Sunde veganske bananmuffins med chokolade

sunde veganske bananmuffins med chokolade

Veganske bananmuffins – Svampede, sunde og fuld af chokolade

Veganske bananmuffins! JATAK.
Nem, lækker og luksuriøs snack eller sund dessert? Bananer, kakao, vegansk yoghurt, vanilje OG selvfølgelig RIIIIGELIG mørk chokolade.

Kalenderen siger vintertid, uret er stillet en time tilbage. Mørke eftermiddage, tæpper, stearinlys – JA tiden hvor HYGGE er i højsædet.

Man kommer hjem og har uimodståelig lyst til lidt lækker.
Chokolade, kage, brownie i den ene hånd, kaffe i den anden.
SVARET kommer her: Sunde veganske bananmuffins med kakao og smeltende chokolade stykker.
Der vil varme dit hjerte, mave og få de tidlige juleengle til at synge for dig.

DET næstbedste?
Helse Else har svunget tryllestaven og skabt en brownie-kind-of-muffins hvor vi ikke går på kompromis med smag, tekstur ELLER sundhed. (ALT er selvfølgelig relativt – men HUSK sundhed er OGSÅ nydelse)

YEP. Du læste rigtigt! HER for du en muffins der kan nydes, uden tilsat feststof eller store mængder sukker.
Svaret er en hel bunke bananer. Dem der ligger og hygger sig, bliver godt plettede, sådan semi slatne men NETOP er beriget med dyb banansmag, sødme og skaber en fluffy svampet bananmuffins.

Flere bananer til overs?
FRYS dem og vær klar på cremet bananis –
Få opskrift HER
ELLER vores alles elskede banankage – Den er er LUKSUS!

Sunde og nemme bananmuffins

Simple ingredienser OG en blender. JA så nemt er det.
Tilsæt de våde ingredienser. BLEND.
Tilsæt de tørre – BLEND.
Vend dejen med store stykker mørk chokolade.
Fyld formene op (pas på ikke at overfylde, taler af erfaring – UPS )
Kom i ovnen. Tålmodigheden sættes første gang på prøve.
20 min efter. Vi mærker med en strikkepind..FÆRDIG.

HELE hytten dufter af intense sunde bananmuffins.
Vi venter 2. gang tålmodigt på de køler ned. Føles som en evighed.
Vi brygger kaffen for at flytte fokus.
Vi kan ikke holde pilfingrene tilbage længere. Snupper den hurtigt. YAIKS den er varm.
Venter liiiiiige 1 minut mere…
Tager den første bid. ÅÅOOHHHH…
De store chokoladestykker flyder ud, smelter i munden på os. Banansmagen trumfer igennem og vi har TOTALT glemt at tænde kaffemaskinen – HAHA.
Men det går nok – vi tager bare en muffin mere 😉

veganske bananmuffins med chokolade

Veganske bananmuffins – svampede, intense og vanedannende

  • Bananer: Sødme og cremethed. Ved brug af plettede bananer, hvor sukkereret har fået lov at udvikle sig, står vi med en svampet intens muffin. M.A.G.I. – Bananerne bridrager med en særlig dyb smag, lidt karamel tendenser og hvem elsker ikke det? OOOG de er med til at holde sukkerniveauet nede!

  • DOBBELT chokolade – JO mere jo bedre 😉 Her i form af kakao samt lækre store chokoladestykker. Amen det jo bare godt!

  • Fedtfri: Jeg er SLET ikke fedtforskrækket men jeg kan godt lide tanken om at eksperimentere og skabe sundere alternativer. Her for vi den lækreste sunde bananmuffins, stadig ligeså svampet, fudgy og helt ugen tilsat fedtstof! Det fisme lækkert!!
    Kan jo ligefrem være en go morgenmad 😉

  • Vegansk yoghurt – Brug den yoghurt du foretrækker. Jeg bruger Alpro neutral eller vanilje version.
    Ønsker du en gourmet version? Brug den fede del fra kokosmælken. ÅHH – JATAK!!
    Resten af kokosmælken bruger du bare til fx. suppe, dressing eller chiagrød.

  • Blend – blend – bag: Easy peasy mufins.
    Muffins klar på under 1 time? Det må kalde på et HURRAA!
    Når lækkersulten opstår har du her en lækker svampet OG sund løsning.
sunde veganske bananmuffins med chokolade

En ting er HELT sikkert – Du vil ALTID sørge for at have bananer i frugtkurven. Klar til at bage sunde bananmuffins. Du vil fortyde at lade være…
Once you go bananas – you never go back 😉

Opskrift på veganske bananmuffins

sunde banan muffins med chokolade

Sunde veganske bananmuffins med chokolade

Lækre svampede veganske bananmuffins er den ultimative snack eller sunde dessert. Fyldt med mørk chokolade, bananer, kakao og vegansk yoghurt. Nemme at lave og kan nydes hele dagen.
5 fra 8 stemmer
Antal: 12 stk
Forberedelse10 min
Tilberedelse25 min
I alt35 min

Ingredienser

  • ½ dl vaniljesoya (eller anden plantedrik)
  • 1 tsk citronsaft eller eddike
  • 3 stk bananer (ca. 300g)
  • 1 dl vanilje yoghurt
  • 100 g kokossukker eller rørsukker
  • 130 g hvedemel
  • 35 g kakaopulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 nip salt
  • 100 g grofthakket mørk chokolade (evt. 70/85 % )

Tilberedelse

  • Forvarm ovnen til 180° varmluft. Klargør muffinform med 12 forme.
  • Bland vaniljesoya og citronsaft og sæt til side ca. 10 min. (Her skabes "kærnemælk")
  • Mix i skål mel, kakao, vanilje, bagepulver, natron samt salt og sæt til side.
    Hak chokoladen groft.
  • Blend bananer, vaniljesoya, yoghurt samt kokossukker til en lind masse.
    Tilsæt de tørre ingredienser (ikke chokolade). Blend kort, kun lige indtil det er ensartet og ingen klumper er tilbage.
    Vend grofthakket chokolade i. (Gøres nemmest i skål)
  • Fyld hver muffinform ca. ¾ op med muffindej.
    Bag i ca. 18-22 min. Indtil en tandstik kommer ren ud fra midten.
    Lad afkøle 10 min. i formen før de flyttes til rist og afkøler.
  • Nydes lune, kolde og er skønne dagen efter.
  • Opbevar i lufttæt beholder, køleskab eller frys for længere holdbarhed.

Noter

*Er du mere til en lysere variant kan du sagtens bruge dette. Blot tjek ingredienser for en vegansk version.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr
Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments