Annonce

Vegansk lemon curd

Vegansk lemon curd uden æg er cremet, perfekt sød og syrlig på én gang. Uimodståelig citroncreme som er sund og med den lækreste cremede konsistens. Perfekt som topping på grød, lagt i lag med chiagrød, smurt på brød eller som frosting på kage. Lemoncurd lavet uden æg og smør, hvilket gør den vegansk, laktose- og glutenfri.

vegansk lemoncurd

Vegansk lemon curd – Sund, syrlig, sød

Citrusfrugter! Elsker ALT ved dem.
Men altså de ER geniale!
Syrlig, frisk og perfekt modspark i både det søde samt salte køkken.

I dag får I den lækreste opskrift på vegansk lemon curd. Lemoncurd helt uden æg og smør!
Er det overhovedet mulig? Traditionel lemoncurd er jo lavet på en bunke æg og smør?
Det hele startede med en skøn følger, der spurgte om jeg ikke lavede en opskrift på vegansk lemon curd? DEN udfordring tog jeg hellere end gerne op.
Citron – vanilje – cremet – topping. Det er jo ALT hvad jeg elsker!
Vegansk lemon curd er ikke originalen, men den kan så meget andet. Cremet, syrlig, let kokossmag og langt mere “let” end originalen.
Jeg er faldet pladask for den og spiser den på grød, yoghurt, til pandekager, lagt i lag med chiagrød eller i morgenmadstærter…

Vegansk lemon curd er:

  • Perfekt kombination af syrlig – sød
  • FULD af citrussmag
  • Uimodståelig som topping, spread eller i kager
  • Syndig MEN sund!…“Jeg spiser med en ske kind of sund”
  • Lemoncurd uden æg
  • Sund vegansk opskrift uden hokus pokus
  • Klassisk i ny klæ’r

Opskrift på cremet vegansk lemon curd

Reklamelinks er markeret med*
opskrift vegansk lemoncurd
Gem til madplan

Vegansk lemon curd

Cremet, sød, syrlig vegansk lemoncurd er lavet helt uden æg og smør. Perfekt som spread og topping på alt fra pandekager, vafler og ristet brød.
4,8 fra 9 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1 glas
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 stk appelsin
  • 1 stk citron
  • 50 g appelsinsaft
  • 130 g citronsaft
  • 30 g ahornsirup
  • 1 stk vaniljestang
  • 30 g majsstivelse
  • ¼ tsk gurkemeje

Tilberedelse

  • Bland kokosmælk, skallen fra 1 appelsin samt 1 citron i en lille gryde. Pres appelsiner og citroner, vej saften af og rør majsstivelse ud i ½ af citrussaften så der ingen klumper er tilbage. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tilsæt citrussaften med majsstivelse til gryden med kokosmælk sammen med resterende citrussaft, ahornsirup, vaniljekorn samt den tomme stang og gurkemeje. Pisk det godt sammen med piskeris.
  • Varm blandingen op under omrøring ved middel-varme. Det skal ikke koge, blot boble. Dette tager ca. 5-10 min, måske længere. Når curd'en bobler skrues der ned til middel-lav varme. Lad den simre ca. 10 min indtil den tykner. Tiderne er vejledende, vigtigste at din curd samler sig og tykner. Frygt ikke, hvis den ikke er tyk som kagecreme, den sætter sig på køl.
  • Fjern gryden fra varmen og smag til med evt. ekstra ahornsirup. Lad din curd stå 15-20 min i gryden og samle sig og pisk den herefter godt igennem inden du kommer på rengjort glas/beholder. Kom på køl og lad afkøle natten over eller min. 5-6 timer.
    Efter køl fjernes den tomme vaniljestang og cremen piskes godt igennem inden brug så den bliver glat og cremet.
  • Nyd til alt fra pandekager, grød, chiapudding eller i kager. Kan holde sig ca. 1-2 uger på køl.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Vegansk lemon curd ingredienser:

  1. Kokosmælk:
    • Er basen for vores lemon curd med dens lækre cremede konsistens. Jeg har prøvet opskriften med henholdsvis light og almindelig kokosmælk og anbefaler fuldfed variant som vil give det bedste resultat.
  2. Citroner:
    • Og rigeligt af dem. Både skallen og saften til at fremhæve den karakteristiske citrus smag.
  3. Appelsin:
    • Jeg laver en lemoncurd version med appelsin. Appelsin bidrager med en fabelagtig sødme samt dybde. Dette gør vi kan bruge mindre tilsat sukker. Kombinationen af citron + appelsin er gudeskøn og klart min favorit.
      • Du kan udelade og lave den udelukkende på citronsaft, dette vil dog give en noget mere syrlig og skarp citronsmag, men STADIG lækker! Brug evt. lidt mere ahornsirup.
  4. Ahornsirup:
    • Vi søder med ahornsirup og blot 30 g gør underværker. Det afbalancerer smagen og kan ikke udelukkes.
  5. Vanilje:
    • OHH YES!! Vanilje giver vegansk lemon curd det sidste lækre pift. Aromatisk og dyb i smagen, en god vaniljestang er klart at foretrække men du kan bruge vaniljepulver eller vaniljesukker i stedet. Smagen vil dog ikke være ligeså kraftig.
    • Lad gerne din tomme vaniljestang koge med når din lemoncurd laves.
  6. Majsstivelse:
    • Da vi hverken bruger æg eller smør som normalt er med til at tykne lemoncurd bruger vi majsstivelse istedet. Dette fungerer perfekt. Blot husk at opløs i saften inden det tilsættes gryden, så vi er sikker på der ingen klumper er, samt piskes cremen godt igennem dagen efter.
  7. Gurkemeje:
    • Farve. Det smages ikke, men hvid lemon curd er knap så sexet som den let solgule. Blot 1/4 tsk. gør vi står med den klassiske farve men i vegansk klæ’r.

lemoncurd uden æg – tips og tricks

  1. Opløs majsstivelsen i citrussaft – Dette gør vi undgår klumper i vores curd.
  2. Kog op ved middelvarme – Vigtigt da cremen ikke må buldrekoge.
  3. HUSK at brug fuldfed kokosmælk.
  4. Ønsker du at bruge udelukkende citronsaft + skal: Brug ca. 140g saft og skal af 1,5 citron. Brug evt. 5-10g mere ahornsirup
  5. Pisk din lemoncurd igennem – Dagen efter køl skal vegansk lemon curd piskes godt igennem så den bliver cremet og blød.

Topping, spread, frosting
Lemon curd med kokosmælk

Vi kender traditionelt lemoncurd fra det klassisk engelske tebord. Her bliver det særligt serveret som smørrelse til scones samt ristet brød.
Men vegansk lemon curd kan serveres til alverdens lækkerier, prøv bl.a.:

  • Snaskede uimodståelige snegle med marcipanremonce og lemon curd.
  • Lag i lag med chiagrød.
  • Lækkert ovenpå en sund greenie.
  • Topping på traditionel havregrød med bær, kokos, yoghurt og mynteblade.
  • Smør på brød, boller, scones – Prøv med et luftigt, lækkert havrebrød.
  • Brug som creme i kager, muffins og tærter.
  • Topping på vafler og pandekager – Prøv den på skønne bananpandekager.
  • Skær en masse frugt og server med lemon curd, kokosflødeskum og ristede nødder.
lemoncurd med kokosmælk

Step for step – nem vegansk lemon curd

30 min. + 7 simple ingredienser og du står med uimodståelig vegansk lemon curd. Hjemmelavet, syndig OG sund. Følg step for step herunder og oplev hvor nemt og simpelt lemoncurd uden æg kan laves:

  1. Bland kokosmælk + citron og appelsinskal i en lille gryde.
  2. Pres saften og opløs majsstivelsen heri.
  3. Tilsæt citrussaft, ahornsirup, gurkemeje samt vaniljekorn + stang til gryden.
  4. Bring i kog ved middelvarme under omrøring, tager ca. 5-10 min.
  5. Skru ned for varmen, lad det simre ca. 10 min indtil tyknet.
  6. Konsistensen vil stadig være lidt tynd men den sætter sig på køl.
  7. Fjern fra varmen og smag til med evt. ekstra ahornsirup – Lad den køle 20 min.
  8. Rør igennem og kom herefter på rengjort glas. Stil på køl natten over eller ca. 6 timer indtil den har sat sig.
  9. Pisk igennem og NYD.

TIP: Jeg bruger ofte Weck glas til opbevaring af vegansk lemon curd, dressing mm. Jeg køber ofte på bud i Netto ellers findes de flere steder på nettet, bla. HER.

Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

10 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments