Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Aftensmad - Bowls - Comfort food - Glutenfri - Gryderetter
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Vegansk one pot quinoa med bagte grøntsager

vegansk one pot quinoa

Vegansk one pot er genial aftensmad til hurtige dage, når det skal være sundt og mættende. Let spicy fra karry, cremethed fra madfløden, tekstur fra bagte grøntsager og god protein fra quinoa samt kikærter.
Vegansk one pot er klar på 30 min. – Server gerne med syltede løg, kølig yoghurt, knas fra ristede nødder, granatæble og et squeez lime. Hverdagsmad der er nemt, naturligt glutenfri, og fuld af næring.

Vegansk one pot – sund og nem aftensmad

Nemt – hurtigt – lækkert!!
JA TAK.
Kender i one pot? Eller på godt gammel dansk: Alt i én gryde.
Det jo G.E.N.I.A.L.T!
Jeg er nok lidt sent ude med trenden – haha..
Men ikke desto mindre er jeg FAN af one pots. I dag giver jeg jer min bedste opskrift på vegansk one pot med quinoa, kikærter og bagte grøntsager. Sund aftensmad i en skøn forening af grøntsager og krydret med karry, lime og tilsat vegansk madfløde som gør den über cremet og til en nem ret i hverdagen som emmer af luksus.
Klar på en hurtig, mættende og sund opskrift til hverdagen?
På 30 min. kan du stå med den lækreste ret.

Alt du behøver er at snitte og bage grøntsagerne, alt imens gryden passer sig selv. De bagte grøntsager er mit BEDSTE trick. De bidrager med tekstur og er fuld af smag efter ovnbagning.
Kommes i gryden kort før servering, suger den lækre cremede sovs til sig og du står med hverdagsmad der er sund, farverig og fuld af næring!
Hvad kan jeg sige:

LET’S BOWL..

vegansk one pot quinoa

Mættende, hurtig, alt i én gryde – Vegansk one pot

3 vigtige elementer i hverdagsmadlavning: Nemt – mættende OG nærende.
One pot er den oplagte sunde aftensmad og kan spises af hele familien da den er vegansk, glutenfri og børnevenlig, blot juster lidt i krydderierne.

1. Element: One pot er nem at lave, kræver få ingredienser (de fleste er krydderier) og passer sig selv mens du bager grøntsagerne.

2. Element: Mættende da vi tilføjer både quinoa samt kikærter som begge er super gode proteinkilder og ligeledes kommer med kostfibre, mineraler og vitaminer. Dette gør bla. at vegansk one pot er glutenfri og kan nydes af alle.
Grøntsager er ligeledes med til at give go’ fylde, mæthed og næring. Du kan snildt udskifte blomkål med broccoli, gulerødder eller græskartern eller squash med peberfrugter.
HUSK der er ingen regler: Leg gerne med grøntsagerne, eller brug sovsen som en lækker grundopskrift.

3. Element: Vegansk one pot kommer med en hel vifte af gode næringsstoffer. Grøntsager med kostfibre, vitaminer, mineraler og quinoa indeholder bla. ALLE essentielle aminosyre samt sundt fedt fra Omega-3.

ALLER sidst med vigtigt er vegansk one pot FULD af farver. Man bliver lidt glad i låget 😉 Farverne kommer oveni med en bunke af forskellige antioxidanter.

  • vegansk one pot quinoa
  • vegansk one pot quinoa
  • vegansk one pot quinoa

Vegansk one pot – step for step: Sund mad på 30 min.

Få enkle steps og du står med den lækreste one pot. Alt imens grøntsager bager i ovnen og gryden simrer på komfuret kan du klargøre dine favorit topping.

  1. Klargør grøntsager. Vend i krydderier og bag ca. 20-25 min.
  2. Svits løg + hvidløg. Rist krydderierne af.
  3. Tilsæt boullion, madfløde, lime, tamari og mangochutney.
  4. Tilsæt quinoa + kikærter fra dåse og lad det hele simre 15-20 min.
  5. Kom de bagte grøntsager + oliven i gryden. Vendt rundt, lad simre 5 min.
  6. Smag evt. til med agavesirup, lime og tamari.
  7. Server vegansk one pot med dine yndlings topping.

TIP: Jeg kan virkelig anbefale at bage dine grøntsager. Det giver skøn tekstur, bid, og intense smage. Grøntsagerne slipper væske ved ovnbagning så deres smag intensiveres. Når de tilsættes gryden, suger de AL den lækre sovs og smag til sig.
Vil du gerne undgå at bage grøntsagerne kan du svitse dem af sammen med krydderierne. Forsæt ellers som beskrevet. Du skal evt. bruge mere væske da grøntsagernes volumen er større i rå tilstand.

  • vegansk one pot quinoa
  • vegansk one pot quinoa

One pot med tilbehør – Knas, umami og tekstur

Server gerne din veganske one pot med lækkert tilbehør. Her kan vi booste smag, tekstur og skabe en ret der fuldender ALLE sanser og smage.
Jeg tilføjer gerne elementer af knas, syrligt, sødme, køligt og fedme:

  • Yoghurt – Jeg bruger den neutrale fra Alpro
  • Syltede rødløg eller råsyltede lime rødløg
  • Limebåde, koriander
  • Granatæblekerner
  • Ristet boghvedekerner og cashewnødder
  • vegansk one pot quinoa
  • vegansk one pot quinoa
  • vegansk one pot quinoa

Vegansk one pot – sund aftensmad og madpakke

Hvem elsker ikke en go madpakke?
En man glæder sig til allerede kl 9 – haha..
Her er one pot GENIAL!
Lav endelig en stor portion og gem til madpakken dagen efter. Den smager formidabel kold eller lunet (hvis man arbejder et fancy sted med mikroovn – hæhæ.. )

Jeg spiser den kold med topping, samt en skrive kernebrød.
Du kan ligeledes fylde one pot gryden i sunde madpandekager og lave wraps.

Lækker mættende, fuld af gode kostfibre og proteiner til at holde mig kørende samt et boost grøntsager.
Vi ved ALLE at uden mad og drikke (+kaffe) dur helten ikke.. Så hvorfor ikke lave en super frokostmenu og gøre det til en hverdagsfest?

Find flere nemme veganske aftensmads opskrifter her.

TIP: Gryden kan ligeledes fryses ned i ønskede portioner og tages op løbende, hvis man som jeg bor alene eller gerne vil preppe madpakker i forvejen. Det altså ret genialt 😉 Blot tø op og lun den inden servering.

vegansk one pot quinoa

Sund aftensmad – Fuld af smag, glæde og næring

Mad er ikke “bare” mad. Min ypperste passion er at dele mad som BÅDE nærer kroppen men ligeledes sindet. Mad der giver glæde, smager forrygende og giver os LYST til at spise grønnere og nyde det. Mad der samler os og giver gode stunder. Mad i farver der er nemt OG lækkert for krop og sjæl !
Her for i 3 af mine favoritter, fuld af god næring, nemme og smagfulde:

  • Grønne glutenfri pandekager – Serveret med frisk tzatziki og svampe
  • Forårs Buddha bowls – Med masser grøntsager og orange tahindressing
  • Sommerens BBQ bowls/burger – Med pulled portobello og sund coleslaw
vegansk one pot quinoa
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
5 fra 6 stemmer

Vegansk One Pot

Lækker vegansk one pot er perfekt hverdagsmad da den er nem og hurtig at lave. Fuld af lækre grøntsager, god protein og en skøn cremet karrysovs.
Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid30 min
Kategori: Aftensmad, Gryderetter, One-pot
Antal: 4 pers.
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

Bagte Grøntsager

  • 1 stk blomkål, små buketter
  • 2-3 stk rødløg, i både
  • 1 stk squash, i kvarte både
  • Olivenolie
  • 2 tsk karry

One Pot

  • 1 stk løg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg, fint hakket
  • ¼ stk chili (kan udelades ell. ½ tsk sriracha)
  • 1-1,5 spsk karry
  • ½ tsk koriander
  • ½ tsk spidskommen
  • 1 stk limeblad (kan udelades*)
  • 1 stk lime, saften
  • 1 spsk tamari (ell. soya)
  • 2 spsk stærk mangochutney (evt. sød for en mild version)
  • Evt. 2 tsk agavesirup (smag til)
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 250 ml vegansk madfløde (ell. kokosmælk*)
  • 2 dl ukogt quinoa, skyllet
  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
  • 1 dl sorte oliven (kan udelades)

Tilbehør

  • Yoghurt, neutral
  • Ristede cashewnødder (ell. andre nødder/frø)
  • Syltede rødløg
  • Granatæble
  • Koriander, lime
  • Evt. groft brød

Sådan gør du

Bagte Grøntsager

  • Tænd ovnen på 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir.
    Vend blomkål, rødløg samt squash med lidt olivenolie samt karry. Bag i 20-25 min indtil let møre og gyldne. Klargør imens one pot gryden.

One Pot

  • Varm en stor gryde op og tilsæt lidt olie. Svits kort løg og hvidløg.
    Tilsæt chili, karry, koriander og spidskommen og rist kort af.
  • Tilsæt herefter de resterende ingredienser og lad gryden simre 15-20 min. Rør gerne undervejs så quinoaen ikke brænder på. 1-2 gange er nok.
  • Tag de bagte grøntsager ud og vend i gryden sammen med oliven. Lad retten simre 3-5 min indtil gennemvarm og cremet.
    Smag evt. til med agavesirup for sødme, lime for syre samt tamari for salt.
  • Server med ønsket tilbehør.
  • Retten kan gemmes på køl 3-5 dage eller fryses ned og tages op.

Noter / Tips og tricks

*Har du ikke limeblade kan du evt. tilsætte lidt revet limeskal til retten. 
*Madfløden kan snildt erstattes med kokosmælk. 
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

Loading...
vegansk massaman curry

Vegansk massaman curry – thailansk gul karry med...

veganske brownie cookies

Veganske brownie cookies – Glutenfri variant

vegansk shawarma tofu med grønt og hummus

Vegansk shawarma tofu og grønt – Alt i...

nektain salat med tahindressing

nektarin salat med verdens bedste tahindressing

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
Dagens aftensmad👆🏻blev til efter;
*En pludselig lyst til aubergine🍆🤷🏼‍♀️
*Noget varmt og nemt🍲
*En pose kikærter på frost👀
*2 rest kokosmælk der skulle bruges (den fede del var brugt til cheesecake😏)
.
Det resulterede i indisk gryderet med bagte grøntsager med varme krydderier😌🙋🏼‍♀️ 
Jeg skiftede blot rød peberfrugt med kartofler i små tern og det er ret så optur🥔
Den nydes med ris og en hurtig grøn salat 🤸🏻‍♀️ Hvad har i spist til aften?🙋🏼‍♀️
.
Håber i fået en god start på ugen med genåbning og det vi alle taler om (vejret)❄️☀️😇
Sender en masse krammer! 
.
Jeg linker til opskriften hvis i for trang til aubergine og indisk i løbet af ugen☀️
.
.
.
.
.
.
.
.
#chickpeacurry #veggiebowl #vegancurry #grøntsager 
#spismeregrønt #6omdagen #nemmad #nemaftensmad #plantebaseret #frokost #aftensmad #sundhverdag #godmad #vegetarisk #vegansk #veganskmad #madinspiration #sundmad #madmedmedfølelse #livsstilsændring #sundlivsstil #indiskmad #instagramakademiet #veganrecipes #foodstagram #veganfood #veganbowls #greenbowl #plantbasedfood #wholefoodplantbased
Open
Noget af det jeg ELSKER allermest ved mad og opskriftudvikling er når jeg for en idé, nørder og leger i køkkenet🤓🍓❤️ Når en ide for lov at vokse, lege i mine tanker, udforme sig og jeg giver plads til kreativitet🌈
LIGE der er jeg høj af glæde🥳
Min ocd forsvinder og jeg “er bare”. Køkkenet er mit helle😌
.
Påskens projekt👆🏻 Jordbær cheesecake lavet på cashewnødder og sødet på dadler - støbt på oreo/kokosbund + overtrækket med chokolade glaze😏🍫
. 
Jeg dobbelttestede i dag med få justeringer og nu er den der🥳
Samtidig fik jeg prøvet en ide med fyld af marmelade i små cupcake forme🦄👉🏻
.
GLÆÆÆDER mig til at dele en rigtig sommer cheesecake med jer snart (altså når det ikke lige sner/hagler/regner på samme dag🤨😅)
.
Håber i har haft en DEEEJLIG påske?
Jeg er total fuld af power efter en dejlig dag som har givet GOD energi! Håber den mærkes igennem din skærm❤️❤️
Hvis i savler efter cheesecake er der en vanilje variant på bloggen med daddel/nøddebund😏
.
.
.
.
.
.
.
#vegancheesecake #cheesecake #madglæde #vegancake #oreocheesecake #jordbær #lækkerier #plantebaseret #vegansk #livsstilsændring #detgrønnevalg #veganfoodpics #madmedmedfølelse #kage #plantebaseretmad #eftermiddagshygge #deldinmad #letscookvegan #madinspiration #veganfood #hjemmelavet #sundhed #hjemmebag #healthycake #godmad #veganskhverdag #comfortfood #bestofveganbaking #albertestengaard
Open
3 X AFTENSMAD IDEÉR😎 Aftensmad har været et højdepunkt lige siden jeg var lille og som det første spurgte “hvad skal vi spise i aften?”😅 
Kender i typen men har måske svært ved at komme på nye retter?🤨
.
Her for i 3 ideér til aftensmad som store som små vil elske🍲🥗👇🏻
1️⃣Lasagnesuppe - Hurtig, nem og cremet! Fyldt med lasagneplader og hjemmelavet tofu-Ricotta (hvis du ikke spiser vegansk kan du snildt bruge traditionel Ricotta istedet for tofu)
.
2️⃣Shawarma marineret tofu + grønt - Alt på ét fad👌🏻 server med syltede rødløg, hummus og godt brød😎
.
3️⃣Blomkålspasta - Pasta vendt i cremet såååuce lavet på blomkål🤤 Top med stegte svampe, hjemmelavet vegansk parmesan og simpel spidskålsslaw.
(Spiser du ikke vegansk kan du snildt udskifte med Alm. Parmesan og gærflager i saucen med 15-30g parmesan🧀)
.
Alle 3 retter finder i på bloggen🚀
Har i planlagt ugens mad eller er i mere dag til dag typen?🤓
Håber i NYDER påsken💛💛
.
.
.
.
.
.
.
.
#lasagnesuppe #lasagne #aftensmad #vegansklasagne #friedtofu #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #vegansoup #plantebaseret #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #aftensmadinspiration #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #veganfoodspot #vegetarisk #madinspiration #vegansk #pasta #whatveganseat #veganfoodspace #soup #weeknightdinner #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Nem nudelsalat🥢🥡 Når det gerne må være snasket, lækkert og nærende på en gang😏
Nudelsalat er din ven😎 
.
Alt du behøver👇🏻
*Nudler (gerne en god variant)🍜
*Stegte løg, hvidløg, squash🥒
*Stegte svampe og spinat🍄
*Bagte rodfrugter fx. Rødbede med Miso eller gulerødder.
*Optøede edamamebønner.
*Peanutbutter eller tahin/Miso dressing - Begge på bloggen🥜
*Ristede sesamfrø og tørrede abrikoser👌🏻
.
Alt vendes sammen og nydes lun eller kold🎈
*Det fede ved nudelsalat er du kan freestyle Max😎
- Brug nudler og dressing som base og leg herefter med grøntsager, bønner, tofu og gerne kerner og tørret eller frisk frugt som mango giver et lækkert madspild🥭🥕
Er i med på en omgang nudelsalat og har i måske allerede en favoritkombi?
.
Håber påsken er god ved jer❤️☀️
Rigtig go’ aften fra amagertossen❤️ 
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #nudelsalat #nemfrokost #nudler #edamame #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #mushrooms #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
En dag fuld af følelser og solskin🌪☀️ og en påskefrokost ide🐣..
Jeg fik en mavepuster i morges efter en øv oplevelse i blodbanken (evt. se story)😕 Havde ikke troet det ville slå mig så meget ud - men det sad virkelig i kroppen💥
Følelsen af igen ikke at blive set, hørt og være magtesløs🙆🏼‍♀️
.
MEN efter en gåtur ved vandet og jeres kærlighed i min indbakke (TAK🎈❤️) mindede det mig om at livet er som bølger🌊 = ALTID i bevægelse! Vi kan ikke styre dem, men vi kan lære at stå på dem🏄🏻‍♀️
.
Mindede mig selv om HVOR jeg er i dag, de skridt jeg HAR taget.
.
Det fælleskab vi har HER - som jeg hver dag er så høj over!🎈🤸🏻‍♀️Tro mig jeg må se skør ud hver gang jeg griner, smiler eller bliver rørt at jeres beskeder 🙈🥰
.
Hvad jeg prøver at sige er; min dag endte i solskin fordi jeg ved at ALT er i bevægelse og vi selv er med til at lukke lyset ind☀️❤️ Men det også er vigtigt vi rummer det svære - livet i ved🎈
.
OGOG så minder påske mig om vegansk æggesalat🐣🤤
Kan laves med flækærter, kikærter eller tofu - og den er skøn på rugbrød eller som bagel!
Hvis i savner en ide til påskebordet sætter jeg link i bio🚀😎
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#veganskæggesalat #påske #veganskfrokost #nemfrokost #bagelsandwich #frokost #madopskrifter  #vadveganeräter 
#veganbagel #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
PÅSKE PICNIC🐣🌯 Og WOW for et vejr☀️ Hvilken bedre måde at bruge den noget anderledes påske end med en picnic?🥰 
.
Solskin, frisk luft og en lækker madpakke under armen kan være en skøn måde at være sammen på (endda lidt flere end vi må indenfor🥳) 
Her for i 3 bud👆🏻 på picnicmadpakker som bla. Indeholder salat med dressing, bananpandekager, hummussandwich, grøntsagsstænger, tørret frugt mm.🤸🏻‍♀️
.
Har i påskeplaner?🐣💛💛
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#picnic #veggiebowl #foodprepping #grøntsager 
#spismeregrønt #6omdagen #nemmad #nemaftensmad #plantebaseret #frokost #aftensmad #sundhverdag #godmad #vegetarisk #vegansk #veganskmad #madinspiration #sundmad #madmedmedfølelse #livsstilsændring #sundlivsstil #farverigmad #instagramakademiet #foodpreparation #foodstagram #veganfood #veganbowls #greenbowl #plantbasedfood #wholefoodplantbased
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt