Vegansk one pot quinoa med bagte grøntsager

vegansk one pot quinoa

Vegansk one pot er genial aftensmad til hurtige dage, når det skal være sundt og mættende. Let spicy fra karry, cremethed fra madfløden, tekstur fra bagte grøntsager og god protein fra quinoa samt kikærter.
Vegansk one pot er klar på 30 min. – Server gerne med syltede løg, kølig yoghurt, knas fra ristede nødder, granatæble og et squeez lime. Hverdagsmad der er nemt, naturligt glutenfri, og fuld af næring.

Vegansk one pot – sund og nem aftensmad

Nemt – hurtigt – lækkert!!
JA TAK.
Kender i one pot? Eller på godt gammel dansk: Alt i én gryde.
Det jo G.E.N.I.A.L.T!
Jeg er nok lidt sent ude med trenden – haha..
Men ikke desto mindre er jeg FAN af one pots. I dag giver jeg jer min bedste opskrift på vegansk one pot med quinoa, kikærter og bagte grøntsager. Sund aftensmad i en skøn forening af grøntsager og krydret med karry, lime og tilsat vegansk madfløde som gør den über cremet og til en nem ret i hverdagen som emmer af luksus.
Klar på en hurtig, mættende og sund opskrift til hverdagen?
På 30 min. kan du stå med den lækreste ret.

Alt du behøver er at snitte og bage grøntsagerne, alt imens gryden passer sig selv. De bagte grøntsager er mit BEDSTE trick. De bidrager med tekstur og er fuld af smag efter ovnbagning.
Kommes i gryden kort før servering, suger den lækre cremede sovs til sig og du står med hverdagsmad der er sund, farverig og fuld af næring!
Hvad kan jeg sige:

LET’S BOWL..

vegansk one pot quinoa

Mættende, hurtig, alt i én gryde – Vegansk one pot

3 vigtige elementer i hverdagsmadlavning: Nemt – mættende OG nærende.
One pot er den oplagte sunde aftensmad og kan spises af hele familien da den er vegansk, glutenfri og børnevenlig, blot juster lidt i krydderierne.

1. Element: One pot er nem at lave, kræver få ingredienser (de fleste er krydderier) og passer sig selv mens du bager grøntsagerne.

2. Element: Mættende da vi tilføjer både quinoa samt kikærter som begge er super gode proteinkilder og ligeledes kommer med kostfibre, mineraler og vitaminer. Dette gør bla. at vegansk one pot er glutenfri og kan nydes af alle.
Grøntsager er ligeledes med til at give go’ fylde, mæthed og næring. Du kan snildt udskifte blomkål med broccoli, gulerødder eller græskartern eller squash med peberfrugter.
HUSK der er ingen regler: Leg gerne med grøntsagerne, eller brug sovsen som en lækker grundopskrift.

3. Element: Vegansk one pot kommer med en hel vifte af gode næringsstoffer. Grøntsager med kostfibre, vitaminer, mineraler og quinoa indeholder bla. ALLE essentielle aminosyre samt sundt fedt fra Omega-3.

ALLER sidst med vigtigt er vegansk one pot FULD af farver. Man bliver lidt glad i låget 😉 Farverne kommer oveni med en bunke af forskellige antioxidanter.

Vegansk one pot – step for step: Sund mad på 30 min.

Få enkle steps og du står med den lækreste one pot. Alt imens grøntsager bager i ovnen og gryden simrer på komfuret kan du klargøre dine favorit topping.

  1. Klargør grøntsager. Vend i krydderier og bag ca. 20-25 min.
  2. Svits løg + hvidløg. Rist krydderierne af.
  3. Tilsæt boullion, madfløde, lime, tamari og mangochutney.
  4. Tilsæt quinoa + kikærter fra dåse og lad det hele simre 15-20 min.
  5. Kom de bagte grøntsager + oliven i gryden. Vendt rundt, lad simre 5 min.
  6. Smag evt. til med agavesirup, lime og tamari.
  7. Server vegansk one pot med dine yndlings topping.

TIP: Jeg kan virkelig anbefale at bage dine grøntsager. Det giver skøn tekstur, bid, og intense smage. Grøntsagerne slipper væske ved ovnbagning så deres smag intensiveres. Når de tilsættes gryden, suger de AL den lækre sovs og smag til sig.
Vil du gerne undgå at bage grøntsagerne kan du svitse dem af sammen med krydderierne. Forsæt ellers som beskrevet. Du skal evt. bruge mere væske da grøntsagernes volumen er større i rå tilstand.

One pot med tilbehør – Knas, umami og tekstur

Server gerne din veganske one pot med lækkert tilbehør. Her kan vi booste smag, tekstur og skabe en ret der fuldender ALLE sanser og smage.
Jeg tilføjer gerne elementer af knas, syrligt, sødme, køligt og fedme:

Vegansk one pot – sund aftensmad og madpakke

Hvem elsker ikke en go madpakke?
En man glæder sig til allerede kl 9 – haha..
Her er one pot GENIAL!
Lav endelig en stor portion og gem til madpakken dagen efter. Den smager formidabel kold eller lunet (hvis man arbejder et fancy sted med mikroovn – hæhæ.. )

Jeg spiser den kold med topping, samt en skrive kernebrød.
Du kan ligeledes fylde one pot gryden i sunde madpandekager og lave wraps.

Lækker mættende, fuld af gode kostfibre og proteiner til at holde mig kørende samt et boost grøntsager.
Vi ved ALLE at uden mad og drikke (+kaffe) dur helten ikke.. Så hvorfor ikke lave en super frokostmenu og gøre det til en hverdagsfest?

Find flere nemme veganske aftensmads opskrifter her.

TIP: Gryden kan ligeledes fryses ned i ønskede portioner og tages op løbende, hvis man som jeg bor alene eller gerne vil preppe madpakker i forvejen. Det altså ret genialt 😉 Blot tø op og lun den inden servering.

vegansk one pot quinoa

Sund aftensmad – Fuld af smag, glæde og næring

Mad er ikke “bare” mad. Min ypperste passion er at dele mad som BÅDE nærer kroppen men ligeledes sindet. Mad der giver glæde, smager forrygende og giver os LYST til at spise grønnere og nyde det. Mad der samler os og giver gode stunder. Mad i farver der er nemt OG lækkert for krop og sjæl !
Her for i 3 af mine favoritter, fuld af god næring, nemme og smagfulde:

vegansk one pot quinoa

Vegansk One Pot

Lækker vegansk one pot er perfekt hverdagsmad da den er nem og hurtig at lave. Fuld af lækre grøntsager, god protein og en skøn cremet karrysovs.
5 fra 6 stemmer
Antal: 4 pers.
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min
I alt30 min

Ingredienser

Bagte Grøntsager

  • 1 stk blomkål, små buketter
  • 2-3 stk rødløg, i både
  • 1 stk squash, i kvarte både
  • Olivenolie
  • 2 tsk karry

One Pot

  • 1 stk løg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg, fint hakket
  • ¼ stk chili (kan udelades ell. ½ tsk sriracha)
  • 1-1,5 spsk karry
  • ½ tsk koriander
  • ½ tsk spidskommen
  • 1 stk limeblad (kan udelades)
  • 1 stk lime, saften
  • 1 spsk tamari (ell. soya)
  • 2 spsk stærk mangochutney (evt. sød for en mild version)
  • Evt. 2 tsk agavesirup (smag til)
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 250 ml vegansk madfløde (ell. kokosmælk)
  • 2 dl ukogt quinoa, skyllet
  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
  • 1 dl sorte oliven (kan udelades)

Tilbehør

  • Yoghurt, neutral
  • Ristede cashewnødder (ell. andre nødder/frø)
  • Syltede rødløg
  • Granatæble
  • Koriander, lime
  • Evt. groft brød

Tilberedelse

Bagte Grøntsager

  • Tænd ovnen på 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir.
    Vend blomkål, rødløg samt squash med lidt olivenolie samt karry. Bag i 20-25 min indtil let møre og gyldne. Klargør imens one pot gryden.

One Pot

  • Varm en stor gryde op og tilsæt lidt olie. Svits kort løg og hvidløg.
    Tilsæt chili, karry, koriander og spidskommen og rist kort af.
  • Tilsæt herefter de resterende ingredienser og lad gryden simre 15-20 min. Rør gerne undervejs så quinoaen ikke brænder på. 1-2 gange er nok.
  • Tag de bagte grøntsager ud og vend i gryden sammen med oliven. Lad retten simre 3-5 min indtil gennemvarm og cremet.
    Smag evt. til med agavesirup for sødme, lime for syre samt tamari for salt.
  • Server med ønsket tilbehør.
  • Retten kan gemmes på køl 3-5 dage eller fryses ned og tages op.

Noter

*Har du ikke limeblade kan du evt. tilsætte lidt revet limeskal til retten. 
*Madfløden kan snildt erstattes med kokosmælk. 
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments