Hjemmelavede ferrero rocher kugler med dadler og sorte bønner

Hjemmelavede ferrero rocher kugler

Hjemmelavede ferrero rocher er luksuriøse, fudgy og sunde på en gang. Ferrero rocher kugler med sprød chokoladeskal, fudgy midte lavet på dadel-bønne-chokolade og med ristede hasselnødder for crunch og nutellasmag. Til sidst med en ristet hasselnød gemt indeni. Hjemmelavede ferrero rocher er den ultimative snack eller sunde dessert til hverdag eller fest. Gem i fryseren og hav altid en lækkerbisken til kaffen.

Hjemmelavede ferrero rocher – Hverdagslykke

Jeg har en tilståelse..
Jeg har ALDRIG smagt traditionel Ferrero Rocher – CHOK i knoooow!! Haha..
Først da min lillebror begyndte at tale om dem for nylig og var helt i svime måtte jeg lige undersøge hypen. Jeg havde da godt hørt om dem, men aldrig vidst hvad de var lavet af.

Klassisk ferrero rocher er små chokoladekugler med ristet hasselnød i midten, vaffelskal med hasselnøddecreme og slutligt overtrukket med chokolade tilsat ristede hakkede hassel- og valnødder.
Det MÅ smage lækkert – de er desværre ikke veganske men det skulle ikke afholde mig fra at lege i køkkenet.

Dagens hjemmelavede ferrero rocher er en del anderledes end originalen 😉 Vegansk, glutenfri, lavet på bønner OG dadler. MEN grundsmagene og lækkerheden er til stede! Jeg har haft en række testsmagere alle VILDE med kombinationen..
Jeg har taget udgangspunktet i de sunde romkugler og tvistet med ristede hasselnødder samt smeltet mørk chokolade. Resultatet? Det MÅ i smage..

Hjemmelavede Ferrero rocher kugler er:

  • Ustyrlig lækre
  • Sund og mættende
  • Hverdagsluksus
  • Vegansk og uden tilsat sukker
  • Glutenfri mulighed
  • Rig på kostfibre og protein
  • Chokolade intens
  • Knasende, blød og fudgy
  • Snackkuglen du MÅ prøve..
veganske ferrero rocher kugler

Sunde snackkugler med sorte bønner og dadler

Noget af det bedste ved dagens opskrift er hvordan vi kan spise snackkugler som BÅDE er uhyre lækre og sunde! Hjemmelavede ferrero rocher adskiller sig ret meget fra originalen som er lavet med hasselnøddecreme, mælkechokolade og sprød vaffel.

Vi vender bøtten og laver snackkugler med en base af sorte bønner og dadler. JEPS det er altså bønner-bønner vi snakker om. Men måske i allerede har prøvet sunde romkugler, hindbærtrøfler eller varianten med tahin/appelsin.
Det der kendetegner dem alle er deres lækre bløde og fudgy konsistens og at vi slet ikke smager bønnerne. Bønnerne derimod bidrager med gode kostfibre og proteiner, win-win!
Dadlerne er med til at søde uden vi behøver tilsætte yderligere sukker – De giver samtidig de skønneste karamel toner.

I dagens ferrero rocher har vi skruet op for luksus barometret og tilsat smeltet chokolade og hasselnødder i vores bønne/dadel masse. Det giver os dybde, knas og smag ala den originale.
Du kan helt selv bestemme og du er mest til mælkechokolade eller en mørk variant.

Veganske ferreo rocher – Ingredienser:

Ingredienserne til hjemmelavede ferrero rocher er simple og kan købes i de fleste supermarkeder. Ristede hasselnødder fåes i større supermarkeder, etniske købmænd, helsekost samt over nettet. Du kan også vælge at riste dem selv, se infoboks længere nede.

  • SORTE BØNNER – Brug 1 dåse drænet sorte bønner som svarer til 240g kogte. Husk at skyl dem godt i sigte inden brug. Du kan bruge kidneybønner som alternativ.

  • DADLER – Lækre søde dadler betyder vi kan undvære tilsat sukker. Brug gerne nogle meget bløde. Jeg anvender selv juicy dates. For luksusvariant kan du anvende medjool dadler. Er dine dadler ikke bløde nok kan du kort overhælde dem med kogende vand, lade stå 5-10 min. og herefter dræne dem i sigte.

  • VANILJESUKKER, SALT – Salt er smagsforstærker og selv lidt gør en kæmpe forskel, vanilje for dybde og sødme.

  • MØRK CHOKOLADE, SMELTET– Jeg tilsætter smeltet mørk chokolade til bønne/dadel massen for at gøre dem mere fudgy og intens. Brug din favorit alt fra 60-80%.

  • KAKAOPULVER – Med til at intensivere chokoladesmagen. Jeg bruger almindelig bagekakao da min økonomi ikke er til de dyre. Jeg kan anbefale den fra Rema1000. Har du råd brug gerne en af god kvalitet.

  • HAVREGRYN – Med til at samle bønne/dadel massen og bidrager med fibre. Brug evt. glutenfri hvis du ønsker en helt glutenfri ferrero rocher.

  • RISTEDE HASSELNØDDER – Smager magisk! Når vi rister hasselnødder for de en meget dybere og intens smag og minder og nutella! Jeg køber dem ristet på pose men du kan også selv gøre det. Se infoboks herunder.

  • CHOKOLADE + HASSELNØDDER TIL OVERTRÆK – Kuglerne overtrækkes ved smeltet chokolade og ekstra hasselnødder for crunch.

Sådan rister du hasselnødder:

Kan du ikke finde hasselnødder på pose der allerede er ristet kan du sagtens gøre det selv.
Kom hasselnødder på en bageplade med bagepapir og bag ved 200° i ca. 10 min. indtil gyldne. Kom herefter i et rent viskestykke og gnid hinderne af. (Ja det sviner). Lad dem køle let af. Se evt. video HER der viser hvordan.
Husk at rist så du har nok både til kugler, fyld og overtræk = ca. 130g.

Tips og FAQ hjemmelavede ferrero rocher kugler:

  1. Kan jeg bruge andre bønner end sorte?
    • Du kan bruge en dåse kidneybønner i stedet.
  2. Hvilke dadler er bedst at bruge?
    • Jeg bruger juicy dates. Har du råd er medjool dadler super lækre at bruge.
    • Vigtigst er at dine dadler er godt bløde. Er dine dadler ikke bløde nok kan du overhælde dem med kogende vand, lade stå 10 min. og herefter dræne vandet fra.
    • Dadlerne kan erstattes med rosiner (sættes tilmed i blød 10 min.) Det vil dog give en lidt anderledes konsistens samt smag men stadig sødme på naturlig og lækker vis.
  3. Hvordan rister jeg selv mine hasselnødder?
    • Se infoboks ovenfor.
  4. Holdbarhed og opbevaring af hjemmelavede ferrero rocher:
    • Efter du har overtrukket med chokolade opbevares de i lufttæt beholder enten på køl eller frys. Jeg elsker selv at spise dem direkte fra frost.
    • På køl holder de ca. 1 uge+ på frost kan de holde 1 måned.
  5. Vælg evt. glutenfri havregryn hvis nødvendigt:
    • Spiser du helt glutenfri, kan du anvende glutenfri havregryn.
  6. Husk at blend godt og længe så teksturen bliver blød:
    • Nøglen til en rigtig fudgy og lækker bønne/dadel masse er at blende længe nok. Jeg lader min foodprocesser køre først 2-3 min. med bønner+dadler efter havregryn er tilsat kører jeg igen 3-5 min før jeg slutteligt tilsætter ristede hasselnødder.
  7. Vælg gerne en god kvalitetschokolade:
    • Brug gerne en god mørk chokolade som du kan lide. Er du mest til de lidt mindre procenter brug da dette. Vælg gerne imellem 60-80% chokolade.
  8. Sådan overtrækker jeg mine ferrero rocher:
    • Følg fremgangmåden fra sunde romkugler – Husk at tilsæt ristede hasselnødder til din chokolade som beskrevet i opskrift.
  9. Gem dine ferrero rocher kugler i fryseren:
    • De kan holde 1 måned på frys men smager også genialt direkte fra frost. Det jo altid dejligt at have en snack klar 😉

SÅ er det kun at spørge – Er du KLAR til at smage hjemmelavede ferrero rocher?! Jeg glæder mig til at høre hvad i synes, så lad mig endelig vide i kommentarende eller på Instagram.
Lad os få gang i snackkugle festen endnu engang!..

Reklamelinks er markeret med*
Hjemmelavede ferrero rocher kugler
Gem på madplan

Hjemmelavede Ferrero Rocher

Hjemmelavede Ferrero Rocher kugler er sunde, fudgy, chokoladeintens og med knas fra ristede hasselnødder. Perfekt snack, sund dessert eller madpakke luksus.
5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 20 stk

Ingredienser

Ferrero rocher kugler:

  • 1 dåse sorte bønner (240g kogte)
  • 200 g dadler, bløde (uden sten)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 50 g mørk chokolade (smeltet)
  • 15 g kakaopulver
  • 50 g havregryn (evt. glutenfri)
  • 40 g ristede hasselnødder
  • 20-25 stk ristede hasselnødder

Chokoladeovertræk:

  • 150 g mørk chokolade (smeltet)
  • 30 g ristede hasselnødder (finthakket)

Tilberedelse

  • Ristede hasselnødder: Start med at riste dine hasselnødder, hvis ikke du har købt en pose hvor de er ristet og afskallet.
    Rist hasselnødderne ved 200° i ca. 5-10 min. indtil gyldne. Gnid herefter hinderne af i et rent viskestykke. Lad dem køle let af. Husk at rist så du har nok både til kugler, fyld og overtræk = ca. 130g. Se evt. video der viser hvordan HER.

Ferrero rocher kugler:

  • Dræn bønner og skyl godt i sigte, lad bønnerne dryppe af. Smelt imens chokolade over vandbad og vej de resterende ingredienser af.
  • Kom bønner, dadler uden sten, vanilje, salt samt smeltet chokolade i foodprocessor og kør indtil massen er glat og homogen gerne 2-3 min. Tilsæt herefter kakao samt havregryn og kør indtil massen samler sig, er glat og har en blød konsistens, op til 3-5 min. Den lange blende-tid gør en kæmpe forskel for hvor fudgy massen bliver.
    Tilsæt 40g ristede hasselnødder og puls/blend indtil hasselnødderne er fordelt og hakket i mindre stykker men stadig har struktur.
  • Kom dejen på køl i min. 1-2 timer. (evt. fryser hvis det skal gå stærkt) Dejen vil være klistret til start, men efter køl er den perfekt.
  • Efter køl rul små kugler af massen og gem en hasselnød i midten af hver. Jeg får mellem 20-25 stk.
    Placer på skærebræt med bagepapir og stil i fryseren i min. 1/2-1 time. Klargør imens chokoladeovertrækket.

Chokoladeovertræk:

  • Hak hasselnødderne fint i små stykker og sæt til side. Smelt chokoladen over vandbad og vend herefter de hakkede hasselnødder i.
    Vend de kolde ferrero kugler i chokoladen og lad dem dryppe af inden du placere tilbage på bagepapir. Fortsæt med resten. Sæt på køl eller frys inden de spises så chokoladen når at størkne helt op.
    Opbevar kuglerne på køl inden servering. Kan holde sig ca. 7 dage på køl. Kuglerne kan snildt fryses ned, med og uden chokolade.

Noter

  • Er dine dadler meget “hårde” kan de evt. hældes over med kogende vand, herefter stå i 10 min. indtil de blødgøres. Si vandet fra og tilsæt til foodprocesser, derefter følg opskriften. 
  • Dadlerne kan erstattes af rosiner (sættes tilmed i blød 10 min.) Det vil dog give en lidt anderledes konsistens samt smag men stadig sødme på naturlig og lækker vis.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
veganske ferrero rocher kugler
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments