Lime syltede rødløg er toppingen du ikke vil undvære. Sød, syrlig, aromatisk og eminent ovenpå alt fra avocadomadder, gryderetter eller som del af salat. 4 ingredienser, 15 min. og du er klar til at servere de lækreste syltede rødløg. Prøv også versionen med citron syltede rødløg som er himmelsk.
LIme syltede rødløg – Favoritten
Syltede rødløg er godt…
Lime syltede rødløg er EPISK!
Sød, syrlig, aromatisk og så tager det blot 15 min. før de er klar til at toppe alt fra salater, gryderetter og avocadomadder.
Lime syltede rødløg er min “ny-moderne-quick-take” på originalen. Men som har været FAVORITTEN længe. Originalen er god, men jeg ender ALTID med at lave de limesyltede.
Hvorfor?..
Limesyltede rødløg er:
- Syrlig – søde
- Aromatiske
- Nemme og hurtige at lave
- Klar på 15 min.
- Prøv versionen med citron
- Toppingen til ALT (okay måske ikke havregrød)
- Overdådig lækre &
- Afhængighedsskabende..
Opskrift på lime syltede rødløg:
Nu er det blot at finde rødløgene frem, presse lime, drysse lidt sukker og nyde de lækreste syltede rødløg som del af nem hverdagsmad, madpakke eller som foodprep til ugen…
Lime syltede rødløg
Ingredienser
Lime syltet rødløg
- 2-3 stk rødløg
- 1 stk lime
- 2 spsk rørsukker
- 2 spsk æblecidereddike
- Evt. lidt chiliflager
Citron syltet rødløg
- 2-3 stk rødløg
- 1 stk citron
- 2 spsk rørsukker
- 2 spsk hvidvinseddike
Tilberedelse
- TIP: Du kan vælge hvorvidt du ønsker lime- eller citron syltede rødløg. Fremgangsmåden er den samme.
- Start med at klargøre rødløg og skær dem i tynde skiver, gerne på mandolinjern. Kom dem op i skål.
- Riv limeskallen fint på microplain over dine rødløg (eller anden fint rivejern). Skær din lime over og pres herefter saften over rødløg. Tilsæt rørsukker samt æblecidereddike og vend godt rundt. Tilsæt evt. chiliflager. Det vil synes du mangler væske men bare rolig dine rødløg falder sammen. Lad rødløgene trække min. 15 min. og vend dem gerne 2-3 gange undervejs.
- Efter ca. 15 min. er dine rødløg lækre, bløde og klar til brug til alt fra salater, gryderetter samt smørrebrød og sandwich. Rester gemmes i glas eller beholder på køl op til 1 uge.
Egne noter
Tips og tricks til lime syltede rødløg:
- Tilsæt krydderier:
- Leg med smag i din syltede rødløg og tilføj evt. frisk eller tørret chili, peberkorn eller kardemommefrø.
- Kan jeg erstatte æblecidereddike?
- Du kan bruge almindelig lagereddike, æblecidereddike giver dog en dejlig smag.
- Prøv med appelsin:
- Prøv at udskift limeskal + saft med appelsin. Det giver en helt ny version af de syltede rødløg med mere sødme.
- Prøv med citron:
- Prøv at udskift limeskal + saft med citron. Og æblecidereddike med hvidvinseddike. Jeg laver 50% af tiden de citronsyltede og elsker dem på gryderetter.
- Juster syrlighed/sødme:
- Juster syren med lidt ekstra æblecidereddike eller sødmen med lidt mere rørsukker. Jeg har dog erfaret at netop denne opskrift på syltede rødløg er meget all-round og kan nydes af alle.
- Hvor længe kan lime syltede rødløg holde sig?
- Opbevar dine syltede rødløg i et glas på køl. Her kan de holde sig ca. 7-10 dage.
Servering af syltede rødløg med lime:
Mulighederne er mange og det er netop det jeg elsker ved limesyltede rødløg. Muligheden for at skabe nye retter og udtryk blot ved hjælp af topping og tilbehør. Brug dem hvor du ville servere traditionelle syltede rødløg; Til salater, burger, ovenpå gryderetter, i sandwich mm. Jeg laver dem ofte som del af foodprep og har dem til 1 uge af gangen.
Find inspiration herunder:
- SALATER OG BOWLS:
- Blomkålssalat med langtidsbagte tomater – Skøn salat som tilbehør til aftensmad, frokostbordet eller som del af buffet. Se video HER.
- Grønkålssalat med krydrede sød kartoffel – Crispy, smagfuld og perfekt som tilbehør eller serveret som måltidssalat.
- Indisk salat bowl – Skøn bowl med stegt tofu og karrygrøntsager.
- Spidskålssalat med appelsinvinaigrette.
- Coleslaw med rosenkål og æbler – Skøn sæsonbetonet coleslaw fuld af smag.
- GRYDERETTER:
- Linsegryde med svampe – Gryderetten FULD af umami, toppet med syltede rødløg og serveret med timian kartofler.
- Dahl med græskar og kokosmælk – Cremet, lækker og nem at lave.
- One pot med quinoa – Familiens favorit med bagte grøntsager.
- SANDWICH, WRAPS, TOFU:
- Pulled portobello serveret i burger eller bowl – Marinerede portobello, trevlet fra hinanden som smager himmelsk.
- Shawarma tofu serveret i pitabrød – Nem opskrift med alt-på-et-fad.
- Tofu grillspyd med tilbehør og pitabrød.
- Sandwich med rødbedetatar og limesyltede rødløg – Se video HER.
- Sandwich med grillede peberfrugter – Se video og opskrift HER.
- Burger med marinerede svampe og aubergine – Se opskrift og video HER.