3 X mættende måltidssalater til 3 dage

Sprød, frisk, mættende, smagfuld og super lækker måltidssalat – endda 3 af dem! Ved hjælp af foodprep, få simple steps på dagen og en stor skål til at samle herlighederne, for du her opskriften på 3 mættende salater som kan nydes til aften eller frokost måltid. 3 salater til 2 personer i 3 dage. Nemt, sundt, mættende og ufatteligt lækkert. Dyk ned i guiden, lad dig inspirere eller følg den slavisk. Under alle omstændigheder lover jeg, at du opdager, at en salat ikke “bare” er en salat.

måltidssalater

Dette er del 2 ud af 2. Læs med i 1. del + foodprep guide her.

Smagfuld måltidssalat – Nemt og sundt

Konceptet måltidssalat ala mættende salat bowls er blevet mere og mere udbredt og jeg ELSKER det! For nogle år siden gik de meget under navnet “buddha bowls” som er kendetegnet ved en stor skål af mange forskellige råvarer, opdelt hver for sig og i mange farver.
Med årene har vi taget konceptet mere og mere til os, og måltidssalater er nu ikke blot noget vi nyder derhjemme, men ligeledes retter vi finder i to-go køleskabe og hos 7-eleven.
Det geniale ved måltidssalater er, at de kan nydes som selvstændigt måltid enten til frokost eller aftensmad med både protein, kulhydrat og gode fedtstoffer. Salaterne kan sammensættes alt efter ønske og nydes hvorvidt du spiser kød, er vegetar eller vegansk.

Dagens 3 måltidssalater er mit bud på 3 mættende salater i kombination med foodprep. Hvordan vi kan forberede råvarer og servere nærende bowls 3 dage i træk. Jeg ønsker at vise jer, at I selv derhjemme kan kreere lækre salater ala dem to-go som ikke tager evigheder at lave. Men med lidt forberedelse og nye vaner, vil I opleve glæden ved hjemmelavet måltidssalater.
Rigtig god fornøjelse – Husk der er ingen regler i køkkenet, leg, prøv jer frem og vigtigst af alt, nyd den gode mad!

Opskrift 3 mættende vegetar salater

Reklamelinks er markeret med*
3 x mættende salater
Gem til madplan

3 X mættende måltidssalater

3 X sprød, frisk og lækker måltidssalat! Ved brug af foodprep og få steps på dagen, for du her opskrifter på 3 sunde salater, skøn til aften eller frokost måltid.
Ingen bedømmelser endnu
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 2 personer
Forberedelse30 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

DAG 1: Bagt sød kartoffel + kikærter

  • 500 g søde kartofler
  • 1 dåse kikærter
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk soja
  • 1 tsk agavesirup
  • 1 tsk røget paprika
  • ½ tsk chiliflager

DAG 2: Marineret blomkål

  • 1 stk blomkål
  • ½ portion marinade (Se nedenfor)

DAG 3: Crispy tofu

  • 200-300 g tofu
  • ½ portion marinade (Se nedenfor)

Marinade til dag 2 +3

  • 5 spsk olivenolie
  • 1 stk citron
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk agavesirup
  • 1 spsk brun farin
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk koriander
  • 2 tsk oregano
  • ¾ tsk cayenne peber
  • Friskkværnet peber, flagesalt

Tilberedelse

  • *Du kan sammensætte dine bowls med ønsket grønt fra foodprep guiden, du finder her. Ønkser du mine anbefalinger er de skrevet længere nede i selve indlægget.

DAG 1: Bagte søde kartofler og kikærter

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Gnub eller skræl de søde kartofler og skær dem halvt over, herefter i skrå skiver og kom på bageplade. Dræn kikærter og skyl dem under koldt vand. Fordel dem på viskestykke og tør dem fri for vand, hvilket gør at de kan blive ekstra sprøde. Har du tid og overskud, fjernes hinderne, der falder af dine kikærter. Kom herefter kikærterne på bagepladen. Rør marinaden sammen af de resterende ingredienser og vend med dine kartofler og kikærter
  • Bages i varm ovn 30-40 min. indtil både søde kartofler og kikærter og lækre sprøde og knitrer. Server i bowls med foodprep grønt og top med hummus, dressing samt ristede kerner.

DAG 2: Marineret bagt blomkål

  • MARINADE: Forbered først marinaden ved at blande alle ingredienserne sammen indtil homogen. Brug ½-delen af marinaden til blomkålen og gem resten i en bøtte til dag 3.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Klargør blomkål og del det i mindre buketter, kom i skål. Fordel marinaden over og vend rundt så alt blomkål er dækket med marinade. Kom herefter på bageplade. Bag blomkålen i forvarmet ovn 25-30 min. indtil crispy.
  • Server i bowls med foodprep grønt og top med hummus, syltede rødløg, dressing samt ristede kerner.

DAG 3: Crispy tofu

  • Start med at presse tofu fri for overskydende væde. Dette gøres nemmest ved at vikle din tofu ind i et rent viskestykke og placere et tungt objekt ovenpå, fx. en tung gryde eller bøger. Lad presse 15 min.
  • Når din tofu er klar brækkes den i større mundrette stykker, hellere lidt større end for små. Tofu vendes med resten af marinade fra dag 2 indtil alt er dækket. Varm en pande op til høj varme og tilsæt 2 spsk olie/smør. Steg 2-3 min på alle sider, indtil tofuen er sprød og crispy.
  • Server i bowls med foodprep grønt og top med syltede rødløg, dressing samt ristede kerner.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

3 X måltidssalat – Opbygning

Lad os dykke nærmere ned i de 3 måltidssalater.
Alle salater har afsæt i den foodprep vi har forberedt fra denne guide. Mix og match som I ønsker eller brug min inspiration på kombinationer herunder. Når først I har jeres varme element klar, er det blot at samle jeres salat og toppe med alt fra cremet dressing og knasende kerner.

DAg 1: Bagt sød kartoffel + kikærter

  • Quinoa
  • Spinat
  • Mango
  • Avocado
  • Edamamehummus
  • Peanutbutterdressing
  • Ristede kerner
3 x mættende salater med kikærter

Dag 2: Marineret blomkål

3 x mættende salater med blomkål
  • Quinoa
  • Spidskål
  • Agurk
  • Lime-rødløg
  • Edamamehummus
  • Peanutbutterdressing
  • Ristede kerner

Dag 3: Crispy tofu

  • Quinoa
  • Spidskål
  • Spinat
  • Agurk
  • Mango
  • Avocado
  • Lime-rødløg
  • Peanutbutterdressing
  • Ristede kerner
3 x mættende salater med tofu

Tips og tricks til lækre måltidssalater

  • LÆS GUIDEN GODT IGENNEM:
    • Har du mod på at kaste dig ud i foodprep og salater anbefaler jeg du sætter lidt tid af til at læse begge indlæg igennem, skrive indkøbsliste og huske vaner tager tid.
  • HUSK AT LEG:
    • Indlægget er skabt til inspiration og nye ideér i jeres køkkeneventyr. Men husk det er jer der bestemmer, leg og vær ikke bange for at ændre ting, det kan næsten ikke gå galt 😉
  • HOLDBARHED:
    • Alt foodprep holder 3-4 dage. De varme elementer kan sagtens nydes kolde 1-2 dage efter.
  • BLOMKÅL VARIATION:
    • Blomkål kan varieres med kartofler, aubergine, gulerødder eller squash. ca. 500 g grøntsager i alt.  
  • TOFU ANBEFALING:
    • Jeg anbefaler at købe en god tofu fra asiatisk marked, gerne mærket “TAHOE”. Alternativt kan der bruges 1 dåse kikærter eller samme mængde kylling hvis du spiser dette.
vegetarisk foodprep og måltidssalat
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments