Græskarsalat med ristede kikærter og quinoa

Fyldig, mættende og simpel græskarsalat med quinoa, figner, ristede kikærter og simpel vinaigrette. Efterårssalat som er nem at lave, fuld af smage og inviterer til at lege med efterårets gode råvarer både bagte og friske i kombinationen med frugt og grønt.

Græskarsalat med ristede kikærter og quinoa 1

Fyldig græskarsalat med quinoa

Jeg erkender det. Jeg er AFHÆNGIG. Det stoppede ikke sidste uge. Vi leger med græsker.
EN.GANG.TIL.
Jeg er efterhånden kendt som tossen der står nede i netto, men hver sin hokkaido i hænderne, føler, mærker og vurderer størrelse, vægt og farve.
For en RÆTTI god hokkaido er tung af sin størrelse, mørkeorange og med en hård skal (ikke de glatte orange – undgå dem).

I dag tryler vi græskar om til den lækreste smagfulde græskarsalat med bagt hokkaido, ristede kikærter, quinoa og friske figner. Toppet med cremet feta, knasende pistacienødder og en simpel vinaigrette. Det er den type salat jeg elsker allermest. Low effort – high reward.

Opskrift græskarsalat med vinaigrette

Reklamelinks er markeret med*
Græskarsalat med ristede kikærter og quinoa 2
Gem til madplan

Græskarsalat med ristede kikærter

Fyldig græskarsalat med ristede kikærter, quinoa, fennikel og en skøn figen vinaigrette. Dejlig efterårssalat perfekt som tilbehør eller måltidssalat.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4 personer som tilbehør
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

Bagt græskar og kikærter

  • 1 lille hokkaido
  • 1 dåse kikærter
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ spsk agavesirup
  • 1 spsk grov sennep
  • ½ tsk spidskommen

Salat

  • 1 dl quinoa
  • 1 stk fennikel
  • 2 stk friske figner
  • Feta
  • Saltede pistacienødder

Figen vinaigrette

  • 1 spsk figenmarmelade
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamico
  • Salt, friskkværnet peber

Tilberedelse

  • FORBERED GRÆSKAR OG KIKÆRTER: Tænd ovnen på 200° varmluft og klargør bageplade med bagepapir. Vask græskaret, skær begge ender af og herefter over på midten. Udhul græskar, skær i både og herefter grove stykker. Kom i stor skål.
    Dræn og skyl kikærter. Fordel dem på viskestykke og tør dem fri for vand, dette gør de kan blive ekstra sprøde. Har du tid og overskud fjernes hinderne der falder af dine kikærter. Kom herefter kikærterne i en skålen med græskar.
    Rør marinaden sammen af de resterende ingredienser og hæld i skålen. Vend godt rundt, fordel på bageplade og bag 30-35 min indtil sprød.
  • FORBERED SALAT: Kog quinoa efter anvisning på posen og lad gerne afkøle inden brug. Snit fennikel fint, gerne på mandolinjern og vend med en smule citronsaft. Figner skæres i små både og ca. 1 dl. pistacienødder afskalles og hakkes groft.
  • VINAIGRETTE: Kom alle ingredienser i et gammel syltetøjsglas og ryst indtil homogen og cremet (kan røres sammen i skål). Smag til med salt, peber og evt. lidt agavesirup eller ekstra balsamico.
  • SAMLING AF SALAT: Salaten kan både samles på 1 stort fad eller i separate skåle alt efter ønske. Start med quinoa og fennikel i bunden og vend med en smule dressing. Herefter bagte græskar samt kikærter. Top til sidst med figner, pistacienødder og en god mængde smuldret feta over. Hæld resten af dressingen over og server.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Tips og tricks – Græskarsalat

  1. KIG EFTER GODE GRÆSKAR:
    • En hokkaido er ikke bare en hokkaido – En god hokkaido er hvor vandindholdet er lavest og du dermed nemmere kan opnå sprøde hokkaidostykker som ikke er smattede. Kig efter de tungeste hokkaido, mørkeorange og en hård skal (undgå de lyseorange med en glat skal)
    • Køb gerne økologisk da vi gerne vil lade skrællen sidde på og spise.
  2. SÅDAN KLARGØR DU DIT GRÆSKAR:
    • Inden vi skal samle og nyde græskarsalaten skal vi lige ordne vores hokkaido først. Start med at vaske dit græskar godt og tør det i et rent viskestykke. Skær top og bund af og lad det derefter hvile på en af enderne, hvorefter du skærer ned igennem græskaret og dets kærnenhus. Udhul begge halvdele og skær herefter græskarret i ønsket størrelse. Til græskarsalat skærer vi først i både og herefter hver båd i 2-4 stykker.
  3. KAN JEG ERSTATTE FIGENMARMELADE?
    • Figenmarmelade er med til at binde vinaigretten sammen med sødme og kant. Du kan erstatte med agavesirup eller tyttebærsyltetøj hvis du har det.
  4. OPBEVARING OG HOLDBARHED:
    • Salaten er bedst samme dag hvor kikærterne er sprøde, men kan sagtens nydes dagen efter. Opbevares i lufttæt beholder på køl.
    • Kan laves til separate salater og nydes som måltidssalat. Kikærterne vil ikke bevare sprødheden, men salaten smager himmelsk af at trække lidt smag.

MÆttende salat med græskar og kikærter

Jeg elsker gode mættende salater, om det er en sushi bowl, asiatisk salat eller foodprep til 3 dage med variation. Salaterne er skønne både som tilbehør til aftensmad eller selvstændig salat, da de både rummer protein, kostfibre samt gode fedtstoffer.

Dagens græskarsalat tilfredsstiller og mætter med indhold af både quinoa og kikærter for protein, hokkaido og figner for gode kostfibre samt olivenolie og nødder for gode fedtstoffer. Græskarsalat med feta og figner er bevis på hvordan simple råvarer kan spille hinanden endnu bedre og hvordan både grønt og frugt er gode i salater.

Himmelsk vinaigrette med figen

Et ekstra lille tvist ved dagens salat er vinaigretten som er sødet med figenmarmelade. Uh det er altså en lækker ting. Jeg har lært det at kende, da min kærestes mor selv laver figenmarmelade med figner fra haven (goals) og det smager jo eminent godt. Jeg har leget med den før, da jeg serverede fetadip med vinaigrette og igen i dag. Marmeladen bidrager med en skøn sødme, kant og dybde. Kan du ikke finde figenmarmelade kan du bruge agavesirup eller alternativt tyttebærsyltetøj.

Græskarsalat med ristede kikærter og quinoa 6

Efterårssalater med bid i’

  • RØDBEDESALAT MED APPELSIN – Se video HER.
    • Rødbedesalat med feta og sennepsdressing er en himmelsk smagsbombe. Fintsnittet fennikel, kogte rødbeder vendt med sennepsdressing, cremet feta, avocado og søde appelsiner.
  • FENNIKELSALAT MED AVOCADO – Se video HER.
    • Sprød, smagfuld fennikelsalat med cremet avocado, saltede mandler og himmelsk sennepsvinaigrette tager ingen tid at lave men smager uovertruffent! 
  • SALAT MED SØDE KARTOFLER OG KIKÆRTER – Se video HER.
    • Lækker salat med søde kartofler, quinoa og himmelsk sennepsdressing er perfekt som tilbehør eller nem måltidssalat. 
  • KÅLSALAT MED BAGT GRÆSKARSe video HER.
    • Sprød, knasende og smagfuld kålssalat med rødkål, krydret bagt butternut squash, rucola, cremet feta, søde tranebær og poppede kerner. Toppet med intens tahindressing med sennep, balsamico og citron. 
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments