Sprød rødkålssalat med appelsin og nødder er den lækreste vintersalat. Server til julemiddag, hverdag eller frokost.
5 fra 1 bedømmelse
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4personer
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse1 timet
Ingredients
Rødkålssalat
½stkrødkål
1bundtdild
2stkappelsiner
1dlgranatæblekerner
1stkrødløg
½dlristede hasselnødder
1dltørrede figner
½poserucola
Dressing
2spsktyttebærmarmelade
3spskolivenolie
2spskhvidvinseddike
¼stkvaniljestang
½stkappelsin
1-2tskrørsukker
Salt, peber
Vaniljesyltede pære
3stksmå pære
1stkappelsin
½dlvand
2spskæblecidereddike
2spskrørsukker
½stkvaniljestang
Tilberedelse
Rødkålssalat
*Start med at klargøre vaniljesyltede pære og sæt på køl, se nedenfor. Dette kan med fordel gøres dagen før eller mindst 2-3 timer inden servering. *Læs gerne tips og tricks i indlæg, hvis du ønsker at udskifte nogle råvarer.
I lille skål rør alle ingredienserne til dressing sammen, brug skallen fra ½ appelsin. Rør indtil til du har en ensartet konsistens. Smag til med rørsukker, salt og peber. Sæt til side.
I stor skål snit rødkålen fint, gerne på mandolinjern. Tilføj ca. ½ af dressingen (sæt resten på køl til senere) og vend godt rundt i rødkålen. Hak dild fint og vend ved. Sæt på køl og lad den marinere i dressing min. 1 time.
Klargør resten af ingredienser ved at skrælle appelsin og skære i skiver eller tern, rødløg skæres i både, figner i tern og hasselnødder hakkes.
Ved servering find ønsket fad frem, start i bunden med rucola og rødkål, vend let sammen. Herefter appelsiner, rødløg, granatæble og 1 dl vaniljesyltede pæretern. Top med tørrede figner, hasselnødder og fordel resten af dressing over som det sidste.
Server salaten med resterede pæretern.
Vaniljesyltede pære
Fjern korn fra vaniljestang og vend med 1 tsk. rørsukker. I lille gryde kom saft fra 1 appelsin, vand, eddike, rørsukker, vaniljesukker + tom vaniljestang. Kog op lagen op.
Imens lagen koges op skrælles pære og skæres i små tern. Kom i glas eller skål med tilhørende låg eller anden beholder, sæt til side.
Når lagen koger hældes den straks over pæretern. Kom låg på og sæt på køl. Lad pæretern marinere min. 2-3 timer inden servering, eller dagen før.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr