Vegansk cheesecake – cremet, raw og luksuriøs

vegansk cheesecake stykke

Vegansk cheesecake? Hands up hvis i er fan som jeg og har været i MANGE år!
Men vegansk?
Som stadig er cremet, luksuriøs og umådelig tilfredsstillende!
Den ultimative dessert hvis i spørger mig,

ÆRLIGT? Jeg har sjældent været så spændt som NU.
Spændt, glad og lidt høj over at dele denne opskrift med JER. Den er resultatet af flere måneders nørderi, smagstest, tanker, overvejelser omkring fyld samt råvarer for NETOP at skabe et lille vidunder til vegansk cheesecake!

Er i klar på at få en smagsoplevelse i særklasse?
Fortalte jeg den er sødet med dadler, raw, uden tilsat olie…
JEP der ikke et øje tørt.
Smag og konsistens? – HOLY MOLY!
Har du frygtet nøddebaserede desserter?
Don´t do!
Du vil ikke blive skuffet! Tværtimod – du vender ikke tilbage når først du har prøvet vegansk cheesecake. Den smelter på tungen og du vil ikke tro den er lavet på nødder.

vegansk cheesecake – rawkage med vanilje og lime

Kan du heller ikke vente med at få blenderen i gang, finde springformen frem og trylle?
Vegansk cheesecake er super nem at lav..MEN..
Dér er EN udfordring – ventetiden!
Så vi må planlægge lidt, men det så sundt at glæde sig… right?
Vegansk cheesecake er HELE ventetiden værd.

1. Iblødsætning af cashewnødder. For at opnår den silkebløde konsistens sættes cashewnødderne i blød 8-10 timer før brug. Du kan, hvis du er i tidsnød, overdække med kogende vand og lade stå 1 time.
Resultatet vil ikke være hel ligeså cremet. MEN stadig lækkert.

PIFT – Kokosmælken ryger ind i køleskabet mens nødderne står i blød. På den måde skilles den fede del fra mælken. OOOG…
We want the good stuff! Hihi..

2. Blender!! Vegansk cheesecake kræver en kraftig blender. Jeg bruger min Vitamix til fyldet samt foodprocessor til bunden. På ingen tid forvandler den nødder, dadler samt væske til en silkeblød masse der er lige til at hælde over bunden.
M.A.G.I.S.K
Du kan i mangel på powerblender bruge foodprocessor men resultatet vil være derefter. Men giv den et forsøg, lad ikke dette snyde dig for vegansk cheesecake!!

3. Frys. Jep når kagen er samlet med bund og fyld må den en tur i fryseren natten over eller minimum 6-8 timer.
Cheesecaken skal stå i fryser da den er lavet uden olie. Men tag den blot op 30-45 min inden den skal nydes.
Evt. mere eller mindre afhængig af hvor blød du ønsker den.

Har du brug for en lækker snack NU?
Grib blender og opskrift på sunde veganske romkugler med bønner HER
Er du mere til Cookies?
Snup den BEDSTE opskrift på vegansk og glutenfri Cookies HER

Vegansk cheesecake – glutenfri, raw, nærende kage

Vegansk cheesecake er en forening af lækre nærende ingredienser.
Den perfekte dessert, snack, godbid på en tirsdag – eller hvilken som helst anden dag!
Hver dag er cheesecake dag.

Vegansk cheesecake starter med..

Bunden: Blød, knasende og intens.. kakaobund..

  1. Medjooldadler – Konge dadlen! HER for du karamel konsistens samt smag for ALLE valuta.
  2. Havregryn
  3. Hampefrø – Lækker dyb nøddesmag med bid.
  4. Kakao – Uhm forestil dig intens brownie-smag med knas fra hampefrø!
  5. Flagesalt – Skaber balancen! Blot lidt gør hele tricket.

Fyldet: Her sker magien!..

  1. Cashewnødder – Cremethed level 1000!! Cashewnødder er dyre, men er alle pengene værd. Giv dig selv den gave at forsød tilværelsen!!
  2. Medjooldadler – JEP vi søder kagen med dadler. INGEN tilsat sukker – Helse Else når det er bedst!
  3. Kokosmælk – den fede del !
  4. Mandelmælk – Jeg har testet med havremælk men smagen er SLET ikke det samme. Her gør mandelmælken arbejdet!! Du kan udskifte med anden plantemælk men jeg tør ikke garantere for ligeså lækker smag!
    Ps. Brug resten i havregrød, smoothie eller chiagrød de efterfølgende dage.
  5. Citron – Det syrlige element der netop skaber den “cheesy” smag vi ønsker.
  6. Lime – Jeg valgte at gå helt klassisk i den første cheesecake, men med spark fra lime.
  7. Vaniljestang – Just do it!! Du kan med nød bruge vaniljesukker men kagen er bygget så simpelt op omkring vanilje og lime at du ikke vil undvære!
  8. Flagesalt – Finish!

Ret magisk ikke?
Så få ingredienser bliver til vegansk cheesecake.
Jeg kan slet ikke vente med at lave den næste.
Men hvilken smag?
Chokolade
Mint
Peanutbutter
Tahin
Mango
Blåbær, jordbær
Appelsin
….Det fortsætter jo bare 😉

Hvad skal jeg lave næste gang? Lad mig endelig høre så jeg kan skabe NETOP den smag DU ønsker.

Vegansk cheesecake – himmerrig muldfuld

Vegansk cheesecake er for ALLE og jeg håber i vil ELSKE den ligeså meget som jeg!
Den er..

Fløjlsblød
Ekstrem tilfredsstillende
Luksuriøs og ret sexet
Ekstatisk…

– EJ nu begynder det at blive lidt varmt herinde!! HAHA..
Den er OGSÅ!

Let syrlig
Vaniljeprikket
Naturlig sødet
Uden tilsat olie
Glutenfri OG
Nem at lave

SÅ – 1-2-3… Lets make some vegansk cheesecake !!

vegansh cheesecake skåret i stykker

Jeg er SÅ spændt på at se jeres kreationer, så tag mig endelig så jeg kan følge med. Bedøm den gerne herunder – det gør en kæmpe forskel for mig og jeg ELSKER at følge med i jeres madeventyr.
Say cheese”cake” 🙂

vegansk cheesecake stykke forfra

Vegansk Cheesecake – Rawkage med vanilje, lime og kakaobund

Uimodståelig vegansk cheesecake. Med intens dadel-kakao bund – fløjlsblød cashewfyld. Vegansk cheesecake vil slå benene væk under alle! Den perfekte veganske, glutenfri dessert som har sunde, nærende ingredienser og er en himmerig mundfuld.
4.77 fra 13 stemmer
Antal: 12 Personer
Tilberedelse20 min
Frysning (tid uden iblødsætning)8 t
I alt8 t 20 min

Ingredienser

Bund

  • 140 g medjool dadler (vægt uden sten)
  • 60 g havregryn
  • 60 g hampefrø (kan erstattes af andre nødder fx mandler)
  • 20 g kakaopulver
  • 1 nip flagesalt

Cashewfyld

  • 200 g cashewnødder (iblødsættes 8-10 timer)
  • 140 g medjool dadler (vægt uden sten)
  • 150 g kokosmælk, fede del (stil på køl natten over)
  • 220 ml mandelmælk
  • 1 stk citron (saften)
  • 1 stk lime (skal + saft)
  • 1 stk vaniljestang (kornene heraf)
  • 1 nip flagesalt

Pynt

  • Mørk smeltet chokolade
  • Hindbærstøv
  • Guldstøv
  • Skovsyre
  • Evt. bærkompot (Frosne bær kogt med den tomme vaniljestang samt lidt kokossukker)

Tilberedelse

Bund

  • Klargør en 16-cm springform med bagepapir i bunden samt kageplast i siderne (Kan undværes men gør det nemmere at befri fra formen igen)
  • Blend alle ingredienser til bunden sammen i foodprocessor eller blender ved lav/middel hastighed. Blend indtil massen er blød og hænger sammen når du trykker den sammen.
    Tryk massen ud i den klargjorde form. Stil på køl.

Cashewfyld

  • Tilføj alle ingredienser til fyldet i blenderen. Blend ved høj hastighed indtil massen samler sig, bliver cremet og blød.
    Smag til og tilføj evt. mere citrus eller salt hvis nødvendig. Men smagen vil samle sig og træde frem under frysning så pas på med at justere for meget.
  • Hæld fyldet forsigtig over bunden og sæt i fryseren natten over (min. 6-8 timer)
  • Tages op ca. 30 min før ønsket.
    Pynt evt. med smeltet chokolade, hindbærstøv samt guldstøv.
  • Rester holder sig op til 3-4 uger i fryseren i lufttæt beholder. Dog bedst de første par uger.

Noter

*Kan udskiftes med andre nødder. Fx. mandler.
**Husk at iblødsætte 8-10 timer inden brug. Alternativt 1 time overdækket med kogende vand. 
***Skal opbevares på frys.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
8 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments