Syltet fennikel – sprød, syrlig, sød! 2 Bowls til inspiration

syltet fennikel i glas

Syltet fennikel! Hvad kan jeg sige?

  1. LAKRIDS – Holy Moly jeg elsker det tvist!!
    Fennikel der bidrager med lakridstoner og dermed giver det lækreste smagsboost i madlavning.
    Jeg bruger den både bagt, vendt i lidt olie samt krydderi.
    Eller skåret i tynde skiver og vendt i salater. HAPS..
    Men NU syltet!! Det er min nye afhængighed!! 3 glas lavet på 1 uge.. Haha!
  2. TOPPING – gør jo livet liiiidt sjovere og maden for dens sag skyld! Syltet rødløg har LÆNGE været min fortrukne. Men nu? Der er KAMP til stregen! Game on 😉
    MEEEEN ved i hvad? Man kan ikke få for mage toppings!
    Sylt du bare løs!!
    Fyld køleskabet op, tag en med på arbejde, giv en kollega, ven, familie – Tro mig du vil være elsket (endnu mere). Kærlighed i et sylteglas.
    For kender vi det ikke alle, hvordan de små ting nemlig gør HELE forskellen.

    Har du smagt syltet rødløg? Toppingen der ALDRIG slår fejl. Snup opskriften HER.

  3. SYLTNING – Jeg har altid haft en crush på syltede grøntsager. Alt fra syltet agurk, asier, rødbede, cornichoner. Men ALLERMEST min mormors hjemmesyltede squashblanding.
    Den drømmer jeg stadig om – er allerede igang med at eksperimentere, så den bliver HEL som jeg ved bedst (lidt trylleri med Helse Else, fjerne noget sukker og tilføje sødme andetsted) Hvorfor ikke bruge naturens sødme når vi kan! Jeg er fan.

    Tilbage Alberte – FOKUS. Amen når jeg først snakker mad!…haha
    Syltning – Ja det ER bare godt!!! Er i med mig – har i EN ynglings syltevare?
    Måske er i klar på en NY?

syltet fennikel – lakrids med et tvist

Fennikel(lakrids) – eddike – appelsin – dild.
Say no more!!!
Få ingredienser, STOR smag.
Fennikel har aldrig været en grøntsag jeg kendte eller brugte før jeg blev plantebaseret – SAY WHAT?!! Men ja, jeg kommer fra et hjem hvor vi har brugt de mere traditionelle grøntsager. Men at gå på opdagelse i grøntsagsriget er jo en GAVE!! Tag blot hokkaido, sød kartoffel og fennikel som er mine nye bedste venner.
Fedt de er i sæson!!

Da min mave er MEGET sart overfor, FOR mange rå grøntsager, tænker jeg ofte bagt – kogt – eller syltet når jeg leger med grøntsager.
Der kom tanken: Syltet fennikel? Hvorfor ikke?
Mig ud i køkkenet – tog min grundlage fra syltede rødløg, ændrede lidt i mængder, tilsatte dild….
1..2..3.. NY afhængighed var skabt!!
Jeg spiser dem i alt på alt (næsten HAHA) Herunder giver jeg 2 bowls til inspiration, begge lavet til aftensmad, sammensat efter min bowl-opbygning.
Det indlæg glæder jeg mig til at dele med jer 😉
Indtil kan i følge med herunder.

buddhabowls med syltet fennikel

Jeg er MEGA vanemenneske, men det gør mig ikke noget. Jeg spiser fx. 29 ud af 30 dage buddhabowls til aftensmad.
Det FUNGERER for mig. I mit lille køkken på Amager, med mine foodprep bøtter tager det ingen tid.
Noget som er vigtigt, da jeg om aftenen er ved at løbe tør for energi. Især mentalt. Her er det vigtigt at jeg kan sammensætte et sundt og nærende måltid uden at skulle overveje, tænke og veje frem og tilbage.
Men bruge mine faste principper og på max 10 min. have mad klar.
Her for du 2 bowls til inspiration, hvor jeg har anvendt syltet fennikel. ENJOY!

  1. Skål til venstre: Bund af spinat Grønt fra dampet broccoli, agurk i tern, fintsnittet bladselleri, rød peberfrugt samt ovnbagt hokkaido.
    Proteinkilden er kogte belugalinser (jeg køber herfra) vendt med kogt quinoa. (ca 3 dl kogt)
    Toppet med syltet fennikel, 2 store spsk. tahin, sorte sesamfrø, dadler i tern samt chiliflager. Jeg tilføjer samtidig lidt af lagen fra fennikel over salaten for at give syre samt sødme fra appelsin.
  2. Skål til højre: Bund af feldsalat. Toppet med en rest kartoffelsalat med grønne ærter, kapers, kirsebær (blot de bær du kan købe) vendt i min lækre Appelsinvinaigrette.
    Bladselleri og agurk. Proteinkilde fra kogt quinoa vendt med sorte bønner.
    Toppet med dadler, syltet fennikel samt ekstra appelsinvinaigrette.
syltet fenikel i glas

Syltet fennikel

Sur, sød, sprødt med et tvist af orange og dild. Syltet fennikel er den perfekte topping samt smagsgiver til alt fra rygbrødmadder, salater, bowls. Syltet fennikel giver dig det sidste touch.
5 fra 5 stemmer
Antal: 1 glas
Forberedelse10 min
Tilberedelse1 t
I alt1 t 10 min

Ingredienser

  • 1 knold fennikel
  • 1 stk appelsin (saft og skal)
  • dl eddike (Jeg bruger halv æblecidereddike samt lagereddike)
  • ¾-1 dl vand
  • 2-3 spsk rørsukker
  • 1 tsk peberkorn
  • ½ bundt dild (gerne skærmdild hvis muligt)
  • evt 1 tsk fennikel eller sennepskorn

Tilberedelse

  • Klargør fennikel, ved at tage den værste top af, skyl grundingt og halver på midten.
    Snit herefter fine skriver på mandolinjern og kom i passende sylteglas. Hak dild og kom ved.
  • Alle ingredienser til lagen kommes i gryde og gives et kort opkog, til sukkeren smelter.
    Hæld straks over i glasset hvorefter det lukkes godt. Lad gerne hvile min. 4 timer før servering, da det gør fenniklen optager smag samt bliver lækker sprød.

Noter

TIP: Jeg bruger ofte lagen direkte i mine salater som smagsgiver, eller til at kramme evt. kål.  
Brug evt. lagen rørt sammen med tahin, citronsaft, vand samt krydderier – Lækker tahindressing på ingen tid. 
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
8 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments