Annonce

Rødkålssalat med appelsin, nødder og vaniljesyltede pære

sund rødkålssalat med appelsin

Sprød rødkålssalat med appelsin er den skønneste vintersalat. Rødkål fintsnittes og vendes med syrlig og sød tyttebærdressing. Toppes med appelsin, granatæble, rødløg og hjemmesyltede vaniljepære. Rødkålssalaten er super smagfuld med mange nuancer og kan nemt varieres. Server rødkålssalaten til hverdag eller nyd som sprødt indslag til juleaften.

rødkålssalat med appelsin

Vinteren er over os, og kål-sæsonen er i fuld gang!
Rødkål står på dagens menu, og sammensættes til den lækreste rødkålssalat med appelsin, nødder og vaniljesyltede pære.
Herhjemme er det ÅRETS julesalat. Et sprødt indslag til julemaden, med en skøn friskhed og sødme som er perfekt modspil til de mere fede og tunge smage.
Sammensætningen er måske lidt utraditionel da jeg bla. anvender dild og vaniljesyltede pære. MEN tro mig kombinationen er magisk !

Rødkålssalat med appelsin er:
  • Sprød
  • Frisk
  • Smagfuld
  • Nem at lave
  • Perfekt til julemaden
  • Sød, syrlig, aromatisk &..
  • Himmelsk lækker

Lad os sammen dykke ned i herlighederne! Ønsker du at udskifte eller ændre i ingredienser har jeg lavet en tips og tricks længere nede.

Opskrift på rødkålssalat med appelsin

Reklamelinks er markeret med*
sund rødkålssalat med appelsin
Gem til madplan

Rødkålssalat med appelsin

Sprød rødkålssalat med appelsin og nødder er den lækreste vintersalat. Server til julemiddag, hverdag eller frokost.
5 fra 1 bedømmelse
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse1 time

Ingredienser

Rødkålssalat

  • ½ stk rødkål
  • 1 bundt dild
  • 2 stk appelsiner
  • 1 dl granatæblekerner
  • 1 stk rødløg
  • ½ dl ristede hasselnødder
  • 1 dl tørrede figner
  • ½ pose rucola

Dressing

  • 2 spsk tyttebærmarmelade
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • ¼ stk vaniljestang
  • ½ stk appelsin
  • 1-2 tsk rørsukker
  • Salt, peber

Vaniljesyltede pære

  • 3 stk små pære
  • 1 stk appelsin
  • ½ dl vand
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk rørsukker
  • ½ stk vaniljestang

Tilberedelse

Rødkålssalat

  • *Start med at klargøre vaniljesyltede pære og sæt på køl, se nedenfor. Dette kan med fordel gøres dagen før eller mindst 2-3 timer inden servering.
    *Læs gerne tips og tricks i indlæg, hvis du ønsker at udskifte nogle råvarer.
  • I lille skål rør alle ingredienserne til dressing sammen, brug skallen fra ½ appelsin. Rør indtil til du har en ensartet konsistens. Smag til med rørsukker, salt og peber. Sæt til side.
  • I stor skål snit rødkålen fint, gerne på mandolinjern. Tilføj ca. ½ af dressingen (sæt resten på køl til senere) og vend godt rundt i rødkålen. Hak dild fint og vend ved. Sæt på køl og lad den marinere i dressing min. 1 time.
  • Klargør resten af ingredienser ved at skrælle appelsin og skære i skiver eller tern, rødløg skæres i både, figner i tern og hasselnødder hakkes.
  • Ved servering find ønsket fad frem, start i bunden med rucola og rødkål, vend let sammen. Herefter appelsiner, rødløg, granatæble og 1 dl vaniljesyltede pæretern. Top med tørrede figner, hasselnødder og fordel resten af dressing over som det sidste.
  • Server salaten med resterede pæretern.

Vaniljesyltede pære

  • Fjern korn fra vaniljestang og vend med 1 tsk. rørsukker. I lille gryde kom saft fra 1 appelsin, vand, eddike, rørsukker, vaniljesukker + tom vaniljestang. Kog op lagen op.
  • Imens lagen koges op skrælles pære og skæres i små tern. Kom i glas eller skål med tilhørende låg eller anden beholder, sæt til side.
  • Når lagen koger hældes den straks over pæretern. Kom låg på og sæt på køl. Lad pæretern marinere min. 2-3 timer inden servering, eller dagen før.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Frisk, sprød og lækker rødkålssalat

Det er først de seneste par år vi har spist frisk rødkålssalat juleaften. Før der var det kun den varme rødkål (som jeg spiser mængder af – haha) som stod på julebordet og bestemt er uundværlig, hvis det står til mig.
Men tilføjelsen af frisk rødkålssalat er kommet for at blive og kan serveres sammen med alt fra veganske posteger, linsedeller samt and, flæskesteg mm. Herhjemme er julebordet dækket med lidt af det hele, for at glæde alle så vi kan samles om at NYDE.
Rødkålssalat med appelsin kan vi alle spise, og er netop det sprøde element som løfter julemiddagen. Server gerne resterende syltede pære i en skål ved siden af, de er perfekt som ekstra tilbehør.

Rødkålssalat med appelsin; Ingredienser + tips og tricks

  • Frisk rødkål
    • Dagens stjerne! Rødkålen bliver ekstra lækker fint du fintsnitter din fint på mandolinjern, det kan ligeledes gøres i hånden. Husk at vende dressing ved rødkålen og trække smag 1-2 timer på køl før den serveres.
    • Lyst til at læse mere om rødkål og få tips til opskrifter – Læs om rødkål i indlægget; decembers råvarer.
  • Dild
    • Lidt utraditionelt bruger jeg dild. Dild giver en skøn friskhed og kommer med toner af anis og bitterhed. Perfekt med de søde frugter og ristede hasselnødder.
    • Du kan erstatte med persille eller helt udelade.
  • Appelsiner
    • Julens lækreste frugt. Skræl appelsinen og husk at fjerne de hvide lameller. Skær i skiver, tern eller både.
  • Granatæble
    • Sprød, syrlig og sød. Granatæble er en smagbombe inde i munden (bogstavelig talt). Du kan selv klargøre et granatæble og fjerne kernerne eller købe dem pillet.
  • Rødløg
    • I dag serveres rødløg friskt. Deres skarpe smag er et perfekt modspil.
    • Er du ikke løg-fan kan du udelade eller bruge forårsløg for en mere mild version.
  • Rucola
    • Vendes sammen med rødkål ved servering. Giver fylde, lethed og bitterhed.
    • Du kan udelade eller erstatte med baby-spinat.
  • Tørrede figner
    • Jeg køber tørrede figner vendt i rismel men du kan bruge din favorit.
    • Kan erstattes med tørrede dadler eller abrikoser i tern, rosiner eller tranebær.
  • Ristede hasselnødder
    • Jeg ELKSER ristede hasselnødder!! Køb dem ristet eller gør det selv i ovn eller på pande, læs vejledning i dette indlæg.
    • Kan erstattes med valnødder, pekannødder eller mandler.
  • Syrlig – Sød – Dressing
    • Dagens dressing bruges mere som marinade end reel dressing da halvdelen vendes med rødkål inden servering. Rester drypper vi over hele herligheden lige inden servering.
    • Dressingen er en dejlig kombination af sød og bitter tyttebær, syrlig eddike, aromatisk appelsin og god olie. Du kan erstatte tyttebærmarmelade med ribsgele eller honning/agavesirup.

Vaniljesyltede pæretern

Jeg elsker ALT syltet og dagens vaniljesyltede pæretern ryger straks ind på favoritlisten sammen med lime-syltede rødløg.
Kombinationen af syrlig eddike, sød rørsukker og vanilje lyder måske specielt men sammen runder de hinanden af og giver salaten en ekstra dimension. Det er skønt at lege med “søde krydderier” i det salte køkken og se hvordan de kan spille op af grøntsager.
Lav evt. dobbeltportion og server som ekstra tilbehør.
TIP: Du kan udskifte pære med æble.

rødkålssalat med appelsin

3 smagfulde salater til vinter:

Lyst til flere vintersalater? Her er 3 favoritter som alle mætter og er fuld med årstiden gode råvarer.

rødkålssalat med appelsin og pære
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments