Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Bagværk - Brød - Glutenfri - Tilbehør
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Vegansk kernebrød uden mel – med tørret frugt og gulerod

kernebrød uden mel

Glutenfrit kernebrød uden mel. Dyb smag fra ristede kerner, frø og nødder. Havregryn for saftig midte, rosiner for sødme, hint af gulerod og tvist af appelsin. Tæt krumme, grov tekstur, saftig, sundt og fiberrigt. Uden olie, vegansk og naturligt glutenfri. Vidunderbrødet til ALT.

Hjemmebagt kernebrød uden mel – Brødet til alt

BrødET – VidunderET !
Frisk skåret – ristet – toppet med..

Polleladen.. Smeltet ovenpå en nyristet skive
Syltetøjen.. Gerne den hjemmelavede
Smøren..Smørba’ren
Peanutbutteren.. Crunchy, smooth – you do you
Hummus.. Rødbedehummus og syltede rødløg (siger det bare)
Plantepostej.. Hanegal laver en super lækker variant
Eller.. Just plain, SÅ godt er det


JA brødet til ALT!
Okay RO PÅ Alberte, overdriver du ikke liiiiige en anelse?.. NOPE.
Det ikke løgn når jeg siger der var livet FØR og EFTER kernebrødet uden mel 😉
AMEN jeg kan spise det hver dag, hele tiden og til ALT!!

Med få justeringer kan jeg skabe et brød med netop den smag jeg ønsker.
Sødt eller “neutral”.

Lige meget hvad smager dette kernebrød UIMODSTÅELIGT godt!
Som en krydsning mellem det berømte stenalderbrød og et groft kernebrød.

MEN uden den tunge konsistens fra stenalderbrød, æg og klistren..
DERIMOD lækkert, smagfyldt, en tæt krumme med bid i.

Gjort let og luftigt af havregryn, loppefrøskaller samt chiafrø.
Dybde fra ristede kerner, frø og nødder.
Sødmen fra rosiner, friskheden fra gulerod og strejf af appelsin.
Ja, som du hører har jeg fået en mindre (STOR) ny afhængighed..
BRØDET!!!

  • kernebrød uden mel ingredienser
  • kernebrød uden mel ingredienser

Kernebrød uden mel – vegansk, glutenfrit og uden olie

EN af de bedste ting ved hjemmebagt brød er vi 120% ved HVAD det indeholder. Vi kan selv sammensætte og sikre optimal næring samt råvarer af go kvalitet.
Dette kernebrød uden mel er ingen undtagelse. Jeg har nøje udvalgt en bred vifte af frø, kerner samt nødder – Tilsat havregryn som indeholder mange gode kostfibre, grønt fra gulerod samt krydderi og smag af appelsin samt kanel.
Ingredienserne er simple, ofte allerede på lager, ellers kan en tur i Rema eller Føtex gøre tricket.
Simple ingredienser med stor smag:

  • Havregryn (Glutenfrie) – Jeg køber dem billigt i Netto eller Rema.

  • Hel hirse – Nøddeagtig smag med lækkert bid. Kan du ikke finde hel hirse kan du sagtens udskifte med hel boghvede eller evt. ukogt quinoa.

  • Solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø – Skift rundt mellem frø/kerner og hvad skabet byder på. Jeg anbefaler dog at beholde hørfrø da de suger en del væske og sikrer brødets lækre tekstur.

  • Chiafrø – Sorte eller hvide kan bruges.

  • FiberHusk (Den gule)

  • Mandler – Udskift evt. med hasselnødder, valnødder eller ligende. Dog synes jeg hasselnødder samt mandler fungerer bedst.

  • Tørret frugt – Giver lækker sødme til brødet. Rosiner, abrikos, tranebær mm.

  • Gulerod – Prøv med revet sød kartoffel eller rødbede for anderledes smag og udtryk.

  • Appelsin + Kanel – Smagbooster. Leg med smagene og find din favorit.
    Evt. en salt version med rødbede, timian/rosmarin og appelsin.
    Kun fantasien sætter grænser.

Sundt og nærende kernebrød uden mel

Glutenfri bagning er sjovt, spændende og med de rigtige tips og tricks kan vi lave lækre brød med smag, struktur og fyldt med go næring.
Netop det giver kernebrødet uden mel. Her har vi en BRED vifte af nærende ingredienser, knald på vitaminer, mineraler samt kostfibre.

Ved brug af loppefrøskaller for vi et brød der samtidig bidrager til en sund og god fordøjelse. Loppefrøskaller indeholder vandopløslige fibre hvilket vil sige de binder væske til sig. De kan suge deres egen vægt op til 40 gange.
Fibre er gode da de passerer ret ufordøjede gennem vores sytem, ned til tarmen hvor de hjælper med at vedligeholde et sundt fordøjelsessystem.
Udover dette sikre fibre en god mæthedsfornemmelse samt et stabilt blodsukker igennem dagen.

kernebrød uden mel

Nemt, simpelt – Kernebrød uden mel

Godt brød tager tid, røremaskiner, surdej og uanede hævetider?
BARE ROLIG! Kernebrødet er nemt, hurtigt og kræver få enkle steps:

1 skål + 1 røreske + 1 lille rugbrødsform + Ingredienser.

ALT rørt sammen i hånden.

Hæver – Undskyld men HER kan jeg ikke trylle 😉 Brødet kræver 3-4 timer under fugtigt klæde. MEN du kan hæve det natten over og være klar på dagen).
Tålmodigheden kommer på prøve – haha.

1 time i ovnen.

Afkøler – (Vigtigt det afkøles i formen først så brødet kan samle sig ordentligt)
Liiiiidt mere tålmodighed 😉

BUM – lækkert brød uden at hive røremaskine, tusinde skåle eller surdej frem.

Nemt – Simpelt – Lækkert – Vanedannende !!

kernebrød uden mel

Glutenfri bagning – kernebrød uden mel i 2 versioner

Kernebrødet med mange muligheder!
Skal brødet bruges til frokostbordet – ostebordet – morgenmad – snack – eller noget helt 5.?
Byt rundt på smagsboostere og opnå lige netop den smag du ønsker.
Jeg har testet 2 versioner:

100 g abrikos i tern + appelsinskal + kanel
50 g revet gulerod + 50 g rosiner + appelsinskal + kanel


Men kun fantasien sætter grænser. Blot hold dig til de 100 g i alt.
Prøv fx. tranebær og lakrids.
Eller rødbede, appelsin og rosmarin/timian.


ELLER hvad med chokolade og hasselnødder?
ÅHH tror lige jeg selv skal teste den af – HAHA…
Der kun EN ting at sige – Bag løs 😉

Glutenfri bagning – brød, pandekager og cookies

Vild med at bage? Snup 3 lækre opskrifter – ALLE glutenfri, veganske og nemme at gå til. Mad skal være sjovt, lækkert og fuld af glæde!

  • Glutenfrit rugbrød – Sprød skorpe, saftig midte, tilsat sød kartoffel og kerner
  • Fluffy bananpandekager – Perfekt til morgenmad, snack eller sund dessert
  • Veganske chocolate chip cookies – Lækreste cookie både glutenfri og vegansk
kernebrød uden mel opskrift
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
5 fra 2 stemmer

Vegansk Kernebrød uden mel

Lækreste glutenfri kernebrød uden mel og æg. Fuld af kerner, frø, nødder og havregryn. Tilsat tørret frugt for sødme samt tvist af appelsin. Perfekt som snack, frokost eller morgenmad.
Forb. tid10 min
Tilb. tid1 t
Hævetid3 t
Samlet tid4 t 10 min
Kategori: Bagværk, Brød
Antal: 1 Brød
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

  • 60 g hel hirse (eller boghvede)
  • 60 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner
  • 85 g hørfrø
  • 60 g mandler (evt. groft hakket)
  • 180 g havregryn (evt. glutenfri)
  • 20 g chiafrø
  • 25 g fiberHusk (den gule variant)
  • 2 tsk flagesalt
  • 1 tsk kanel (kan udelades)
  • ½ stk appelsin, skallen (kan udelades)
  • 50 g rosiner (eller abrikos i tern*)
  • 50 g revet gulerod (*)
  • 1 spsk ahornsirup (eller tilsvarende)
  • 1 tsk æbleeddike (eller alm. eddike)
  • 450 g koldt vand (4,5 dl)

Topping

  • Håndfuld Blandede frø og kerner

Sådan gør du

  • Start med at tænd ovnen på 160 grader varmluft. Klargør bageplade med bagepapir.
  • Bland hel hirse, solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø samt mandler og spred dem ud på bagepladen. Bag dem i ovnen 10-12 min, indtil de tager let farve og begynder at dufte.
  • Bland imens havregryn, chiafrø, fiberHusk og salt sammen i en stor skål.
  • Når kerneblandingen er færdig tilsættes denne til havreblandingen. Rør godt rundt.
  • Tilsæt kanel, appelsinskal, rosin samt revet gulerod og rør godt rundt.
  • Bland ahornsirup, eddike og vand og tilsæt til skålen.
    Rør det hele grundigt sammen og lad dejen samle sig ca. 10 min. i skålen.
    Dejen vil være meget fast, det er hel perfekt.
  • Beklæd en lille rugbrødsform (ca. 20 X 10 cm evt. lidt større) med bagepapir.
    Kom dejen heri, glat overfladen og drys med kerner.
  • Lad brødet hæve på køl natten over eller ved stuetemperatur 3-4 timer.
  • Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn. (Har brødet stået på køl natten over tages det ud imens ovnen varmer op)
    Når ovnen er klar sættes brødet i ovnen og der skrues nu ned til 200 grader.
    Bag brødet ca. 1 time indtil overfladen er let gylden. Tjek og hold øje .
  • Lad brødet køle i formen ca. 1 time. Fjern herefter forsigtigt fra formen samt bagepapir og lad det afkøle helt på bagerist.
  • Brødet holder sig godt ca. 1 uge. Jeg opbevarer det på køl op til 2 uger.
    Server som det er, eller rist skiverne for lækkert resultat.

Noter / Tips og tricks

*Du kan udskifte imellem rosiner, abrikos og gulerod. Slutvægten skal være 100 g. 
Evt. 100 g abrikoser i tern. 
Eller 50 g rosin + 50 g revet gulerod. 
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

vegansk jordbærtærte

Vegansk jordbærtærte med vaniljecreme

tahin miso dressing

Tahindressing med miso - ala gomadressing

glutenfri spinatpandekager med marinerede svampe og mynte tzatziki

Glutenfri spinatpandekager med svampe og mynte tzatziki

gul smoothie bowl med appelsin chiagrød

Gul smoothie bowl med appelsin chiagrød

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
Glædelig mandag venner🎈En af weekendens højdepunkter var edamamedippen👆🏻💚 
Jeg brugte opskriften på ærtedip fra bloggen blot med edamamebønner i stedet for + 1 spsk. tahin👌🏻 YUM! 
.
Jeg elsker den let syrlige smag fra hvidvinseddiken krydret med friske krydderurter🌱
Jeg serveret med squashstrimler vendt med limesaft, ærteskud, cashewnødder, avocado, blåbær og en grøn olie lavet på basilikum🌿
.
Edamamedippen kan bruges som tilbehør, smøres i sandwich eller som dip til grøntsagsstænger🎯
For hvem er ikke med på dip holdet?🙋🏼‍♀️❤️ Find opskriften på bloggen under ærtedip💚
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #edamame #nemfrokost #grønsalat #edamamebeans #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #greensalad #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
CHIAMARMELADE🎈👇🏻 Weekenden har været fuld af god mad og leg i køkkenet - det er mit helle🎯 
Som del af overnight oats indlægget lavede jeg en nem marmelade med chia som er skøn at bruge som topping på grød, yoghurt, ovenpå brød eller indeni en fastelavnsbolle🙊
.
Jeg elsker den er let syrlig, knaser og har sødme fra vanilje👇🏻
1 glas:
*250g frosne hindbær.
*1 appelsin, saft + skal.
*1/2 vaniljestang /vaniljepulver.
*Evt. 1-2 spsk ahornsirup.
*2 spsk chiafrø.
.
Kog hindbær, appelsinskal + saft og vanilje op i ca. 5-10 min indtil bærrene er most. Tag af varmen og tilsæt chiafrø. Rør rundt og lad stå 5 min. 
Rør godt rundt igen, kom på glas og opbevar i køleskab🥳
.
Livet er nu engang sjovere når vi topper løs🚀
Håber jeres weekend har været dejlig og i er klar til at hoppe ind i en ny uge med mig🤸🏻‍♀️❤️
.
.
.
.
.
.
.
#overnightoats #grød #køleskabsgrød 
#porridge #chiajam #morgenmad #chiafrø #veganbreakfast #efterår #vadveganeräter 
#glutenfreiessen #plantebaseret #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #godmad #grøntsager #veganfoodspot #vegetarisk #madinspiration #vegansk #morgenmadsinspiration #whatveganseat #lækkerier #glutenfri #madmedmedfølelse #veganskmorgenmad
Open
FREDAGS FROKOST🥬 Hvordan er jeres uge gået på hjemmekontoret?💥 Min toppede i dag med en hurtig falafelsalat😎 
Jeg fandt nemlig @urtekram falafler til 10kr i @nettodk 😱 OH YES!! 
For friture ikke? Det ER godt😏
.
Det blev selfølgelig udnyttet til den lækreste hjememfrokost som i snildt kan lave både som frokost eller aftensmad gerne serveret med hummus til💪🏻
Falafelsalat:
*Spinat, sukkerærter, broccoli, agurk i strimler.
*Fennikel vendt med lime, dild og mynte🌱 (afhængig)😂
*Æble i tern, sorte oliven, avocado.
*Spicy falafler, ranchdressing fra bloggen.
*Pitabrød og evt. hummus.
.
Håber jeres fredag har været god og i er klar til weekend?🥳 
Nogle rare planer? Gåture, fastelavnsbollejagt eller bagning?🎈
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #falafel #nemfrokost #falafelbowl #pitabread #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #falafelsalad #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Jeg drømmer om💭🎯 Pulled portobello med coleslaw og syltede rødløg🤤 Serveret som burger eller i bowl med quinoa🍔💥
.
Portobello bages, strimles og vendes med hjemmelavet barbecue sauce👀
Det frækt, det comfort food, det er fuld af power💪🏻🔥
Nysgerrig på hvordan du tryller svampe til pulled portobello😎
.
Opskriften er på bloggen, link i bio🚀
Drømme går altså i opfyldelse🤪💭
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #pulledportobello #portobello #quinoarecipes #portobelloburger #comfortfood  #greenbowl  #veganburger 
#veggiebowl #veganburgers #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
SIMPELT🎈De små ting der gør forskellen, menneskerne vi har kær, smilet til vores forbipasserende, en god frokost, ja vores hverdagsmagi😌 
Selv i en tid som for alle er anderledes er dette vigtigt✨ 
. 
For mig er det vigtigt at huske på det SIMPLE❤️ Jeg har lært igennem årene at se og værdsætte det enkle, de små ting, alt det vi ofte glemmer men i sidste ende er limen i vores liv🎯
.
Jeg ELSKER at nørde med mad, finde sammensætninger der siger kapow men jeg elsker OGSÅ det simple🥑 Der hvor smagene kommer helt til sin ret og nydelsen får ekstra plads😌
.
En god rugbrødsmad smurt med flækærtehummus og toppet med feldsalat, avocado, granatæble og sorte oliven er simpelt og lækkert! Drys med lidt flagesalt og ristede kerner👌🏻
.
Husker i det simple og hvad er hverdagsmagi for jer?✨😌❤️
.
.
.
.
.
.
.
.
#avocadomad #hummuslove #veganskfrokost #nemfrokost #rugbrød #frokost #madopskrifter  #vadveganeräter 
#veggiebowl #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Foodprep game👉🏻🎯 Det er ingen hemmelighed at jeg er FAN!😎 Jeg drømmer om (man må godt drømme) engang at kunne gå i køkkenet med JER🌈❤️ holde workshop, have råvarerne i hænderne, kunne inspirere og give tips og tricks videre - DELE glæden⚡️ For Foodprep hjælper mig i min dagligdag på flere måder👇🏻
1. Jeg kan lave en lækkert frokost/aftensmad på 5 min. Der giver mig god energi, farver, mæthed💪🏻
2. Jeg sparer tid og tanker om “hvad skal jeg spise”🧐
3. Det bliver ALDRIG kedeligt og jeg undgår madspild da jeg snildt kan lave fx. spinatpandekager og bruge grøntresterne, som fyld. Lave en overnight oats med gulerod eller bruge bagte grøntsager i en curry🍜
.
Dette👆🏻 og meget mere skrev jeg sidste år et indlæg med mine bedste tips, tricks og hvilke køkkenredskaber jeg bruger🎯 jeg har lige opdateret det og linker i bio🚀
.
Foodprepper I eller kunne i godt tænke jer at kommer i gang?
Har i spørgsmål endelig stil dem herunder👇🏻❤️
.
.
.
.
.
.
.
#foodprep #madpakke #foodpreparation #lunchtime #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #madpakker #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #veganvitamin #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #whatveganseat #goodoldvegan #joinveganvultures #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt