Annonce

Vegetarisk massaman curry med kokosris

Nem, lækker og cremet vegetarisk massaman curry. Skøn thailandsk karryret som er krydret og intens, men ikke stærk. Saucen er lavet på kokosmælk, gul karry, limeblade samt ekstra ingefær. Fyldig af kartofler, søde kartofler og valgfri protein. Serveret med de lækreste kokosris som smelter på tungen og smager som en drøm. Nem, hurtig og lavet i 1 gryde. Luksuriøs vegetarisk hverdagsmad på 30 min.

vegetarisk massaman curry med kokosmælk

Massaman curry – Vegetar gryderet

Foråret har lige meldt sin ankomst og alt jeg har lyst til er farver, solskin og friske grøntsager. Meeen vejret er stadig ret pøllet. Det er semi koldt, regner og min krop har stadig lyst til varmende vegetariske gryderetter. Derfor er dagens massaman curry foreningen af de 2 behov.

Massaman curry er kendt fra Thailand. Lavet på varmende krydderier og gul karrypasta. Fuld af smag, dybde og tekstur men stadig med milde toner, så alle kan være med.
Normalt laves retten med kylling, men jeg har valgt at lave en vegetar massaman curry hvor fyldighed kommer fra hvide og søde kartofler samt en cremet sauce. Protein delen har jeg ladet være op til den enkelte.
Jeg spiser tofu til, men vil du hellere servere med fisk, kylling eller bønner. Så er der fri leg. Det gode ved dagens massaman curry er, hvor smagfuld den er. Hvilket betyder vi ikke behøver krydre eller tilberede vores protein, andet end at stege det af.

Og noget af det bedste, I endelig IKKE må skippe er tilbehøret: Nemlig kokosris!
Amen jeg fortæller jer, det er ris på et helt nyt niveau, så cremet, smagfuld og luksuriøs, men stadig super nem at lave. Opskriften er udviklet til min kogebog Madglæde, men nu får i en version der minder om, fordi den er perfekt sammen med massaman curry.

Opskrift på nem one-pot massaman curry

Reklamelinks er markeret med*
vegetarisk massaman curry opskrift
Gem til madplan

Vegetarisk massaman curry med kokosris

Smagfuld og nem massaman curry med kartofler og kokosmælk. Server med cremede kokosris og saltede peanuts. Skøn vegetarisk hverdagsmad for hele familien.
5 fra 3 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 2 stk rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 40 g gul karrypasta
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 spsk mellemstærk karry
  • 1 stk kanelstang
  • 2 stk nellike
  • 1 stk stjerneanis
  • 300 g søde kartofler
  • 200 g hvide kartofler
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 2 spsk sojasauce
  • 1 stk lime
  • 3 stk frosne limeblade
  • 1 spsk peanutbutter
  • 1 tsk rørsukker
  • Salt, peber
  • Evt. 1-2 tsk æblecidereddike
  • Evt. 200 g valgfri protein (tofu, bønner, kylling, fisk)

Kokosris

  • 2 dl jasminris
  • 2 dl kokoscreme/mælk
  • 2 dl vand
  • 2 stk frosne limeblade
  • 1 spsk risvineddike
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk rørsukker

Tilbehør

  • Saltede penauts
  • Koriander

Tilberedelse

Massaman curry

  • FORBERED KRYDDERIER OG GRØNTSAGER: Start med at skære rødløg halvt over og herefter i tynde skiver på langs. Riv hvidløg og ingefær fint og lav en lille skål med karrypasta, stødt karry, kanelstang, nellike og stjerneanis. Sæt til side. Vask/skræl dine kartofler og skær i mundrette tern. Klargør grøntsagsbouillon og opløs evt. din peanutbutter heri hvis den er meget fast.
  • TILBERED SAUCE: Varm en tykbundet gryde om til middel-høj varme og tilsæt olie. Svits rødløg indtil de begynder at falde sammen og tilsæt herefter hvidløg samt ingefær. Svits 1 minut og tilsæt herefter din skål med krydderier. Svits det hele ca. 1-2 min. indtil det dufter. Kom 2 slags kartofler ved og vend godt rundt så de suger krydderier til sig.
    Kom herefter kokosmælk, bouillon, soja, saften fra 1 lime, limeblade, rørsukker og peanutbutter ved. Rør rundt og lad retten komme i kog, skru ned og lad simre 20-30 min. indtil kartoflerne er møre. Forbered imens dine kokosris samt evt. valgfrit protein.
  • SERVERING: Når din massman curry er færdig og kartofler møre, smages den til med salt og peber. Mangler den syre kan du tilsætte lidt æble- eller risvineddike. Server med cremede kokosris, saltede peanuts og en god dusk koriander.
  • VALGRFRI PROTEIN: Ønkser du ekstra fylde og protein til retten kan du stege dit valgfrie protein af og tilføje til retten. Fx. steges tofu, kylling eller laks på pande i lidt ristet sesamolie og tilføjes til retten inden servering. Du kan også vælge at tilføje 1 dåse kikærter 5 min. inden servering.

Kokosris

  • TILBERED: Skyl dine ris grundigt og kom herefter alle ingredienser i en gryde og kog dine ris efter anvisning på posen. Lad dem hvile 10 min. inden servering.
    *Jeg anbefaler at bruge den fede del af kokosmælken (kokoscreme). Resten af din kokosmælk kan bruges i chiagrød, smoothie eller anden karryret.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Mad på 30 min? One-pot massaman Curry

Noget af det bedste ved massaman curry?
Vi kan komme alt i EN gryde og lade duften sprede sig i hjemmet.
En skøn one-pot til hverdagen hvor overskuddet ikke er til en milliard gryder, pander og opvask. Men gerne må være nemt og hurtigt. OG gerne sundt, nærende med knald på smagen.

One-pot vegetarisk massaman curry er svaret på vores bønner.
Lækker cremet karryret der passer sig selv og hvor hele familien kan være med. Vegetarisk hverdagsmad der skriger af luksus og mmmm-hed.
Søger du flere one-pots fuld af smag og gode råvarer prøv da nem one-pot-quinoa eller one-pot-ris.

Tilbehør til massaman curry – Kokosris

Jeg kan sige det meget kort: PRØV DEM!
Kokosris er så simple men alligevel så særlige. Klassiske hvide ris kogt i kokosmælk med limeblade og risvineddike giver dig en helt ny glæde ved ris. De er milde og cremede som spiller perfekt op af vores krydrede vegetar curry.

Tips og tricks – vegetar massaman curry

  1. ER MASSAMAN CURRY STÆRK?
    • Nej, vi bruger mange gode krydderier, men dette gør blot retten fyldig og krydret, men stadig med milde toner. Ønsker du en helt børnevenlig version kan du udelade stødt karry.
  2. SMAGER RETTEN MEGET AF STJERNEANIS OG NELLIKE?
    • Overhovedet ikke, de bidrager blot til dybde og hjælper med at runde de andre krydderier af.
  3. KAN JEG BRUGE ANDRE GRØNTSAGER?
    • Du kan lege med gulerødder, squash og peberfrugter. Men pas på ikke at overfylde retten så du mangler sauce. Den gode karrysauce til at suge risene op med, er noget af det bedste.
  4. HVOR KØBER JEG LIMEBLADE?
  5. JEG KAN IKKE LIDE PEANUTBUTTER – HVAD GØR JEG?
    • Peanutbutter kan erstattes med anden nøddesmør, fx. tahin eller en stor klat smør.
  6. AD-INS:
    • Prøv at tilføjE spinat eller palmekål 5-10 min. inden retten er færdig.
  7. PROTEINRIG MASSAMAN CURRY:
    • Jeg har valgt ikke at tilføje en proteinkilde i selve retten men lade det være op til den enkelte. Retten er også god uden.
    • Steg tofu, kylling eller laks og tilføj til retten 5 min. inden servering eller brug 1 dåse kikærter.

Ingredienser – Vegetar massaman curry

  • GUL KARRYPASTA
    • Ikke alle karrypasta er vegetariske da de kan indeholde rejepasta. Tjek indholdfortegnelsen for at være på den sikre side. Kan du ikke finde en gul variant kan du sagtens bruge den røde karrypasta fra Blue Dragon som er vegetarisk og vegansk.
  • INGEFÆR
    • Jeg er FAN af ingefær og bruger selv en stor klump. Er du mindre begejstret skruer du bare ned i mængde eller udelader helt.
  • KRYDDERIER
    • Vi kombinerer vores gule karrypasta med ekstra karry, kanel, nellike og stjerneanis. Kombination giver en varmende gryderet som har mange smagsnuancer og vil overraske. Den smager ikke igennem af fx. stjeneanis men har blot en rund dybde.
  • LIMEBLADE
    • OH MY!!! Har du prøvet tørrede limeblade men aldrig rigtig fået smag ud af dem? De friske limeblade på frost giver en dyb aromatisk smag af lime.
    • Har du mulighed kan jeg på ALLER varmeste anbefale frosne limeblade. Det er en HEL anden oplevelse.
    • Jeg køber mine hos en asiatisk købmand men du kan også finde dem online, fx. hos den kinesiske købmand.
    • Kan du ikke finde dem, brug da tørrede eller erstat med skallen fra 1 lime.
  • GRØNTSAGER
    • Helt klassisk er massaman curry er lavet med kartofler og det har jeg holdt mig til. Men du kan sagtens tilføje spinat eller palmekål 5-10 minutter inden servering.
  • KOKOSMÆLK
    • Gør vores sauce dejlig cremet sammen med peanutbutter
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments