Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Aftensmad - Comfort food - Gryderetter - Pasta
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Blomkålspasta – Pasta med blomkålssauce, vegansk parmesan og gremolata

blomkålspasta med vegansk parmesan

Cremet blomkålspasta er skøn og fuld af grøntsager. Sundere version af alfredo sauce lavet på blomkål vendt med pasta. Top med hjemmelavet vegansk parmesan, frisk gremolata og server med stegte svampe. Varmende comfort food der er nem at lave og smager fortrinligt.

Blomkålspasta – Cremet pastaret

Der er ikke mange pastaretter på bloggen..(kriiise)
ENDNU..(thank god)
Men i dag går vi ALL IN!
Vi kombinerer:

Pasta – blomkål – sauce – comfort food.

Det resultere i den lækreste pastaret. Nemlig blomkålspasta.
Pasta vendt i cremet blomkålssauce. Det er:

  • Lavet på grøntsager
  • Nem og hurtig hverdagsmad på 30 min.
  • Sund comfort food
  • Børnevenlig
  • Cremet
  • Kan laves glutenfri
  • Smagfuld og..
  • SÅÅÅÅ lækker!

Behøver jeg sige meget mere? Blomkålspasta er nem vegansk hverdagsmad der er sundt, kan laves på 30 min og ingen vil opdage den er fuld af grøntsager.
Server med hjemmelavet vegansk parmesan, gremolata og stegte svampe.
Smagfuldt og nærende på samme tid.

Let’s GO!

blomkålspasta closeup

Nem og sund aftensmad – Sådan laver du blomkålspasta

Det gode ved pastaretter er de ikke tager lang tid, smager skønt og hele familien kan spise med. Blomkålspasta er sådan en ret!

Jeg delte for nylig en cremet blomkålssauce. Der smager forrygende til alt fra lasagne, kartofler og pasta.
Lavet på blomkål, krydderier, soyamælk eller tofu. Den er super cremet og en sundere version af den klassiske Alfredo på ost, smør og fløde.

Imens du laver blomkålssaucen, som vitterlig kun tager 20 min, koger du pasta samt laver ønsket tilbehør.
Jeg serverer med vegansk parmesan, gremolata og stegte svampe. Det sætter prikken over iét og giver en ostet smag, friskhed og umami.

Når blomkålssaucen er færdig, hælder du den tilbage i gryden ved lav varme. Pastaen tilsættes og der vendes godt rundt.
Du kan også blot servere pasta og blomkålssauce seperat.

  • pasta med blomkålssauce
  • blomkålspasta i gryde

Tilbehør til blomkålspasta

Du kan servere pastaen som den er med blomkålssauce; lækkert!
Eller du kan bruge lidt ekstra tid og servere med hjemmelavet parmesan, frisk gremolata og stegte svampe.
Sammen har du en ret der skriger af umami, cremet- og lækkerhed.

Stegte svampe og spidskålsslaw

Vi sniger lidt ekstra grøntsager og umami til retten ved at servere en enkel spidskålsslaw samt tørstegte svampe.
Du kan snildt variere din salat med spinat, asparges, agurk eller dampede broccoli. De stegte svampe vil jeg virkelig anbefale da de bidrager med utrolig meget smag.

Vegansk parmesan

Ost er en gamechanger på vegansk kost, og ofte et af de produkter der er sværrest at slippe hvis man ønsker at gå 100% plantebaseret. Der findes dog efterhånden mange erstatningsprodukter, som mange har fundet glæde i.
Men jeg vil gerne vise at man kan opnå god smag uden at bruge et erstatningsprodukt.
Dagens blomkålspasta topper vi med den lækreste hjemmelavede parmesan som tager 2 min at lave og er på blot 5 ingredienser. SMART!
Det kræver gærflager som jeg skriver mere om i indlægget med blomkålssauce. Læs med her.
Det er gærflagerne der bidrager med den lækre ostede smag. Cashewnødder samt solsikkekerne med fedme og tekstur.

Har du ikke gærflager eller måske du ønsker en vegetarisk aftensmad kan du snildt toppe med en god parmesan, enten vegansk eller traditionel.
Eller du kan helt udelade.
Toppingen gør dog underværker 😉

Gremolata

Som frisk pust til den cremede pasta og ostede “parmesan” drysser vi med gremolata.
Gremolata er helt simpelt hakket persille vendt med citronskal, hvidløg, peber og salt. Det lyder næsten for enkelt, men syren fra citronskal og bitterheden fra persille og hvidløg gør vi står med en ret der rummer de 5 grundsmage.
Noget vi særligt på vegansk kost stiler imod, da vi her oplever en stor velsmag og tilfredshed.

blomkålspasta med gremolata

Opskrift på skøn blomkålspasta:

blomkålspasta med vegansk parmesan
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
5 fra 1 stemme

Blomkålspasta

Cremet blomkålspasta er skøn og fuld af grøntsager. Sundere version af alfredosauce lavet på blomkål vendt med pasta. Top med hjemmelavet vegansk parmesan, frisk gremolata og server med stegte svampe.
Forb. tid20 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid30 min
Kategori: Aftensmad, Comfort food, Gryderetter, Pasta
Køkken: Vegansk
Antal: 4 personer
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

Blomkålspasta

  • 1 portion blomkålssauce
  • 400 g pasta

Gremolata

  • 1 potte persille
  • 1 stk citron, skallen
  • 1 fed hvidløg, presset
  • Salt, peber

Vegansk parmesan

  • 50 g cashewnødder
  • 50 g solsikkekerner
  • 4 spsk gærflager
  • ¼ tsk hvidløgspulver
  • ¾ tsk flagesalt
  • 1 nip røget paprika (kan udelades)

Tilbehør

  • 1 stk spidskål
  • 1 bundt dild
  • 3 stængler bladselleri
  • ½ stk citron, saften
  • 250 g brune svampe
  • Brød

Sådan gør du

Blomkålspasta + grøntsager

  • Forbered: Kog pastaen efter anvisning på pakken. Dræn pastaen for væde og vend evt. med lidt olivenolie som forhindre pastaen at klistre sammen.
  • Lav blomkålssaucen imens pastaen koger. Når blomkålssaucen er blendet og klar kommes den tilbage i gryden og pastaen tilsættes. Varm kort retten igennem ved svag varme, pas på saucen ikke brænder fast.
  • Svampe: Rens svampene og sær dem i skiver. Varm en pande op til høj varme og tilsæt evt. lidt olie. Steg svampene helt tørre indtil al væden er fordampet. Krydre til sidst med peber og salt.
  • Spidskål: Snit spidskålen fint, gerne på mandolinjern. Vend med citronsaft. Hak dild og snit bladselleri i tynde skiver og vend i spidskålen.
  • Server: Blomkålspastaen serveres med spidskålsslaw, stegte svampe, vegansk parmesan, gremolata og lunet brød.

Gremolata

  • Skyl persillen godt og pres det fri for væde. Hak herefter persillen fint og vend med fintrevet citronskal, presset hvidløg, peber og salt.

Vegansk parmesan

  • Alle ingredienser kommes i minihakker. Puls/hak indtil konsistensen er jævn og fin. Der må stadig gerne være struktur. Kom på glas med låg. Rester af parmesan opbevares bedst på køl.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Opskrift på nem hverdagsmad

Vild med nem og god aftensmad i hverdagen? Som både mætter, er sundt og smager fortrinligt?
Her er 4 nemme og lækre muligheder. Jeg lavet ofte one-pot, fyldte pandekager og one-sheets sammen med familien. Her kan jeg snige en masse grøntsager, smag og farver ind og de er vilde med det.

  • Nem one pot fuld af grøntsager, quinoa og kikærter.
  • Lav spinatpandekager, fuldt med linsehummus, grøntsager og bagt tofu eller kikærter.
  • Prøv den lækreste lasagnesuppe. Suppe og lasagne i én ret, toppet med tofuricotta. Nem at lave!
  • Lav en one-sheet shawarma tofu. Alt på en bradepande serveret med hummus og dressing.
blomkålspasta med svampe, vegansk parmesan og gremolata
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

Loading...
november råvarer

#Månedens råvarer november

indisk gryderet med kikærter og grøntsager

Indisk gryderet med kikærter og bagte grøntsager

veganske sushibowls med wasabi mayo

Vegansk Sushi bowl med avocado wasabi mayo

vegansk lasagnesuppe med tofu ricotta

Vegansk lasagnesuppe med kikærter og tofu ricotta

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
Mad på 30 min🎯 Lavet med ingredienser fra basiskøkkenet🔥
.
Det er cremet tomat/kokos sauce med bagt aubergine, peber, løg og kikærter💥
Vi snakker indisk gryderet💛 Bloggens nyeste opskrift som hurtigt er fløjet ind på hit-listen herhjemme da den er super nem, mætter, kan varieres efter grøntssagsskuffen og ja så smager den ret så OPTUR😎
.
OG OG tænker i aubergine🥴..
Bare rolig - den bages i små tern og smager himmelsk!🍆
.
Opskriften finder i via link i bio🚀 Jeg guider jer igennem et par tips og tricks, hvilke råvarer i snildt kan variere samt top lækkert tilbehør💥
.
Let’s pot it💥🍲
.
.
.
.
#indisk #gryderet #aftensmad #kikærter #aubergine #6omdagen 
#spismeregrønt #plantebaseret #hverdagsmad #comfortfood #deldinmad #nemmad #sundmad #veganskt #godmad #grøntsager #veganer #vegetarisk #madinspiration #vegansk #livsstilsændring #middagstips #whatveganseat #veganfoodspace #onepot #plantbasedlife #veganfood #veganfoodshare #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
BAGELSANDWICH🥯 Glædelig tirsdag venner❄️ Om man er på vinterferie, hjemmekontor eller stadig kører madpakkegame er en bagel med lækkert fyld altid en sikker vinder😎 
.
Jeg er fan af @missbagel.dk som alle er veganske og smager skønt👌🏻 Især de små varianter (så kan man jo spise mange og mere fyld😜) 
Jeg køber dem i @irmadanmark på frost❄️
.
Tilbage til fyldet!🎯 Bagels kan jo fyldes med ALT hvad hjertet begærer. Jeg kører den ind med bund af butterbeanhummus, ærteskud, spidskål, æble, avocado og i toppen edamamedip✌🏻
.
Kombinationen af cremet og krydret dip, sprødhed fra æble og fedme fra avocado er SÅ lækkert🤸🏻‍♀️
.
Hvad er jeres ynglingsfyld - og skal den være varm eller kold?🙋🏼‍♀️🥯
.
.
.
.
.
.
#bagelsandwich 
#sandwich #lunchsandwich #farverigmad #sandwiches #veganskfrokost  #vadveganeräter 
#veggiesandwich #hummussandwich  #plantebaseret #frokost #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #veganbagel #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegansandwich #vegetarmad #nemmad #sundfrokost #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
Glædelig mandag venner🎯 Er jeres uge startet godt - måske i har vinterferie?😎 Jeg sidder og spiser romkugler (1.2.3..🤷🏼‍♀️) inden jeg hopper til storesøster med indisk gryderet og veganske kødboller under armen 😅👌🏻 OOOG en spidskålssalat, vegansk parmesan og lidt topping (gå ikke ned på mad🤣)
.
Romkuglerne med sorte bønner👆🏻 er en af de mest brugte opskrifter fra bloggen og det gør mig SÅ glad at i nyder dem ligeså meget som mig🚀
I spørger tit til mit sprøde knæk og mine 2 bedste tricks er:
1: Rul kuglerne og hav dem på frys 15-20 min inden du overtrækker med smeltet chokolade👌🏻
2. Brug Øgo 85% fra @nettodk den smelter som en DRØM❤️ (tak @myowninstaworld for at åbne mine øjne for den🍫)
.
Skal i prøve en omgang romkugler på sorte bønner? Opskriften er på bloggen 🍫🍫❤️
.
.
.
.
.
.
.
#romkugler #sundsnack 
#blissballs #proteinballs #rawballs #snacks #sortebønner #hjemmelavet #dadelkugler #lækkerier  #veganbaking #laktosefri #dairyfree #madinspiration #nemmad #godmad #madopskrifter #bønner #sundhverdag #sundhed  #madglæde #veganfoodblog #plantebaseret #vegansk #veganskmad #vegetarmad #madmedmedfølelse #instagramakademiet #albertestengaard
Open
8 (semi) hurtige om mig🚀🎯
Skønne @fiesenberg udfordrede mig med at dele 8 ting om mig selv. Så her er de🎈
.
1. Jeg er mega stædig🙈 Gjorde jeg overlevede i systemet men har også spændt ben for mig. Sammen med en perfektionisme er det i mit arbejde med mad og foto det der driver mig men også det der gør jeg ALDRIG er tilfreds⚡️
.
2. Jeg er født i Jylland og kom til Sjælland som 10 årig. Har boet 11 steder hvor 1 år af dem var på bosted fra jeg var 17-18⭐️ Flyttede for mig selv og rundt indtil jeg for 3 år siden landede på Amager og fandt HJEM🌊
.
3. Jeg overtænker ALT. Bekymrer mig om hvad andre tænker om mig eller ikke kan lide mig. Så meget at jeg kan ende med at aflyse aftaler🙆🏼‍♀️
.
4. Jeg står op hver dag kl 4.45 og ELSKER det✨☀️
.
5. Jeg går ofte på cykelstien. Det sidder i mig helt fra min begyndelse med OCD hvor jeg skulle træde på streger og dæksler.(Dæksler på vejen var ikke det bedste for mig😬😅)
.
6. Jeg har taget 9. klasse om. Dernæst 10 klasse. Senere en 3-årig HF jeg endte med at bruge 5 år på🎯 
Min HF var en kæmpe personlig sejr, jeg ville bevise jeg KUNNE! 
Den kostede mig 3 indlæggelser og de sidste 3 måneder sov jeg på min venindes gulv mens jeg gik til eksamen (stædighed😬⚡️) 
Jeg kom ud med et snit der gav adgang til psykolog uddannelse, men aldrig brugt den. Drømmer om at arbejde med mad og mennesker. At skabe min vej i livet hvor jeg kan hjælpe andre. 
Mange spørge om jeg ikke vil have en uddannelse? Jeg synes livets uddannelse har givet mig viden og vished om hvad jeg brænder for🚀
.
7. Jeg har ikke venner tilbage fra barndommen✨ Jeg har den seneste tid mødt de mest magiske mennesker som jeg af hjertet håber hænger ved. Jeg tror på at kærlighed altid finder sin vej. I venskager og livet. Det bliver jeg nødt til. For jeg tror på lyset!🔮
.
8. 5 ting du ALTID finder i mit køkken: Tahin, dadler, æbler, Instant kaffe og ketchup (Oh yes - gulerødder med ketchup og tahin, siger det bare)
.
Vil i dele lidt om jer med MIG?🎈❤️
Ps. Det er fastelavn på søndag (bare lige indskudt sætning 😆🥳)
Open
FAVORITTEN🥁 Granola sødet på dadler, banan og vendt med chokolade🍫🍌 Granolaen jeg har spammet jer med i story er NU på bloggen😎 Perfekt som morgenmad, snack eller som topping på grød✌🏻
.
Sprød, chrunchy og helt uden sukker eller olie!🔥🎯
Krydret med appelsin, ingefær og kardemomme! 
Få men SÅ lækre ingredienser👉🏻
Jeg guider i indlægget til den perfekte sprøde granola og hvordan du nemt bytter rundt på dine tørvarer💪🏻
Med på team granola - find opskrift i bio🚀🍫
.
.
.
.
.
.
.
#granola #sundmorgenmad #granolabowl #madinspiration #nemmad #godmad #madopskrifter #morgenmad #grøntsager #farverigmad #ernæring #sundhed #spismeregrønt #livsstilsændring #madglæde #plantebaseret #vegansk #veganskmad #vegetarmad #madmedmedfølelse #instagramakademiet #veganfood #healthyrecipes #letscookvegan #veganbreakfast #veganbowl #foodgwaker #vegan #whatveganseat #albertestengaard
Open
Varmende massaman curry🥢🔥Er det ikke hvad man har brug for i denne tid?💨❄️ 
Massaman Curry er lavet med karrypasta og kokosmælk. Vi tilsætter bønner, portobello, gulerod og bagte blomkål⚡️🥕
Masser grønt, protein og kostfibre💪🏻
.
Server med sød mangosalat som passer perfekt med de varmende krydderier🔥🌶
Skal i med på en curry?🙋🏼‍♀️
.
Opskriften finder i via link i bio🚀
Håber jeres uge er startet godt❤️
.
.
.
.
.
.
#massamancurry #massaman #curry #gryderet #aftensmad #linser #svampe #stew 
#veggiebowl #vegancurry #plantebaseret #hverdagsmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #veganfoodspot #vegetarisk #madinspiration #vegansk #whatveganseat #veganfoodspace #soup #plantbasedlife #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt