veganske chocolate chip cookies – glutenfri og lækre

veganske chocolate chip cookies

De bedste veganske chocolate chip cookies. Sprøde i kanten, chewy i midten og fyldt med lækker mørk chokolade. Hurtig, nemme, uimodståelige og tilmed glutenfri. Let’s bake.

Veganske Chocolate Chip Cookies:
SPRØDE i kanten. CHEWY i midten. PROPFYLDT med lækker mørk chokolade, dyb smag af karamel og et strejf af havsalt.
Præcis som min favorit cookie skal være – er i med mig?

Ærligt ikke? Der er ALTID plads til en cookie!
Men ikke hvilken som helst cookie!!
C.O.O.K.I.É.N!!
Hvad med en vegansk OG glutenfri chocolate chip cookie?

Er der EN ting jeg har bagt utallelige gange (udover banankage) er det cookies!! Jeg har serveret dem for familie, venner, bagt til fødselsdage, min mors lærerværelse, ja de er bagt og nydt i sprøde baner 😉

Veganske Chocolate Chip Cookies – den eneste opskrift du behøver

Jeg har en FEST med at teste, udvikle og lege i køkkenet! Jeg har trods alt ikke spist plantebaseret SÅÅÅ længe. Jeg er nu startet på at udforske det søde veganske køkken. Romkugler, kanelsnurrer, banankage.. kan i se tendensen?

Lyst til andre søde sager?
Få opskriften på de Bedste Veganske Romkugler HER.
Eller klassikeren veganske kanelsnurrer
Snaskede og perfekt bløde

ÆGTE klassikere, familievenlige, enkle MEN uimodståelige lækre!! Det vigtigste er SMAG og KONSISTENS..
2 ting jeg ikke går ned på når vi snakker mad.
Her er udseende ikke nok, men gør da liiiiige det sidste, ikke?!
NÅ, hvor kom vi fra?
Klassikere.
Cookies! Godt nok er det en ægte Amerikansk Klassiker: Chocolate Chip Cookie.
MEEEEN vi danskere har efterhånden taget den ret godt ind i vores småkage repertoire.
Så jeg MÅTTE lave de lækreste veganske chocolate chip cookies som ligeledes er glutenfri – her kan ALLE være med.

Når vi taler søde sager, behøver det langt fra at betyde KÆMPE mængder smør, olie, sukker mm. Jeg leger ofte med ingredienser, tester og afprøver hvorvidt jeg kan lave lidt hokus pukus – trylle lidt med Helse Else. MEN på den fede måde – så at sige 😉
Det er SÅ fedt at opleve hvordan sunde plantebaserede ingredienser kan trylles om til LÆKRE sager – på den syndige SUNDE måde.

Veganske Chocolate Chip Cookies: glutenfri & uimodståelige

Selv disse cookies har æblemos og havremel som ingrediens boostere – MEN for at skabe rigtig sprødhed og chewyness giver sukker samt fedtstof den HELT rette konsistens.
Nogle gange skal man ikke gå på kompromis!
COOKIES on point skabes af:

  • Æblemos – Vi svipser ægget ud og tilsætter æblemos. Giver en let sødme, binder cookien sammen og er da liiiiidt Helse Else.
  • Neutral olie – Fedtstof bidrager med BÅDE smag og struktur, olien giver de sprøde kanter og bløde midte. PRØV det – du vil ikke fortryde.
  • Brun farin – Giver cookien karamel toner samt de sprøde kanter.
  • Hirse og havremel (Jeg køber herfra) – Gør cookien glutenfri, MEN samtidig langt mere sprød end ved normal hvedemel. ÅHH ja tak!!
  • Vanilje – Bare fordi vanilje ER lækkert!
  • Mørk chokolade – Dobbelt op på lækkerhed!! Vælg din favorit, MEEEEN kan klart anbefale 85%.
  • Flagesalt – Giver det ALLER sidste finish.

    GLÆDELIG knasende Veganske Chocolate Chip Cookies mundvandsløbende bagning!!
veganske chocolate chip cookies

veganske chocolate chip cookies

Chokolade fyldte cookies, med sprøde kanter og chewy midte. Cooki'EN der bare aldrig slår fejl hos både store som små.
4.56 fra 18 stemmer
Antal: 10 stk
Forberedelse1 t 10 min
Tilberedelse20 min
I alt1 t 25 min

Ingredienser

  • 60 g æblemos
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 70 g brun farin
  • 60 g rørsukker (Ell. kokossukker)
  • 70 g havremel (*Se noter)
  • 65 g hirsemel (Eller havremel (Se noter))
  • ¾ tsk bagepulver
  • ¼ tsk natron
  • ½ tsk flagesalt
  • 100 g mørk chokolade grofthakket (gerne 70-85%)
  • 1/2 dl smagsneutral olie (evt. kokos eller solsikke)

Tilberedelse

  • Pisk æblemos, sukker samt vanilje til luftig masse med elpisker.
  • Bland de tørre ingredienser sammen i skål og si over æblemosblandingen.
    Pisk herefter sammen.
  • Vend chokolade samt olie i dejen med en spatel indtil ensartet.
  • Kom på køl min. 1 time. (Kan holde sig på køl 2-3 dage)
  • Tænd ovnen på 175° Varmluft. Klargør 2 plader med bagepapir.
  • Sæt store klatter på pladen, gerne med en is-scooper.
    Tryk dem IKKE flade men lad dem være som kugler, da de selv flyder ud i ovnen.
  • Bages 12-15 min. indtil kanten er let brun. (Hold øje, alle ovne er forskellige)
  • Lad dem hvile ca. 10 min. på bagepladen inden de overføres til rist.
  • NYDES varme som kolde. Holder sig i lufttætbeholder både i og udenfor køleskab afhængig af rumtemperatur.

Noter

Havre samt hirsemel kan erstattes med hvedemel, her opnår du selvfølgelig ikke en glutenfri version. 
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
19 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments