Annonce

Veganske kanelsnurrer – snaskede og luftige

veganske kanelsnurrer opskrift

Veganske kanelsnurrer er snaskede, bløde og fuld af uimodståelig remonce med knald på kanel. De bedste hjemmebagte kanelsnurrer er nemme, kan koldhæves og vil fortrylle enhver der smager. Præcis som de klassiske. Ingen vil gætte de er uden æg og mælkeprodukter. Lær hvordan du snurrer dem længere nede i indlægget. Det er meget nemmere end det ser ud.

Veganske kanelsnurrer – perfekt luftige og snaskede

De 3 K’er:
KAGE + KAFFE + KANEL !

Prøv med vegansk kanelsnurrer-kage med kaffe !
YUP YUP!!
Kan i mærke min entusiasme? Hvis ikke så lad mig slå fast:
Jeg ÆLSKER kanel. ALT med kanel. Men særligt kanelsnegle står tydeligt i mine minder fra barndommen. Senere mine teenageår hvor jeg altid stod for at bage de fine kanelsnurrer fra Meyers kogebog.
Der er noget særligt over kanelsnurrer. Lækre, smukke og uimodståelig på en gang.
Et lille håndværk i sig selv.
SÅ derfor må jeg sige at:

Jeg har TOTAL kodyl optur over denne opskrift på veganske kanelsnurrer der er snaskede, svampede OG luftige og du vil ALDRIG gætte de er uden æg!!
WUHUUUU!!!
Mission accomplished.
For tro mig det HAR været en mission. Missionen at finde den perfekte hjemmelavede dej til veganske kanelsnurrer, helt uden æg, tørre kanter eller mangel på fyld.
En dej der er nem at arbejde med og kræver få ingredienser. Dejen der giver klassiske kanelsnurrer som er luftige, svampede og FULD af lækker remonce og godt med kanel!

Søg ikke mere – DEN ER HER!!
Jeg har testet i hoved og R**! ha-ha..Prøvet den ene metode efter den anden. INDTIL..
Jeg knækkede koden og jeg GLÆDER mig til at dele den med jer – den er anderledes men den er PERFEKT.

PIFT: Er i mere til de helt klassiske kanelsnegle finder i opskriften her.

Opskrift på de bedste veganske kanelsnurrer

Så der kun EN ting at sige: ÆLT – SNUR – BAG – NYYYD.
Håber i vil blive ligeså glad og rundtosset af veganske kanelsnurrer som jeg. For bedste resultat anbefaler jeg at læse opskriften godt igennem samt mine tips og tricks længere nede.

Reklamelinks er markeret med*
hjemmelavede veganske kanelsnurrer
Gem til madplan

Veganske kanelsnurrer

Lækre, svampede veganske kanelsnurrer. Nemme at lave og perfekte til kaffen, brunchbordet eller "bare fordi". Kan snildt koldhæves og bages dagen derpå.
4,9 fra 11 bedømmelser
Klik på stjernene for at bedømme opskriften 🚀
Antal: 12 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter
Hævetid2 timer 45 minutter
I alt3 timer 15 minutter

Ingredienser

Dej

  • 150 g neutral soyamælk
  • 25 g gær
  • 100 g aquafaba
  • 1 tsk kardemomme
  • 45 g rørsukker
  • ½ tsk salt
  • 90 g smør'blok
  • 450-500 g hvedemel

Remonce

  • 90 g smør'blok
  • 50 g farin
  • 50 g rørsukker
  • 20 g ahornsirup
  • 2 spsk kanel
  • ½ tsk majsstivelse

Pensling

  • Aquafaba
  • Perlesukker

Tilberedelse

Dej

  • Tag smørret ud, skær i tern og lad det blive stuetemperatur. Kom mælken i røremaskine eller stor skål og opløs gæren heri.
  • Tilsæt aquafaba, kardemomme, rørsukker samt salt. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og start med 450, ælt indtil dejen er blank, ca. 5 min. ved lav hastighed på røremaskine.
    *TIP: har du ikke en røremaskine tilsættes smørret i dette step, evt. smeltet.
  • Tilsæt smørtern. Ælt dejen på maskine ca. 10 min. indtil dejen er blank og glat. Tilsæt evt. ekstra mel hvis nødvendigt.
  • Sæt dejen til hævning under fugtigt viskestykke ca. 45 min, herefter 1 time på køl ved almindelig hævning.
    *TIP Koldhævning: Brug 10g gær og lad dejen blive på køl til næste dag eller minimum 8 timer.

Remonce

  • Imens dejen hviler røres remonce sammen af blødt smør, sukker, ahornsirup, kanel samt majsstivelse. Pas på ikke at røre for meget da din remonce da lettere løber ud.

Kanelsnurrer

  • Kom dejen ud på bord drysset med mel. Rulles til rektangel på ca. 40 X 50 cm.
  • Fordel remonce jævnt på dejen. Husk hjørnerne.
  • Fold herefter 1/3 af dejen ind over midten, herefter fra den anden side. Dejen vil nu være i 3 lag. Rul forsigtigt dejen ud så den måler ca. 15 X 30 cm.
  • Skær dejen i strimler på den korte led ca 1-1,5 cm. Skær herefter hver strimmel igennem på langs, men lad ca 1 cm. være fri foroven. (Se videoen herunder).
  • Tag fat i en strimmel og flet først de 2 "ender" om hinanden. Sno herefter snurre som vist i videon.
  • Sæt kanelsnurrene på bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve 45-60 min. indtil dobbelt størrelse.
  • Forvarm ovnen til 210° alm. ovn.
    Pensel med aquafaba og bag 1 plade af gangen 12-15 min. Hold øje med dem. De skal blive let gyldne.
  • Lad dem køle let af på rist og nyd dem lune. Drys evt. med flormelis.

Noter

*Vandet fra kikærter eller butterbeans på dåse. Du kan erstatte aquafaba med tilsvarende plantemælk, men jeg vil anbefale aquafaba.
*Kanelsnurrene kan fryses. Inden servering tøes de op og og lunes ved 150 grader indtil lune og lækre. Kan alternativt lunes direkte fra frost. 

Egne noter

Fik du lavet opskriften?Jeg ville ELSKE at se dine kreationer! Tag mig endelig med @albertestengaard og brug evt. #albertestengaard så jeg kan følge dit madeventyr

Video guide – Sådan snurrer du kanelsnurrer

I videoen herunder viser jeg, hvordan vi snurrer smukke veganske kanelsnurrer. Det kan først virke svært, men efter et par gange og lidt øvelse er det ikke så svært som det kan virke. Der er mange måder at snurre på og jeg har testet flere varianter, men vender tilbage til denne da jeg finder den fungerer bedst. Men vil du gerne teste en anden, giver jeg tips i mit højdepunkt: BAGVÆRK på Instagram.
GO fornøjelse.

YouTube video

Tips og tricks til de bedste veganske kanelsnurrer

Jeg har efterhånden bagt veganske kanelsnurrer MANGE gange og har i den tid gjort mig erfaringer som sikrer et skønt resultat. Her for i mine bedste tips og tricks til vellykkede veganske kanelsnurrer:

  • Lad dejen køre længe nok og hold igen med melet: Jeg kan anbefale at lave dejen med røremaskine hvis muligt. Her undgår vi at anvende for meget mel og stå med en tør dej. Lad gerne maskinen kører 10-15 min. indtil dejen samler sig, er blank og glat.
    Det kan gøres i hånden, men pas på med for meget mel.

  • Remonce med majsstivelse: Dette er med til sikre fyldet ikke flyder ud. Virkelig genialt lille trick.

  • Lad din dej + snurrer hæve under film eller fugtigt viskestykke: Brug et fugtigt viskestykke eller husholdningsfilm når dej + snegle hæver. Dette gør de ikke tørrer ud.

  • Overhold hævetiderne: Hævetiderne er vigtige da de sikre det lækre, luftige resultat. Men “over”hæv ikke da det samtidig vil ødelægge din dej.

  • Bag dine veganske kanelsnurrer ved almindelig over-undervarme en plade af gangen:
    Jeg bruger ALTID almindelig over-under varme når jeg bager gærbrød. Dette sikrer et ensartet resultat og udtørrer ikke brødet som ved varmluft.
    Bag 1 plade af gangen midt i ovnen. Husk at ovnen skal forvarmes først.

  • Opbevaring i lufttæt beholder eller frys ned: Kanelsnurrene smager bedst dagen derpå, gerne lune. Du kan med fordel fryse dem og tø op når trangen kommer. Herefter lunes de ved 100 grader i ovnen. Så er de lækre bløde og lune ved servering.

  • Smagsvariationer: Du kan snildt lege med smage i din snurre. Fx. revet appelsin eller citronskal. Tilsætte lidt revet æble, marcipan eller hakkede nødder Evt. udskifte kanel med vanilje og kardemomme.
    Blot pas på ikke at komme for meget fyld i så snurrene går i stykker.

Koldhævede kanelsnurrer

Nybagte veganske kanelsnurrer ER nr. 1.
Opskriften her kan du både lave dagen derpå med 25 g. elller koldhæve med 10 g. gær. Så kan du snildt trylle nybagte kanelsnurrer frem på brunchbordet.

Efter æltning sættes dejen til hævning ved stuetemperatur ca. 45 min før den kommer på køl natten over (minimum 8 timer). Denne metode sikrer at vi aktivere gæren før køl.
Dagen efter tages dejen ud, fyldes med remonce, snurres som beskrevet samt efterhæver ca. 1-1,5 time indtil dobbelt størrelse.
Jeg bruger ofte koldhævning da dejen er super nem at arbejde med når den er kold.

kanelsnurrer vegansk

Bag uden æg – aquafaba som vegansk æg

At bage veganske kanelsnurrer med en dej som er luftig, blød og svampet har været min mission, da traditionelle indeholder æg, som både binder dejen sammen giver fugt og fedtstof. Dvs. ægget har MANGE funktioner.
Læs mere om veganske æg og hvordan vi bedst erstatter dem i indlægget HER.

Jeg har prøvet hørfrøæg, men det blev for tungt. Så flere erstattede ægget med enten ekstra plantemælk eller smør, men jeg synes det blev hurtigt tørt eller for “fedtet”..

SÅÅÅ.
Af ren “held” havde jeg testet fastelavnsboller med aquafaba. Stod med en dej som var ALT hvad en blød dej skal være; Lækker, luftig, blød, svampet og NEM at arbejde med.
Den skulle SELVFØLGELIG bruges til mine kanelsnegle. Få justeringer og så sad den i skabet. JUBIIII.

Men hvad er Aquafaba?
Aquafaba er kogevandet fra kikærter samt andre bønner. En tyktflydende let gele-ligende væske som har MIRAKULØSE egenskaber i det veganske køkken. #lifehack
Aquafaba kan erstatte æg i madlavning samt bagning i mange forskellige opskrifter og har særligt den egenskab at når det piskes opfører det sig på samme vis som æggehvide.
M.A.G.I.S.K!!

Det vil sige vi kan lave marengs, macarons mm. som ellers er yderst svært i vegansk madlavning.
Aquafaba kan ligeledes bruges uden at piskes ført, men tilsættes direkte til opskriften som erstatning for æg.
NETOP det gør vi i vores opskrift på veganske kanelsnurrer. Lad jer ikke skræmme af tanken om kikærtevand, lugten eller konsistensen. Det smages ikke i dejen men gør underværker.
PRØV det – i vil ikke fortryde. 😉

Aquafaba Guide: Lyst til at lære mere om aquafaba og hvordan du laver vegansk marengs? Læs med i min Aquafaba guide og bliv aquafaba mester.

Klassiske opskrifter uden æg? Prøv min lillebrors 3 favoritter (og mine):

Klassiske opskrifter UDEN æg? Ingen problem – Der er både til den søde og salte tand. Bag løs og smag dig igennem lækre veganske retter helt uden æg men med MASSER smag:

Lækre glutenfri chocolate chip cookies – Chokoladefyldte og lavet på æblemos.
Eller en svampet klassisk chokoladekage med kaffe og æblemos.
Vegansk omelet helt uden æg lavet på silken tofu – svampet og luftig.

Klassiske kanelsnurrer – ingredienser til vegansk version

NU til ingredienserne: Veganske kanelsnurrer er nemme at lave, og noget af det bedste er, at dej + remonce kræver få simple ingredienser:

  • Vegansk smørblok: Jeg bruger Naturli’s.

  • Plantemælk: Neutral soyadrik eller havremælk.

  • Aquafaba (vandet fra kogte kikærter): THE MAGIC!! Når vi bruger aquafaba får vi et brød der er luftigt, let og svampet. Det lyder mærkeligt i know men PRØV det!
    Du kan erstatte med vandet fra butterbeans.

  • Hvedemel: Giver skønne glutenstrenge og luftigt resultat.

  • Kardemomme: Kan udelades men giver et ekstra pift til dejen. Jeg knuser gerne mine egne i en morter. SÅÅÅ meget smag.

  • Rørsukker: Kan erstattes af kokossukker.

  • Brun farin / Muscovadosukker: Giver dybde til remoncen.

  • Kanel: SAY NO MORE – love it.

  • Majsstivelse: Kan udelades. Men hjælper til at holde remoncen inde i sneglen. Og det vil vi jo gerne.

Piiiift: Er du vild med kanelsnurrer? SÅ vil du ELKSE denne sommer version:
Veganske snegle med marcipanremonce og lemoncurd. OH. MY!
Eller gå på opdagelse i lækre veganske opskrifter – så det bare at vælge 😉

veganske kanelsnurrer opskrift
Del indlægget med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments