Bagt gnocchi med græskarsauce, bønner og mozzarella

Bagt gnocchi med cremet græskarsauce og smeltende ost er den ultimative efterårsret og perfekt som vegetarisk aftensmad. Retten emmer af comfort food men er samtidig fuld af grøntsager. Find græskaret frem, lad grøntsagerne bage, blend og vend til sidst med luftige gnocchi og mættende bønner. Herligheden passer sig selv i ovnen alt imens dit hjem dufter som en drøm. Nem hverdagsmad som både børn og voksne vil elske og er klar på 1 time.

bagt gnocchi med græskarsauce og mozzarella

Bagt gnocchi med græskar – Alt i et fad

Jeg er gået all in på efterår og comfort food med dagens opskrift på bagt gnocchi med græskar. Det er cremet sauce, smeltende ost, lidt spicyness fra chili samt lækre gnocchi. Men udover det, også en hulens masse grøntsager.
Bagte gnocchi er nemlig tilberedt i græskarsauce lavet på hokkaido, tomat, løg og krydderier. Den er powerfuld, intens og ja, farven, kan vi lige tale om hvor smuk den er?!

Ideén til dagens opskrift udspringer sig af en af bloggens store favoritter: Gnocchi med tomatsauce. Den er dog mere sommer betonet og jeg tænkte det var på tide med en der kaldte på de mørke efterårsaftner, stearin i vinduet og lysten til varm comfort food på en hverdag.
Bagt gnocchi med græskarsauce er nemlig perfekt hverdagsmad da den er super nem at lave, passer sig selv i ovnen og er klar på 1 time.
PRØV den – vegetarmad både voksne og børn vil elske!

  • NEM VEGETARISK HVERDAGSMAD
  • SMAGFULD
  • GRØNTSAGS BOMBE
  • ALT I ET FAD
  • LÆKKER VEGETARMAD
  • BØRNEVENLIG

Opskrift på bagt gnocchi fad

Reklamelinks er markeret med*
bagt gnocchi med græskarsauce opskrift
Gem til madplan

Bagt gnocchi med græskarsauce, bønner og mozzarella

Lækre bagte gnocchi og butterbeans vendt med cremet græskarsauce fuld af grøntsager. Toppet med mozzarella og serveret med ekstra parmesan. Comfort food fuld af smag og grøntsager.
5 fra 3 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter
Bagetid25 minutter
I alt1 time 5 minutter

Ingredienser

Bagt græskarsauce

  • ½-1 stk hokkaido (ca. 600g)
  • 300 g tomater
  • ½ stk chili
  • 2-3 stk skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ stk citron
  • 1 spsk agavesirup
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 60 g soltørrede tomater i olie
  • 250 g madfløde

Gnocchi fad

  • 500 g gnocchi
  • 1 dåse butterbeans
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • Parmesan
  • Friske krydderurter

Tilberedelse

Bagt græskarsauce

  • Start med at tænde ovnen på 200° varmluft og find et mellem stort ovnfast fad frem. Dette fad skal kunne rumme både græskarsauce, bønner og gnocchi. Mit fad målte ca: 20 X 24.
    Find ligeledes en bageplade frem, hvis du har en stålplade er dette at fortrække ellers bruges bageplade med bagepapir.
  • TILBERED GRØNTSAGER: Vask græskaret godt og skær midt over samt udhul. Vej af så du har ca. 600g og skær herefter i tern. Har du meget hokkaido tilbage kan du gemme på køl eller bage græskarfritter på en plade imens saucen bager. Gode som snack, tilbehør eller i en salat dagen efter.
    På bageplade kom græskartern, tomater, chili, pillede hvidløg og skalotteløg i kvarte. Rør marinade af olivenolie, skallen og saften fra ½ citron, agavesirup, æblecidereddike, oregano, timian samt salt og peber. Rør sammen og fordel over grøntsagerne, vend rundt. Bag grøntsagerne i ca. 25 min. indtil græskartern er møre og tomater karamelliserer let.
    Lad ovnen være tændt og sæt en rist midt i ovnen. Lad grøntsager afkøle kort inden du fortsætter.
  • BLEND SAUCE: I blender kom grøntsagsblandingen, soltørrede tomater samt madfløde. Blend indtil du har en cremet sauce. Smag til med salt, peber og evt. ekstra sirup for sødme, æblecidereddike for syre og ønsker du en mere mild smag kan du justere med ekstra madfløde. Sæt til side.
    TIP: Har du ikke en kraftig blender, kan du bruge en stavblender til saucen. Hvis den ikke kan klare de soltørrede tomater anbefaler jeg du skærer dem i tern og vender med i saucen sammen med gnocchi og bønner.

Bagt gnocchi fad

  • SAML FADET: Dræn butterbeans og skyl dem godt, dup dem gerne tørre for væde. I dit ovnfaste fad tilføjes gnocchi og butterbenas og din bagte græskarsauce hældes over. Vend forsigtigt rundt så alle gnocchi og butterbeans er dækket. Dræn din mozzarella godt og smuldre herefter over gnocchi fadet, bag i ovnen 25-30 min. indtil osten er gylden og fadet bobler. Ønsker du lidt mere farve kan du give retten 2-3 min. ved grillfunktion til sidst.
  • SERVERING: Top med friske krydderurter og friskrevet parmesan og server evt. med grøn salat og brød ved siden af.

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Nem vegetarisk aftensmad – Bagt gnocchi

Vegetarisk mad er ikke bare vegetarisk mad!
Der er kæmpe forskel på oplevelse, smag, mæthed og nydelse i det vi møder og bliver præsenteret for. Heldigvis sættes der mere og mere fokus på alt det vegetarisk mad nemlig ER: Smagfuldt, tilfredsstillende, alsidigt, mættende og nærende.
Og jeg håber inderligt med mit hjørne af internettet af kunne repræsentere netop det ovenstående.
Min mission om at gøre vegetarisk OG vegansk mad, til mad som “bare er mad” og vi ikke behøver et label til fordi det er “bare” lækkert!

Det fører mig til dagens opskrift på bagt gnocchi som netop er en af de mest simple retter i vegetarisk madlavning med på samme tid rummer så meget dybde og smag. Og det smukke ved det hele er, den bruger næringsrige råvarer og forvandler dem til et festfyrværkeri i din mund.

Og søger du aftensmad som går i hånd med hverdagen, pressede eftermiddage og ønsket om at servere hjemmelavet mad der ikke tager al din tid?
Bagt gnocchi er løsningen. Her får du vegetarisk aftensmad som passer sig selv 3/4 af tiden, laves i ovnen og har minimal opvask. Den er en keeper og jeg håber i bliver vilde med den.

Mere nem vegetarisk aftensmad?

  • ONE POT QUINOAOne pot er genial aftensmad til hurtige dage. Let spicy fra karry, cremethed fra madfløden, tekstur fra bagte grøntsager og god protein fra quinoa samt kikærter.
  • DAHL MED GRÆSKARDahl med kokosmælk og græskarsauce er den lækreste linsecurry du vil lave. Den er nem, fuld af grøntsager, cremet og tilfredsstillende!
  • BLOMKÅLSCURRYNem curry med bagte blomkål, kikærter og vendt i den lækreste kokossauce med peanutbutter.
  • KARTOFFELCURRYKartoffel curry med linser, grønkål og cremet sauce er nem, mættende og krydret. Indisk vegetarret perfekt til hverdagsmad og gæsterSe viden HER og bliv sulten.
bagt gnocchi med græskarsauce close up

Nem comfortfood fuld af grøntsager

Græskarsaucen er EPIC – Jeg ved det, det er store ord, men hør mig lige ud:
Super cremet, intens og lavet på grøntsager (I knoooow). I saucen gemmer sig luftige, bløde gnocchi og lækre butterbeans. Fadet er toppet med ost og bagt i ovnen indtil det hele bobler og dit hjem dufter som en drøm.
Comfort food og vegetarisk mad går hånd i hånd på bedste vis i denne ret og helt uden at tænke over det tager de grøntsager med i bagagen.

bagt græskarsauce med tomat og krydderier

Græskarsaucen er ikke blot utrolig lækker, den er også super nem og hurtig at tilberede. Det bedste ved det hele: Du kan bruge den til alverdens retter udover bagt gnocchi. Fx. kan den nydes som en supper (jeps det jo bare grøntsager) eller som sauce til pasta og ris.
3 steps og du er klar:

  1. KLARGØR GRØNTSAGER OG VEND MED MARINADE:
    • Først skæres og klargøres græskar, tomat, løg og hvidløg og marinaden røres sammen og hældes over.
    • TOMAT: Du kan bruge dem du har, bruger du cherrytomater lader du dem bage hele på pladen.
    • LØG: Har du ikke skalotteløg kan du bruge rødløg eller almindelig hvide løg i stedet.
  2. BAGT INDTIL MØRE OG LET KARAMELLISEREDE:
    • Sæt i varm ovn og bag 25-30 min. evt. lidt længere. Hokkaidotern skal være møre og løg samt tomater må gerne være let karamelliserede. Brug gerne en stål-bradepande hvis du har det. Her fordeler varmen sig nemmere og gør dine grøntsager mere sprøde og lækre.
  3. BLEND MED RESTERENDE INGREDIESNER:
    • Nu er det blot at blende med madfløde samt soltørrede tomater til den mest luksuriøse græskarsauce, vende med gnocchi samt bønner, top med ost og bag.
    • VUPTI bagt gnocchi med græskarsauce klar til servering.

Bagt gnocchi – tips og tricks:

Bagt gnocchi med græskarsauce er virkelig en nem men samtidig utrolig lækker ret. Der er få steps, simple ingredienser og det meste af tiden passer retten sig selv i ovnen. Herunder for I mine tips og tricks til retten hvis I sidder med spørgsmål. Alt fra hvilket græskar, om du kan udskifte butterbeans og hvad du gør hvis du spiser vegansk.

  1. VEGANSK ELLER VEGETARISK – Hvad gør jeg?
    • For at lave vegansk gnocchi fad er der 3 råvarer du skal være opmærksom på:
    • GNOCCHI: Vær sikker på de er produceret uden æg. Se næste spørgsmål.
    • MADFLØDE: Jeg anbefaler madfløde fra Naturli´.
    • OST: Du kan udskifte mozzarella med en vegansk revet ost eller toppe med 1/2 portion vegansk bechamel. Ved servering kan du bruge vegansk parmesan eller hjemmelavet vegansk parmesan.
  2. Vegansk gnocchi? Hvor kan jeg købe dem?
    • Gnocchi kan være lavet både med og uden æg. Mange forretninger har gnocchi produceret uden æg, blot kig på ingredienslisten.
    • Du kan købe veganske gnocchi på Nemli´ HER.
  3. Hvilket græskar skal jeg bruge?
    • Jeg bruger hokkaido græskar men du kan vælge at bruge butternutsquash eller alternativt søde kartofler hvis det ikke er sæson for græskar.
  4. Kan jeg udskifte butterbeans?
    • Du kan bruge kikærter eller hvide bønner eller helt udelade hvis du ønsker.
  5. Kan jeg erstatte mozzarella med anden ost?
    • I stedet for frisk mozzarella kan du bruge revet ost, ricotta eller parmesan.
  6. Jeg kan ikke finde gnocchi – Hvad gør jeg?
    • Du kan bruge pastapenne eller skruer i stedet for gnocchi. Kog dem al dente, vend med sauce, fordel mozzarella over og bag færdig i ovnen.
  7. Kan jeg lave retten glutenfri?
    • Du kan lave retten glutenfri ved at udskifte gnocchi med en glutenfri variant. De er nok svære at finde i køb men der ligger flere opskrifter på nettet. Ellers vil jeg anbefale at bruge glutenfri pasta, evt. linsepasta som mætter og indeholder god mængde protein, blot husk at kog dem al dente først.
  8. Hvor mange personer er retten til?
    • Det er svært at sætte antal på retten da jeg ofte serverer den med groft brød og en grøn salat on the side.
    • Som selvstændig ret passer den til 3-4 mennekser.
  9. Server græskarsaucen til alt mulig andet:
    • Brug græskarsaucen som pastasauce, til ris, i lasagner, som suppe eller som del af curry.
  10. Opbevaring og holdbarhed af gnocchi fad med græskarsauce?
    • Bagt gnocchi er klart bedst på dagen, men rester kan opbevares i lufttæt beholder og varmes dagen efter.
Del indlægget med nogen du holder af
5 from 3 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments