Annonce

Salat med søde kartofler, feta og ristede kikærter

Lækker salat med søde kartofler, quinoa og himmelsk sennepsdressing er perfekt som tilbehør eller nem måltidssalat. Krydret sød kartoffel, sprøde kikærter og mættende quinoa parret med søde blåbær, cremet avocado og saltet feta vil få dig til at glemme alt om kedelige salater, men give dig lyst til endnu mere grønt og spændende smagsoplevelser. Prøv salat med søde kartofler og nyd den enten lun eller kold i madpakken. Den vil fortrylle og glæde.

salat med søde kartofler og feta

Fyldig salat med søde kartofler og feta

Jeg lavede denne salat imellem jul og nytår, og hold nu op den er god! – Måske var det alt julemaden, småkagerne og lysten til noget grønt og frisk. Intet mindre var salat med søde kartofler det bedste jeg havde spist længe!
Krydrede, sprøde, bagte søde kartofler samt kikærter i kombination med let bitter rucola, mild quinoa, cremet avocado, saltede feta og søde blåbær. Toppet med cremet sennepsdressing tilsmagt med hvid miso som fik umami smagløgene til at danse.

Ja salaten med søde kartofler og quinoa er himmelsk! Den er simpel, men langt fra smagsløs. Den er sund og nærende, men langt fra kedelig. Den er salaten du vil falde for, når du har taget første mundfuld.

Opskrift på nem salat med søde kartofler og quinoa

Nyd salaten med sød kartoffel og quinoa som måltidssalat til 2 personer evt. med brød til eller som tilbehør til 4 personer. Den er både skøn lun og kold.

Reklamelinks er markeret med*
salat med søde kartofler og feta opskrift
Gem til madplan

Salat med søde kartofler og feta

Smagfuld salat med søde kartofler, quinoa og ristede kikærter. Toppet med cremet sennepsdressing og feta. Skøn måltidssalat eller som tilbehør.
5 fra 2 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4 personer som tilbehør
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

Bagte søde kartofler og kikærter

  • 1 dåse kikærter
  • 500 g søde kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvid miso (eller ½ spsk. ekstra soya)
  • 1 spsk soyasauce
  • 1 tsk agavesirup
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk oregano

Salat

  • 1 dl quinoa
  • 75 g rucola
  • ½ stk agurk
  • 100 g blåbær
  • 1 stk avocado
  • Fetaost

Sennepsdressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvid miso (evt. udelad)
  • 1 spsk æblecidereddike
  • ½ stk citron
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 spsk grov sennep
  • 1 spsk agavesirup
  • Salt og friskkværnet peber

Tilberedelse

  • FORBERED: Start med at tænde ovnen på 200℃ varmluft og klargør bageplade med bagepapir.

Bagte søde kartofler + kikærter

  • Gnub eller skræl søde kartofler rene og skær dem halvt over, og herefter i skrå skiver, kom på bageplade. Dræn kikærter og skyl dem under koldt vand. Fordel dem på viskestykke og tør dem fri for vand, dette gør de kan blive ekstra sprøde. Har du tid og overskud fjernes hinderne der falder af dine kikærter. Kom herefter kikærterne i en skål.
    Rør marinaden sammen af de resterende ingredienser og kom 2/3 dele over de søde kartofler og vend rundt, resten af marinaden fordeles over kikærterne.
    Bag først de søde kartofler 10 min. Tag ud af ovnen, skub dem lidt til side og tilføj dine kikærter. Bag færdig 20-30 min. indtil både søde kartofler og kikærter og lækre sprøde og knitre. Forbered imens salat + dressing.

Salat + dressing

  • SALAT: Kog quinoa efter anvisning på posen og lad afkøle indtil brug. Skær agurk over på langs og herefter i små tern. Skyl blåbær og skær avocado i tern.
  • DRESSING: Kom alle ingredienser i et gammel syltetøjsglas eller dressing mixer og ryst indtil homogen og cremet. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra agavesirup,
  • SERVERING: Salaten kan både samles på 1 stort fad eller i separate skåle alt efter ønske. Start med rucola, quinoa og agurk i bunden og vend med en smule dressing. Herefter bagte søde kartofler samt kikærter. Top til sidst med blåbær, avocado og smulder en god mængde feta over. Hæld dressingen over og server.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Quinoa salat med bagte søde kartofler og senneps-miso dressing

Måltidssalater er mit hjertebarn, lige siden jeg startede min rejse som plantebaseret 6 år siden, til den dag i dag, hvor jeg primær spiser vegetarisk, har de fulgt mig, og jeg spiser tæt på 1 hver dag.
Jeg er VILD med måltidssalater eller buddha bowls som de hedder på sociale medier. Men netop fordi de er en bowl af gode nærende råvarer. En kombination af de 3 makronæringsstoffer: Fedt, kulhydrat og protein. Men ligeledes en bunke af vitaminer og mineraler, da mine måltidssalater er fuld af grønt, bælgfrugter, kerner/frø og så meget mere.

Måltidssalat eller tilbehør

Dagens salat med søde kartofler, quinoa og lækre toppings opfylder mine behov for en mættende salat, men du kan også sagtens servere den som tilbehør. Quinoasalaten med søde kartofler passer skønt til karamelliseret tofu, veggiedeller, falafler eller laks. Mulighederne er mange og det skønne ved dagens salat er, at du kan servere den lige som du ønsker: På farten, derhjemme eller som madpakke i skolen eller på job.

MISO – Fermenteret sojapasta:

Før vi dykker ned i dagens tips og tricks til dagens salat med søde kartofler har jeg en lille note til en “særlig” ingrediens; Hvid miso. Som i ved elsker jeg alt ved mørk miso og bruger den i mange af mine vegetariske opskrifter, da den bidrager med en hel særlig dybde og umami smag. Hvid miso er mere mild og sød og knap så dominerende.
Når vi spiser vegetarisk misser vi unægtelig en kilde til umami og dybde, nemlig kød. Men i miso kan vi finde vejen og når du først oplever magien, vil du ikke gå tilbage.

Tips og tricks til salat med søde kartofler

  1. KOLD ELLER LUN SALAT MED SØDE KARTOFLER:
    • Du kan nyde salaten med lune søde kartofler eller kolde. Dog har du mest sprødhed fra kikærter og søde kartofler når de nydes lune og på dagen de er bagt.
  2. FOODPREP SALATEN:
    • Salat med sød kartoffel er genial som foodprep da alle råvare kan tilberedes seperat og først samles senere.
    • Vil du gerne klargøre madpakker/frokost to-go kan ingredienserne samles i 2-3 bøtter og opbevares i køleskabet indtil de skal spises. Vent med at skære avocado ud, som hurtigt kan blive brun.
  3. MISO – KAN DU ERSTATTE ELLER UDELADE?
    • Miso giver en skøn smag og bidrager med umami og den hvide variant kommer ligeledes med en dejlig sødme. Har du ikke hvid miso, kan du udelade eller erstatte med lidt ekstra dijonsennep + evt. sirup i dressingen.
    • Jeg bruger denne variant.
  4. OPBEVARING OG HOLDBARHED:
    • Vil du gerne have sprødhed fra kikærter og sød kartoffel er salaten bedst på dagen. Opbevaret i køleskab kan den stå op til 3 dage, med fordel i seperate bøtter og avocado som først skæres på dagen.
måltids salat med søde kartofler og feta

Sunde salater fuld af smag og mæthed

  • PERLEBYG SALAT MED FETA OG BROCCOLI – Se video HER.
    • Salat med perlebyg, feta og broccoli er sprød, mættende og smagfuld. Serveret med sennepsvinaigrette, syltede rødløg og saltede nødder får du en perlebyg salat som for hver mundfuld er ren nydelse. 
  • KÅLSALAT MED BAGT BUTTERNUT SQUASH – Se video og fremgangsmåde HER.
    • Sprød, knasende og smagfuld kålssalat med rødkål, krydret bagt butternut squash, rucola, cremet feta, søde tranebær og poppede kerner. Toppet med intens tahindressing med sennep, balsamico og citron. 
  • FOODPREP X MÅLTIDSSALATER – Se video guide HER.
    • Guide til asiatisk foodprep som kan opbevares i separate bøtter eller samles til 3 mættende måltidssalater.
  • BAGT AUBERGINE MED HARISSA OG COUSCOUS SALAT
    • Prøv uimodståelig bagt aubergine med krydret harissa marinade, sprød slaw, spicy tahindressing og cremet feta. 

Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments