Vegansk massaman curry – thailansk gul karry med bønner og mangosalat

vegansk massaman curry

Nem, lækker og cremet vegansk massaman curry. Skøn, mild thailandsk karryret på kokosmælk, gul karry, citrongræs samt ekstra ingefær. Serveret med frisk mangosalat. Nem, hurtig og lavet i 1 gryde. Luksuriøs hverdagsmad på 30 min.

Massaman curry – farverig hverdagsmad

Vinter. Januar. Blæst. Regn. Danmark.
ELLER..
Solskin. Sommer. Varme. Regnbuer. Thailand. Ferie.
NÆRMERE..

Regnbuemad:
Den mad der for os til at glemme ALT om kulde, blæst og mørke. Men beriger vores mave og psyke med en eksplosion af smag og farver. Maden der varmer, bringer solskin i sjælen, får smilet frem og sender os på det første fly til Thailand.
Hvem skal med?

Vi starter rejsen med den cremede ret Massaman curry som er kendt fra Tailand. Lavet på simple krydderier og karrypasta. Fuld af smag, tekstur men stadig med milde toner, så alle kan være med.
Normalt serveres retten med kylling, men hey vi udskifter da bare med bønner/linser Fyldt med protein OG kostfibre – Win-Win!

Server retten alene, med groft brød, ris eller som jeg klart anbefaler..

Frisk, sød, syrlig, stærk mangosalat – Perfekt tilbehør

Mangosalat !!
Perfekt modspil til den smagsrige massaman curry.
Mango’ens søde, friskheden fra lime, den milde agurk samt sprødhed og kant fra rødløg.
OOOOOG så det sidste touch – en ordentlig dusk koriander. HAHA.. Ps. kan udelades 😉

TRICK: Mere smag ved mangoen! Min søsters kæreste lærte mig for nylig at når vi kommer citrussaft over mangoen, udvikles og fremhæves smagen og den bliver perfekt sød.
Så kom gerne limesaft over i go tid og lad salaten marinere heri. YUM!

Mad på 30 min? Massaman Curry med mangosalat

Det 2. bedste?
Vi kan komme alt i EN gryde efter arbejde og lade duften brede sig i hjemmet.


Vi kender ALLE hverdagen, der hvor overskuddet ikke altid er til en milliard gryder, pander og opvask. Men gerne må være nemt og hurtigt. I feel you!
OG gerne sundt, nærende med knald på smagen.

YEP!! Vegansk Massaman Curry er svaret på vores bønner.
Lækker cremet karryret der passer sig selv og hvor hele familien kan være med. Juster blot styrken med karrypasta samt chili og du vil stå med en hverdagsret der skriger af luksus og mmmm-hed.

Indsatsen ligger i at snitte grønt samt bage blomkål – Men gør det til en hyggelig process. Skru op for musikken fx. den HER vi nok alle kender men stadig gør jeg for lyst til at danse. Tag børnene med i køkkenet eller allier dig med dine venner. Gryderetter er perfekt til fællesspisning, hygge og nærvær!

vegansk massaman curry

Varmende cremet karryret – thailandsk massaman curry

  • Gul karrypasta – Ikke alle karrypasta er veganske da der ofte anvendes rejepasta. Tjek indholdfortegnelsen for at være på den sikre side. Kan du ikke finde en gul variant kan du sagtens bruge den røde karrypasta fra Blue Dragon som er vegansk.

  • Citrongræs – Bidrager med skøn, dyb smag af citrus. HUSK at pil de grove plade fra, skær toppen af og bank den nerdeste del fint før du snitter den fint. På denne måde sættes aromaerne fri.

  • Ingefær – Jeg er FAN af ingefær og bruger selv en stor klump. Er du mindre begejstret skruer du bare ned i mængde eller udelader helt.

  • Limeblade – OH MY!!! Jeg har ENDELIG købt limeblade på frost. Har prøvet de tørret men aldrig fået rigtig smag ud af dem. MEN nu med friske limeblade på frost opnår jeg en dyb aromatisk smag af lime.
    Har du mulighed kan jeg på ALLER varmeste anbefale frosne limeblade.Det er en HEL anden oplevelse.
    Kan du ikke finde dem, brug da tørrede eller erstat med 1 lime, skal og saft.

  • Kokosmælk – I denne ret bruger jeg Light kokosmælk. Ønsker du en mere cremet version kan du snildt bruge den traditionelle variant.

  • Mungbønner – Skøn bønne med mild og let nøddeagtig smag. Bønnerne har et højt indhold af let fordøjelig protein, hvilket gør vi kan optage det bedre. Udover protein indeholder bønnerne mange gode kostfibre, vitaminer og mineraler. En lille superfood bønne.
    Genial da de modsat andre bønner ikke skal iblødsættes og kun koges 20 min.
    Du kan finde dem i helsekost butikker, HER hvor jeg køber dem eller i store supermarkeder. Kan du ikke finde dem kan de erstattes af tilsvarende mængde linser. Evt. kan du bruge 2 dåser forkogte linser/bønner. Du kan IKKE erstatte med anden bønnesort da de kræver iblødsætning samt længere tilberedning.

  • Portobello svampe – Super svampen. Smager af langt mere end traditionelle champignon. Køb gerne økologiske af god kvalitet. Jeg finder dem i Netto.

  • Karry blomkål – Jeg krydrer og bager blomkålsbuketterne inden de kommer i gryden. Herved opnår jeg mere smag, perfekt ristning samt konsistens. Du kan stege dem med direkte i gryden, men jeg finder denne metode mere delikat.
    Du kan snildt bage blomkålen i forvejen, hvis du evt. bruger ovnen dagen før, eller har rester fra foodprep.

Sund farverig hverdagsmad – morgen, middag, aften

Trænger du også til farver i den mørke tid? YAY!!!
Her er maden vores bedste ven – vi kan skabe et festfyrværkeri til morgen, middag og aften. Sætte fut i smag, farve og tekstur – er i med mig?
OG samtidig få masser grøntsager, gode kostfibre og protein. Dobbelt YAY!!
Snup opskrifterne herunder og sæt farve på hverdagen:

Nu der kun at sige – Lets make curry!
Berig din dag med farver, smag og thailanske himmelstrøg.

Ps. AL credit til min lillebror på øverste billede – HAHA! Tror vi skal øve de spisepinde en anelse i 2020. LÅÅWE it.

vegansk massaman curry

Vegansk massaman curry

Cremet, luksuriøs vegansk massaman curry. Skøn hverdagsmad for hele familien. Brug de grøntsager du har og juster styrken efter dine smagsløg.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min
I alt30 min

Ingredienser

Karry bagt blomkål

  • 1 stk blomkål
  • 1 tsk kokosolie (ell. ligende)
  • 1-2 tsk karry

Massaman Curry

  • 1 stk løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 stængel citrongræs (nederste del, finthakket)
  • 1 klump ingefær, fintrevet (efter smag)
  • 30-40 g gul karrypasta
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk karry
  • 2 stk frosne limeblade
  • 160 g mungbønner, skyllet
  • 1 dåse light kokosmælk (for mere cremet brug fuldfed)
  • ½ L grøntsagsboullion
  • 2 spsk sød mangochutney (evt. agavesirup)
  • 1 spsk tamari (ell. soya)
  • 2 stk gulerødder, i skiver
  • 2-3 stk portobello, i skiver
  • ½ pose spinat, skyllet

Tilbehør

  • Frisk koriander
  • Brune ris eller squash spaghetti
  • Chili
  • Mangosalat (opskrift herunder)

Tilberedelse

Karry bagt blomkål

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft og klargør bradepande med bagepapir.
  • Klargør blomkålen i mundrette buketter. Vend med olie samt karry.
    Bag blomkålen indtil den er mør og har fået farve. Ca. 20-30 min. (imens laver du curry)
    Du kan undvære at bage blomkålen og komme direkte i retten sammen med gulerødder. Men denne metode giver et super smagfuldt og lækkert resultat.

Massaman Curry

  • Varm en stor gryde op til middel-høj varme og tilsæt lidt olie. Svits løg og hvidløg ca. 2 min. under omrøring.
    Tilsæt citrongræs, ingefær, karrypasta, spidskommen, karry og rør godt rundt indtil det dufter. Vend bønner samt gulerødder i og rør kort rundt.
  • Tilsæt limeblade, kokosmælk samt boullion. Lad retten simre ca. 20 min. Indtil bønnerne er klar.
  • Vend mangochutney og tamari i og rør rundt. Smag til om retten kræver mere syre (lime) sødme (mangochutney) eller salt (tamari)
  • Vend de karry bagte blomkål, portobellosvampe og spinat i retten og giv den 5-10 min.
  • Server curry med ris, squash spaghetti samt mangosalat (opskrift længere nede)

Noter

*Juster mængden efter hvor stærk du ønsker din curry. Kan erstattes med rød karrypasta da den gule kan være svær at finde.
**Kan du ikke finde de frosne limeblade, erstat da med 1 frisk lime, saften heraf samt evt. lidt fintrevet skal.
***Du kan bruge grønne eller røde linser i stedet. Kan ikke udskiftes med andre bønner da disse kræver langt længere tilberedning.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
vegansk massaman curry

Thailandsk mangosalat

Frisk mangosalat er det perfekte tilbehør til curry med dens sød/stærke kombination. Find gerne en dejlig moden mango med perfekt sødme og smag.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Tilberedelse10 min
I alt10 min

Ingredienser

  • 1 stk mango, i tynde strimler
  • 1 stk lime, saften
  • 1 stk agurk, i strimler
  • 1 stk rødløg, i både
  • 1-2 spsk sorte sesamfrø
  • ½-1 stk frisk chili, tynde skiver
  • Frisk koriander

Tilberedelse

  • Vend de tunde stave af mango med limesaft og sæt til side.
  • Klargør resten og vend i. Pynt med koriander samt fintskåret chili.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments