Fetadip med hytteost

Fetadip er afhængighedsskabende! Feta blendet med hytteost, citron, hvidløg, olivenolie og agavesirup tranformeres indtil den mest cremede, fluffy dip som er både saltet, sød og krydret. Nyd den som topping, dip, tilbehør eller på et stort fad med vandmelon og figen-vinaigrette.

fetadip med hytteost

Cremet fetadip med hytteost og citron

Jeg knus-elsker den her opskrift og bruger den oftere end min peanutbutterdressing, hvilket siger ret meget i sig selv. Men fetadippen, ja den er “bare” god!..
Opskriften er fra min kogebog, Madglæde, og siden jeg udviklede den har jeg serveret den til venner, familie, catering og senest da jeg var i Sønderjylland. Her serverede jeg fetacremen med vandmelon og figenvinaigrette – en kombination der emmer af sommer og varme temperature.

Fetadip med hytteost er dog meget mere end det. Den er god til, ja nærmest alt. Jeg bruger den ofte som topping til bruschetta, som tilbehør til kartoffelfritter, bagte grøntsager eller i en lækker sandwich. Giv mig en gulerodsstav og en omgang fetadip og jeg er semi-lykkelig.

Man skal måske prøve den, for at forstå min ekstase. Men kombinationen af saltet feta, hytteost, syrlig citron, hvidløg, olivenolie, sødme fra agavesirup som blendes cremet og fluffy. Ja, den skal opleves og nydes. Værsgo’.

Opskrift på lækker fetadip

Reklamelinks er markeret med*
opskrift fetadip med hytteost
Gem til madplan

Fetadip med hytteost

Cremet lækker fetadip med hytteost er den perfekte dip til alt fra sandwich, bruschetta eller som tilbehør til salater og bagte kartofler. Nem fetacreme som store og små vil elske.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 1 portion
Forberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

  • 200 g hytteost 4%
  • 150 g feta
  • 3 spsk olivenolie
  • ½ stk citron
  • 2 spsk agavesirup
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk æblecidereddike
  • Salt, friskkværnet peber

Figen vianigrette

  • 1 spsk figenmarmelade
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk olivenolie
  • Friskkværnet peber, flagesalt

Tilbehør

  • ½ stk vandmelon
  • Frisk basilikum og mynte

Tilberedelse

  • TILBERED: Kom alle ingredienser i en lille blender/minihakker, brug både skal og saft fra ½ citron. Blend indtil glat og cremet. Skrab evt. ned af siderne et par gange undervejs. Vi ønsker en silkeblød konsistens. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra æblecidereddike for syre.
  • FIGEN VINAIGRETTE: Rør alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.
  • SERVER: Fordel fetadip på et fad og læg stave af vandmelon (eller andre grøntsager/frugter) top med figenvinaigrette og frisk basilikum samt mynte.
    Smager også himmelsk som spread på brød, til bagte grøntsager eller i en sandwich.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Whipped feta – ala rørt fetacreme

Kært barn har mange navne, og ideén om blendet feta stammer fra trenden “whipped feta” som længe var at finde på de sociale medier. Helt simpelt var det feta blendet til en cremet dip. Jeg kunne ikke dy mig for at udvikle min egen version da jeg skrev kogebogen. Jeg ville gerne kreere min egen version som ikke var nær lige så fed og intens, som hvis man udelukkende bruger feta. Her kom hytteost ind i billedet. Hytteost har en dejlig cremet tekstur når den blendes men er i modsætning til feta, mere let, syrlig og frisk i smagen. Kombinationen af feta og hytteost sammen er drømmende lækker og alt jeg havde i tankerne.

Fetadip med figen-vinaigrette og vandmelon

Fetacremen kan serveres til alverdens lækkerier (se boks nedenfor) men da jeg lavede den forleden, kiggede jeg i et køleskab som både indeholdt en vandmelon og figenmarmelade. Det blev startskudet til den lækreste smagsbombe jeg har nydt længe.

Fetadip toppet med figen-balsamico vinaigrette og serveret med vandmelon. Den lækreste sommersnack du må prøve at servere for gæster, venner eller nyde alene. Jeg lover den vil tage kegler. Har du ikke en figenmarmelade eller kan finde det, kan du erstatte med 2 tsk. agavesirup + 1 tsk. grov sennep for en simpel sennepsvinaigrette.

Fetadip servering og tilbehør

  • TILBEHØR: Prøv fetacreme med bagte grøntsager, fx. bagte rødbeder eller miso hokkaido.
  • SANDWICH: Perfekt som dip i sandwich i stedet for dressing. Særlig god i kombination med tomater, agurk, fisk eller vegansk gulerodslaks.
  • BRUCHETTA: Jeg har brugt fetadip utællelige gange til bruschetta i kombination med langtidsbagte tomater. Det smager HIMMELSK!
  • BUFFET BORD: Server til buffet eller tapas. Evt. med frugt eller grøntsagsstave til at hapse fetadippen op med.

Tips og tricks til den bedste fetadip

  1. HVILKEN FETA SKAL JEG BRUGE?
    • Du skal bruge en god feta i blok. Jeg er selv stor fan af puck-ost.
  2. KAN JEG LAVE OPSKRIFTEN VEGANSK?
    • Erstat hytteost + feta med 300g silken tofu, tilsæt 1-2 spsk. gærflager og smag til med salt og peber. 
  3. KAN JEG ERSTATTE HYTTEOST?
    • Prøv at erstat hytteost med græsk yoghurt. 
  4. LEG MED KRYDDERIER OG KRYDDERURTER:
    • Prøv at tilsæt lidt chiliflager, røget paprika eller en håndfyld mynte/basilikum.
cremet fetadip med hytteost
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments