Skip to content
Alberte Stengaard vegansk madblog logo
Alberte Stengaard vegansk madblog ballon
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Menu Luk
Rawcake - Snacks - Søde sager
Gå til opskrift Udskriv opskrift

Vegansk cheesecake – cremet, raw og luksuriøs

vegansk cheesecake stykke

Vegansk cheesecake? Hands up hvis i er fan som jeg og har været i MANGE år!
Men vegansk?
Som stadig er cremet, luksuriøs og umådelig tilfredsstillende!
Den ultimative dessert hvis i spørger mig,

ÆRLIGT? Jeg har sjældent været så spændt som NU.
Spændt, glad og lidt høj over at dele denne opskrift med JER. Den er resultatet af flere måneders nørderi, smagstest, tanker, overvejelser omkring fyld samt råvarer for NETOP at skabe et lille vidunder til vegansk cheesecake!

Er i klar på at få en smagsoplevelse i særklasse?
Fortalte jeg den er sødet med dadler, raw, uden tilsat olie…
JEP der ikke et øje tørt.
Smag og konsistens? – HOLY MOLY!
Har du frygtet nøddebaserede desserter?
Don´t do!
Du vil ikke blive skuffet! Tværtimod – du vender ikke tilbage når først du har prøvet vegansk cheesecake. Den smelter på tungen og du vil ikke tro den er lavet på nødder.

vegansk cheesecake – rawkage med vanilje og lime

Kan du heller ikke vente med at få blenderen i gang, finde springformen frem og trylle?
Vegansk cheesecake er super nem at lav..MEN..
Dér er EN udfordring – ventetiden!
Så vi må planlægge lidt, men det så sundt at glæde sig… right?
Vegansk cheesecake er HELE ventetiden værd.

1. Iblødsætning af cashewnødder. For at opnår den silkebløde konsistens sættes cashewnødderne i blød 8-10 timer før brug. Du kan, hvis du er i tidsnød, overdække med kogende vand og lade stå 1 time.
Resultatet vil ikke være hel ligeså cremet. MEN stadig lækkert.

PIFT – Kokosmælken ryger ind i køleskabet mens nødderne står i blød. På den måde skilles den fede del fra mælken. OOOG…
We want the good stuff! Hihi..

2. Blender!! Vegansk cheesecake kræver en kraftig blender. Jeg bruger min Vitamix til fyldet samt foodprocessor til bunden. På ingen tid forvandler den nødder, dadler samt væske til en silkeblød masse der er lige til at hælde over bunden.
M.A.G.I.S.K
Du kan i mangel på powerblender bruge foodprocessor men resultatet vil være derefter. Men giv den et forsøg, lad ikke dette snyde dig for vegansk cheesecake!!

3. Frys. Jep når kagen er samlet med bund og fyld må den en tur i fryseren natten over eller minimum 6-8 timer.
Cheesecaken skal stå i fryser da den er lavet uden olie. Men tag den blot op 30-45 min inden den skal nydes.
Evt. mere eller mindre afhængig af hvor blød du ønsker den.

Har du brug for en lækker snack NU?
Grib blender og opskrift på sunde veganske romkugler med bønner HER
Er du mere til Cookies?
Snup den BEDSTE opskrift på vegansk og glutenfri Cookies HER

  • vegansk cheesecake forfra
  • vegansk cheesecake oppefra
  • vegansk cheesekage skåret fra siden
  • vegansk cheesecake skåret oppefra

Vegansk cheesecake – glutenfri, raw, nærende kage

Vegansk cheesecake er en forening af lækre nærende ingredienser.
Den perfekte dessert, snack, godbid på en tirsdag – eller hvilken som helst anden dag!
Hver dag er cheesecake dag.

Vegansk cheesecake starter med..

Bunden: Blød, knasende og intens.. kakaobund..

  1. Medjooldadler – Konge dadlen! HER for du karamel konsistens samt smag for ALLE valuta.
  2. Havregryn
  3. Hampefrø – Lækker dyb nøddesmag med bid.
  4. Kakao – Uhm forestil dig intens brownie-smag med knas fra hampefrø!
  5. Flagesalt – Skaber balancen! Blot lidt gør hele tricket.

Fyldet: Her sker magien!..

  1. Cashewnødder – Cremethed level 1000!! Cashewnødder er dyre, men er alle pengene værd. Giv dig selv den gave at forsød tilværelsen!!
  2. Medjooldadler – JEP vi søder kagen med dadler. INGEN tilsat sukker – Helse Else når det er bedst!
  3. Kokosmælk – den fede del !
  4. Mandelmælk – Jeg har testet med havremælk men smagen er SLET ikke det samme. Her gør mandelmælken arbejdet!! Du kan udskifte med anden plantemælk men jeg tør ikke garantere for ligeså lækker smag!
    Ps. Brug resten i havregrød, smoothie eller chiagrød de efterfølgende dage.
  5. Citron – Det syrlige element der netop skaber den “cheesy” smag vi ønsker.
  6. Lime – Jeg valgte at gå helt klassisk i den første cheesecake, men med spark fra lime.
  7. Vaniljestang – Just do it!! Du kan med nød bruge vaniljesukker men kagen er bygget så simpelt op omkring vanilje og lime at du ikke vil undvære!
  8. Flagesalt – Finish!

Ret magisk ikke?
Så få ingredienser bliver til vegansk cheesecake.
Jeg kan slet ikke vente med at lave den næste.
Men hvilken smag?
Chokolade
Mint
Peanutbutter
Tahin
Mango
Blåbær, jordbær
Appelsin
….Det fortsætter jo bare 😉

Hvad skal jeg lave næste gang? Lad mig endelig høre så jeg kan skabe NETOP den smag DU ønsker.

  • vegansk cheesecake skåret på tallerken
  • vegansk cheesecake skåret stykke på tallerken

Vegansk cheesecake – himmerrig muldfuld

Vegansk cheesecake er for ALLE og jeg håber i vil ELSKE den ligeså meget som jeg!
Den er..

Fløjlsblød
Ekstrem tilfredsstillende
Luksuriøs og ret sexet
Ekstatisk…

– EJ nu begynder det at blive lidt varmt herinde!! HAHA..
Den er OGSÅ!

Let syrlig
Vaniljeprikket
Naturlig sødet
Uden tilsat olie
Glutenfri OG
Nem at lave

SÅ – 1-2-3… Lets make some vegansk cheesecake !!

vegansh cheesecake skåret i stykker

Jeg er SÅ spændt på at se jeres kreationer, så tag mig endelig så jeg kan følge med. Bedøm den gerne herunder – det gør en kæmpe forskel for mig og jeg ELSKER at følge med i jeres madeventyr.
Say cheese”cake” 🙂

vegansk cheesecake stykke forfra
Udskriv opskriften Gem på Pinterest
4.77 fra 13 stemmer

Vegansk Cheesecake – Rawkage med vanilje, lime og kakaobund

Uimodståelig vegansk cheesecake. Med intens dadel-kakao bund – fløjlsblød cashewfyld. Vegansk cheesecake vil slå benene væk under alle! Den perfekte veganske, glutenfri dessert som har sunde, nærende ingredienser og er en himmerig mundfuld.
Tilb. tid20 min
Frysning (tid uden iblødsætning)8 t
Samlet tid8 t 20 min
Kategori: Dessert, Kage, Rawcake
Antal: 12 Personer
(Pssst, du kan ændre på antallet, så ingredienser justeres automatisk)

Ingredienser

Bund

  • 140 g medjool dadler (vægt uden sten)
  • 60 g havregryn
  • 60 g hampefrø (kan erstattes af andre nødder fx mandler*)
  • 20 g kakaopulver
  • 1 nip flagesalt

Cashewfyld

  • 200 g cashewnødder (iblødsættes 8-10 timer**)
  • 140 g medjool dadler (vægt uden sten)
  • 150 g kokosmælk, fede del (stil på køl natten over)
  • 220 ml mandelmælk
  • 1 stk citron (saften)
  • 1 stk lime (skal + saft)
  • 1 stk vaniljestang (kornene heraf)
  • 1 nip flagesalt

Pynt

  • Mørk smeltet chokolade
  • Hindbærstøv
  • Guldstøv
  • Skovsyre
  • Evt. bærkompot (Frosne bær kogt med den tomme vaniljestang samt lidt kokossukker)

Sådan gør du

Bund

  • Klargør en 16-cm springform med bagepapir i bunden samt kageplast i siderne (Kan undværes men gør det nemmere at befri fra formen igen)
  • Blend alle ingredienser til bunden sammen i foodprocessor eller blender ved lav/middel hastighed. Blend indtil massen er blød og hænger sammen når du trykker den sammen.
    Tryk massen ud i den klargjorde form. Stil på køl.

Cashewfyld

  • Tilføj alle ingredienser til fyldet i blenderen. Blend ved høj hastighed indtil massen samler sig, bliver cremet og blød.
    Smag til og tilføj evt. mere citrus eller salt hvis nødvendig. Men smagen vil samle sig og træde frem under frysning så pas på med at justere for meget.
  • Hæld fyldet forsigtig over bunden og sæt i fryseren natten over (min. 6-8 timer)
  • Tages op ca. 30 min før ønsket.
    Pynt evt. med smeltet chokolade, hindbærstøv samt guldstøv.
  • Rester holder sig op til 3-4 uger i fryseren i lufttæt beholder. Dog bedst de første par uger.

Noter / Tips og tricks

*Kan udskiftes med andre nødder. Fx. mandler.
**Husk at iblødsætte 8-10 timer inden brug. Alternativt 1 time overdækket med kogende vand. 
***Skal opbevares på frys.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lignende indlæg

Loading...
vegansk chokoladekage

Vegansk chokoladekage – uimodståelig lækker og svampet

sunde trøfler med hindbær

Sunde trøfler med hindbær, dadler og sorte bønner

glutenfri muffins med squash, banan og chokolade

Glutenfri muffins med squash, banan, chokolade og sødet...

æblemuffins med marcipan

Æblemuffins med marcipan og kanel

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Følg med på instagram
Open
Rester fra ugens foodprep🎯 I starten af ugen fik jeg klargjort bøtter med grønt, quinoa og stegt tofu😎 
Resterne bliver ofte brugt til salater, bowls eller i wraps. Her kan man mikse og matche alt efter hvad køleskabet byder på💪🏻 
.
Dagens salat bowl blev serveret med quinoa, tempeh og grøn pesto - jeg har en super skøn med grønkål på bloggen i finder via link i bio🌱 (som jeg ville ønske jeg spiste lige nu😆) 
.
Salaten bestod af:
*Spidskål, feldsalat, fennikel, agurk, æble, dild, avocado, oliven, lime eller citron og grøn pesto fra @urtekram 
.
Den er også skøn at lave som 1 stor salat og bruge som tilbehør.
.
Håber jeres uge har været GOD ved jer!❤️ Sikker på vi nok skal finde på noget sjovt at lave i køkkenet over weekenden🙋🏼‍♀️ Go aften❤️
.
.
.
.
.
.
#veganbowls #pesto #nemfrokost #avocado #tofubowl #veganprotein  #greenbowl  #vadveganeräter 
#veggiebowl #fennel #plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #vegandinner #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
2 favoritter: Ranch dressing & kokosbacon💚😎 Endnu en forårssalat der nemt kan twerkes til sæsonens råvarer🎯 
Kombinationen af ranchdressing med friske krydderurter samt det salte, røgede kokosbacon spiller godt sammen med mange ting, prøv dem med fx:
*Bagte rødbeder, spidskål, fennikel, syltede rødløg, quinoa + ristede kerner
*Bagte søde kartofler.
*Stegte rosenkål eller bagt blomkål.
*Hjemmelavede fritter🤤
.
Det gode ved topping er netop at de nemt kan mikses og matches med alverden lækre råvarer🔥
Opskrifterne ligger på bloggen - linker i bio🚀💚
.
Håber i har haft en DEJLIG mandag og solen har skinnet på jer☀️☀️
.
.
.
.
.
.
#forårsfornemmelser #grønsalat #grønmad #farverigmad 
#spismeregrønt #6omdagen #nemhverdagsmad #plantebaseret #sundhverdag #godmad #aftensmad #frokost #grøntsager #vegetarisk #vegetar #vegetariskmat #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundmad #madmedmedfølelse #veganskmad #instagramakademiet #foodstagram #veganfood #veganfoodie #veganfoodpics #plantbaseddiet
Open
Forårsvibes💛 Er jeg den eneste som slet ikke kan følge med i vejret☀️🔥 er vi ikke lige gået fra -10 grader👀 
Til at jeg i dag fik en mindre sveder i toget med AL for tyk jakke på vej hjem til Amager😅
.
Intet mindre minder det mig om alle de lækre opskrifter jeg glæder mig til at lave igen 💥 
Grønne, røde eller gule smoothiebowls☀️ Denne er klart en af mine favoritter fra sidste år;
Blanding af appelsin, mango, banan, lime og krydderier😎
.
Glæder i jer til smoothiebowls - eller er i rebelske og spiser dem allerede✌🏻🤸🏻‍♀️
Opskriften er på bloggen - link i profiltekst💛🚀
Kæmpe dejlig aften besties!
.
.
.
.
.
.
.
#forårsfornemmelser #morgenmad #madglæde #vegetarisk #chiapudding #smoothiebowl #veganskmorgenmad #plantebaseret #vegansk #livsstilsændring #detgrønnevalg #madinspiration #madmedmedfølelse #sundlivsstil #plantebaseretmad #proteinbreakfast #madopskrifter #letscookvegan #beatifulcuisines #veganfood #morgenmadsinspiration #silkentofu #buddhabowl #veggiebowl #vegansofig #veganskhverdag #laktosefri #glutenfri #sundmad
Open
Creme de la creme👌🏻 Eller på dansk snasket sund og cremet blomkålssauce🤤 Hvad står fredagsmenuen på hos jer?🎈
.
Jeg drømmer stadig om lasagnen jeg lavede forleden med tofubolognese og blomkålssauce😎
OHHMY👀 selv familien savnede ikke kød ELLER bechamelsauce💪🏻
.
Hvis i får lyst til at prøve kan i bruge linsebolognese fra bloggen + blomkålssauce👆🏻 
Læg det i lag med spinat og lasagneplader, top til sidst med blomkålssauce og evt. hjemmelavet parmesan og giv den ca. 30-35 min ved 200 grader varmluft✌🏻evt. tildækket de første 15 min.
.
Håber i går en DEJLIG weekend i møde med god mad (kanelsnegle🙈🐌) KRAAAM herfra🎈
.
.
.
.
.
.
.
#blomkål #blomkålspasta #pasta #cauliflower #nordisk #spismeregrønt  #nemhverdagsmad  #vadveganeräter 
#plantebaseret #aftensmad #veganmat #sundhverdag  #veganfood  #rodfrugter #foodie #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegetarmad #nemmad #sundaftensmad #madmedmedfølelse #veganskaftensmad #influencerakademiet #instagramakademiet #foodstagram
Open
Mad på 30 min🎯 Lavet med ingredienser fra basiskøkkenet🔥
.
Det er cremet tomat/kokos sauce med bagt aubergine, peber, løg og kikærter💥
Vi snakker indisk gryderet💛 Bloggens nyeste opskrift som hurtigt er fløjet ind på hit-listen herhjemme da den er super nem, mætter, kan varieres efter grøntssagsskuffen og ja så smager den ret så OPTUR😎
.
OG OG tænker i aubergine🥴..
Bare rolig - den bages i små tern og smager himmelsk!🍆
.
Opskriften finder i via link i bio🚀 Jeg guider jer igennem et par tips og tricks, hvilke råvarer i snildt kan variere samt top lækkert tilbehør💥
.
Let’s pot it💥🍲
.
.
.
.
#indisk #gryderet #aftensmad #kikærter #aubergine #6omdagen 
#spismeregrønt #plantebaseret #hverdagsmad #comfortfood #deldinmad #nemmad #sundmad #veganskt #godmad #grøntsager #veganer #vegetarisk #madinspiration #vegansk #livsstilsændring #middagstips #whatveganseat #veganfoodspace #onepot #plantbasedlife #veganfood #veganfoodshare #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
Open
BAGELSANDWICH🥯 Glædelig tirsdag venner❄️ Om man er på vinterferie, hjemmekontor eller stadig kører madpakkegame er en bagel med lækkert fyld altid en sikker vinder😎 
.
Jeg er fan af @missbagel.dk som alle er veganske og smager skønt👌🏻 Især de små varianter (så kan man jo spise mange og mere fyld😜) 
Jeg køber dem i @irmadanmark på frost❄️
.
Tilbage til fyldet!🎯 Bagels kan jo fyldes med ALT hvad hjertet begærer. Jeg kører den ind med bund af butterbeanhummus, ærteskud, spidskål, æble, avocado og i toppen edamamedip✌🏻
.
Kombinationen af cremet og krydret dip, sprødhed fra æble og fedme fra avocado er SÅ lækkert🤸🏻‍♀️
.
Hvad er jeres ynglingsfyld - og skal den være varm eller kold?🙋🏼‍♀️🥯
.
.
.
.
.
.
#bagelsandwich 
#sandwich #lunchsandwich #farverigmad #sandwiches #veganskfrokost  #vadveganeräter 
#veggiesandwich #hummussandwich  #plantebaseret #frokost #veganmat #sundhverdag  #veganfood #sundhed #livsstilsændring #veganbagel #godmad #grøntsager #vegetariskmad #vegetarisk #madinspiration #vegansk #nemaftensmad #vegansandwich #vegetarmad #nemmad #sundfrokost #madmedmedfølelse #veganskaftensmad
  • Morgenmad
  • Salater
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Snacks
  • Søde sager
  • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt
Blogdesign af BloggerSpace
© 2020 - 2021 Copyright BloggerSpace
  • Forside
  • Veganske opskrifter
    • Kategori Indeks
    • Morgenmad
    • Salater
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Snacks
    • Søde sager
    • Bagværk
  • Guides
  • Personligt
  • Om mig
  • Kontakt