Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Aftensmad - Frokost - Glutenfri - Salater
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Linsesalat med bagte grøntsager og cremet dressing

Linsesalat med bagt græskar og rødbede

Smagfuld linsesalat med efterårets råvarer. Linser vendt i krydderolie, serveret sammen med bagt græskar, rødbede og rødløg. Linsesalaten er mættende, nærende og en fryd for øjet. Server med cremet ranch dressing, ristede kerner, tranebær og nyd linsesalaten til aftensmad eller som måltidssalat. Vegansk og glutenfri salat der er nem at lave og smager skønt.

Linsesalat – Smagfuld og mættende

Jeg har ikke mange salater på bloggen (endnu)!
Det må der gøres noget ved!
For jeg spiser jo åndsvagt mange – ha!
Men ofte kommer de i min Instagram story.
For sandheden er jeg ofte improvisere til mine salater – kigger i køleskabet, tænker teksturer, smage og farver og vælger herefter en dressing, knas og topping.
Præcis på samme måde opstod denne lækre linsesalat med bagte grøntsager, knas og cremet dressing.
Så god at jeg MÅ dele den med jer!

En rigtig efterårssalat med mættende linser vendt i krydderolie, bagt græskar (OHH YES), rødbede og rødløg bagt indtil de karamelliserer.
Toppet med frisk, sprød pære, ristede valnødder og søde tranebær.
Drizlet med min lækre ranch dressing (den er genial til ALT – just saying)

Ikke fan af linser?
Bare rolig – jeg har nørdet på hvordan vi netop for linser med SMAG, tekstur og fylde. Hemmeligheden er krydderolie…

Salaten kan nemt tilpasses dit køle- og køkkenskab.
Læs med længere ned og se mine ideer til swip og swap, så du altid nemt og hurtigt kan lave en lækker linsesalat fuld af mæthed og næring!

Linsesalat med bagte grøntsager

Linser med smag – Vendt i krydderolie

Linser kan være tricky!..
De smager ikke af meget!..
Er de kogt forkert er de enten for hårde eller smattede!..
Kender du det?


MEN det laver vi om på. Linser er nemlig SUPER næringsrige og sunde med deres høje proteinindhold, kostfibre, vitaminer og mineraler.
Ideel at bruge i gryderetter, hummus samt salater.

I dag koger vi linser til de er perfekt al dente, stadig med bid men møre. Vender dem lune i den lækreste krydderolie hvilket gør de suger smagen til sig. Resultatet er lækre linser med bid og smag.

3 tips til smagfulde linser:

  • Kog linserne i RIGELIGT vand. Brug mere end foreskrevet da vi dræner dem efter endt kogetid.
  • Kog linserne i grøntsagsboullion og evt. et løg i vandet. Dette giver linserne smag.
  • Vend de lune linser i en smagfuld krydderolie. Efter linserne er færdigkogte hældes de gennem si, kommer i skål og vendes med den klargjorte krydderolie, citron, salt og peber. Når linserne stadig er lune, optager de mere smag.
    Dette er KEY til smagfulde linser.

Find hele opskriften nederst i indlægget hvor der ligeledes er en how-to video med opbygning af salaten.

Linsesalat med bagte grøntsager og ranch dressing

Linsesalat: Tilbehør & måltidssalat

Jeg er fan af salater der kan det hele.
Dagens linsesalat er både det perfekte tilbehør ti aftensmad, evt. serveret med falafler, hummus og brød.
Eller som måltidssalat. Den slags salater som kan spises med en gaffel, smager himmelsk, mætter og kan tages med to-go.
JA TAK til luksus madpakke.
Linserne bidrager med protein, kostfibre og sammen med de grove grøntsager bliver du dejlig mæt, hvilket gør salaten snildt kan spises alene. Jeg har dog ofte et lækkert stykke kernebrød med og evt. en bøtte hummus.

Linsesalat med bagte grøntsager close up

Swip and swap – Ideer til at lege med ingredienser:

  • Linser:
    – Brug grønne linser (ikke røde da de vil koge ud).
    – Brug linser på dåse, vend stadig med krydderolie. (hurtigt og nemt)
    – Udelad linser, salaten vil stadig smage SKØNT.
  • Grøntsager:
    – Brug butternut græskar i stedet for hokkaido.
    – Brug gulerod eller farvede beder i stedet for rødbede.
    – Ikke kan af løg? Udelad eller brug 1/2-1 fennikel i både.
    – Brug æbler eller blomme i stedet for pære.
  • Dressing:
    – Server med perfekt sød/syrlig appelsinvinaigrette.
    – Server med orange/tahindressing.
    – Cremet gurkemejedressing lavet på solsikkekerner.
  • Nødder/tørret frugt:
    – Brug de nødder/kerner du bedst kan lide.
    – Brug tørrede figner, abrikoser eller dadler i tern i stedet for tranebær.
Linsesalat med bagt græskar og ranch dressing
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
5 fra 5 stemmer

Linsesalat med bagte grøntsager

Skøn linsesalat fuld af smag, mæthed og toppet med cremet dressing. Brug den som tilbehør eller spis den som måltidssalat.
Forb. tid30 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid40 min
Kategori: Aftensmad, Måltidssalat, Salat, Tilbehør
Køkken: Glutenfri, Vegansk
Antal: 4 personer
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

Linser:

  • 2 dl beluga linser, ukogte (ell. grønne linser)
  • 6 dl grøntsagsboullion
  • 2 spsk olivenolie
  • 1-2 fed hvidløg
  • ½ tsk spidskommen
  • ½ tsk koriander
  • 3 stængler frisk timian/oregano (ell. ½ tsk tørret af hver)
  • ½-1 citron saft + skal
  • Salt + friskkværnet peber
  • 2 håndfulde krydderurter, hakket (evt. persille + dild)

Salat:

  • ½ pose rucola, skyllet (ell. spinat)
  • ½ stk hokkaido, udhulet og i både (ell. butternut squash)
  • 3 stk rødløg, i både
  • 2-3 stk rødbeder, i kvarte skiver
  • 1 spsk olivenolie
  • Frisk timian
  • 2 stk pære
  • 2 håndfulde krydderurter (evt. persille + dild)
  • Ristede valnødder, græskarkerner
  • Tørrede tranebær
  • Ranch dressing

Sådan gør du

  • Linser: Start med at skylle linserne godt og kog dem efter anvisning på posen. Men i min. 6 dl grøntsagsboullion (Jeg har erfaret denne mængde væske giver lækre, bløde linser som koger færdig og ikke bliver tørre)
  • Bagte grøntsager: Klargør imens de bagte grøntsager. Tænd ovnen på 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir.
  • Skær hokkaido i skiver, rødbede i kvarte og rødløg i både. Kom på bageplade og vend med olivenolie og timian. Bag ca. 20-30 min. indtil hokkaido er mør når du stikker en lille kniv igennem.
  • Krydderolie: Klargør imens krydderolien. Varm en pande op til middel-høj varme og kom olivenolie ved. Når den er godt varm tilsætter du hvidløg, krydderier + krydderurter. Lad hvidløget tage let farve og når olien begynder at dufte tages den af varmen. Den må IKKE brænde. (Vent med citron + salt)
  • Linser fortsat: Når linserne er færdigkogt hældes de i si, så det overskydende vand kommer fra. Kom i skål og vend herefter krydderolie, citronskal + saft, salt + friskkværnet peber i og vend godt rundt. Sæt til side.
  • Dressing + tilbehør: Tilbered dressing og rist kort valnødder + græskarkerner på en pande indtil de tager let farve og dufter.
  • Samling af salaten: På stort fad kom rucola i bunden og vend med linser samt krydderurter. Kom herefter de bagte græskar, rødbede, rødløg over samt skiver af pære. Top med ristede valnødder, græskarkerner, tranebær og server med ranch dressing.
  • Servering: Server salaten som tilbehør eller spis den som mættende måltidssalat. Kan gemmes i køleskabet 2-3 dage uden dressing.

Video

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

tahin miso dressing

Tahindressing med miso - ala gomadressing

sunde dadelkugler med appelsin og sorte bønner

Dadelkugler med appelsin, sorte bønner og tahin

vegansk shawarma tofu med grønt og hummus

Vegansk shawarma tofu og grønt - Alt i...

banan pandekager med quinoamel

Sunde bananpandekager med quinoamel

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
Glædelig mandag venner🎈En af weekendens højdepunkter var edamamedippen👆🏻💚 
Jeg brugte opskriften på ærtedip fra bloggen blot med edamamebønner i stedet for + 1 spsk. tahin👌🏻 YUM! 
.
Jeg elsker den let syrlige smag fra hvidvinseddiken krydret med friske krydderurter🌱
Jeg serveret med squashstrimler vendt med limesaft, ærteskud, cashewnødder, avocado, blåbær og en grøn olie lavet på basilikum🌿
.
Edamamedippen kan bruges som tilbehør, smøres i sandwich eller som dip til grøntsagsstænger🎯
For hvem er ikke med på dip holdet?🙋🏼‍♀️❤️ Find opskriften på bloggen under ærtedip💚
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #edamame #nemfrokost #grønsalat #edamamebeans #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #greensalad #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
CHIAMARMELADE🎈👇🏻 Weekenden har været fuld af god mad og leg i køkkenet - det er mit helle🎯 
Som del af overnight oats indlægget lavede jeg en nem marmelade med chia som er skøn at bruge som topping på grød, yoghurt, ovenpå brød eller indeni en fastelavnsbolle🙊
.
Jeg elsker den er let syrlig, knaser og har sødme fra vanilje👇🏻
1 glas:
*250g frosne hindbær.
*1 appelsin, saft + skal.
*1/2 vaniljestang /vaniljepulver.
*Evt. 1-2 spsk ahornsirup.
*2 spsk chiafrø.
.
Kog hindbær, appelsinskal + saft og vanilje op i ca. 5-10 min indtil bærrene er most. Tag af varmen og tilsæt chiafrø. Rør rundt og lad stå 5 min. 
Rør godt rundt igen, kom på glas og opbevar i køleskab🥳
.
Livet er nu engang sjovere når vi topper løs🚀
Håber jeres weekend har været dejlig og i er klar til at hoppe ind i en ny uge med mig🤸🏻‍♀️❤️
.
.
.
.
.
.
.
#overnightoats #grød #køleskabsgrød 
#porridge #chiajam #morgenmad #chiafrø #veganbreakfast #efterår #vadveganeräter 
#glutenfreiessen #plantebaseret #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #godmad #grøntsager #veganfoodspot #vegetarisk #madinspiration #vegansk #morgenmadsinspiration #whatveganseat #lækkerier #glutenfri #madmedmedfølelse #veganskmorgenmad
Open
FREDAGS FROKOST🥬 Hvordan er jeres uge gået på hjemmekontoret?💥 Min toppede i dag med en hurtig falafelsalat😎 
Jeg fandt nemlig @urtekram falafler til 10kr i @nettodk 😱 OH YES!! 
For friture ikke? Det ER godt😏
.
Det blev selfølgelig udnyttet til den lækreste hjememfrokost som i snildt kan lave både som frokost eller aftensmad gerne serveret med hummus til💪🏻
Falafelsalat:
*Spinat, sukkerærter, broccoli, agurk i strimler.
*Fennikel vendt med lime, dild og mynte🌱 (afhængig)😂
*Æble i tern, sorte oliven, avocado.
*Spicy falafler, ranchdressing fra bloggen.
*Pitabrød og evt. hummus.
.
Håber jeres fredag har været god og i er klar til weekend?🥳 
Nogle rare planer? Gåture, fastelavnsbollejagt eller bagning?🎈
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #falafel #nemfrokost #falafelbowl #pitabread #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #falafelsalad #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Jeg drømmer om💭🎯 Pulled portobello med coleslaw og syltede rødløg🤤 Serveret som burger eller i bowl med quinoa🍔💥
.
Portobello bages, strimles og vendes med hjemmelavet barbecue sauce👀
Det frækt, det comfort food, det er fuld af power💪🏻🔥
Nysgerrig på hvordan du tryller svampe til pulled portobello😎
.
Opskriften er på bloggen, link i bio🚀
Drømme går altså i opfyldelse🤪💭
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #pulledportobello #portobello #quinoarecipes #portobelloburger #comfortfood  #greenbowl  #veganburger 
#veggiebowl #veganburgers #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
SIMPELT🎈De små ting der gør forskellen, menneskerne vi har kær, smilet til vores forbipasserende, en god frokost, ja vores hverdagsmagi😌 
Selv i en tid som for alle er anderledes er dette vigtigt✨ 
. 
For mig er det vigtigt at huske på det SIMPLE❤️ Jeg har lært igennem årene at se og værdsætte det enkle, de små ting, alt det vi ofte glemmer men i sidste ende er limen i vores liv🎯
.
Jeg ELSKER at nørde med mad, finde sammensætninger der siger kapow men jeg elsker OGSÅ det simple🥑 Der hvor smagene kommer helt til sin ret og nydelsen får ekstra plads😌
.
En god rugbrødsmad smurt med flækærtehummus og toppet med feldsalat, avocado, granatæble og sorte oliven er simpelt og lækkert! Drys med lidt flagesalt og ristede kerner👌🏻
.
Husker i det simple og hvad er hverdagsmagi for jer?✨😌❤️
.
.
.
.
.
.
.
.
#avocadomad #hummuslove #veganskfrokost #nemfrokost #rugbrød #frokost #madopskrifter  #vadveganeräter 
#veggiebowl #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Foodprep game👉🏻🎯 Det er ingen hemmelighed at jeg er FAN!😎 Jeg drømmer om (man må godt drømme) engang at kunne gå i køkkenet med JER🌈❤️ holde workshop, have råvarerne i hænderne, kunne inspirere og give tips og tricks videre - DELE glæden⚡️ For Foodprep hjælper mig i min dagligdag på flere måder👇🏻
1. Jeg kan lave en lækkert frokost/aftensmad på 5 min. Der giver mig god energi, farver, mæthed💪🏻
2. Jeg sparer tid og tanker om “hvad skal jeg spise”🧐
3. Det bliver ALDRIG kedeligt og jeg undgår madspild da jeg snildt kan lave fx. spinatpandekager og bruge grøntresterne, som fyld. Lave en overnight oats med gulerod eller bruge bagte grøntsager i en curry🍜
.
Dette👆🏻 og meget mere skrev jeg sidste år et indlæg med mine bedste tips, tricks og hvilke køkkenredskaber jeg bruger🎯 jeg har lige opdateret det og linker i bio🚀
.
Foodprepper I eller kunne i godt tænke jer at kommer i gang?
Har i spørgsmål endelig stil dem herunder👇🏻❤️
.
.
.
.
.
.
.
#foodprep #madpakke #foodpreparation #lunchtime #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #madpakker #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #veganvitamin #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #whatveganseat #goodoldvegan #joinveganvultures #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt