Sunde bananpandekager med quinoamel

banan pandekager med quinoamel

De PERFEKTE, luftige, sunde bananpandekager med quinoamel! FÅ ingredienser – stor smag. Hurtigt lavet i blenderen og fuld af protein. Sunde og syndige på en gang!!

perfekt luftige glutenfri bananpandekager

Jeg kan slet ikke få mine små fedtede (pandekager spises jo med fingrene) hænder ned over HVOR lækre bananpandekager med quinoamel er… ÅRRHH!!!
Sunde, søde, luftige og MEGA nemme. Ja min favorit!

NO shit Sherlock! De vegansk og glutenfri dvs. er uden æg eller hvede men stadig utrolig luftige og tilmed en bombe af næringsstoffer – HVORDAN tænker du måske?
JOOOO… “trommehvirvel”: Amen det jo så spændende hvis du ikke har gættet det, HAHA!

Quinoamel er svaret på vores glutenfri veganske pandekagebønner

Jeg har ALTID været sådan lidt semi skeptisk hvad angår glutenfrit mel – det altså en svær fætter!
Det kan være tricky at skabe luftigt bagværk uden gluten(hvede) samt æg, som tilmed ikke smager af halv-fesne bønner samt har konsistens af tyggegummi = KEDELIGT!!

Var jeg skeptisk? – JA!!
Nok derfor jeg først nu begynder at udfordre verden af glutenfri mel, leger og nørder rundt.
SÅ hvorfor ikke starte rejsen med pandekager? Right?!

Måske også LIIIIDT dristisk. Min pandekage standard er nemlig høj!!!
Det fortalte jeg om HER
OOOOG min familie er de største pandekage entusiaster, spiser ikke plantebaseret eller glutenfrit og har en MEGET sød tand. SÅÅÅ..
Dommen ville være ærlig og retfærdig.
BRING IT ON!!!!

bananpandekager med quinoamel

vegansk, glutenfri bananpandekager fuld af protein

Jeg gik i nørdehjørnet, ville gerne skabe en sød, luftig bananpandekage.
En pandekage der BÅDE smagte lækkert OG var:
– Sund
– Nærende
– Glutenfri
– Naturlig sødet
– Proteinrig
– Nemme

Blenderen samt ingredienser blev fundet frem.
GAME ON!
  • Banan – så modne som muligt, her skabes naturlig sødme.
  • Mandelsmør – smager ÅHH så godt, afrunder smagen samt gør vores dej bedre hænger
    sammen.
  • Plantemælk – Jeg bruger soya-vanilje som både giver sødme samt vaniljesmag.
  • Quinoamel – Giver den luftige konsistens.
    Kan du ikke lide smagen eller finde det, kan du evt. erstatte med hvid rismel, almindelig hvedemel eller havremel. Men juster evt. så du opnår den rigtige tykkelse.
  • Citronsaft og skal – Du kender mig og mine syre-tvist.
    MEN husk selve saften er vigtig i reaktion med natron.
  • Vanilje – Hvem prøver jeg at narre – dobbelt op på vanilje, JATAK! – haha.

SÅ.
Fandt mine über overmodne bananer frem, tvist af citron, mandelsmør samt soyavanilje. Syre, sødme, fedme. OKAY.. Så langt så godt.
MELET? Valget stod mellem quinoa, havre, kikærte.

Quinoamelet vandt. I blenderen med bagepulver, natron samt et nip salt (fremhæver smagen)
Blende kort. Ligesom ved muffins ødelægger vi dejen når vi overmikser.

Slip let panden blev fundet frem. Varmet op til middelvarme. Lidt kokosolie kom på.
NU skulle de stå prøven.
De små pandekager begyndte så småt at boble, duften sprede sig. Jeg havde det som et lille barm i 0. Klasse. SPÆNDT!!!
FLIP FLOP.. det gik som en leg.
Næste side. Tålmodighed er en dyd her 😉

1.2.3…12 styks luftige pandekager lå klar på risten. Nemt, hurtigt og lækkert i en fart.
Første bid.. SH*T (sorry) de var gode!!
Jeg havde SLET ikke turde håbe på SÅ luftig, let bananpandekage!!

Det var FØRSTE gang jeg lavede pandekager til MIG selv, efter min spiseforstyrrelse. Hele oplevelsen var surrealistisk. Næring til krop og sjæl og en glæde der bredte sig i min krop. At jeg ENDELIG er der hvor jeg NYDER, udfordre og SMAGER på verden!!!
Mit madglade sind for lov at leve og lege. Bananpandekager med quinoamel var en sand glæde! Især i maven 😉

NÅ familien. Dommen.
De var skeptiske blot ved tanken – HAHA..
Men AL skepsis faldt til jorden med et HØJHLYDT: MMMmmM!!
Jeg har allerede lavet portionen flere gange. For pandekager med quinoamel er et kæmpe hit!!
HURRAA! Pandekagefest.

nemme, sunde bananpandekager med quinoamel

Kender i Quiona? Det en plante som bærer de supersunde små frø vi anvender til madlavning. De findes i flere farver, kan koges og herefter nydes i salater, som tilbehør, i bønnebøffer, bowls – ja mulighederne er mange!

Quinoa er utrolig næringsrigt ved at indeholde alle de essentielle aminosyre, højt proteinindhold samt en kilde til sunde fedtsyrer herunder Omega 3.
Amen HALLELUJA!!!
Af samme grund anvender jeg ofte quinoa i min madlavning som kilde til plantebaseret protein.
SÅÅ hvorfor ikke bage med dem?

Quinoamel laves ved at riste quinoa og herefter blende dem HELT fint til mel. Farven er let gylden og smagen vi opnår er let nøddeagtig.
Quinoamel er stadig ikke så udbredt i supermarkederne, men jeg vil virkelig anbefale jer at prøve. Jeg fandt i netto fra Urtekram men det kan ligeledes købes i Helsekost butikker.
Tør du kaste dig ud i det, kan du lave din hjemmelavede quinoamel, jeg linker nede i opskriften.

Tips til de perfekte pandekager:

Hvem ønsker ikke perfekte pandekager HVER gang? Her er mine små fif som forhåbentlig sikre dig en gedigen pandekagefest:

  • Pas på ikke at overmikse! Blend blot til dejen er jævn. Ellers ender vi med en tung dej der ikke vil skabe luft og lethed ved bagning.

  • Slip let pande, gerne en smule kokosolie – Lidt olie hjælper på vi undgår ødelagte pandekager. Selv på slip-let pander kan dette ske, især når vi har en dej med lidt fedtstof.

  • Middel varme – VIGTIGT skru IKKE fuld op for varmen. Dette gør pandekagerne når at blive sorte før de er gennembagte. Lad varmen stå på middel og dine pandekager få 2-3 min på hver side. Hver kogeplade arter sig forskellig så hold øje, men skru ikke mere op end ca. 2/3 af samlet varmekapacitet.

  • Varm panden op – Varm panden godt op gør du begynder at stege, så du sikrer en jævn bagning.

  • Vend først når der er små bobler og kanten samler sig – Pas på ikke at vende pandekagen for tidligt. Vent til kanterne begynder at samle sig og bobler komme op af dejen. Brug forsigtigt en spatel og vend hurtigt.

  • Frysevenlige – Fordel pandekagerne i frysevenlige poser (gerne genbrugelige). Tag dem op min. 3 timer før og spis dem kolde, eller lun dem med fordel lidt i ovnen.

  • Er din dej for tyk? – Der er stor forskel på quinoamel og afhængig af mærke samt hvor modne dine bananer er kan du evt. justere tykkelsen med ekstra plantemælk. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej.
bananpandekager med quinoamel

pandekagefest – snacks og sunde lækkerier

Er du som mig FAAAN af pandekager, snack og gerne den sunde slags der fylder kroppen med GO næring men samtidig smager som en drøm? ÅÅH – JA TAK !!
Så der kun EN ting at fortæller – ej okay 3!!!

Pandekager med græskar – 2 drømme i 1 – Prøv de lækre basser HER
Syndig snack med den berømte smag? NYD de sunde romkugler på BØNNER!
Mere til lakrids og knas? Snup en dadelkugle med tahin og lakrids HER

bananpandekager med quinoamel

Sunde bananpandekager med quinoamel

Luftige, sunde, nemme bananpandekager, lavet på quinoamel hvilket gør dem særlig proteinrige. Spis dem til morgenmad, snack, sund dessert – server gerne med kold yoghurt, ahornsirup, kokoschips samt bær eller nyd dem lige som de er. Her kan HELE familien være med.
4.75 fra 4 stemmer
Antal: 10 stk
Forberedelse5 min
Tilberedelse15 min
I alt20 min

Ingredienser

  • 2 stk bananer (200g)
  • 1,5 dl plantemælk (evt. soyavanilje)
  • 1 spsk citronsaft (ell. æblecidereddike)
  • evt. ½ stk citron (skallen)
  • 1 spsk mandelsmør ell. anden nøddesmør
  • 2 spsk agavesirup (kan udelades)
  • 1 tsk vaniljesukker (ell. ½ vaniljepulver)
  • 150 g quinoamel (alternativer i noter)
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 nip salt

Tilberedelse

  • Tilføj alle de våde ingredienser samt vanilje til blenderen og kør ensartet.
  • Tilføj de tørre ingredienser og blend dejen jævn, fri for klumper. Pas på ikke at overblende dejen.
    Kan evt. gøres med piskeris hvis du ikke har en blender til rådighed, men resultatet vil ikke vær nær lige så fluffy og blød.
    *Der er stor forskel på quinoamel. Afhængig af mærke samt hvor modne dine bananer er kan du evt. justere dejen med lidt ekstra plantemælk hvis den er blevet for tyk. Dejen skal være som en tyk pandekagedej men ikke fast.
  • Varm en slip-let pande op til middelvarme. (vigtigt den ikke er FOR varm)
  • Sæt klatter af ca. ⅔ dej på panden. (jeg anbefaler at bruge en smule kokosolie da det sikre dem fra at hænge fast)
  • Steg dem 2-3 min på hver side eller indtil kanten samler sig og små luftbobler kommer i overfladen. Vend og steg færdig.
  • Sæt af på rist og fortsæt indtil du har brugt al dejen. Jeg får ca. 10-12 ud af portionen.
  • Nyd dem lune eller kolde. Tiltøj din ynglingstopping eller spis som de er.
  • Pandekagerne kan fryses og tages op efter behov. Så lav gerne dobbelt portion og hav til skole, arbejde, snack mm.

Noter

* Du kan udelade fedtstof, men det giver en klart bedre dej, mere luftig og gør ligeledes nemmere at stege. 
**Jeg køber quinoamel fra Urtekram som er meget finmalet, juster evt. i mængde hvis din er mere grov eller hjemmelavet.
Du kan evt. lave din egen med quinoaflager der blendes fint, eller ved brug af rå quinoa der ristes og blendes. HER er en videoguide.
Du kan bruge havremel eller hvis rismel i stedet.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments