Chiagrød med kokosmælk og hindbær

chiagrød med kokosmælk og hindbær

Cremet chiagrød med kokosmælk og hindbær er sommerens ultimative morgenmad, sunde snack eller dessert. Kokos chiagrød forberedes på 5 min., er vegansk, glutenfri og smager legendarisk. Top med yoghurt, bærkompot, friske bær og nødder. Chiagrød som er frisk, fyldig og mættende.

Chiagrød med kokosmælk og hindbær

Chiagrød med kokosmælk og hindbær er en ny sommerfavorit herhjemme.
Jeg har serveret den for familie, venner og min søsters babyshower.
Hver gang modtaget med et:

“Uhm, den er lækker! Og jeg plejer ellers ikke at være vild med chiagrød”…

Det jo næsten det ultimative kompliment 😉
Men kokos chiagrød ER nemlig skøn på mange måder!
Cremet og fyldig fra kokosmælk.
Frisk fra hindbær og citrus.
Aromatisk fra vanilje.
OG dejlig mættende fra chiafrø som er gode for maven og bidrager med gode fedtstoffer, protein og kostfibre.

Lagt i lag med yoghurt, hjemmelavet kompot, friske bær og nødder er det himmelsk. (Men den er OGSÅ god alene eller med anden topping)
Klar på hindbær chiagrød med kokosmælk?..

LET’S GO!

chiagrød med kokosmælk og hindbær

Kokos chiagrød – Vegansk morgenmad, snack eller dessert

Chiagrød med kokosmælk er en skøn start på morgenen, som sund snack eller dessert. Chiagrød kan spises hele dagen, er nemt at lave og kan forberedes i god tid.

Jeg laver ofte en stor portion som står i køleskabet klar til de næste par dage. Så er der nem vegansk morgenmad eller eftermiddagssnack.
Særligt her i sommervarmen er det oplagt og dejlig forfriskende.

Opskriften er lavet til 2-3 personer afhængig af sult, topping og måltid.
Server gerne med yoghurt, friske bær, nødder eller anden form for crunch.
Få opskrift på en hel klassisk chiagrød hvor jeg også deler mine favorit toppings. For alle ved at det er halvdelen af oplevelsen 😉

Dagens opskrift skiller sig ud fra den traditionelle, da den er lavet på kokosmælk og hindbær. Jeg håber i bliver ligeså vild med den som jeg er.

Chiagrød med kokosmælk er:

  • Cremet og fyldig
  • Frisk, let syrlig og perfekt sød
  • Fløjlsblød og lækker!
  • Dessertagtig
  • Sund og mættende
  • Vegansk og glutenfri
  • Nem at lave
  • Legendarisk god!

Nem og sund morgenmad – 5 min. forberedelse

Min morgenmad skal helst være hurtig og nem at klargøre dagen derpå. Derfor er jeg stor fan af alt der kan forberedes dagen før eller nemt kan blendes sammen.
Chiagrød er oplagt da det kan forberedes på 5 min. og spises uden nogle forberedelser dagen efter.

Jeg veksler imellem kokos chiagrød og overnight oats og morgenen. Den store forskel er at vi i overnight oats tilsætter havregryn og kerner. Dette giver lidt mere bid og fyldighed.

Mere vegansk morgenmad luksus:

Få min bedste basis opskrift på overnight oats og se video med hvordan jeg laver den – Jeg bliver ALDRIG træt af den!

Har du lyst til kage og morgenmad kan jeg anbefale overnight oats ala gulerodskage – Det er sundt, lækkert og godt!

Er du mere til smoothiebowl er min nye afhængighed med sød kartoffel. Det giver en vild cremethed og bidrager med gode kostfibre samt mæthed. Få opskrift på smoothie bowl uden banan.

chiagrød med kokosmælk og hindbær

Tips & tricks til perfekt chiagrød:

  • Vej dine ingredienser:
    – Sikre et godt resultat hver gang.
  • Brug en god kokosmælk:
    – Der er stor forskel på kokosmælk. Vælg meget gerne en økologisk variant. Jeg har selv gode erfaringer med Netto af mærket Øgo samt Irma’s eget mærke.
  • Kan jeg bruge en anden mælk end kokosmælk?
    – Du kan godt udskifte kokosmælk med anden plantemælk, dog vil konsistensen ændre sig, da kokosmælk er mere cremet og fyldig.
    – Hvis du bruger anden plantemælk, rør da gerne lidt yoghurt i dagen efter så opnår du en mere cremet og homogen chiagrød.
  • Frosne eller friske hindbær:
    – Du kan bruge begge dele. Ønsker du at undgå frosne bær, bruger du blot de friske.
  • Kan jeg bruge andre bær?
    – Du kan erstatte hindbær med andre bær. Fx. blåbær. solbær, jordbær.
  • Leg med krydderier og citrusskal:
    – Giv din kokos chiagrød ekstra smag ved at bruge fx. limeskal, mynte, lakridspulver eller lidt frisk ingefær.
  • Hvilken blender skal jeg bruge?
    – Du kan bruge de fleste blendere eller en god stavblender.
    – Læs mere om hvilket udstyr jeg bruger i mit basiskøkken del 3.
  • Hvor længe kan chiagrød holde sig på køl?
    – Chiagrød med kokosmælk kan holde sig 3-4 dage på køl uden topping.
chiagrød med kokosmælk og hindbær

Opskrift på chiagrød med kokosmælk og bærkompot:

chiagrød med kokosmælk og hindbær

Chiagrød med kokosmælk og hindbær

Cremet chiagrød med kokosmælk og hindbær smager skønt og kan spises til morgenmad, sund dessert eller snack.
5 fra 3 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse10 min
På køl8 t
I alt8 t 10 min

Ingredienser

Chiagrød med kokosmælk:

  • 300 g kokosmælk
  • ½ stk citron, skal + saft
  • 1-2 spsk ahornsirup (ell. tilsvarende)
  • ½ tsk vaniljepulver (1 tsk. vaniljesukker)
  • 1 nip salt
  • 100 g hindbær
  • 40 g chiafrø

Rabarber/jordbær kompot

  • 100 g rabarber
  • 150 g jordbær
  • ½ stk citron, saften
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 spsk rørsukker

Topping

  • Friske jordbær
  • Vegansk yoghurt
  • Ristede hasselnødder

Tilberedelse

Chiagrød med kokosmælk

  • I blender kom kokosmælk, citronskal + saft, ahornsirup, vanilje, nip salt og hindbær. Blend indtil cremet og jævn.
    *Skiller din kokosmælk imellem kokosvand og kokoscreme, brug her gerne kokoscremen og spæd til med vandet. Her opnår du den mest cremede chiagrød.
  • Kom kokos/hindbær blandingen i skål eller beholder som kan komme på køl. Tilsæt chiafrø og rør godt rundt. Lad blandingen stå i ca. 10 min. og rør et par gange inden du kommer låg på og stiller på køl natten over.
  • Dagen efter røres chiagrøden godt igennem, hvis du synes den er for fast kan du med fordel røre lidt yoghurt i.
    Nyd chiagrøden med topping, fx. hjemmelavet kompot, nødder og friske bær.
    *Chiagrøden kan holde på køl uden topping i 2-4 dage.

Rabarber/jordbær kompot

  • Skær rabarberstængler i skiver på ca. 1/2 cm. samt jordbær i kvarte. Kom i lille gryde med citronsaft, vanilje og rørsukker. Kog op, og lad kompotten simre 10-15 min. ved lav varme uden låg indtil rabarberne er bløde og lækre. Smag til med ekstra rørsukker hvis du ønsker mere sødme.
    Hæld kompotten på glas og opbevar på køl indtil brug. Smager også skønt på brød, boller, knækbrød eller havregrød.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments