Vegansk banankage med chokolade

vegansk banankage med chokolade

Svampet, flyffy og uimodståelig vegansk banankage. Lækre søde bananer, smeltet chokolade og knasende valnødder. 10 simple ingredienser, nem og yderst tilfredsstillende. Vegansk, klassisk banankage for hele familien.

Vegansk banankage – klassikeren

K.A.G.E.N!!
I min familie har banankage ALTID været vores to-go kage.
Den var hurtig, simpel og ALLE blev tilfredse – nærmere semi lykkelige.
I ved; “vi spiste hele kagen” tilfredse..

Jeg har ikke tal på HVOR mange banankager jeg har bagt igennem årene, særligt til min lillebror. Var der EN vej til hans hjerte var det banankage..
Det er det stadig! Og hvad gør storesøster ikke for et kram? 🙂

Forskellen er dog at i dag, er det vegansk banankage!
Kan han smage forskel? NIKS..
Han er STADIG lige lykkelig når hjemmet dufter som en banankage bombe, fyldt med smeltende chokolade.. ÅHH!
Vegansk banankage er ALT det bedste og mere til. Den er:

  • Svampet og saftig
  • Let sprød kant og blød midte
  • Sprængfuld af bananer
  • Helt uden æg og mælkeprodukter
  • Fyldt med chokolade og nødder
  • Perfekt sød
  • Nem og hurtig at lave
  • Klassikeren &
  • YNDLINGSKAGEN…
vegansk banankage bid af stykke

Banankage uden æg – nem og svampet

Den store forskel fra traditionel banankage er æggene. Vegansk banankage er uden æg og mælkeprodukter.
Mælk kan snildt erstattes af plantemælk.
Men æg er altid lidt mere tricky da de har flere egenskaber.

Jeg overvejede hørfrø æg eller aquafaba.
MEN endte med den letteste og ligetil = Mere banan! Hvor smart er det ikke at frugtmos kan erstatte æg i vegansk bagning (ikke hver gang).
Bananmosen giver fugt og binder kagen sammen. Nøjagtig som ægget ville gøre i traditionel banankage!

At bruge bananmos som erstatning for æg gør kun kagen ENDNU nemmere, hurtig og simpel. Præcis det jeg ønsker og tænker en banankage skal være.
Helt uden at gå på kompromis med fluffyness og svampet, blød midte!!

Kagen er genaial for dem der spiser vegansk, uden æg, laktosefrit eller bare gerne vil bage men ingen æg har på køl.
Vegansk banankage er for ALLE.


H.A.L.L.E.L.U.J.A!

Kager og søde sager uden æg

Nu vi er ved søde sager uden æg får I lige 3 af mine favoritter. De er alle uden æg, veganske opskrifter og super lækre!

  • Svampet squashbrød med banan og chokolade – Opskrift her
  • Klassisk vegansk chokoladekage – Favoritten! Opskrift her
  • Sprøde dobbelt chokolade cookies + glutenfri version. Opskrift her

Pift: Cookies med dobbelt op på chokolade er nemme og kan fryses ned i portioner så du altid kan få friskbagt cookie til kaffen. (Bare et tip fra mig til dig)

Vegansk banankage med chokolade

Med eller uden chokolade..
Hvem prøver jeg at narre..
Med! ALTID med..


Har jeg ikke chokolade i eller OVENPÅ kagen er jeg ikke favorit søster længere. Chokolade skal der til.
Jeg har i dagens opskrift på banankage også sneget valnødder med, da det giver et lækkert bid og dybde.

*MEN du kan sagtens udelade nødder og bruge mere chokolade.
*ELLER helt udelade chokolade og smelte det ovenpå i stedet.
*Sidste mulighed – Gør BEGGE dele 😉
*You do you.


Leg med nødder, chokolade i mørk og lys variant eller kom tørret frugt i.
Blot hold dig til de korrekte mængder og du vil blive en svampet banankage lykkeligere.

vegansk banankage

Vegansk banankage – tips og tricks

  • Brug HELT modne bananer
    – Vælg de helt modne, prikkede bananer. Deres sødme er perfekt til banankage.

  • Udskift chokolade og nødder
    – Du kan udskifte nødder/chokolade. Fx. kun bruge chokolade eller nødder. Eller helt udelade og toppe kagen med smeltet chokolade i stedet.
    (eller kokos ganache – se længere nede)

  • Vej dine ingredienser + bananer
    – Jeg anbefaler altid du vejer dine ingredienser nøje af da det har en indflydelse på dejens konsistens.
    Da ekstra banan erstatter æg vil jeg opfordre til at veje dem af og ramme ca. den vægt beskrevet i opskriften. Her undgår du at kagen enten bliver for tør eller våd og dermed ikke vil bages færdig.

  • Brug mådeskeer
    – Præcision er key. Køb gerne et par måleskeer som er designet til bagning/madlavning. Det er virkelig genialt og gør en kæmpe forskel.

  • Leg med krydderier/citrusskal
    – Du kan snildt lege med smagene i din banankage. Prøv fx. lidt kardemomme, kanel + appelsinskal. Eller lakridspulver + citronskal.
    – Eller prøv med lidt pumpkin pie spice mix.

  • Smør formen godt
    – Jeg dækker bunden med bagepapir og smører siderne med vegansk smørblok. Du kan bruge bagepapir i hele formen men siderne vil ikke blive helt så skarpe.

  • Husk alle ovne er forskellige
    – Vegansk banankage skal bages ved 175 grader varmluft i 35-40 min. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, så tjek efter 35 min og hold derefter øje. En tandstik skal komme ren ud eller med få krummer. Kagen må endelig ikke få for meget, den samler sig når den afkøles.

  • Top med chokolade/kokos ganache
    – Er du til luksus version kan jeg anbefale at toppe med ganache lavet på smeltet chokolade og kokoscreme.
    – Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad og rør 2-3 store spsk. kokoscreme i (den fede øverste del af kokosmælken). Rør godt sammen indtil det samler sig og er lækkert og skinnende. Smør på den afkølede kage og drys evt. med hakkede nødder.


    NU glæder jeg mig til at dele min FAVORIT banankage med jer! Håber den vil glæde og bringe smil i hjemmet.
    1.2.3.. let’s go bananas!
vegansk banankage

Vegansk banankage

Svampet, lækker og nem vegansk banankage for hele familien. Kan nemt holde sig 2-3 dage.
4.72 fra 7 stemmer
Antal: 6 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse40 min
I alt50 min

Ingredienser

  • 3 stk bananer (ca. 250-280g)
  • 110 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk citronsaft (ell. æbleeddike)
  • 135 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 90 g vegansk smørblok, smeltet og afkølet
  • 80 g mørk chokolade, grofthakket
  • 30 g valnødder, grofthakket (kan udelades/mere chokolade)

Tilberedelse

  • Tips: Læs gerne tips og tricks før du går igang + læs opskriften igennem så du er sikker på den rette fremgangsmåde
  • Tænd ovn og klargør form: Forvarm ovnen til 175° varmluft og placer en rist midt i ovnen. Beklæd en springform 20 cm. med bagepapir i bunden og smør kanterne med vegansk smør.
  • Klargør ingredienser: Smelt smørret i en lille gryde og sæt til side, det skal være afkølet ved brug. Hak chokolade og valnødder groft, sæt til side.
    Vej mel af og bland med bagepulver, natron og salt. Sæt til side.
  • Forbered kagen: Mos bananerne og kom i stor skål sammen med sukker, vanilje og citronsaft. Pisk det godt sammen med elpisker.
    Tilsæt melblandingen og pisk kort sammen, blot indtil dejen er homogen. Pas på ikke at overpiske.
  • Kom det afkølede smør i dejen og vend rundt med en dejskraber. Så du vender smørret ind i dejen. Den vil nu blive glat og lækker.
    Tilsæt chokolade og valnødder (gem gerne lidt til toppen). Vend kort rundt og kom herefter dejen i den klargjorde form. Drys med resterende chokolade og valnødder.
  • Bag kagen: Bag banankagen i den forvarmede ovn ca. 35-40 min. indtil en tandstik kommer ren ud, eller med få krummer. Alle ovne er forskellige så hold øje og tjek med tandstik. Lad kagen afkøle på bagerist.
  • Nyd kagen lun eller afkølet. Kagen er ligeså lækker 1-2 dage efter. Kan både opbevares ved stuetemperatur eller på køl, alt efter præference, blot sørg for den kommer i lufttæt beholder.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
vegansk banankage 1 stykke på tallerken
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments