Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Glutenfri - Morgenmad - Pandekager - Snacks - Søde sager
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Sunde bananpandekager med quinoamel

banan pandekager med quinoamel

De PERFEKTE, luftige, sunde bananpandekager med quinoamel! FÅ ingredienser – stor smag. Hurtigt lavet i blenderen og fuld af protein. Sunde og syndige på en gang!!

perfekt luftige glutenfri bananpandekager

Jeg kan slet ikke få mine små fedtede (pandekager spises jo med fingrene) hænder ned over HVOR lækre bananpandekager med quinoamel er… ÅRRHH!!!
Sunde, søde, luftige og MEGA nemme. Ja min favorit!

NO shit Sherlock! De vegansk og glutenfri dvs. er uden æg eller hvede men stadig utrolig luftige og tilmed en bombe af næringsstoffer – HVORDAN tænker du måske?
JOOOO… “trommehvirvel”: Amen det jo så spændende hvis du ikke har gættet det, HAHA!

Quinoamel er svaret på vores glutenfri veganske pandekagebønner

Jeg har ALTID været sådan lidt semi skeptisk hvad angår glutenfrit mel – det altså en svær fætter!
Det kan være tricky at skabe luftigt bagværk uden gluten(hvede) samt æg, som tilmed ikke smager af halv-fesne bønner samt har konsistens af tyggegummi = KEDELIGT!!

Var jeg skeptisk? – JA!!
Nok derfor jeg først nu begynder at udfordre verden af glutenfri mel, leger og nørder rundt.
SÅ hvorfor ikke starte rejsen med pandekager? Right?!

Måske også LIIIIDT dristisk. Min pandekage standard er nemlig høj!!!
Det fortalte jeg om HER
OOOOG min familie er de største pandekage entusiaster, spiser ikke plantebaseret eller glutenfrit og har en MEGET sød tand. SÅÅÅ..
Dommen ville være ærlig og retfærdig.
BRING IT ON!!!!

bananpandekager med quinoamel

vegansk, glutenfri bananpandekager fuld af protein

Jeg gik i nørdehjørnet, ville gerne skabe en sød, luftig bananpandekage.
En pandekage der BÅDE smagte lækkert OG var:
– Sund
– Nærende
– Glutenfri
– Naturlig sødet
– Proteinrig
– Nemme

Blenderen samt ingredienser blev fundet frem.
GAME ON!
  • Banan – så modne som muligt, her skabes naturlig sødme.
  • Mandelsmør – smager ÅHH så godt, afrunder smagen samt gør vores dej bedre hænger
    sammen.
  • Plantemælk – Jeg bruger soya-vanilje som både giver sødme samt vaniljesmag.
  • Quinoamel – Giver den luftige konsistens.
    Kan du ikke lide smagen eller finde det, kan du evt. erstatte med hvid rismel, almindelig hvedemel eller havremel. Men juster evt. så du opnår den rigtige tykkelse.
  • Citronsaft og skal – Du kender mig og mine syre-tvist.
    MEN husk selve saften er vigtig i reaktion med natron.
  • Vanilje – Hvem prøver jeg at narre – dobbelt op på vanilje, JATAK! – haha.

SÅ.
Fandt mine über overmodne bananer frem, tvist af citron, mandelsmør samt soyavanilje. Syre, sødme, fedme. OKAY.. Så langt så godt.
MELET? Valget stod mellem quinoa, havre, kikærte.

Quinoamelet vandt. I blenderen med bagepulver, natron samt et nip salt (fremhæver smagen)
Blende kort. Ligesom ved muffins ødelægger vi dejen når vi overmikser.

Slip let panden blev fundet frem. Varmet op til middelvarme. Lidt kokosolie kom på.
NU skulle de stå prøven.
De små pandekager begyndte så småt at boble, duften sprede sig. Jeg havde det som et lille barm i 0. Klasse. SPÆNDT!!!
FLIP FLOP.. det gik som en leg.
Næste side. Tålmodighed er en dyd her 😉

1.2.3…12 styks luftige pandekager lå klar på risten. Nemt, hurtigt og lækkert i en fart.
Første bid.. SH*T (sorry) de var gode!!
Jeg havde SLET ikke turde håbe på SÅ luftig, let bananpandekage!!

Det var FØRSTE gang jeg lavede pandekager til MIG selv, efter min spiseforstyrrelse. Hele oplevelsen var surrealistisk. Næring til krop og sjæl og en glæde der bredte sig i min krop. At jeg ENDELIG er der hvor jeg NYDER, udfordre og SMAGER på verden!!!
Mit madglade sind for lov at leve og lege. Bananpandekager med quinoamel var en sand glæde! Især i maven 😉

NÅ familien. Dommen.
De var skeptiske blot ved tanken – HAHA..
Men AL skepsis faldt til jorden med et HØJHLYDT: MMMmmM!!
Jeg har allerede lavet portionen flere gange. For pandekager med quinoamel er et kæmpe hit!!
HURRAA! Pandekagefest.

  • banan pandekager med quinoamel
  • banan pandekager med quinoamel

nemme, sunde bananpandekager med quinoamel

Kender i Quiona? Det en plante som bærer de supersunde små frø vi anvender til madlavning. De findes i flere farver, kan koges og herefter nydes i salater, som tilbehør, i bønnebøffer, bowls – ja mulighederne er mange!

Quinoa er utrolig næringsrigt ved at indeholde alle de essentielle aminosyre, højt proteinindhold samt en kilde til sunde fedtsyrer herunder Omega 3.
Amen HALLELUJA!!!
Af samme grund anvender jeg ofte quinoa i min madlavning som kilde til plantebaseret protein.
SÅÅ hvorfor ikke bage med dem?

Quinoamel laves ved at riste quinoa og herefter blende dem HELT fint til mel. Farven er let gylden og smagen vi opnår er let nøddeagtig.
Quinoamel er stadig ikke så udbredt i supermarkederne, men jeg vil virkelig anbefale jer at prøve. Jeg fandt i netto fra Urtekram men det kan ligeledes købes i Helsekost butikker.
Tør du kaste dig ud i det, kan du lave din hjemmelavede quinoamel, jeg linker nede i opskriften.

Tips til de perfekte pandekager:

Hvem ønsker ikke perfekte pandekager HVER gang? Her er mine små fif som forhåbentlig sikre dig en gedigen pandekagefest:

  • Pas på ikke at overmikse! Blend blot til dejen er jævn. Ellers ender vi med en tung dej der ikke vil skabe luft og lethed ved bagning.

  • Slip let pande, gerne en smule kokosolie – Lidt olie hjælper på vi undgår ødelagte pandekager. Selv på slip-let pander kan dette ske, især når vi har en dej med lidt fedtstof.

  • Middel varme – VIGTIGT skru IKKE fuld op for varmen. Dette gør pandekagerne når at blive sorte før de er gennembagte. Lad varmen stå på middel og dine pandekager få 2-3 min på hver side. Hver kogeplade arter sig forskellig så hold øje, men skru ikke mere op end ca. 2/3 af samlet varmekapacitet.

  • Varm panden op – Varm panden godt op gør du begynder at stege, så du sikrer en jævn bagning.

  • Vend først når der er små bobler og kanten samler sig – Pas på ikke at vende pandekagen for tidligt. Vent til kanterne begynder at samle sig og bobler komme op af dejen. Brug forsigtigt en spatel og vend hurtigt.

  • Frysevenlige – Fordel pandekagerne i frysevenlige poser (gerne genbrugelige). Tag dem op min. 3 timer før og spis dem kolde, eller lun dem med fordel lidt i ovnen.
bananpandekager med quinoamel

pandekagefest – snacks og sunde lækkerier

Er du som mig FAAAN af pandekager, snack og gerne den sunde slags der fylder kroppen med GO næring men samtidig smager som en drøm? ÅÅH – JA TAK !!
Så der kun EN ting at fortæller – ej okay 3!!!

Pandekager med græskar – 2 drømme i 1 – Prøv de lækre basser HER
Syndig snack med den berømte smag? NYD de sunde romkugler på BØNNER!
Mere til lakrids og knas? Snup en dadelkugle med tahin og lakrids HER

bananpandekager med quinoamel
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
4.75 fra 4 stemmer

Sunde bananpandekager med quinoamel

Luftige, sunde, nemme bananpandekager, lavet på quinoamel hvilket gør dem særlig proteinrige. Spis dem til morgenmad, snack, sund dessert – server gerne med kold yoghurt, ahornsirup, kokoschips samt bær eller nyd dem lige som de er. Her kan HELE familien være med.
Forb. tid5 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid20 min
Kategori: Dessert, Morgenmad, Pandekager, Snack
Antal: 10 stk
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

  • 2 stk bananer (ca. 200 g)
  • 1,5 dl plantemælk (Jeg har brugt soyavanilje)
  • 1 spsk citronsaft (Evt. æbleeddike)
  • evt. ½ stk citron (skallen)
  • 1 spsk mandelsmør ell. anden nøddesmør (*)
  • 2 spsk agavesirup (Kan udelades)
  • 1 tsk vaniljesukker (eller ½ vaniljepulver)
  • 150 g quinoamel (**Alternativer i noter)
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 nip salt

Sådan gør du

  • Tilføj alle de våde ingredienser samt vanilje til blenderen og kør ensartet.
  • Tilføj de tørre ingredienser og blend dejen jævn, fri for klumper. Pas på ikke at overblende dejen.
    Kan evt. gøres med piskeris hvis du ikke har en blender til rådighed, men resultatet vil ikke vær nær lige så fluffy og blød.
  • Varm en slip-let pande op til middelvarme. (vigtigt den ikke er FOR varm)
  • Sæt klatter af ca. ⅔ dej på panden. (jeg anbefaler at bruge en smule kokosolie da det sikre dem fra at hænge fast)
  • Steg dem 2-3 min på hver side eller indtil kanten samler sig og små luftbobler kommer i overfladen. Vend og steg færdig.
  • Sæt af på rist og fortsæt indtil du har brugt al dejen. Jeg får ca. 10-12 ud af portionen.
  • Nyd dem lune eller kolde. Tiltøj din ynglingstopping eller spis som de er.
  • Pandekagerne kan fryses og tages op efter behov. Så lav gerne dobbelt portion og hav til skole, arbejde, snack mm.

Noter / Tips og tricks

* Du kan udelade fedtstof, men det giver en klart bedre dej, mere luftig og gør ligeledes nemmere at stege. 
**Jeg køber quinoamel fra Urtekram som er meget finmalet, juster evt. i mængde hvis din er mere grov eller hjemmelavet.
Du kan evt. lave din egen med quinoaflager der blendes fint, eller ved brug af rå quinoa der ristes og blendes. HER er en videoguide.
Du kan bruge havremel eller hvis rismel i stedet.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

veganske fastelavnsboller med glasur

Veganske fastelavnsboller med marcipanremonce og vaniljecreme

glutenfrit rugbrød med sød kartoffel

Glutenfrit rugbrød - med sød kartoffel og kerner

vegansk lemon curd

Vegansk lemon curd - Cremet, sød, syrlig og...

glutenfri muffins med squash, banan og chokolade

Glutenfri muffins med squash, banan, chokolade og sødet...

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
Glædelig mandag venner🎈En af weekendens højdepunkter var edamamedippen👆🏻💚 
Jeg brugte opskriften på ærtedip fra bloggen blot med edamamebønner i stedet for + 1 spsk. tahin👌🏻 YUM! 
.
Jeg elsker den let syrlige smag fra hvidvinseddiken krydret med friske krydderurter🌱
Jeg serveret med squashstrimler vendt med limesaft, ærteskud, cashewnødder, avocado, blåbær og en grøn olie lavet på basilikum🌿
.
Edamamedippen kan bruges som tilbehør, smøres i sandwich eller som dip til grøntsagsstænger🎯
For hvem er ikke med på dip holdet?🙋🏼‍♀️❤️ Find opskriften på bloggen under ærtedip💚
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #edamame #nemfrokost #grønsalat #edamamebeans #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #greensalad #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
CHIAMARMELADE🎈👇🏻 Weekenden har været fuld af god mad og leg i køkkenet - det er mit helle🎯 
Som del af overnight oats indlægget lavede jeg en nem marmelade med chia som er skøn at bruge som topping på grød, yoghurt, ovenpå brød eller indeni en fastelavnsbolle🙊
.
Jeg elsker den er let syrlig, knaser og har sødme fra vanilje👇🏻
1 glas:
*250g frosne hindbær.
*1 appelsin, saft + skal.
*1/2 vaniljestang /vaniljepulver.
*Evt. 1-2 spsk ahornsirup.
*2 spsk chiafrø.
.
Kog hindbær, appelsinskal + saft og vanilje op i ca. 5-10 min indtil bærrene er most. Tag af varmen og tilsæt chiafrø. Rør rundt og lad stå 5 min. 
Rør godt rundt igen, kom på glas og opbevar i køleskab🥳
.
Livet er nu engang sjovere når vi topper løs🚀
Håber jeres weekend har været dejlig og i er klar til at hoppe ind i en ny uge med mig🤸🏻‍♀️❤️
.
.
.
.
.
.
.
#overnightoats #grød #køleskabsgrød 
#porridge #chiajam #morgenmad #chiafrø #veganbreakfast #efterår #vadveganeräter 
#glutenfreiessen #plantebaseret #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #godmad #grøntsager #veganfoodspot #vegetarisk #madinspiration #vegansk #morgenmadsinspiration #whatveganseat #lækkerier #glutenfri #madmedmedfølelse #veganskmorgenmad
Open
FREDAGS FROKOST🥬 Hvordan er jeres uge gået på hjemmekontoret?💥 Min toppede i dag med en hurtig falafelsalat😎 
Jeg fandt nemlig @urtekram falafler til 10kr i @nettodk 😱 OH YES!! 
For friture ikke? Det ER godt😏
.
Det blev selfølgelig udnyttet til den lækreste hjememfrokost som i snildt kan lave både som frokost eller aftensmad gerne serveret med hummus til💪🏻
Falafelsalat:
*Spinat, sukkerærter, broccoli, agurk i strimler.
*Fennikel vendt med lime, dild og mynte🌱 (afhængig)😂
*Æble i tern, sorte oliven, avocado.
*Spicy falafler, ranchdressing fra bloggen.
*Pitabrød og evt. hummus.
.
Håber jeres fredag har været god og i er klar til weekend?🥳 
Nogle rare planer? Gåture, fastelavnsbollejagt eller bagning?🎈
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #falafel #nemfrokost #falafelbowl #pitabread #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #falafelsalad #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Jeg drømmer om💭🎯 Pulled portobello med coleslaw og syltede rødløg🤤 Serveret som burger eller i bowl med quinoa🍔💥
.
Portobello bages, strimles og vendes med hjemmelavet barbecue sauce👀
Det frækt, det comfort food, det er fuld af power💪🏻🔥
Nysgerrig på hvordan du tryller svampe til pulled portobello😎
.
Opskriften er på bloggen, link i bio🚀
Drømme går altså i opfyldelse🤪💭
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #pulledportobello #portobello #quinoarecipes #portobelloburger #comfortfood  #greenbowl  #veganburger 
#veggiebowl #veganburgers #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
SIMPELT🎈De små ting der gør forskellen, menneskerne vi har kær, smilet til vores forbipasserende, en god frokost, ja vores hverdagsmagi😌 
Selv i en tid som for alle er anderledes er dette vigtigt✨ 
. 
For mig er det vigtigt at huske på det SIMPLE❤️ Jeg har lært igennem årene at se og værdsætte det enkle, de små ting, alt det vi ofte glemmer men i sidste ende er limen i vores liv🎯
.
Jeg ELSKER at nørde med mad, finde sammensætninger der siger kapow men jeg elsker OGSÅ det simple🥑 Der hvor smagene kommer helt til sin ret og nydelsen får ekstra plads😌
.
En god rugbrødsmad smurt med flækærtehummus og toppet med feldsalat, avocado, granatæble og sorte oliven er simpelt og lækkert! Drys med lidt flagesalt og ristede kerner👌🏻
.
Husker i det simple og hvad er hverdagsmagi for jer?✨😌❤️
.
.
.
.
.
.
.
.
#avocadomad #hummuslove #veganskfrokost #nemfrokost #rugbrød #frokost #madopskrifter  #vadveganeräter 
#veggiebowl #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Foodprep game👉🏻🎯 Det er ingen hemmelighed at jeg er FAN!😎 Jeg drømmer om (man må godt drømme) engang at kunne gå i køkkenet med JER🌈❤️ holde workshop, have råvarerne i hænderne, kunne inspirere og give tips og tricks videre - DELE glæden⚡️ For Foodprep hjælper mig i min dagligdag på flere måder👇🏻
1. Jeg kan lave en lækkert frokost/aftensmad på 5 min. Der giver mig god energi, farver, mæthed💪🏻
2. Jeg sparer tid og tanker om “hvad skal jeg spise”🧐
3. Det bliver ALDRIG kedeligt og jeg undgår madspild da jeg snildt kan lave fx. spinatpandekager og bruge grøntresterne, som fyld. Lave en overnight oats med gulerod eller bruge bagte grøntsager i en curry🍜
.
Dette👆🏻 og meget mere skrev jeg sidste år et indlæg med mine bedste tips, tricks og hvilke køkkenredskaber jeg bruger🎯 jeg har lige opdateret det og linker i bio🚀
.
Foodprepper I eller kunne i godt tænke jer at kommer i gang?
Har i spørgsmål endelig stil dem herunder👇🏻❤️
.
.
.
.
.
.
.
#foodprep #madpakke #foodpreparation #lunchtime #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #madpakker #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #veganvitamin #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #whatveganseat #goodoldvegan #joinveganvultures #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt