Vegansk chokoladekage – uimodståelig lækker og svampet

Vegansk chokoladekage - uimodståelig lækker og svampet 1

Den BEDSTE veganske chokoladekage. Perfekt svampet, intens og yderst lykkebringende. Super hurtig at lave – ingen æg eller fancy erstatninger. Lavet i én skål med simple ingredienser. KAGEN alle vil elske. Vegansk chokoladekage med svampet krumme, let tekstur og uimodståelig smag af kakao. Svaret på dine kagedrømme.

Vegansk chokoladekage – lykken i en bid

De 3 K’er.. Nej vent 4 !!

KAGE..
KAKAO..
KAFFE..
KÆRLIGHED..

Prøv med vegansk chokoladekage, beriget med kakao, kaffe og en kæmpe bunke kærlighed.(Det fik jeg i hvert fald fra min lillebror da han smagte den)
Ikke bare første gang.. ALLE 3 gange! Haha..
Der er nemlig blev bagt vegansk chokoladekage i lange baner de sidste par uger..1.2.3..gange! Hver gang med det største smil.
SÅ simpel – SÅ uimodståelig, mundvandsløbende, “jeg tager lige et ekstra stykke” lækker!!

Klassisk!
YEP nogle gange skal vi ikke ændre på noget der fungerer – right?
Eller nærmere – Jeg tager udgangspunkt i mine gamle opskrifter, nørder, leger, tester og skaber den PERFEKTE veganske chokoladekage.
HELT uden æg, mærkelige ingredienser.
Bund ærlig simpel – svampet – seriøs go’!
Veganske opskrifter skal være for ALLE.

Har i ligesom mig savnet den perfekte chokoladekage der kunne bages til hverdag og fest? Som er svampet, über lækker, med dyb kakaosmag, let krumme og beriger vores kagehjerter?
ØØHHM – Ja TAK!!

Der kun at sige: Den er her!
KAGEN!
Chokoladekagen der er alt vi drømte om. Jeg lover det på min families vegne 😉 !
Berig dig selv, familie, venner med KAGEN.

Lets do this.

Bedre end bagerens – Hjemmebagt chokoladekage

Hjemmebagt eller hjemmebragt 😉
Der er noget særligt ved hjemmbag. Ikke SMAGER det bare bedre, det er ligeledes hyggeligt og kan være en skøn måde at samles på. Vegansk chokoladekage er ingen undtagelse.
Den er ALT hvad en chokoladekage skal være OG bedre en bagerens! Den ER:

  • Perfekt svampet
  • Super hurtig, nem og gennemtestet
  • Vegansk og uden erstatningsprodukter
  • Simple hverdagsingredienser
  • Lavet i EN skål
  • Intens og smagsrig
  • Hele families FAVORIT
  • Kan laves til cupcakes eller i springform
  • Ja..UIMODSTÅELIG
vegansk chokoladekage cupcake

Svampet, simpel, stjernego’ – vegansk chokoladekage

Ingredienserne til chokoladekage er nøje udvalgt så vi opnår den perfekte konsistens, og spiller en rolle på hver deres måde:

  • Hjemmelavet “kærnemælk”: Bland soyamælk med citronsaft/æbleeddike og lad stå i 10 min. Nu er mælken syrnet med små klumper og klar til brug. Blot rør rundt og tilsæt som beskrevet i opskriften.

  • Æblemos: I vegansk chokoladekage bruger vi æblemos i stedet for æg. Det er med til at give fugt, binder kagen sammen og bidrager med et let sødme.

    PIFT: Læs mere om erstatning af æg i bagning i min guide til veganske “æg” HER

  • Olie (smagsneutral): Chokoladekagen behøver fedtstof for at hænge sammen. Jeg bruger smagsneutral smeltet kokosolie.
    Jeg har prøvet at skære så langt ned som muligt og tilsætte mere æblemos i stedet. Men netop uden at gå på kompromis med smag og tekstur.

  • Vaniljepulver eller vaniljesukker: Jeg vil til enhver tid foretrække vaniljepulver. Men det er dyrt. Jeg anvender derfor 2 tsk vaniljesukker i stedet. Brug hvad du har. LUKSUS er evt. kornene fra 1 vaniljestang.

  • Bagepulver og natron: Vi bruger begge hævemidler i kagen for at sikre at kagen hæver samt et opnår et luftigt resultat. Husk at netop syren fra “kærnemælken” er vigtig når vi arbejder med natron.

  • Varm kaffe eller kogende vand: OH MY! Når vi bruger kaffe fremhæves smages helt exceptionelt! Kaffen gør kakaosmagen bliver dyb og kraftig.
    Vil du undgå kaffe kan du erstatte med kogende vand men resultatet vil ikke være ligeså intens.
    HUSK. At kaffen/vandet skal være VARMT. Næsten kogende.
    Koffeinfri kaffe. Brug evt. koffeinfri kaffe hvis det er koffeinen du gerne vil undgå. Smagen samt dybden vil du få på lige fod her.

  • Almindelig hvedemel: Chokoladekagen er lavet på almindelig fint hvedemel. Dette sikre det luftige resultat med en let krumme. Jeg har ikke testet med glutenfri endnu.
vegansk chokoladekage

perfekt vegansk chokoladekage – tips og tricks

Et par vigtige tips og tricks så du får succes i køkkenet samt alternativ til formen. Måske du er mere til cupcakes? Læs med og bliv mesterbager:

  • Præcise mål: Præcise mål er vigtigt når vi bager, især vegansk. Jeg vejer derfor ALT af, inkl. flydende ingredienser som soyamælk, kaffe mm. Dette sikre et perfekt resultat hver gang.

  • Flydende dej: Dejen ER flydende inden bagning, så INGEN panik! Følg mine instruktioner og vær sikker på at for din form med bagepapir samt bag den angivne tid (tjek med tandstik).

  • Bagetid: ALLE ovne er forskellige. jeg bager kagen ved traditionel varme, på næstøverste rille. Bager du varmluft sku da evt. en smule ned og tjek kagen løbende. Kagen er færdig når en tandstik kommer ud ren, eller med få krummer.

  • Holdbarhed: På papiret 3-4 dage i lufttæt beholder, evt. på køl. Hos min familie og jeg 2 dage eller mindre – haha 😉

  • Cupcakes eller springform: Har du ikke den angivne form, eller vil have kage NU 😉 bare rolig, jeg har testet opskriften af så i kan bage veganske chokolade cupcakes eller kagen i springform.

    CUPCAKES: Den angivne opskrift giver ca. 20-24 cupcakes. Fyld jeres forme halvt op og bag dem ved 180 grader i ca. 22-25 min. Tjek efter om en tandstik kommer ren ud.

    SPRINGFORM:
  • 2 X 20 cm. springform
  • 1 X 26 cm. springform

    Begge varianter bages ved 180 grader i ca. 40 min. men tjek efter med en tandstik, alle ovne er forskellelige.

Hurtig vegansk kokosfrosting – kronen på værket

Lyst til lidt ekstra lækkert?
Lidt krymmel på hverdagen?
Snup en mega nem og yderst lækker (jeg spiser den fra skålen lækker) vegansk frosting lavet på blot 3 ingredienser.

KOKOSCREME (øverste del af kokosmælk som har stået på køl natten over)
AHORNSIRUP
VANILJESUKKER


Skrab den tykke del af kokosmælken ud og kom i en skål (helst afkølet). Tilsæt en smule ahornsirup samt vaniljesukker og pisk med elpisker indtil det bliver fluffy og lækkert, omkring 1-2 min. Er cremen ikke fast nok kan den kommes på køl indtil den ønskede konsistens. Her kan den holde sig et par dage. Pynt evt. med friske hindbær eller frysetørret hindbærpulver.

Eftermiddags kittet – kage og kaf’

Jeg har fra barnsben ALTID spist eftermiddagskaffe. Som vi kalder det i Jylland. Når vi kom hjem fra arbejde samt skole, samlede vi os om bordet til ristede krydderboller, kaffe og hvis vi var heldige lidt lækkert 😉
Det har holdt ved – og jeg er snart 28! uhh..
MEN der er noget særligt over hyggen, at samle sig om en go kage, lækkert brød og snakke om dagen, eller når jeg er alene lave kryds & tværs, se Netflix…Vigtigst NYDE det.

Her får i 3 af mine favoritter – Sunde, lækre og en lidt mere ekstravagant udgave:

Får i testet vegansk chokoladekage vil jeg ELSKE at høre om det. Kommenter herunder, bedøm kagen, og tag mig endelig på Instagram @albertestengaard så jeg kan følge med i jeres kage eventyr!
Nyd det venner !

vegansk chokoladekage

Vegansk chokoladekage

Luksuriøs svampet vegansk chokoladekage. Svaret på alle dine kage drømme, nem, hurtig og med få simple ingredienser. Du vil aldrig gætte den er vegansk.
4.76 fra 25 stemmer
Antal: 10 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse40 min
I alt50 min

Ingredienser

  • 230 ml soya- eller mandelmælk
  • 1 spsk citronsaft (ell. æbleeddike)
  • 230 g hvedemel
  • 75 g kakao
  • 170 g rørsukker
  • 80 g farin (ell. tilsvarende rørsukker)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1,5 tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk vaniljesukker (ell. 1 tsk vaniljepulver/1 stk vaniljestang)
  • 140 g æblemos
  • 100 ml smagsneutral olie (evt. smeltet kokosolie)
  • 250 ml stærk kaffe (evt. koffeinfri eller kogende vand)

Tilberedelse

  • Forvarm ovnen til 180 grader. Beklæd en 33 X 22 cm. form med bagepapir. Du kan også smøre den med lidt olie, men her kan du ikke flytte kagen efter bagning.
  • Start med at lave "kærnemælk" ved at blande soyamælk og citronsaft i en skål, rør rundt og stil til side i ca. 5 min.
  • Bland mel, kakao, rørsukker, brun farin, bagepulver, natron, salt samt vanilje i en stor skål, rør rundt og sæt til side.
  • Tilsæt æblemos samt olie til soyamælken og pisk med elpisker eller traditionel piskeris blandingen sammen.
  • Tilsæt den våde blanding til det tørre samt den varme kaffe. Pisk på lav hastighed indtil dejen er helt blandet og ingen klumper er tilbage. Dejen er tynd.
  • Hæld dejen i formen og bag i ca. 40 min. Tjek med en tandstik om kagen er færdig. Kommer den ren ud, eller med få krummer er kagen færdigbagt. Husk alle ovne er forskellige og afhængig af hvilken type form du bruger kan bagetiden variere.
    Tjek tips og tricks længere oppe for alternative forme.
  • Opbevar i lufttæt beholder, evt. på køl hvor den kan holde sig fint i op til 5 dage.
    Du kan evt. smøre med kokosfrosting (opskrift længere oppe i indlæg)
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
27 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments