Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Bagværk - Kage - Søde sager
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Vegansk chokoladekage – uimodståelig lækker og svampet

Vegansk chokoladekage - uimodståelig lækker og svampet 1

Den BEDSTE veganske chokoladekage. Perfekt svampet, intens og yderst lykkebringende. Super hurtig at lave – ingen æg eller fancy erstatninger. Lavet i én skål med simple ingredienser. KAGEN alle vil elske. Vegansk chokoladekage med svampet krumme, let tekstur og uimodståelig smag af kakao. Svaret på dine kagedrømme.

Vegansk chokoladekage – lykken i en bid

De 3 K’er.. Nej vent 4 !!

KAGE..
KAKAO..
KAFFE..
KÆRLIGHED..

Prøv med vegansk chokoladekage, beriget med kakao, kaffe og en kæmpe bunke kærlighed.(Det fik jeg i hvert fald fra min lillebror da han smagte den)
Ikke bare første gang.. ALLE 3 gange! Haha..
Der er nemlig blev bagt vegansk chokoladekage i lange baner de sidste par uger..1.2.3..gange! Hver gang med det største smil.
SÅ simpel – SÅ uimodståelig, mundvandsløbende, “jeg tager lige et ekstra stykke” lækker!!

Klassisk!
YEP nogle gange skal vi ikke ændre på noget der fungerer – right?
Eller nærmere – Jeg tager udgangspunkt i mine gamle opskrifter, nørder, leger, tester og skaber den PERFEKTE veganske chokoladekage.
HELT uden æg, mærkelige ingredienser.
Bund ærlig simpel – svampet – seriøs go’!
Veganske opskrifter skal være for ALLE.

Har i ligesom mig savnet den perfekte chokoladekage der kunne bages til hverdag og fest? Som er svampet, über lækker, med dyb kakaosmag, let krumme og beriger vores kagehjerter?
ØØHHM – Ja TAK!!

Der kun at sige: Den er her!
KAGEN!
Chokoladekagen der er alt vi drømte om. Jeg lover det på min families vegne 😉 !
Berig dig selv, familie, venner med KAGEN.

Lets do this.

Bedre end bagerens – Hjemmebagt chokoladekage

Hjemmebagt eller hjemmebragt 😉
Der er noget særligt ved hjemmbag. Ikke SMAGER det bare bedre, det er ligeledes hyggeligt og kan være en skøn måde at samles på. Vegansk chokoladekage er ingen undtagelse.
Den er ALT hvad en chokoladekage skal være OG bedre en bagerens! Den ER:

  • Perfekt svampet
  • Super hurtig, nem og gennemtestet
  • Vegansk og uden erstatningsprodukter
  • Simple hverdagsingredienser
  • Lavet i EN skål
  • Intens og smagsrig
  • Hele families FAVORIT
  • Kan laves til cupcakes eller i springform
  • Ja..UIMODSTÅELIG
vegansk chokoladekage cupcake

Svampet, simpel, stjernego’ – vegansk chokoladekage

Ingredienserne til chokoladekage er nøje udvalgt så vi opnår den perfekte konsistens, og spiller en rolle på hver deres måde:

  • Hjemmelavet “kærnemælk”: Bland soyamælk med citronsaft/æbleeddike og lad stå i 10 min. Nu er mælken syrnet med små klumper og klar til brug. Blot rør rundt og tilsæt som beskrevet i opskriften.

  • Æblemos: I vegansk chokoladekage bruger vi æblemos i stedet for æg. Det er med til at give fugt, binder kagen sammen og bidrager med et let sødme.

    PIFT: Læs mere om erstatning af æg i bagning i min guide til veganske “æg” HER

  • Olie (smagsneutral): Chokoladekagen behøver fedtstof for at hænge sammen. Jeg bruger smagsneutral smeltet kokosolie.
    Jeg har prøvet at skære så langt ned som muligt og tilsætte mere æblemos i stedet. Men netop uden at gå på kompromis med smag og tekstur.

  • Vaniljepulver eller vaniljesukker: Jeg vil til enhver tid foretrække vaniljepulver. Men det er dyrt. Jeg anvender derfor 2 tsk vaniljesukker i stedet. Brug hvad du har. LUKSUS er evt. kornene fra 1 vaniljestang.

  • Bagepulver og natron: Vi bruger begge hævemidler i kagen for at sikre at kagen hæver samt et opnår et luftigt resultat. Husk at netop syren fra “kærnemælken” er vigtig når vi arbejder med natron.

  • Varm kaffe eller kogende vand: OH MY! Når vi bruger kaffe fremhæves smages helt exceptionelt! Kaffen gør kakaosmagen bliver dyb og kraftig.
    Vil du undgå kaffe kan du erstatte med kogende vand men resultatet vil ikke være ligeså intens.
    – HUSK. At kaffen/vandet skal være VARMT. Næsten kogende.
    – Koffeinfri kaffe. Brug evt. koffeinfri kaffe hvis det er koffeinen du gerne vil undgå. Smagen samt dybden vil du få på lige fod her.

  • Almindelig hvedemel: Chokoladekagen er lavet på almindelig fint hvedemel. Dette sikre det luftige resultat med en let krumme. Jeg har ikke testet med glutenfri endnu.
vegansk chokoladekage

perfekt vegansk chokoladekage – tips og tricks

Et par vigtige tips og tricks så du får succes i køkkenet samt alternativ til formen. Måske du er mere til cupcakes? Læs med og bliv mesterbager:

  • Præcise mål: Præcise mål er vigtigt når vi bager, især vegansk. Jeg vejer derfor ALT af, inkl. flydende ingredienser som soyamælk, kaffe mm. Dette sikre et perfekt resultat hver gang.

  • Flydende dej: Dejen ER flydende inden bagning, så INGEN panik! Følg mine instruktioner og vær sikker på at for din form med bagepapir samt bag den angivne tid (tjek med tandstik).

  • Bagetid: ALLE ovne er forskellige. jeg bager kagen ved traditionel varme, på næstøverste rille. Bager du varmluft sku da evt. en smule ned og tjek kagen løbende. Kagen er færdig når en tandstik kommer ud ren, eller med få krummer.

  • Holdbarhed: På papiret 3-4 dage i lufttæt beholder, evt. på køl. Hos min familie og jeg 2 dage eller mindre – haha 😉

  • Cupcakes eller springform: Har du ikke den angivne form, eller vil have kage NU 😉 bare rolig, jeg har testet opskriften af så i kan bage veganske chokolade cupcakes eller kagen i springform.

    CUPCAKES: Den angivne opskrift giver ca. 20-24 cupcakes. Fyld jeres forme halvt op og bag dem ved 180 grader i ca. 22-25 min. Tjek efter om en tandstik kommer ren ud.

    SPRINGFORM:
  • 2 X 20 cm. springform
  • 1 X 26 cm. springform

    Begge varianter bages ved 180 grader i ca. 40 min. men tjek efter med en tandstik, alle ovne er forskellelige.

Hurtig vegansk kokosfrosting – kronen på værket

Lyst til lidt ekstra lækkert?
Lidt krymmel på hverdagen?
Snup en mega nem og yderst lækker (jeg spiser den fra skålen lækker) vegansk frosting lavet på blot 3 ingredienser.

KOKOSCREME (øverste del af kokosmælk som har stået på køl natten over)
AHORNSIRUP
VANILJESUKKER


Skrab den tykke del af kokosmælken ud og kom i en skål (helst afkølet). Tilsæt en smule ahornsirup samt vaniljesukker og pisk med elpisker indtil det bliver fluffy og lækkert, omkring 1-2 min. Er cremen ikke fast nok kan den kommes på køl indtil den ønskede konsistens. Her kan den holde sig et par dage. Pynt evt. med friske hindbær eller frysetørret hindbærpulver.

  • vegansk chokoladekage cupcake
  • hindbær
  • vegansk chokoladekage

Eftermiddags kittet – kage og kaf’

Jeg har fra barnsben ALTID spist eftermiddagskaffe. Som vi kalder det i Jylland. Når vi kom hjem fra arbejde samt skole, samlede vi os om bordet til ristede krydderboller, kaffe og hvis vi var heldige lidt lækkert 😉
Det har holdt ved – og jeg er snart 28! uhh..
MEN der er noget særligt over hyggen, at samle sig om en go kage, lækkert brød og snakke om dagen, eller når jeg er alene lave kryds & tværs, se Netflix…Vigtigst NYDE det.

Her får i 3 af mine favoritter – Sunde, lækre og en lidt mere ekstravagant udgave:

  • Svampede Bananmuffins med 2 X chokolade – Pift: En af min lillebrors favoritter 😉
  • Sunde Fudgy Romkugler på sorte bønner – Fuld af smag, protein og MEGA lækker!
  • Luksuriøs Vegansk Cheesecake med kakaobund og limesmag – Hverdagen bliver en fest.

Får i testet vegansk chokoladekage vil jeg ELSKE at høre om det. Kommenter herunder, bedøm kagen, og tag mig endelig på Instagram @albertestengaard så jeg kan følge med i jeres kage eventyr!
Nyd det venner !

vegansk chokoladekage
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
4.75 fra 24 stemmer

Vegansk chokoladekage

Luksuriøs svampet vegansk chokoladekage. Svaret på alle dine kage drømme, nem, hurtig og med få simple ingredienser. Du vil aldrig gætte den er vegansk.
Forb. tid10 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid50 min
Kategori: Kage, Søde sager
Antal: 10 personer
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

  • 230 ml soya- eller mandelmælk
  • 1 spsk citronsaft (ell. æbleeddike)
  • 230 g hvedemel
  • 75 g kakao
  • 170 g rørsukker
  • 80 g farin (ell. tilsvarende rørsukker)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1,5 tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk vaniljesukker (ell. 1 tsk vaniljepulver/1 stk vaniljestang)
  • 140 g æblemos
  • 100 ml smagsneutral olie (evt. smeltet kokosolie)
  • 250 ml stærk kaffe (evt. koffeinfri eller kogende vand)

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader. Beklæd en 33 X 22 cm. form med bagepapir. Du kan også smøre den med lidt olie, men her kan du ikke flytte kagen efter bagning.
  • Start med at lave "kærnemælk" ved at blande soyamælk og citronsaft i en skål, rør rundt og stil til side i ca. 5 min.
  • Bland mel, kakao, rørsukker, brun farin, bagepulver, natron, salt samt vanilje i en stor skål, rør rundt og sæt til side.
  • Tilsæt æblemos samt olie til soyamælken og pisk med elpisker eller traditionel piskeris blandingen sammen.
  • Tilsæt den våde blanding til det tørre samt den varme kaffe. Pisk på lav hastighed indtil dejen er helt blandet og ingen klumper er tilbage. Dejen er tynd.
  • Hæld dejen i formen og bag i ca. 40 min. Tjek med en tandstik om kagen er færdig. Kommer den ren ud, eller med få krummer er kagen færdigbagt. Husk alle ovne er forskellige og afhængig af hvilken type form du bruger kan bagetiden variere.
    Tjek tips og tricks længere oppe for alternative forme.
  • Opbevar i lufttæt beholder, evt. på køl hvor den kan holde sig fint i op til 5 dage.
    Du kan evt. smøre med kokosfrosting (opskrift længere oppe i indlæg)

Video

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

Loading...
veganske chokoladeboller

Veganske chokoladeboller – bløde og luftige

æblemuffins med marcipan

Æblemuffins med marcipan og kanel

veganske æg kaldet hørfrøæg

Veganske æg også kaldet “hørfrøæg” – En vegansk...

groft havrebrød med speltmel og aquafaba

Groft havrebrød eller boller – med speltmel og...

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

23 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
Dagens aftensmad👆🏻blev til efter;
*En pludselig lyst til aubergine🍆🤷🏼‍♀️
*Noget varmt og nemt🍲
*En pose kikærter på frost👀
*2 rest kokosmælk der skulle bruges (den fede del var brugt til cheesecake😏)
.
Det resulterede i indisk gryderet med bagte grøntsager med varme krydderier😌🙋🏼‍♀️ 
Jeg skiftede blot rød peberfrugt med kartofler i små tern og det er ret så optur🥔
Den nydes med ris og en hurtig grøn salat 🤸🏻‍♀️ Hvad har i spist til aften?🙋🏼‍♀️
.
Håber i fået en god start på ugen med genåbning og det vi alle taler om (vejret)❄️☀️😇
Sender en masse krammer! 
.
Jeg linker til opskriften hvis i for trang til aubergine og indisk i løbet af ugen☀️
.
.
.
.
.
.
.
.
#chickpeacurry #veggiebowl #vegancurry #grøntsager 
#spismeregrønt #6omdagen #nemmad #nemaftensmad #plantebaseret #frokost #aftensmad #sundhverdag #godmad #vegetarisk #vegansk #veganskmad #madinspiration #sundmad #madmedmedfølelse #livsstilsændring #sundlivsstil #indiskmad #instagramakademiet #veganrecipes #foodstagram #veganfood #veganbowls #greenbowl #plantbasedfood #wholefoodplantbased
Open
Noget af det jeg ELSKER allermest ved mad og opskriftudvikling er når jeg for en idé, nørder og leger i køkkenet🤓🍓❤️ Når en ide for lov at vokse, lege i mine tanker, udforme sig og jeg giver plads til kreativitet🌈
LIGE der er jeg høj af glæde🥳
Min ocd forsvinder og jeg “er bare”. Køkkenet er mit helle😌
.
Påskens projekt👆🏻 Jordbær cheesecake lavet på cashewnødder og sødet på dadler - støbt på oreo/kokosbund + overtrækket med chokolade glaze😏🍫
. 
Jeg dobbelttestede i dag med få justeringer og nu er den der🥳
Samtidig fik jeg prøvet en ide med fyld af marmelade i små cupcake forme🦄👉🏻
.
GLÆÆÆDER mig til at dele en rigtig sommer cheesecake med jer snart (altså når det ikke lige sner/hagler/regner på samme dag🤨😅)
.
Håber i har haft en DEEEJLIG påske?
Jeg er total fuld af power efter en dejlig dag som har givet GOD energi! Håber den mærkes igennem din skærm❤️❤️
Hvis i savler efter cheesecake er der en vanilje variant på bloggen med daddel/nøddebund😏
.
.
.
.
.
.
.
#vegancheesecake #cheesecake #madglæde #vegancake #oreocheesecake #jordbær #lækkerier #plantebaseret #vegansk #livsstilsændring #detgrønnevalg #veganfoodpics #madmedmedfølelse #kage #plantebaseretmad #eftermiddagshygge #deldinmad #letscookvegan #madinspiration #veganfood #hjemmelavet #sundhed #hjemmebag #healthycake #godmad #veganskhverdag #comfortfood #bestofveganbaking #albertestengaard
Open
3 X AFTENSMAD IDEÉR😎 Aftensmad har været et højdepunkt lige siden jeg var lille og som det første spurgte “hvad skal vi spise i aften?”😅 
Kender i typen men har måske svært ved at komme på nye retter?🤨
.
Her for i 3 ideér til aftensmad som store som små vil elske🍲🥗👇🏻
1️⃣Lasagnesuppe - Hurtig, nem og cremet! Fyldt med lasagneplader og hjemmelavet tofu-Ricotta (hvis du ikke spiser vegansk kan du snildt bruge traditionel Ricotta istedet for tofu)
.
2️⃣Shawarma marineret tofu + grønt - Alt på ét fad👌🏻 server med syltede rødløg, hummus og godt brød😎
.
3️⃣Blomkålspasta - Pasta vendt i cremet såååuce lavet på blomkål🤤 Top med stegte svampe, hjemmelavet vegansk parmesan og simpel spidskålsslaw.
(Spiser du ikke vegansk kan du snildt udskifte med Alm. Parmesan og gærflager i saucen med 15-30g parmesan🧀)
.
Alle 3 retter finder i på bloggen🚀
Har i planlagt ugens mad eller er i mere dag til dag typen?🤓
Håber i NYDER påsken💛💛
.
.
.
.
.
.
.
.
#lasagnesuppe #lasagne #aftensmad #vegansklasagne #friedtofu #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #vegansoup #plantebaseret #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #aftensmadinspiration #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #veganfoodspot #vegetarisk #madinspiration #vegansk #pasta #whatveganseat #veganfoodspace #soup #weeknightdinner #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Nem nudelsalat🥢🥡 Når det gerne må være snasket, lækkert og nærende på en gang😏
Nudelsalat er din ven😎 
.
Alt du behøver👇🏻
*Nudler (gerne en god variant)🍜
*Stegte løg, hvidløg, squash🥒
*Stegte svampe og spinat🍄
*Bagte rodfrugter fx. Rødbede med Miso eller gulerødder.
*Optøede edamamebønner.
*Peanutbutter eller tahin/Miso dressing - Begge på bloggen🥜
*Ristede sesamfrø og tørrede abrikoser👌🏻
.
Alt vendes sammen og nydes lun eller kold🎈
*Det fede ved nudelsalat er du kan freestyle Max😎
- Brug nudler og dressing som base og leg herefter med grøntsager, bønner, tofu og gerne kerner og tørret eller frisk frugt som mango giver et lækkert madspild🥭🥕
Er i med på en omgang nudelsalat og har i måske allerede en favoritkombi?
.
Håber påsken er god ved jer❤️☀️
Rigtig go’ aften fra amagertossen❤️ 
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #nudelsalat #nemfrokost #nudler #edamame #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #mushrooms #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
En dag fuld af følelser og solskin🌪☀️ og en påskefrokost ide🐣..
Jeg fik en mavepuster i morges efter en øv oplevelse i blodbanken (evt. se story)😕 Havde ikke troet det ville slå mig så meget ud - men det sad virkelig i kroppen💥
Følelsen af igen ikke at blive set, hørt og være magtesløs🙆🏼‍♀️
.
MEN efter en gåtur ved vandet og jeres kærlighed i min indbakke (TAK🎈❤️) mindede det mig om at livet er som bølger🌊 = ALTID i bevægelse! Vi kan ikke styre dem, men vi kan lære at stå på dem🏄🏻‍♀️
.
Mindede mig selv om HVOR jeg er i dag, de skridt jeg HAR taget.
.
Det fælleskab vi har HER - som jeg hver dag er så høj over!🎈🤸🏻‍♀️Tro mig jeg må se skør ud hver gang jeg griner, smiler eller bliver rørt at jeres beskeder 🙈🥰
.
Hvad jeg prøver at sige er; min dag endte i solskin fordi jeg ved at ALT er i bevægelse og vi selv er med til at lukke lyset ind☀️❤️ Men det også er vigtigt vi rummer det svære - livet i ved🎈
.
OGOG så minder påske mig om vegansk æggesalat🐣🤤
Kan laves med flækærter, kikærter eller tofu - og den er skøn på rugbrød eller som bagel!
Hvis i savner en ide til påskebordet sætter jeg link i bio🚀😎
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganskæggesalat #påske #veganskfrokost #nemfrokost #bagelsandwich #frokost #madopskrifter  #vadveganeräter 
#veganbagel #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
PÅSKE PICNIC🐣🌯 Og WOW for et vejr☀️ Hvilken bedre måde at bruge den noget anderledes påske end med en picnic?🥰 
.
Solskin, frisk luft og en lækker madpakke under armen kan være en skøn måde at være sammen på (endda lidt flere end vi må indenfor🥳) 
Her for i 3 bud👆🏻 på picnicmadpakker som bla. Indeholder salat med dressing, bananpandekager, hummussandwich, grøntsagsstænger, tørret frugt mm.🤸🏻‍♀️
.
Har i påskeplaner?🐣💛💛
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#picnic #veggiebowl #foodprepping #grøntsager 
#spismeregrønt #6omdagen #nemmad #nemaftensmad #plantebaseret #frokost #aftensmad #sundhverdag #godmad #vegetarisk #vegansk #veganskmad #madinspiration #sundmad #madmedmedfølelse #livsstilsændring #sundlivsstil #farverigmad #instagramakademiet #foodpreparation #foodstagram #veganfood #veganbowls #greenbowl #plantbasedfood #wholefoodplantbased
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt