sunde romkugler med bønner

sunde romkugler med bønner

Sunde, fudge lignende romkugler lavet på bønner, dadler og romessens. Sunde romkugler der ikke blot smager himmelsk men er fuld af protein, kostfibre og med den lækreste fudge lignende tekstur. Ingen vil gætte de er lavet på bønner. Tril dem i mørk chokolade for ekstra luksus eller kokos. Ligemeget hvad vil du elske de sunde romkugler.

Sunde romkugler – Bedre end bagerens

Sunde romkugler der BÅDE er lækre, sunde, glutenfri og smager som bagerens?
Nej faktisk BEDRE!!

Romkugler ER noget af det bedste!
En af de mest solgte kager ved bageren. Hvilket jeg ÆRLIGT kan skrive under på da jeg selv har arbejdet MANGE år bag disken. Jeg langede den ene romkugle over disken efter den anden. Romkuglerne blev lavet på gamle wienerbrøds rester, romessens og kakao.

Ingen hokus pukus – bare lækkert.
Voksne som børn købte i massevis. POPULÆR dreng i klassen.
Jeg MÅTTE genskabe romkuglen!
Veganske, glutenfri og sunde romkugler.
Nu jeg var i gang tilføjede jeg lidt hokus pokus (bønner og dadler) der netop gør DISSE sunde romkugler LÆKRE!!

sunde romkugler – veganske og glutenfri

Romkugler gjort veganske, glutenfri OG sunde. Er det overhovedet muligt? At skabe en lækker, fudge lignende konsistens med smag af rom. JEP!!
Svaret hedder BØNNER samt dadler. Gerne de store, karamelklistrende Medjool dadler!
De giver sammen den RIGTIGE romkugle konsistens, der smelter på tungen.

Tilføjer vi havregryn, kakao, marmelade og romessens står vi med den klassiske romkuglesmag men pakket af ene NÆRENDE ingredienser.
Vanedannende.
Du kan tilmed lave dem glutenfri – vælg blot de glutenfri havregryn der efterhånden fås i alle supermarkeder.

sunde romkugler med bønner

sunde romkugler – lavet på bønner og dadler

Det bedste ved disse sunde romkugler. Udover de smager top lækkert!
De er proppet med ene gode sager – WHOLEFOODS!
Genial snack i løbet af dagen, når lækkersulten trænger sig på. Det kender vi alle 😉
Men hvad er det der gør dem så sunde?

BØNNER bidrager med højt proteinindhold.
Hele denne portion rummer 45 g protein!!! Jeg laver mine på sorte bønner eller kidneybønner, der ofte er mere tilgængelig i supermarkeder.

Har du brug for en anden lækker sød snack? Prøv mine Veganske Chocolate Chip Cookies.

Bløde sunde bananmuffins fyldt med chokolade? Prøv mine sunde bananmuffins HER

VIDUNDERET DADLER giver sødmen. Jeg er KÆMPE fan jeg af dadler.
De er ikke blot den perfekte snack, men samtidig genial som erstatning for sukker i bagning. Udover at bidrage med naturlig søde, kommer dadler med tonsvis af gode fibre. Hvilket er godt for vores fordøjelse samt gør vores blodsukker ikke stiger i vejret.
Men derimod giver GO’ energi når vi lige trænger i løbet af dagen! De indeholder ligeledes vigtige mineraler, bla. kalium samt magnesium.

Veganske, glutenfri og sunde romkugler er easy peasy at bikse sammen.

ALT kommes i foodprocessoren og kører til en ensartet masse. Sættes på køl indtil de er nemme at arbejde med (Hvem vil ikke gerne være det – haha).
Rulles til kugler og trilles i kokos, ELLER for luksus versionen smeltet mørk chokolade. Bare fordi vi kan!

Chokolade overtræk med knæk:

Ønsker du at overtrække dine sunde romkugler med smeltet chokolade og stadig få et lækkert knæk er dette en nem og hurtig metode:

  • Lav romkugledejen som beskrevet og kom på køl.
  • Form romkugler i ønsket størrelse af den afkølede romkugledej.
  • Placer romkuglerne på fad og kom dem i fryseren mens du smelter chokoladen. Minimin 10-15 min.
  • Smelt chokoladen over vandbad.
  • Tag de kolde romkugler ud af fryseren og dyp dem i den smeltede chokolade.
  • Pga. deres kolde temperatur vil chokoladen størkne hurtigt og få det lækre knæk. Drys evt. med kakaopulver.
  • Opbevar de overtrækkede romkugler på køl.

Bønner i kage – familievenlig sunde romkugler

Hvis du ikke er stødt ind i konceptet med bønner før – tænker du nok: SAY WHAT?!! Det gjorde HELE min familie! Men jeg tog gerne udfordringen op.
ÆRLIGT! De tror stadig IKKE at romkuglerne er med bønner og UDEN tilsat sukker!

Testen startede med mor samt lillebror – den mest HARDCORE type at overbevise om plantebaseret kost. Herefter mine bedsteforældre fra Thy!! Ja vi snakker jylland, hvor plantebaseret kost stadigvæk er LANG vej under opsejling.

Spændingen var stor.
MEN – de er allerede KÆMPE fans. Smæskede 1.2…3 stykker i sig med velbehag. Min mormor på 82 var svært begejstret. DET var så skønt!
Til SIDST kom min søster. Bagerjomfruen over dem ALLE. Samt hendes kæreste.
Han havde lavet mit design hertil bloggen (hvilket jeg ELKSER) MEN jeg skyldte derfor romkulger !
Dagen efter tikkede en mail ind med overskriften: OHH MY!
Hvad kan jeg sige – “de ER bar´gode” !! Giv dem et forsøg og lad jer ikke skræmme af bønner – de smages ikke men gør godt 😀

1-2-3 lets make rumballs 😉

sunde romkugler med bønner

Veganske Romkugler med Bønner

Lækre fudge lignende sunde romkugler der smager himmelsk og er perfekt som snack, på madpakke eller lille dessert til kaffen.
4.89 fra 9 stemmer
Antal: 25 stk
Forberedelse20 min
Tilberedelse2 t
I alt2 t 20 min

Ingredienser

  • 1 dåse sorte bønner (Jeg har brugt disse du kan bruge kidney bønner i stedet.)
  • 200 g dadler (gerne medjool dadler, uden sten)
  • 90 g havregryn
  • 40 g kakaopulver
  • 40 g kokosmel
  • 2-3 spsk hindbærmarmelade (til rette konsistens)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3-4 tsk romessens (smag til)
  • ½ tsk flagesalt

Topping

  • Kokosmel
  • Kakaopulver
  • Smeltet mørk chokolade

Tilberedelse

  • Dræn bønner og skyl godt i sigte, lad bønnerne dryppe af mens de resterende ingredienser klargøres.
  • Alle ingredienserne kommes i foodprocessor, herunder bønner. Start med 2 spsk marmelade.
    Blend grundigt til en jævn, blød konsistens. Smag romkuglemassen til med romessens efter eget ønske. Er den for fast tilføj evt. lidt ekstra marmelade eller koldt vand. Det afhænger meget af hvor bløde dine dadler er.
    Kom dejen på køl i min. 1-2 timer. (evt. fryser hvis det skal gå stærkt) Dejen vil være klistret til start, men efter køl er den perfekt.
  • Rul romkuglerne i ønsket størrelse af den afkølede dej. Trilles i kokosmel, kakao eller for luksusversionen smeltet mørk chokolade (Læs hvordan du får det bedste resultat længere oppe i indlægget)
    Opbevares i køleskabet indtil de spises.

Noter

Er dine dadler meget “hårde” kan de evt. hældes over med kogende vand, herefter stå i 10 min. indtil de blødgøres. Si vandet fra og tilsæt til foodprocesser, derefter følg opskriften. 
Dadlerne kan ligeledes erstattes af rosiner (sættes tilmed i blød 10 min.) Det vil dog give en lidt anderledes konsistens samt smag men stadig sødme på naturlig og lækker vis.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Find flere sunde snacks og desserter med bønner samt inspiration i lækre veganske opskrifter HER.

Del indlægget med nogen du holder af
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
22 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments