Rødbedesalat med grønkål og sennepsdressing

rødbedesalat med sennepsdressing

Rødbedesalat med sennepsdressing er en himmelsk smagsbombe. Krammet grønkål, rødbeder bagt med sennep og porrer bagt bløde og søde. Toppet med sprød pære, saltede kapers og søde tranebær. Rødbedesalat er den lækreste vintersalat, perfekt som tilbehør, måltidssalat eller som del af frokostbordet.
Rødbede og grønkål der smager himmelsk på en og samme gang!

Rødbedesalat med sennepsdressing

RØDBEDER..
Hvordan er dit forhold til dem? Efter jeg lærte at tilberede dem med kærlighed er min fascination kun vokset. Vi snakker hummus med rødbede, tatar lavet på rødbede og de lækreste fluffy rødbedeboller! For selvfølgelig at nævne dagens rødbedesalat, lavet med bagte rødbeder i sennepsmarinade.
Vi kombinerer nogle af årstidens lækreste råvarer bla. grønkål, porrer, rødbede og pære. Vi leger med tilberedningsmetoder og smagskombinationer som gør rødbedesalaten til en velsmagende oplevelse.

Rødbedesalat er:

  • Sprød & smagfuld
  • Mættende & fyldig
  • Fuld af vitaminer og mineraler
  • Nem at lave
  • Sund og nærende
  • Skøn vintersalat &..
  • Super tilfredsstillende.

Klar på en omgang kål i lækre klær´?
Læs gerne tips og tricks længere nede i indlægget hvis du ønsker at udskifte råvarer samt få ideér til servering.
Lad os snit, bag og massér nogle grøntsager!

Reklamelinks er markeret med*
rødbedesalat med sennepsdressing
Gem til madplan

Rødbedesalat med grønkål og sennepsdressing

Rødbedesalat med sennepsdressing og grønkål er en skøn vintersalat fuld af smag, mæthed og nem at lave. Server med valgfri dressing eller tilbehør for endnu mere smag.
5 fra 3 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse25 min
I alt40 min

Ingredienser

Bagte rødbeder og porre

  • 2 stk porre
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ stk citron
  • 2-3 stk rødbeder
  • 1,5 tsk grov sennep
  • 1,5 tsk dijon sennep
  • 1 spsk agavesirup
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt, peber

Rødbedesalat

  • 150 g grønkål, fintsnittet
  • ½ spsk æblecidereddike
  • 1 stk fennikel
  • 1 bundt dild
  • 1 stk citron
  • 1-2 stk pære
  • 130 g edamamebønner
  • 1 dl tranebær
  • ½ dl kapers
  • ½ dl hasselnøddeflager
  • 1-2 stk avocado

Valgfri dressing/tilbehør

Tilberedelse

Bagte rødbeder og porre

  • Start med at tænde ovnen på 200° varmluft og klargør en bageplade med bagepapir samt find et ovnfast fad frem.
  • Rens porrer og skær over på langs. Skær herefter i stykker af 2-3 cm. Kom i ildfast fad med 1 spsk olivenolie, skal fra 1 citron og krydr med lidt salt og peber. Sæt til side.
  • Skræl rødbeder, skær enderne af og skyl dem godt. Skær rødbederne over på langs og herefter i skrå skiver eller i tern. Kom på bageplade.
    Rør marinaden sammen med 2 X sennep, agavesirup, olivenolie, salt og peber. Kom halvdelen af marinaden ved rødbederne og sæt resten til side (den skal vi bruge til grønkålen). Vend marinaden godt rundt med rødbederne.
  • Bag porre i ca. 20 min. indtil gyldne og karameliserede, rødbeder bages ca. 25 min. indtil de er møre men stadig har bid. Klargør imens resten af salaten.

Salat

  • Klargør grønkål og hak den fint (eller køb færdighakket). Kom i stor skål. Rør resterende marinade med æblecidereddike og kom ved grønkål. Kram grønkålen med dine hænder indtil det falder sammen og bliver lysegrønt. Sæt til side.
  • Snit fennikel fint, kom i mindre skål og vend med ½ citron, skallen + saft samt finthakket dild. Du kan vende den direkte sammen med grønkål, jeg holder blot af at gøre det seperat.
  • Optø edamamebønner og skær pære i små tern som vendes med saften fra den sidste ½ citron.

Anretning

  • På ønsket fad kom grønkål, fennikel samt edamamebønner og vend sammen. Herefter bagt rødbede samt porrer. Kom pære, kapers, tranebær ved salaten og drys med hakkede hasselnødder. Top salaten med avocado i skriver eller tern. Server som tilbehør eller måltidsslat med evt. valgfri dressing eller tilbehør.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Tips og tricks til Rødbedesalat:

  • Skræl og skyl dine rødbeder godt:
    • Tricket til velsmagende rødbeder ligger som første step i at klargøre og rense dem ordentlig. Skræl rødbederne, skær enderne af og skyl dem herefter under den kolde hane indtil de ikke afgiver farve længere. Så er du sikret al jordsmagen er væk.
  • Kram dit kål:
    • Grønkål indeholder mange fibre som gør det meget “groft”. Kom lidt æblecidereddike (i dagens opskrift marinade) ved og kram kålen imellem dine fingre indtil det falder sammen, bliver lysegrønt og blødt. Kålen smager forrygende!
  • Server med dressing og tilbehør:
    • Salaten har masser smag i sig selv fra sennepsdressingen men savner du mere dyppelse og snask kan du servere med hjemmelavet dressing eller hummus. Find ideér til dressing i opskriften herover.
  • Kan jeg udskifte rødbede/grønkål/porre?
    • Se afsnittet nedenfor hvis du ønsker at udskifte råvarer.
  • Hvor længe holder rødbedesalaten på køl?
    • Rødbedesalaten holder fint 2-3 dage men er klart bedst de første par dage.

Lækker Salat med rødbede, grønkål og bagte porrer

3 råvarer som for mange ikke er de første på indkøbslisten. Men med fokus på rette tilberedningsmetode kan du lege med deres smag, konsistens og opnå helt nye muligheder med selv samme grøntsag.

RØDBEDE: Rødbede er en rodfrugt. Hård med jordet skræl på. Indeni gemmer der sig en rød næringsrig grøntsag fuld af kostfibre samt vitaminer. Rødbeder har et naturligt sukkerindhold som vi fremhæver ved at bage dem i ovnen. Bag dem næsten møre, men stadig med let bid. Rødbedes bitre og søde smag kombineres med sennepsmarinade og giver en virkelig lækker smag.
*Du kan udskifte rødbede med andre rodfrugter. Fx: Gulerod, pastinak, knoldselleri i tern eller sød kartoffel.
*Læs mere om rødbede her.

GRØNKÅL: Grønkål har store krusede grønne blade fuld af vitaminer og kostfibre. Fibrene i bladende kan gøre det sejt at spise helt råt og netop derfor er det vigtigt at massere kålen inden brug. Snit kålen fint, vend det med resterende sennepsmarinade og masser det med hænderne. Her nedbryder du fibrene og kålen vil falde let sammen og skifte til lysegrøn farve.
*Du kan udskifte grønkål med rødkål eller spidskål.
*Læs mere om grønkål her.

PORRE: Porrer tilhører løg-familien og dens smag er mildest nederst i den hvide del, hvorimod den grønne top er mere kraftig. Vi bager porren indtil mør og karamelliseret hvor dens naturlige sødme kommer frem og teksturen bliver lækker blød.
*Du kan udskifte porre med rødløg som bages efter samme metode, eller udelade og toppe med syltede rødløg eller forårsløg.
*Læs mere om porre her.

rødbedesalat med sennepsdressing og grønkål

Sund vintersalat som tilbehør eller måltidsalat

Rødbedesalat med sennepsdressing er skøn at servere som tilbehør til aftensmad, eller som måltidssalat enten til frokost eller aftensmad. Ønsker du endnu mere mæthed anbefaler jeg at servere med quinoa, ris eller ekstra edamamebønner.
Leg med ekstra tilbehør i form af smagfulde dressinger, særligt tahindressing eller appelsindressing ville være eminente makkerpar til rødbedesalaten.

Rigtig god fornøjelse – Håber den vil sprede rødbede- og kålglæde for store samt små!

Del indlægget med nogen du holder af
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments