Sommerens ultimative dessert. Tærte med jordbær, sprød bund og hjemmelavet luftig vaniljecreme. Pynt med søde, saftige jordbær og et drys chokolade.
5 fra 5 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 6små tærter
Forberedelse30 minuttermin
Tilberedelse15 minuttermin
I alt45 minuttermin
Ingredients
Tærtebund
30gristede hasselnødder
90ghavregryn
100g marcipan
2spskahornsirup
1spskrørsukker
1tskvaniljesukker
30gkokosolie
1nipsalt
Vaniljecreme
120gplantemælk
80gAlpro piskbar soyafløde
½stkvaniljestang
20grørsukker
20gmajsstivelse
⅛tskgurkemeje
1nipsalt
Chokolade og pynt
1dlAlpro piskbar soyafløde
1tskcitronsaft
50gmørk chokolade(Evt. mere ved 1 stor tærte)
1bakkejordbær
Hakket mørk chokolade
Tilberedelse
TIP: Læs gerne mine tips og tricks så du er helt klar på de forskellige steps.
Tærtebund
Tænd ovnen på 180° varmluft og smør 6 små eller 1 stor tærteform med smeltet kokosolie.
Riv marcipan groft og kom herefter alle ingredienser undtagen kokosolie i en lille blender og kør indtil det er samlet.
Smelt kokosolien og tilsæt til blenderen. Blend indtil massen er jævn og hænger let sammen. Fordel dejen i formene og tryk den jævn ud, samt op langs kanten. Prik med en gaffel 2-3 steder.
Bag bundene i den forvarmede ovn 10-15 min. indtil let gyldne. Hold øje de ikke får for meget. Det afhænger meget af ovnen. Lad bundene afkøle lidt inden de befries fra formen. Afkøl på rist.
Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen of skrab kornerne ud. Brug 1 tsk. af rørsukkeret til at mase sammen med vaniljekornene så de skilles ad.
I en lille skål piskes vaniljesukker og 1/2 dl af plantemælken sammen med majsstivelse så den opløses.
I en lille gryde tilsættes vanilje/majsstivelse blandingen, resten af plantemælken, soyafløde, resterende rørsukker, gurkemeje og evt. nip salt. Rør rundt.Kog blandingen op under lav varme mens du pisker løbende. Cremen vil tykne og komme i kog, dette kan tage 8-10 min. Lad cremen koge kort til den er godt tyknet. Husk at piske konstant da den ellers brænder på. Cremen tages af varmen og kommes i en ren skål. Dæk med husholdningsfilm og kom i køleskabet indtil kold.
Samling af tærte
Smelt chokoladen over vandbad. Fordel jævnt over bundene og lad dem køle helt af. Stil dem evt. i køleskabet så det går hurtigere.
Tag vaniljecremen ud af køleskabet og pisk den igennem med elpisker, så eventuelle klumper forsvinder. Pisk 1 dl soyafløde med citronsaft til stift skum, det kan godt tage 5 min. Vend forsigtig vaniljecremen og pisket fløde sammen.
Fordel vaniljecremen i tærtebundene og pynt med jordbær i ønsket størrelse, hakket chokolade og evt. mynteblade. Opbevar på køl indtil servering. Server samme dag og nyd.
Du kan gemme tærtebunde uden chokolade og pynt i lufttæt beholder 2-3 dage. De vil dog blive let bløde.Fyldte tærtebunde er bedst samme dag.
Køkkenudstyr
6 tærteforme af 8 cm Eller 1 tærteform af 24 cm. Du kan bruge 1 stor på 26 cm (Se noter)
Noter
*Tærterform: Brug 6 små tærteforme på 8 cm. til opskriften eller 1 stor form på 24 cm.Bruger du 1 stor tærteform på 26 cm. anbefaler jeg at gane bunden med 1,5.*Soyafløde: Jeg anbefaler at bruge enten soya eller havrebaseret fløde. Jeg finder at soya piskes bedst op - husk at tilføj citronsaft som beskrevet. Du kan anvende kokoscreme og piske. Blot ha' i mente at der vil være en let smag af kokos.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr