinde skåle eller surdej frem.

Nemt – Simpelt – Lækkert – Vanedannende !!

kernebrød uden mel

Glutenfri bagning – kernebrød uden mel i 2 versioner

Kernebrødet med mange muligheder!
Skal brødet bruges til frokostbordet – ostebordet – morgenmad – snack – eller noget helt 5.?
Byt rundt på smagsboostere og opnå lige netop den smag du ønsker.
Jeg har testet 2 versioner:

100 g abrikos i tern + appelsinskal + kanel
50 g revet gulerod + 50 g rosiner + appelsinskal + kanel


Men kun fantasien sætter grænser. Blot hold dig til de 100 g i alt.
Prøv fx. tranebær og lakrids.
Eller rødbede, appelsin og rosmarin/timian.


ELLER hvad med chokolade og hasselnødder?
ÅHH tror lige jeg selv skal teste den af – HAHA…
Der kun EN ting at sige – Bag løs 😉

Glutenfri bagning – brød, pandekager og cookies

Vild med at bage? Snup 3 lækre opskrifter – ALLE glutenfri, veganske og nemme at gå til. Mad skal være sjovt, lækkert og fuld af glæde!

  • Glutenfrit rugbrød – Sprød skorpe, saftig midte, tilsat sød kartoffel og kerner
  • Fluffy bananpandekager – Perfekt til morgenmad, snack eller sund dessert
  • Veganske chocolate chip cookies – Lækreste cookie både glutenfri og vegansk
kernebrød uden mel opskrift
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
5 fra 2 stemmer

Vegansk Kernebrød uden mel

Lækreste glutenfri kernebrød uden mel og æg. Fuld af kerner, frø, nødder og havregryn. Tilsat tørret frugt for sødme samt tvist af appelsin. Perfekt som snack, frokost eller morgenmad.
Forb. tid10 min
Tilb. tid1 t
Hævetid3 t
Samlet tid4 t 10 min
Kategori: Bagværk, Brød
Antal: 1 Brød
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

  • 60 g hel hirse (eller boghvede)
  • 60 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner
  • 85 g hørfrø
  • 60 g mandler (evt. groft hakket)
  • 180 g havregryn (evt. glutenfri)
  • 20 g chiafrø
  • 25 g fiberHusk (den gule variant)
  • 2 tsk flagesalt
  • 1 tsk kanel (kan udelades)
  • ½ stk appelsin, skallen (kan udelades)
  • 50 g rosiner (eller abrikos i tern*)
  • 50 g revet gulerod (*)
  • 1 spsk ahornsirup (eller tilsvarende)
  • 1 tsk æbleeddike (eller alm. eddike)
  • 450 g koldt vand (4,5 dl)

Topping

  • Håndfuld Blandede frø og kerner

Sådan gør du

  • Start med at tænd ovnen på 160 grader varmluft. Klargør bageplade med bagepapir.
  • Bland hel hirse, solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø samt mandler og spred dem ud på bagepladen. Bag dem i ovnen 10-12 min, indtil de tager let farve og begynder at dufte.
  • Bland imens havregryn, chiafrø, fiberHusk og salt sammen i en stor skål.
  • Når kerneblandingen er færdig tilsættes denne til havreblandingen. Rør godt rundt.
  • Tilsæt kanel, appelsinskal, rosin samt revet gulerod og rør godt rundt.
  • Bland ahornsirup, eddike og vand og tilsæt til skålen.
    Rør det hele grundigt sammen og lad dejen samle sig ca. 10 min. i skålen.
    Dejen vil være meget fast, det er hel perfekt.
  • Beklæd en lille rugbrødsform (ca. 20 X 10 cm evt. lidt større) med bagepapir.
    Kom dejen heri, glat overfladen og drys med kerner.
  • Lad brødet hæve på køl natten over eller ved stuetemperatur 3-4 timer.
  • Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn. (Har brødet stået på køl natten over tages det ud imens ovnen varmer op)
    Når ovnen er klar sættes brødet i ovnen og der skrues nu ned til 200 grader.
    Bag brødet ca. 1 time indtil overfladen er let gylden. Tjek og hold øje .
  • Lad brødet køle i formen ca. 1 time. Fjern herefter forsigtigt fra formen samt bagepapir og lad det afkøle helt på bagerist.
  • Brødet holder sig godt ca. 1 uge. Jeg opbevarer det på køl op til 2 uger.
    Server som det er, eller rist skiverne for lækkert resultat.

Noter / Tips og tricks

*Du kan udskifte imellem rosiner, abrikos og gulerod. Slutvægten skal være 100 g. 
Evt. 100 g abrikoser i tern. 
Eller 50 g rosin + 50 g revet gulerod. 
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

Loading...
vegansk bolognese med spaghetti

Vegansk bolognese – Linsebolognese med spaghetti

veganske chokoladeboller

Veganske chokoladeboller – bløde og luftige

vegansk ristaffel med tofu og topping

Vegansk ristaffel med tofu, karrysauce og toppings

tahin miso dressing

Tahindressing med miso – ala gomadressing

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
Dagens aftensmad👆🏻blev til efter;
*En pludselig lyst til aubergine🍆🤷🏼‍♀️
*Noget varmt og nemt🍲
*En pose kikærter på frost👀
*2 rest kokosmælk der skulle bruges (den fede del var brugt til cheesecake😏)
.
Det resulterede i indisk gryderet med bagte grøntsager med varme krydderier😌🙋🏼‍♀️ 
Jeg skiftede blot rød peberfrugt med kartofler i små tern og det er ret så optur🥔
Den nydes med ris og en hurtig grøn salat 🤸🏻‍♀️ Hvad har i spist til aften?🙋🏼‍♀️
.
Håber i fået en god start på ugen med genåbning og det vi alle taler om (vejret)❄️☀️😇
Sender en masse krammer! 
.
Jeg linker til opskriften hvis i for trang til aubergine og indisk i løbet af ugen☀️
.
.
.
.
.
.
.
.
#chickpeacurry #veggiebowl #vegancurry #grøntsager 
#spismeregrønt #6omdagen #nemmad #nemaftensmad #plantebaseret #frokost #aftensmad #sundhverdag #godmad #vegetarisk #vegansk #veganskmad #madinspiration #sundmad #madmedmedfølelse #livsstilsændring #sundlivsstil #indiskmad #instagramakademiet #veganrecipes #foodstagram #veganfood #veganbowls #greenbowl #plantbasedfood #wholefoodplantbased
Open
Noget af det jeg ELSKER allermest ved mad og opskriftudvikling er når jeg for en idé, nørder og leger i køkkenet🤓🍓❤️ Når en ide for lov at vokse, lege i mine tanker, udforme sig og jeg giver plads til kreativitet🌈
LIGE der er jeg høj af glæde🥳
Min ocd forsvinder og jeg “er bare”. Køkkenet er mit helle😌
.
Påskens projekt👆🏻 Jordbær cheesecake lavet på cashewnødder og sødet på dadler - støbt på oreo/kokosbund + overtrækket med chokolade glaze😏🍫
. 
Jeg dobbelttestede i dag med få justeringer og nu er den der🥳
Samtidig fik jeg prøvet en ide med fyld af marmelade i små cupcake forme🦄👉🏻
.
GLÆÆÆDER mig til at dele en rigtig sommer cheesecake med jer snart (altså når det ikke lige sner/hagler/regner på samme dag🤨😅)
.
Håber i har haft en DEEEJLIG påske?
Jeg er total fuld af power efter en dejlig dag som har givet GOD energi! Håber den mærkes igennem din skærm❤️❤️
Hvis i savler efter cheesecake er der en vanilje variant på bloggen med daddel/nøddebund😏
.
.
.
.
.
.
.
#vegancheesecake #cheesecake #madglæde #vegancake #oreocheesecake #jordbær #lækkerier #plantebaseret #vegansk #livsstilsændring #detgrønnevalg #veganfoodpics #madmedmedfølelse #kage #plantebaseretmad #eftermiddagshygge #deldinmad #letscookvegan #madinspiration #veganfood #hjemmelavet #sundhed #hjemmebag #healthycake #godmad #veganskhverdag #comfortfood #bestofveganbaking #albertestengaard
Open
3 X AFTENSMAD IDEÉR😎 Aftensmad har været et højdepunkt lige siden jeg var lille og som det første spurgte “hvad skal vi spise i aften?”😅 
Kender i typen men har måske svært ved at komme på nye retter?🤨
.
Her for i 3 ideér til aftensmad som store som små vil elske🍲🥗👇🏻
1️⃣Lasagnesuppe - Hurtig, nem og cremet! Fyldt med lasagneplader og hjemmelavet tofu-Ricotta (hvis du ikke spiser vegansk kan du snildt bruge traditionel Ricotta istedet for tofu)
.
2️⃣Shawarma marineret tofu + grønt - Alt på ét fad👌🏻 server med syltede rødløg, hummus og godt brød😎
.
3️⃣Blomkålspasta - Pasta vendt i cremet såååuce lavet på blomkål🤤 Top med stegte svampe, hjemmelavet vegansk parmesan og simpel spidskålsslaw.
(Spiser du ikke vegansk kan du snildt udskifte med Alm. Parmesan og gærflager i saucen med 15-30g parmesan🧀)
.
Alle 3 retter finder i på bloggen🚀
Har i planlagt ugens mad eller er i mere dag til dag typen?🤓
Håber i NYDER påsken💛💛
.
.
.
.
.
.
.
.
#lasagnesuppe #lasagne #aftensmad #vegansklasagne #friedtofu #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #vegansoup #plantebaseret #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #aftensmadinspiration #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #veganfoodspot #vegetarisk #madinspiration #vegansk #pasta #whatveganseat #veganfoodspace #soup #weeknightdinner #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Nem nudelsalat🥢🥡 Når det gerne må være snasket, lækkert og nærende på en gang😏
Nudelsalat er din ven😎 
.
Alt du behøver👇🏻
*Nudler (gerne en god variant)🍜
*Stegte løg, hvidløg, squash🥒
*Stegte svampe og spinat🍄
*Bagte rodfrugter fx. Rødbede med Miso eller gulerødder.
*Optøede edamamebønner.
*Peanutbutter eller tahin/Miso dressing - Begge på bloggen🥜
*Ristede sesamfrø og tørrede abrikoser👌🏻
.
Alt vendes sammen og nydes lun eller kold🎈
*Det fede ved nudelsalat er du kan freestyle Max😎
- Brug nudler og dressing som base og leg herefter med grøntsager, bønner, tofu og gerne kerner og tørret eller frisk frugt som mango giver et lækkert madspild🥭🥕
Er i med på en omgang nudelsalat og har i måske allerede en favoritkombi?
.
Håber påsken er god ved jer❤️☀️
Rigtig go’ aften fra amagertossen❤️ 
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #nudelsalat #nemfrokost #nudler #edamame #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #mushrooms #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
En dag fuld af følelser og solskin🌪☀️ og en påskefrokost ide🐣..
Jeg fik en mavepuster i morges efter en øv oplevelse i blodbanken (evt. se story)😕 Havde ikke troet det ville slå mig så meget ud - men det sad virkelig i kroppen💥
Følelsen af igen ikke at blive set, hørt og være magtesløs🙆🏼‍♀️
.
MEN efter en gåtur ved vandet og jeres kærlighed i min indbakke (TAK🎈❤️) mindede det mig om at livet er som bølger🌊 = ALTID i bevægelse! Vi kan ikke styre dem, men vi kan lære at stå på dem🏄🏻‍♀️
.
Mindede mig selv om HVOR jeg er i dag, de skridt jeg HAR taget.
.
Det fælleskab vi har HER - som jeg hver dag er så høj over!🎈🤸🏻‍♀️Tro mig jeg må se skør ud hver gang jeg griner, smiler eller bliver rørt at jeres beskeder 🙈🥰
.
Hvad jeg prøver at sige er; min dag endte i solskin fordi jeg ved at ALT er i bevægelse og vi selv er med til at lukke lyset ind☀️❤️ Men det også er vigtigt vi rummer det svære - livet i ved🎈
.
OGOG så minder påske mig om vegansk æggesalat🐣🤤
Kan laves med flækærter, kikærter eller tofu - og den er skøn på rugbrød eller som bagel!
Hvis i savner en ide til påskebordet sætter jeg link i bio🚀😎
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganskæggesalat #påske #veganskfrokost #nemfrokost #bagelsandwich #frokost #madopskrifter  #vadveganeräter 
#veganbagel #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
PÅSKE PICNIC🐣🌯 Og WOW for et vejr☀️ Hvilken bedre måde at bruge den noget anderledes påske end med en picnic?🥰 
.
Solskin, frisk luft og en lækker madpakke under armen kan være en skøn måde at være sammen på (endda lidt flere end vi må indenfor🥳) 
Her for i 3 bud👆🏻 på picnicmadpakker som bla. Indeholder salat med dressing, bananpandekager, hummussandwich, grøntsagsstænger, tørret frugt mm.🤸🏻‍♀️
.
Har i påskeplaner?🐣💛💛
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#picnic #veggiebowl #foodprepping #grøntsager 
#spismeregrønt #6omdagen #nemmad #nemaftensmad #plantebaseret #frokost #aftensmad #sundhverdag #godmad #vegetarisk #vegansk #veganskmad #madinspiration #sundmad #madmedmedfølelse #livsstilsændring #sundlivsstil #farverigmad #instagramakademiet #foodpreparation #foodstagram #veganfood #veganbowls #greenbowl #plantbasedfood #wholefoodplantbased
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt