Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Dips og Dressing - Glutenfri - Salater - Tilbehør
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Gurkemejedressing med kerner, appelsin og ingefær – oliefri

gurkemejedressing

Cremet gurkemejedressing er lavet på solsikkekerner, frisk gurkemeje, ingefær, citron og appelsin. Krydret med hvidløg, miso og afrundet med lidt sødme fra agavesirup eller dadler. Hurtig og nem at lave i blender. Vegansk, oliefri, naturlig sødet og helt igennem lækker.

Gurkemejedressing – cremet & sund

Dressing..
Dip..
Topping..


Vi ved det alle – det der sætter prikken over i’et !
I dag er stjernen gurkemejedressing.
Tro mig den ER en stjerne.

Gurkemejedressingens særlige egenskab er den er helt uden olie men derimod lavet på solsikkekerner (eller hampefrø). SEJT!
Når vi blødgør solsikkekerner i kogende vand kan de nemt blendes til den mest cremede luksuriøse dressing fuld af gode fibre og protein.
Tilsætter vi frisk gurkemeje, ingefær, hvidløg, citron og krydderier står vi med en hel igennem fantastisk salatdressing der er:

  • Cremet
  • Lavet på kerner eller frø
  • Oliefri
  • Vegansk & glutenfri
  • Naturlig sødet
  • Sprængfuld af antioxidanter
  • Perfekt krydret
  • Frisk og let syrlig
  • Forbandet lækker !
tahin miso dressing og gurkemejedressing

Dressing til hverdag – Food prep

Kender i food prep?
Jeg bruger det meget i min dagligdag. 2-3 timer søndag på at preppe grønt, dressing og tilbehør til ugens måltider.
Jeg KNUS-ELSKER det, og gurkemejedressing står ofte på listen. Den er genial til buddha bowls, wraps eller råkost.
Det gør jeg dagligt hurtigt og nemt kan sammensætte lækre og mættende måltider, noget jeg vægter højt da jeg ved det giver mig go’ energi og glæde.

Ligeså vild med topping og dressing som jeg? Her kommer 3 favoritter som er super nemme at lave og perfekte som hverdags food prep:

  • Utrolig lækker hummus med bagt fennikel – Opskrift her
  • Skøn hummus lavet på butterbeans – Opskrift her (billede herunder som serveres med gurkemejedressing)
  • Cremet og let spicy peanutbutterdressing – Opskrift her

Vil du læse mere om food prep og mine rutiner har jeg skrevet et indlæg HER hvor jeg går i dybden med råvarer, udstyr samt mine bedste tips og tricks.
Ideer og inspiration til food prep, råvarer og opskrifter kan ligeledes findes i min buddha bowl guide HER.

bowls med gurkemejedressing og butterbean hummus

Dressing lavet på solsikkekerner

Nødder og frø smager ikke blot lækkert men er geniale i det veganske køkken da de kan blendes og give lækre cremede dressinger, sauce og cheesecake.
Deres naturlige fedme gør konsistensen cremet og fyldig helt uden vi tilsætter olie.

Dagens dressing er lavet på solsikkekerner eller hampefrø. Når vi bruger solsikkekerner skal de overhældes med kogende vand og stå ca. 30 min. så de bliver bløde inden vi blender dem.
Hampefrø kan du bruge direkte.

Dressing uden olie og naturligt sødet

Udover en dressing som er lavet uden olie, er cremet og smager fortrinligt bidrager solsikkekerner med kostfibre, protein samt vitaminer og mineraler.
Vil du ligeledes gerne undgå agavesirup kan du søde den med dadler.

Kombinationen af fedme fra solsikkefrø, friskhed fra citrusfrugter, spark fra ingefær og gurkemeje og afrundet med sødmen fra dadler er himmelsk.

gurkemejedressing

Ingredienser til gurkemejedressing

Gurkemeje dressingen er lavet på lækre råvarer som alle bidrager med god næring, vitaminer og mineraler samt mange antioxidanter fra bla. ingefær og gurkemeje. Ydermere er dressingen lavet på solsikkekerner eller hampefrø hvilken gør den naturlig oliefri. Du kan ligeledes lave den helt uden tilsat sukker med i steder søde med dadler.
Ingredienser er:

  • Solsikkekerner / Hampefrø:
    – Solsikkekerne overhældes med kogende vand og står ca. 30 min. før de drænes og bruges.
    – Hampefrø kan du bruge direkte.
    – Hampefrø har en mere markant smag end solsikkekerner.

  • Citron + Appelsin:
    – Kombinationen af citron og appelsin er himmelsk. Syrlig og sød på en gang.

  • Gurkemeje:
    – Giver smag, farve og et boost antioxidanter. Brug helst frisk gurkemejerod. Kan du ikke finde det kan du alternativt bruge 2 tsk. stødt gurkemeje.

  • Ingefær:
    – Brug frisk ingefær, gerne økologisk hvis muligt.

  • Miso:
    – Miso er fermenteret japansk “paste” som lavet på soya, ris eller byg. Jeg bruger en mørk miso købt i helsekost som giver et særlig dybde og smag. Miso holder længe på køl og kan derfor anvendes længe, trods den er lidt dyr at købe.

    *Har du ikke miso kan du bruge tamari i stedet.
    * Prøv også peanutbutterdressing med miso.
    *Jeg bruger en lys miso fra Clearspring. Den smager godt og kan bruges i både dressing, supper eller marinader.
  • Hvidløg:
    – Smag og bitterhed til dressingen.

  • Æbleeddike:
    – Runder smagen af og bidrager med syre.

  • Agavesirup / Dadler:
    – Du kan søde dressingen med agavesirup eller dadler. Fjern stenen fra dadlerne og kom direkte i blenderen.

  • Salt og peber:
    – Smag til og find den balance der passer dine smagsløg.

SÅ er der kun at sige;
LET’S BLEND IT UP !!

gurkemeje dressing
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
5 fra 1 stemme

Gurkemejedressing

Lækker frisk dressing lavet på solsikkekerner. Nem at lave i blender og perfekt til salater, wraps eller buddha bowls.
Forb. tid20 min
Tilb. tid5 min
Kategori: Dressing, Tilbehør, Topping
Køkken: Glutenfri, Vegansk
Antal: 1 glas
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

  • 100 g solsikkekerner, udblødt (ell. hampefrø)
  • 1 citron saften + skallen fra ½
  • 1 appelsin saften + skallen fra ½
  • 1 spsk æbleeddike
  • 10-15 g ingefær, frisk (*)
  • 10-15 g gurkemeje, frisk (*)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk agavesirup (ell. 2 store dadler)
  • 1 spsk lys miso (½ spsk mørk miso*)
  • 1 tsk flagesalt
  • Friskkværnet peber
  • 1,5-2,5 dl kold vand

Sådan gør du

  • Start med at udbløde solsikkekerne i kogende vand ca. 20 min. Dræn dem i sigte. Bruger du hampefrø kan dette step springes over.
  • I en god blender tilsættes alle ingredienser og du blender indtil dressingen er cremet, jævn og uden klumper. Start med 1,5 dl vand og juster efter hvor tyk du ønsker din dressing.
  • Smag til med salt, peber og evt. ekstra agavesirup for sødme.
  • Kom dressingen i beholder og opbevar på køl 3-5 dage. Dressingen kan godt skille i køleskabet, men rør godt rundt så er den så god som ny.
    Dressingen smager bedst kold. Server den til salat, buddha bowls eller i wraps.

Noter / Tips og tricks

  • Find den mængde af ingefær og gurkemeje der passer dine smagsløg. Jeg kan godt lide det smager igennem og bruger derfor 15 g. Men prøv dig ad. Er din dressing blevet for kraftigt kan du evt. tilsætte 1 spsk. ekstra agavesirup.
  • Du kan bruge 2 tsk. stødt gurkemeje i stedet for frisk, men smagen vil ikke være lige så frisk og lækker. 
  • Miso giver en dyb smag med umami. Du kan alternativt bruge 1 spsk. tamari i stedet.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

Loading...
veganske chocolate chip cookies

veganske chocolate chip cookies – glutenfri og lækre

blomkålssauce med gærflager

Vegansk blomkålssauce – Cremet sauce ala alfredo

april grøntsager

#Månedens råvarer April + Spinatpandekager med durummel

buddha bowls

Buddha Bowl med orange tahindressing

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
Mad på 30 min🎯 Lavet med ingredienser fra basiskøkkenet🔥
.
Det er cremet tomat/kokos sauce med bagt aubergine, peber, løg og kikærter💥
Vi snakker indisk gryderet💛 Bloggens nyeste opskrift som hurtigt er fløjet ind på hit-listen herhjemme da den er super nem, mætter, kan varieres efter grøntssagsskuffen og ja så smager den ret så OPTUR😎
.
OG OG tænker i aubergine🥴..
Bare rolig - den bages i små tern og smager himmelsk!🍆
.
Opskriften finder i via link i bio🚀 Jeg guider jer igennem et par tips og tricks, hvilke råvarer i snildt kan variere samt top lækkert tilbehør💥
.
Let’s pot it💥🍲
.
.
.
.
#indisk #gryderet #aftensmad #kikærter #aubergine #6omdagen 
#spismeregrønt #plantebaseret #hverdagsmad #comfortfood #deldinmad #nemmad #sundmad #veganskt #godmad #grøntsager #veganer #vegetarisk #madinspiration #vegansk #livsstilsændring #middagstips #whatveganseat #veganfoodspace #onepot #plantbasedlife #veganfood #veganfoodshare #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
BAGELSANDWICH🥯 Glædelig tirsdag venner❄️ Om man er på vinterferie, hjemmekontor eller stadig kører madpakkegame er en bagel med lækkert fyld altid en sikker vinder😎 
.
Jeg er fan af @missbagel.dk som alle er veganske og smager skønt👌🏻 Især de små varianter (så kan man jo spise mange og mere fyld😜) 
Jeg køber dem i @irmadanmark på frost❄️
.
Tilbage til fyldet!🎯 Bagels kan jo fyldes med ALT hvad hjertet begærer. Jeg kører den ind med bund af butterbeanhummus, ærteskud, spidskål, æble, avocado og i toppen edamamedip✌🏻
.
Kombinationen af cremet og krydret dip, sprødhed fra æble og fedme fra avocado er SÅ lækkert🤸🏻‍♀️
.
Hvad er jeres ynglingsfyld - og skal den være varm eller kold?🙋🏼‍♀️🥯
.
.
.
.
.
.
#bagelsandwich 
#sandwich #lunchsandwich #farverigmad #sandwiches #veganskfrokost  #vadveganeräter 
#veggiesandwich #hummussandwich  #plantebaseret #frokost #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #veganbagel #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegansandwich #vegetarmad #nemmad #sundfrokost #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Glædelig mandag venner🎯 Er jeres uge startet godt - måske i har vinterferie?😎 Jeg sidder og spiser romkugler (1.2.3..🤷🏼‍♀️) inden jeg hopper til storesøster med indisk gryderet og veganske kødboller under armen 😅👌🏻 OOOG en spidskålssalat, vegansk parmesan og lidt topping (gå ikke ned på mad🤣)
.
Romkuglerne med sorte bønner👆🏻 er en af de mest brugte opskrifter fra bloggen og det gør mig SÅ glad at i nyder dem ligeså meget som mig🚀
I spørger tit til mit sprøde knæk og mine 2 bedste tricks er:
1: Rul kuglerne og hav dem på frys 15-20 min inden du overtrækker med smeltet chokolade👌🏻
2. Brug Øgo 85% fra @nettodk den smelter som en DRØM❤️ (tak @myowninstaworld for at åbne mine øjne for den🍫)
.
Skal i prøve en omgang romkugler på sorte bønner? Opskriften er på bloggen 🍫🍫❤️
.
.
.
.
.
.
.
#romkugler #sundsnack 
#blissballs #proteinballs #rawballs #snacks #sortebønner #hjemmelavet #dadelkugler #lækkerier  #veganbaking #laktosefri #dairyfree #madinspiration #nemmad #godmad #madopskrifter #bønner #sundhverdag #sundhed  #madglæde #veganfoodblog #plantebaseret #vegansk #veganskmad #vegetarmad #madmedmedfølelse #instagramakademiet #albertestengaard
Open
8 (semi) hurtige om mig🚀🎯
Skønne @fiesenberg udfordrede mig med at dele 8 ting om mig selv. Så her er de🎈
.
1. Jeg er mega stædig🙈 Gjorde jeg overlevede i systemet men har også spændt ben for mig. Sammen med en perfektionisme er det i mit arbejde med mad og foto det der driver mig men også det der gør jeg ALDRIG er tilfreds⚡️
.
2. Jeg er født i Jylland og kom til Sjælland som 10 årig. Har boet 11 steder hvor 1 år af dem var på bosted fra jeg var 17-18⭐️ Flyttede for mig selv og rundt indtil jeg for 3 år siden landede på Amager og fandt HJEM🌊
.
3. Jeg overtænker ALT. Bekymrer mig om hvad andre tænker om mig eller ikke kan lide mig. Så meget at jeg kan ende med at aflyse aftaler🙆🏼‍♀️
.
4. Jeg står op hver dag kl 4.45 og ELSKER det✨☀️
.
5. Jeg går ofte på cykelstien. Det sidder i mig helt fra min begyndelse med OCD hvor jeg skulle træde på streger og dæksler.(Dæksler på vejen var ikke det bedste for mig😬😅)
.
6. Jeg har taget 9. klasse om. Dernæst 10 klasse. Senere en 3-årig HF jeg endte med at bruge 5 år på🎯 
Min HF var en kæmpe personlig sejr, jeg ville bevise jeg KUNNE! 
Den kostede mig 3 indlæggelser og de sidste 3 måneder sov jeg på min venindes gulv mens jeg gik til eksamen (stædighed😬⚡️) 
Jeg kom ud med et snit der gav adgang til psykolog uddannelse, men aldrig brugt den. Drømmer om at arbejde med mad og mennesker. At skabe min vej i livet hvor jeg kan hjælpe andre. 
Mange spørge om jeg ikke vil have en uddannelse? Jeg synes livets uddannelse har givet mig viden og vished om hvad jeg brænder for🚀
.
7. Jeg har ikke venner tilbage fra barndommen✨ Jeg har den seneste tid mødt de mest magiske mennesker som jeg af hjertet håber hænger ved. Jeg tror på at kærlighed altid finder sin vej. I venskager og livet. Det bliver jeg nødt til. For jeg tror på lyset!🔮
.
8. 5 ting du ALTID finder i mit køkken: Tahin, dadler, æbler, Instant kaffe og ketchup (Oh yes - gulerødder med ketchup og tahin, siger det bare)
.
Vil i dele lidt om jer med MIG?🎈❤️
Ps. Det er fastelavn på søndag (bare lige indskudt sætning 😆🥳)
Open
FAVORITTEN🥁 Granola sødet på dadler, banan og vendt med chokolade🍫🍌 Granolaen jeg har spammet jer med i story er NU på bloggen😎 Perfekt som morgenmad, snack eller som topping på grød✌🏻
.
Sprød, chrunchy og helt uden sukker eller olie!🔥🎯
Krydret med appelsin, ingefær og kardemomme! 
Få men SÅ lækre ingredienser👉🏻
Jeg guider i indlægget til den perfekte sprøde granola og hvordan du nemt bytter rundt på dine tørvarer💪🏻
Med på team granola - find opskrift i bio🚀🍫
.
.
.
.
.
.
.
#granola #sundmorgenmad #granolabowl #madinspiration #nemmad #godmad #madopskrifter #morgenmad #grøntsager #farverigmad #ernæring #sundhed #spismeregrønt #livsstilsændring #madglæde #plantebaseret #vegansk #veganskmad #vegetarmad #madmedmedfølelse #instagramakademiet #veganfood #healthyrecipes #letscookvegan #veganbreakfast #veganbowl #foodgwaker #vegan #whatveganseat #albertestengaard
Open
Varmende massaman curry🥢🔥Er det ikke hvad man har brug for i denne tid?💨❄️ 
Massaman Curry er lavet med karrypasta og kokosmælk. Vi tilsætter bønner, portobello, gulerod og bagte blomkål⚡️🥕
Masser grønt, protein og kostfibre💪🏻
.
Server med sød mangosalat som passer perfekt med de varmende krydderier🔥🌶
Skal i med på en curry?🙋🏼‍♀️
.
Opskriften finder i via link i bio🚀
Håber jeres uge er startet godt❤️
.
.
.
.
.
.
#massamancurry #massaman #curry #gryderet #aftensmad #linser #svampe #stew 
#veggiebowl #vegancurry #plantebaseret #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #veganfoodspot #vegetarisk #madinspiration #vegansk #whatveganseat #veganfoodspace #soup #plantbasedlife #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt