Annonce

Sunde bananpandekager – Glutenfri og vegansk

veganske sunde bananpandekager

De PERFEKTE, luftige, sunde bananpandekager med quinoamel! FÅ ingredienser – stor smag. Hurtigt at lave i blenderen og fuld af protein. Sunde og syndige på en gang!!

Sunde bananpandekager – Himmelsk lækre og glutenfri

Jeg kan slet ikke få mine små fedtede (pandekager spises jo med fingrene) hænder ned over HVOR lækre bananpandekager er…ÅRRHH!!!
Sunde, søde, luftige og MEGA nemme. Ja min favorit!

De er OGSÅ vegansk og glutenfri.
Bananpandekager uden æg eller hvede men stadig utrolig luftige og tilmed en bombe af næringsstoffer.
HVORDAN? tænker du måske?
JOOOO… “trommehvirvel”: Amen det jo så spændende hvis du ikke har gættet det.. HA HA!

QUINOAMEL ER SVARET PÅ VORES GLUTENFRI BANANPANDEKAGE DRØM!

Jeg glæder mig HELT afsindet til at dele opskriften på sunde bananpandekager, som allerede er spist i stakkevis af familie og venner.
OG har du ikke quinoamel på lager så kan du SNILDT bruge almindelig hvedemel.
Sunde bananpandekager er for ALLE:

  • Sunde
  • Luftige
  • Mættende og proteinrig
  • Glutenfri eller med hvedemel
  • Naturlig sødet
  • Perfekt snack eller morgenmad
  • Børnevenlige
  • Nemme at lave

Opskrift på sunde bananpandekager

Reklamelinks er markeret med*
veganske bananpandekager
Gem til madplan

Sunde bananpandekager – Glutenfri

Luftige, sunde bananpandekager, lavet på quinoamel hvilket gør dem særlig proteinrige. Spis dem til morgenmad, snack eller sund dessert. Kan nemt fryses nem og tages op efter behov.
4,7 fra 9 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 10 stk
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

  • 2 stk store bananer
  • 150 g plantemælk
  • ½ stk citron
  • 1 spsk nøddesmør
  • 2 spsk agavesirup
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 150 g quinoamel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 nip salt

Tilberedelse

  • Tilføj banan (ca. 200g), plantemælk, skal og saft fra ½ citron, nøddesmør, agavesirup og vaniljesukker til blender og blend indtil lind masse.
  • Tilføj alle de tørre ingredienser og blend dejen jævn, fri for klumper. Pas på ikke at overblende dejen.
    Kan evt. gøres med piskeris hvis du ikke har en blender til rådighed, men resultatet vil ikke vær nær lige så fluffy og blød.
    *Der er stor forskel på quinoamel. Afhængig af mærke samt hvor modne dine bananer er kan du evt. justere dejen med lidt ekstra plantemælk hvis den er blevet for tyk. Dejen skal være som en tyk pandekagedej men ikke fast.
    *Se indlæg for alternativer til quinoamel.
  • Varm en slip-let pande op til middelvarme. (Vigtigt den ikke er FOR varm, min står på 5/6 ud af 9)
  • Sæt klatter af ca. ⅔ dl dej på panden. (Jeg anbefaler at bruge en smule kokosolie da det sikre de ikke hænger fast). Steg dem 2-3 min på hver side eller indtil kanten samler sig og små luftbobler kommer i overfladen. Vend og steg færdig.
  • Sæt af på rist og fortsæt indtil du har brugt al dejen. Jeg får ca. 10 stk. ud af portionen.
  • Nyd dem lune eller kolde. Tiltøj din ynglingstopping eller spis som de er.
  • Pandekagerne kan fryses og tages op efter behov. Så lav gerne dobbelt portion og hav til skole, arbejde, snack mm.
    TIP: Skal de serveres for baby 6+ måneder kan du udelade salt og agavesirup.

Noter

*Jeg køber quinoamel fra Urtekram som er meget finmalet. Juster evt. i mængde hvis din er mere grov eller hjemmelavet eller tilsæt lidt ekstra plantemælk.
Du kan evt. lave din egen med quinoaflager der blendes fint, eller ved brug af rå quinoa der ristes og blendes. HER er en videoguide.
*Du kan bruge havremel eller hvis rismel i stedet, juster evt. mægden for at opnå rette tykkelse.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Vegansk og glutenfri bananpandekager – Fuld af protein

Jeg har ALTID været sådan lidt semi skeptisk hvad angår glutenfrit mel. Det en svær fætter!
Det kan være tricky at skabe luftigt bagværk uden gluten(hvede) samt æg, som tilmed ikke smager af halv-fesne bønner samt har konsistens af tyggegummi = KEDELIGT!!

Var jeg skeptisk? JA!!
SÅ hvorfor ikke starte rejsen med pandekager? Right?!

Måske også LIIIIDT dristisk. Min pandekage standard er nemlig høj!!!
Det fortæller jeg om HER
BRING IT ON!!!!
Heldigvis er dette indlæg og opskrift beviset på pandekage-lykke nu også på glutenfri og vegansk manér. Lad os dykke ned i herlighederne sammen, for det er virkelig lækkert.

Sunde bananpandekager uden æg – Ingredienser

  • Banan:
    • Så modne som muligt, her skabes naturlig sødme.
  • Mandelsmør:
    • Smager ÅHH så godt, afrunder smagen samt gør vores dej bedre hænger
      sammen + bidrager med fedtstof.
    • Kan erstattet med anden nøddesmør eller smeltet smør.
  • Agavesirup:
    • Lille smule ekstra sødme som give pandekagerne denne ekstra uhmm følelse.
  • Plantemælk:
    • Jeg bruger soya-vanilje som både giver sødme samt vaniljesmag.
    • Du kan bruge alle typer plantemælk samt almindelig hvis du ønsker vegetariske bananpandekager.
  • Quinoamel:
    • Giver den luftige konsistens! Jeg anbefaler denne variant.
    • Kan erstattes med hvedemel. Men juster evt. så du opnår den rigtige tykkelse.
  • Citronsaft + skal:
    • Du kender mig og mine syre-tvist..haha. MEN husk selve saften er vigtig i reaktion med natron så vi opnår de perfekt luftige pandekager.
  • Vanilje:
    • Hvem prøver jeg at narre – Dobbelt op på vanilje, JATAK!
  • Bagepulver + natron:
    • Den hemmelige kombination som giver os luftige sunde bananpandekager uden æg.
  • Salt:
    • Afrunde smager.
    • Laver du sunde bananpandekager til baby 6+ måneder udelades salt + agavesirup.
sunde bananpandekager glutenfri

Quinomel – Glutenfri mel fuld af protein

Kender i Quiona?
Quinoa kommer fra en planten som bærer de supersunde små frø vi anvender til madlavning. Quinoafrø findes i flere farver, kan koges og herefter nydes i salat, som tilbehør, gryderetter mm. Mulighederne er mange!

Quinoa er utrolig næringsrigt og alle de essentielle aminosyre, med højt proteinindhold samt en kilde til sunde fedtsyrer, herunder Omega 3.
Af samme grund anvender jeg ofte quinoa i min madlavning som kilde til plantebaseret protein.
SÅÅ hvorfor ikke bage med dem?
Quinoamel laves ved at riste quinoa og herefter blende dem HELT fint til mel. Farven er let gylden og smagen vi opnår let nøddeagtig.
Quinoamel er stadig ikke så udbredt i supermarkederne, men jeg vil virkelig anbefale jer at prøve dem i sunde bananpandekager, da det giver den lækreste konsistens
Kan købes i større supermarkeder, Irma, helsekost samt er ofte på spot i Netto.

Tips og tricks til de bedste sunde bananpandekager:

Hvem ønsker ikke perfekte sunde bananpandekager HVER gang? Her er mine små fif som forhåbentlig sikrer dig pandekagefest:

  • Pas på ikke at overmikse!
    • Blend blot til dejen er jævn. Ellers ender vi med en tung dej, som ikke vil skabe luft og lethed ved bagning.
  • Slip let pande – Gerne med en smule kokosolie:
    • Slip-let pande er uundværlig når vi arbejder med pandekager og lidt olie hjælper på vi undgår ødelagte pandekager. Selv på slip-let pander kan dette ske, især når vi har en dej med lidt fedtstof.
  • Middel varme:
    • VIGTIGT IKKE at skrue fuld op for varmen. Dette gør pandekagerne når at blive sorte før de er gennembagte. Lad varmen stå på middel og dine pandekager få 2-3 min på hver side. Hver kogeplade arter sig forskellig så hold øje, men skru ikke mere op end ca. 2/3 af samlet varmekapacitet. Min står på 5-6 ud af 9.
  • Varm panden op:
    • Varm panden godt op før du begynder at stege, så du sikrer en jævn bagning.
  • Vend først pandekagerne når der er små bobler og kanten samler sig:
    • Pas på ikke at vende pandekagen for tidligt. Vent til kanterne begynder at samle sig og bobler komme op af dejen. Brug forsigtigt en spatel og vend hurtigt.
  • Frysevenlige:
    • Sunde bananpandekager er ideelle at fryse ned og tage op til madpakken eller snack. Fordel pandekagerne i frysevenlige poser. Tag dem op min. 3 timer før og spis dem kolde, eller lun dem lidt i ovnen/på risteren.
  • Er din dej for tyk?
    • Der er stor forskel på quinoamel og afhængig af mærke samt hvor modne dine bananer er skal du evt. justere tykkelsen med ekstra plantemælk. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej men ikke fast.
sunde bananpandekager opskrift

Pandekagefest – Sunde snacks og lækkerier

Når det kommer til pandekager har jeg et ømt punkt. Der er jo SÅ mange favoritter! De helt klassiske vil nok altid vinde hvis de stod i duel men her for i 4 bud som alle er på favorit listen og jævnligt kommer på bordet. ENJOY!

Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

12 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments