Veganske pandekager – Tynde og klassiske

veganske pandekager

Hjemmelavede veganske pandekager som er perfekt tynde, klassiske i smag og konsistens. Min bedste opskrift på pandekager uden æg og mælk er nemme at lave, super lækre og perfekt til sød morgenmad eller skøn dessert. Kræver få ingredienser og er klar på 30 min. og slipper let panden. Flip, flop og server veganske pandekager med is, syltetøj, sukker eller nyd dem som de er.

Veganske pandekager – Klassiske og lækre

Jeg håber i ALLE vil elske dagens opskrift på pandekager ligeså meget som vi gør herhjemme. Jeg har NØRDET, testet, blevet inspireret af Mette Blomsterberg opskrift og endelig fundet den helt perfekte pandekagedej uden æg og mælk men som stadig er tynde, lækre, med smør og sukker! Og som ekstra bonus slipper de panden perfekt helt uden ekstra fedtstof.
YES YES YEEES!

Før vi rigtig dykker ned i opskriften på veganske pandekager som er gammeldags, perfekt søde, bløde og vaniljeprikket vil jeg dele HVORFOR denne opskrift har en hel særlig betydning…

“Det var seriøst lækkert!…
Lige dér missede søsterhjertet et slag!
Min lillebros besked efter at have smagt pandekagerne (som pandekage lagkage – den opskrift kommer snart)..

Jeg har været SÅ spændt, nervøs og haft sommerfugle i maven over at skulle udvikle opskrift på veganske pandekager. Og der skulle gå 2 år med bloggen før jeg fandt modet – Haha..
Præstationsangst. Hvorfor?
Fordi min lillebrors yndlings dessert har ligeså længe jeg husker været pandekager. Helt specifikt Mette Blomsterbergs pandekager. De var perfekt søde, lavet med smeltet smør og alt hvad man kunne drømme om.

Jeg har bagt dem flere gange end jeg kan tælle. De skabte glæde, nærvær og var en måde for mig, at vise min kærlighed, i den periode hvor jeg havde det meget svært, både psykisk og fysisk.
Min lillebror var tilskuer og har stået meget igennem på min bekostning..
Jeg bliver stadig rørt den dag i dag, for vi havde (har) et særligt bånd, og han viste altid hvornår jeg trængte til et kram, og han troede ALTID på mig og min rejse!

TAK lillebror! Opskriften på veganske pandekager er TIL DIG – Elsker dig..
Og pandekager – Ha Ha.

Veganske pandekager er:

  • Familiens favorit
  • Tynde og bløde
  • Ustyrlig vanedannende
  • Perfekt søde
  • Nemme at lave
  • Slipper let panden
  • Vegansk
  • Uden æg og mælkeprodukter
  • & seriøst L.Æ.K.R.E
veganske pandekager uden æg

Klassiske pandekager uden æg – 7 simple Ingredienser:

Der er noget særligt dansk over gammeldags pandekager. Jeg tænker Rasmus Klump, fødselsdage, desserter og hygge med familien.
Det gode ved pandekager er det er instant lykke – På 30 min. kan dejen være klar og du kan begynde at stege tynde lækre pandekager. Lige til at servere med alt fra syltetøj, sukker og is. Hmmm…

Men pandekager uden æg?!!
Jeps det kan være tricky tænker man. Men ærligt; Det slet ikke så svært, og du vil ikke savne dem. Pandekagedej uden æg betyder også, at vi nemt har alle ingredienser på lager og snildt kan piske en omgang sammen. DET er instant pandekage lykke.

Alt du behøver til dagens opskrift på veganske pandekager uden æg (hele opskrift ligger nederst i indlæg):

  • NEUTRAL SOYAMÆLK
  • HVEDEMEL
  • SUKKER
  • BAGEPULVER
  • NIP SALT
  • VANILJESTANG
  • VEGANSK SMØR
tynde veganske pandekager

Sådan laver du veganske pandekager – Nem opskrift:

Nogle gange har man akut trang til pandekager (tro mig det sker) og så det perfekt med en nem opskrift!
Veganske pandekager smager ikke blot skønt men er tilmed også hurtige og nemme at lave.

Fremgangsmåden minder meget om traditionelle pandekager blot uden æg.
Vi pisker mel, sukker og krydderier sammen med plantemælk til en hel glat dej, husk at pisk godt til. Imens smelter vi smør på vores pandekagepande. Når smørret er smeltet, hælder vi forsigtigt i dejen mens vi fortsat pisker langsomt.
Når al smørret er optaget i dejen er den glat, lækker og klar til at komme på køl 30 min. (eller længere) Dejen skal samle sig og trække smag.

Nu vi klar til at varme vores pandekagepande godt op og ellers give den gas med at flip floppe pandekager, ellers blot brug en spatel som jeg – Haha..

SMØR I PANDEKAGEDEJ:
Jeg tilsætter smeltet smør til dejen af 2 årsager. Smagen i vores pandekager bliver så meget bedre, rund og fyldig. Når vi fjerner æg mangler vi fedtstof og det bidrager smeltet vegansk smør med. Jeg ville ikke udelade!

Smørret gør samtidig at vores pandekager nemt slipper panden uden ekstra fedtstof, jeg anbefaler stadig en god slip-let pande, men pandekagedej med smeltet smør har aldrig gået galt for mig! Heller ikke den første 😉

veganske pandekager med topping

7 tips til veganske pandekager:

  1. Kan jeg bruge en anden plantemælk?
    1. Du kan snildt erstatte soya med anden plantemælk, fx. havre eller mandelmælk.
  2. Pisk dejen godt sammen og undgå klumper:
    1. Vær god med piskeriset og sørg for du har pisket alle klumperne ud inden du tilsætter smørret.
  3. Smelt smørret på din pandekage pande:
    1. Brug gerne din pandekage pande til at smelte smørret. På den måde har du allerede mættet den med fedtstof.
  4. Lad dejen hvile 30 min. inden du steger dem:
    1. Det vigtigt at lade deje samle sig da den her bliver nemmer at bage med og hænger bedre sammen.
  5. Brug en god slip-let pande:
    1. Jeg anbefaler en god slip-let pande når vi skal bage pandekager. Det vil gøre arbejdet meget lettere og du kan undvære ekstra fedtstof ved stegning.
  6. Husk at varm din pande godt op inden brug:
    1. Hav tålmodighed og lad din pande blive godt varm inden du steger den første. Jeg steger mine pandekager vej middel-høj varme.
  7. Opbevaring og holdbarhed af veganske pandekager:
    1. Spises pandekagerne ikke samme dag opbevares de tildækkes i køleskab. Herfra kan de varmes i ovn ved ca. 100 grader indtil lune eller spises kolde.

Veganske pandekager – Spørgsmål og svar:

  • Hvordan undgår jeg klumper i min pandekagedej?
    • Pisk godt i starten og tilføj lidt mælk af gangen.
  • Skal dejen hvile inden brug?
    • Ja, jeg anbefaler klart du lader din pandekagedej hvile på køl inden. Dette gør din pandekagedej samler sig og bliver lettere at stege. Dejen samler ligeledes smag.
  • Kan jeg lave dejen uden smør?
    • Jeg har ikke testet dette og vil ikke anbefale. Smørret bidrager med smag og giver vores pandekager deres lækre bløde konsistens.
  • Kan jeg fryse mine pandekager?
    • Jeg anbefaler ikke du fryser dine pandekager da konsistensen bliver anderledes.
  • Glutenfri veganske pandekager?
  • Kan jeg lave dem til veganske madpandekager?
    • Du kan snildt bruge opskriften til luksus madpandekager. Blot udelad sukker, citron, vanilje og kardemomme. Følg ellers opskrift som beskrevet.
gammeldags veganske pandekager

Inspiration til servering af veganske pandekager:

Pandekager MED topping, fyld og tilbehør. Veganske pandekager smager herligt alene men det er også luksuriøst med fyld. Her er nogle af mine favoritter:

  • Vegansk lemoncurd
    • Elsker det syrlige tvist op imod de søde pandekager.
  • Sukker og flormelis
    • Klassisk og godt.
  • Friske bær og frugter
    • Særligt friske bær i sæson er så lækkert.
  • Chiamarmelade eller din yndlings marmelade
    • I min familie har vi altid spist hindbærmarmelade og mormors solbærsyltetøj, måske i også har traditioner med jeres marmelade.
  • Hjemmelavet kompot
  • Is, vegansk nutella
    • Der findes efterhånden et utal af vegnaske is i butikkerner. Prøv fx. Naturli´eller sorbetis fra Irma.

Opskrift på veganske pandekager:

gammeldags veganske pandekager

Veganske pandekager

Veganske pandekager som er tynde, lækre og klassike. Pandekager uden æg er nemme at lave og smager fantastisk. Server med alt fra syltetøj, sukker, bær og is eller nyd dem som de er.
5 fra 2 stemmer
Antal: 8 stk
Forberedelse20 min
Tilberedelse10 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 400 g soyamælk (ell. anden plantemælk)
  • 60 g vegansk smør
  • 160 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 50 g sukker
  • ½ stk vaniljestang (ell. 1 tsk. vaniljesukker)
  • ¼ tsk kardemomme (kan udelades)
  • ½ stk citron, skallen (kan udelades)

Tilberedelse

  • Start med at smelte smørret på den pande du ønsker at lave pandekager på. Sæt til side.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og mos dem med 1 spsk. af rørsukkeret så kornene fordeles.
  • I skål bland hvedemel, bagepulver, nip salt, hjemmelavet vaniljesukker samt resterende rørsukker. Pisk let rundt så blandingen er jævn.
  • Tilsæt nu plantemælk lidt af gangen, pisk godt så du undgår klumper i dejen. Tilføj herefter i tynd stråle dit smeltede smør i dejen, imens du pisker forsigtigt. Dejen vil være meget tynd, der er helt perfekt.
    Stil dejen på køl ca. 30 min. gerne længere.
  • Varm en pandekagepande op til medium/høj varme og vent til den er helt varm før du begynder. Har du en slip-let pandekage pande er dette at forestrække.
    *Evt. brug et stykke køkkenrulle hvis du har for meget overskydende smør på panden fra da du smeltede smør til dejen.
  • Tilføj nu ca. ¾-1 dl dej til panden, afhængig af hvor stor din pande er. Fordel dejen jævnt ved at tippe panden rundt i cirkler.
  • Lad pandekagen stege til den er fast på toppen og begynder at slippe. Vend den rundt og steg færdig. Fortsæt med resten af dejen. Drys gerne lidt sukker på hver pandekage i stakken inden du kommer den næste ovenpå.
  • Server med ønsket fyld; Alt fra sukker, marmelade, is, nutella, sirup, lemon curd og friske bær.
  • Eventuelle rester opbevares i køleskab og kan spises kolde eller lunes kort i ovn ved ca. 100°.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Meget mere pandekage lykke

Vi afrunder med lidt ekstra pandekage eufori. For kan man få for meget? Haha..
Her for i 2 salte og 2 søde pandekage opskrifter:

Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments