Annonce

Veganske spinatpandekager – Lækre, grønne madpandekager

Veganske spinatpandekager med blot 6 ingredienser er de lækreste pandekager med spinat. Server ala madpandekager med fyld som nem aftensmad eller frokost. Nemme at lave, kan spises kolde og fryses ned.

veganske spinatpandekager

Veganske spinatpandekager

Pandekager til aftensmad eller frokost? JA TAK 😉
Spinatpandekager er de perfekte madpandekager når menuen står på hjemmelavede pandekager med fyld. De er ikke blot flotte at se på, men nemme og hurtige at lave og bidrager på grøntsagskontoen.
Spinatpandekagerne er lavet på en blanding på durum- og hvedemel hvilket gør de har den lækreste krumme, smager af pitabrød og kan fyldes med alverdens lækkerier.

Veganske spinatpandekager er:
  • Nemme at lave
  • Bløde og lækre
  • Børnevenlige
  • Sunde madpandekager
  • Uden æg og mælkeprodukter
  • Kan spises lune og kolde
  • Perfekt til tøm køleskabs mad

Opskrift på pandekager med spinat:

TIP: Lav evt. en stor portion, frys ned og tag op en dag hvor køleskabet skal tømmes for grøntsager og tilbehør. Lun dem kort i ovnen inden brug eller nyd dem kolde.

Reklamelinks er markeret med*
spinatpandekager
Gem til madplan

Veganske spinatpandekager

Spinatpandekager er perfekt til hjemmelavet wrap, fyldt med grønt, hummus og dressing. Rul et par ekstra og tag med på madpakke, eller spis dem som snack. Nemt og lækkert.
4,8 fra 4 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 8 stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

  • 130 g frisk spinat, skyllet
  • 4,5 dl kold vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk flagesalt
  • 15 g majsstivelse
  • 100 g durummel
  • 120 g hvedemel

Tilberedelse

  • Blend spinat, vand og olie sammen i blender.
  • Tilsæt de resterende ingredienser og blend til en lind og ensartet dej. Dejen vil være ret tynd.
    Lad dejen hvile ca. 15 min. før brug, her samler den sig og bliver tykkere.
  • Varm en slip-let pande op til middel-høj varme og tilsæt lidt olie. Fordel ca. 1 dl dej afhængig af størrelsen på din pande.
    Steg pandekagerne et par minutter på hver side. Fortsæt med resten af dejen.
    Det bliver ca. 8-10 pandekager afhængig af størrelse.
  • Server lune eller kolde med fyld eller brug dem på madpakken.
    Rester opbevares på køl.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Grønne madpandekager – nem og sund vegansk aftensmad eller frokost

Jeg er VILD med madpandekager til aftensmad og har ofte lavet denne opskrift på sunde madpandekager med fyld. Den er dog lidt tricky da pandekagerne laves af blot linser og vand + kræver lidt ekstra tålmodighed når de bages (men de smager forrygende og er super sunde og rig på protein).
Veganske spinatpandekager er derimod easy peasy at røre sammen, nemme at bage og de slipper panden perfekt. Jeg bruger en god slip-let pande og blot en lille smule neutral kokosolie.
Jeg laver dem ofte til aftensmad som grønne madpandekager med fyld og gemmer resten og nyder kolde til frokost. Ofte ruller jeg dem sammen med fyld om aftenen og så er der nem frokost dagen efter. Win-win.

TIP: Ønsker du en glutenfri spinatpandekage? Snup en lækker og nem opskrift HER
Eller prøv klassiske veganske pandekager og udelad sukker – Så har du de lækreste bløde madpandekager!

veganske spinatpandekager opskrift

Ingredienser til madpandekager uden æg:

Veganske spinatpandekager er super nemme at lave og ingredienserne har vi ofte i køleskabet (Måske vi lige skal købe spinat, men resten kan vi jo bruge som fyld). Vi bager uden æg hvilket kræver et par få tips, tricks og ændringer så spinatpandekagerne stadig er bløde og har en god struktur.

  • Vand:
    • Som væske bruger vi vand til at blende med spinaten.
  • Frisk spinat:
    • Frisk spinat, skyllet. Jeg køber mit færdigskyllet i pose. Jeg har ikke testet men frosset spinat.
  • Olivenolie:
    • En lille smule fedtstof til at binde dejen sammen. Du kan udelade men det gør dem ekstra lækre og bløde.
  • Durummel:
    • Jeg laver mine spinatpandekager på en blanding af durum og hvede hvilket giver en rigtig god struktur og mere intens smag – Lidt ala pitabrød!
    • Vil du gerne lave fuldkornspandekager kan du udskifte durummelet med fuldkornsmel. Blot vær opmærksom på konsistensen og juster evt. med lidt ekstra vand da fuldkornsmel suger mere væde. Konsistensen bliver samtidig ikke hel ligeså blød.
  • Hvedemel:
    • Hvedemel hjælper pandekagen med at binde sammen og giver struktur.
    • Ønsker du en glutenfri version er der en lækker opskrift på glutenfri spinatpandekager her.
  • Maizena:
    • Veganske spinatpandekager er uden æg som traditionelt fungerer som bindemiddel. Da vi udelader æg, giver maizena struktur og binder pandekagerne perfekt sammen. Helt som vi ser det med klassisk veganske pandekager.
  • Bagepulver, salt:
    • Da vi ikke bruger æg i dejen tilføjer vi lidt bagepulver for løft og luftighed. Salt er vigtig for at afbalancere smagene.

Nemme spinatpandekager med fyld

Jeg nyder at servere madpandekager til aftensmad da mulighederne for fyld er uendelig og kan kombineres med foodprep eller tøm-køleskabet.
Varier fyldet med alt fra grøntsager, både bagte og friske samt proteinkilder, syltede råvarer, spread samt diverse dip og dressinger som tilbehør.
Pandekagerne kan nydes lune eller kolde og er ligeledes skønne på madpakken dagen efter, så du kan snildt rulle dig en wrap og pakke med i tasken.

Ideér til fyld – veganske madpandekager:

Herunder for i et par ideér til lækkert fyld. Tag gerne fra hver gruppe så du opnår mæthed og får en masse gode næringstoffer. Læs meget mere og få flere ideér til fyld i indlægget om hvordan jeg sammensætter fyld i madpandekager og buddha bowls. Læs guiden her.

  • Grøntsager: Spinat, spidskål, agurk, tomat, bagte sød kartoffel…
  • Proteinkilder: Hummus, stegt tofu, linser, bønner..
  • Sunde fedtstoffer: Avocado, dressing, ristede kerner/frø…
  • Topping og tilbehør: Syltede rødløg, syltet fennikel, tzatziki, soltørrede tomater, oliven..
grønne pandekager med spinat
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments